جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای حسنلو


دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

بیان مساله: مفهوم هنر عمومی شهری و ظهور آن در قلمرو همگانی از مهمترین عوامل تقویت و تسریع فرآیند و فعالیت­های شهر خلاق محسوب می­گردد. موسیقی خیابانی به عنوان هنر عمومی شهری، رویدادی اثرگذار در جوامع شهری می­باشد که سعی در بهبود سطح کیفی حیات اجتماعی، تقویت خاطرات جمعی، افزایش سطح سرزندگی و میزان پویایی شهری و نیل به توسعه شهری خلاق را دارد.
هدف: تلاش نگارندگان در این نوشتار، بازتعریف اهمیت و ارزش مهم رویداد هنرهای عمومی شهری در فضاهای شهری، شناسایی امکان­سنجی اجرای موسیقی خیابانی در محیط­های اجتماعی و آفرینش و توسعه فضاهای شهری مردم­گرا می­باشد که با ارزیابی تطبیقی محدوده­های مطالعاتی کریدور سبز شهرچایی و پیاده­راه خیام جنوبی شهر ارومیه به مطالعه آن پرداخته شده است.
روش:  در تحقیق حاضر با هدف کاربردی و ماهیت توصیفی-تحلیلی و با بهره­گیری از روش­های اسنادی-کتابخانه­ای، ابزار پرسشنامه و مصاحبه به گردآوری اطلاعات اقدام شده است. جامعه آماری و حجم نمونه متشکل از دو گروه متخصصین، اندیشمندان و اساتید دانشگاهی و اعضای فعال موسیقی خیابانی می­باشد که با احتساب روش نمونه­گیری طبقه­ای یا گروهی تعداد ۶۰ نمونه احتساب گردیده است. جهت تجزیه و تحلیل کمی نیز از روش­های کولموگروف-اسمیرنوف، همبستگی اسپیرمن، سوارا و کوکوسو بهره گرفته شده است.
یافته ها و نتیجه گیری: طبق یافته­ها، ابعاد اجتماعی، فرهنگی و محیطی و شاخص­های «امکان اجرای زنده موسیقی» و «کیفیت طراحی محیط» به ترتیب بیشترین و کمترین سطح اهمیت را کسب نموده­اند. همچنین محدوده کریدور سبز شهرچایی نسبت به پیاده­راه خیام جنوبی شهر ارومیه، شرایط مطلوب­تری را نسبت به اجرای هنرهای عمومی شهری (موسیقی خیابانی) به خود اختصاص داده است.  
بهرام محمدسلطانی، مریم حسنلو، سید جواد مولی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

نوروتروفینها خانواده‌ای از فاکتورهای رشد ترشحی هستند که عملکرد خود را از طریق اتصال به گیرنده‌های اختصاصی (Trkها) و یا گیرنده عمومی خود (p۷۵ntr) انجام می‌دهند. P۷۵ntr نقش مهمی در بقا، تمایز و تکثیر بسیاری از انواع سلولها دارد. MicroRNA ها RNA های کوچک غیر کد کننده ای هستند که باعث تنظیم پس از رونویسی بیان mRNA می شوند. اخیراً در اینترون شماره چهار گیرنده P۷۵ntr یک miRNA بنام hsa-miR-۶۱۶۵ کشف شده است. بررسیهای بیوانفورماتیکی حاکی از نقش این miRNA در تنظیم بسیاری از مسیرهای پیام دهی سلولی و نیز مسیرهای دخیل در تمایز می باشد. بنابراین در تحقیق حاضر، بیان hsa-mir-۶۱۶۵ در روند تمایز سلولهای بنیادی کارسینومای جنینی NT۲ و همچنین در رده های سلولی عصبی و غیر عصبی انسانی بررسی شد. نتایج بیانگر آن است که hsa-miR-۶۱۶۵ نه تنها در روند تمایز سلولهای NT۲ و سلولهای عصبی بیان می شود بلکه در بسیاری از رده های سلولی غیر عصبی از جمله hFSF و Hela نیز بیان بالایی نشان می دهد. همچنین، بیان این miRNA بر خلاف ژن میزیانش، در مراحل پایانی تمایز سلولهای NT۲ افزایش می یابد. این نتایج پیشنهاد کننده نقش داشتن hsa-mir-۶۱۶۵ در تمایز سلولی عصبی است. مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

دوره ۷، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۳۲)- ۱۳۹۵ )
چکیده

تنوعات زبانی همواره با پیچیدگی روابط اجتماعی گسترده­تر می­شوند. در این میان، تعامل عوامل آوایی و اجتماعی در تنوعات زبانی نقش فراوانی دارند. هدف مقاله حاضر بررسی ماهیت فرآیند قلب واجی و رابطه آن با عوامل اجتماعی سن و تحصیلات است. چارچوب این مقاله واج‌شناسی اجتماعی و واج‌شناسی بهینگی و روش تحقیق تحلیلی و میدانی است. در این تحقیق، ۵۶ آزمودنی ۱۱۰ واژه را تلفظ کردند. در تحلیل واج‌شناسی که درقالب  نظریه بهینگی است، مشخص شد که اصل آرایش رسایی و قانون برخورد هجایی عوامل ایجاد این فرآیند در زبان فارسی هستند. همچنین، ترتیب همخوان‌های دخیل در این فرآیند مشخص شدند. آزمودنی‌ها با توجه به متغیر سن در چهار گروه سنی ۴-۵ سال، ۶-۷ سال، ۲۹-۴۰ سال و ۴۱-۶۹ سال و نیز با توجه به متغیر تحصیلات در سه گروه بی‌سواد، با تحصیلات متوسط و دارای تحصیلات دانشگاهی، تقسیم‌بندی شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش سن، وقوع فرآیند قلب کاهش می­یابد. همچنین، با توجه به متغیر تحصیلات مشخص شد که با افزایش تحصیلات نیز از میزان وقوع این فرآیند کاسته می‌شود.

دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: به‌منظور مطالعه مکانیسم‌های دخیل در فرایند تشکیل آمیلوئیدها، مدل کشت سلولی تجمع پروتئین آمیلین ابداع و ویژگی‌های آن بررسی شد. مواد و روش‌ها: فیبریل‌های آمیلوئیدی از سلول‌های CHO استخراج شد و تمایل اتصال آن‌ها به رنگ تیوفلاوین T و قرمز کونگو بررسی شد. انکسار مضاعف سبز- زرد فیبریل‌های استخراج شده تحت نور پلاریزه مورد بررسی قرار گرفت. به‌منظور بررسی بهتر تشکیل آمیلوئید در سلول‌های CHO، پروتئین آمیلوئیدزایی در این سلول‌ها بیش‌بیان شد. بدین منظور توالی ژن ProIAPP به کمک PCR تکثیر و در ناقل بیانی EGFP-N۱ ساب‌کلون شد. سلول‌های CHO با ناقل EGFP-N۱–ProIAPP و ناقل EGFP-N۱ به‌عنوان شاهد، ترانسفکت شدند. فنوتیپ حدود ۱۰۰ سلول‌ ترانسفکت ‌شده در روز‌‌های مختلف پس از ترانسفکشن به‌وسیله میکروسکوپ فلورسنت ارزیابی شد. وجود ساختارهای آمیلوئیدی در این سلول‌‌ها به‌وسیله رنگ‌آمیزی قرمز کونگو در زیر نور پلاریزه بررسی شد. آزمون حیات سلول به کمک رنگ‌آمیزی تریپان‌بلو روی این سلول‌ها انجام گرفت. نتایج: به‌طور طبیعی ساختار‌های آمیلوئیدی در مقدار کم، در سلول‌های CHO وجود داشت. به‌علاوه سلول‌‌های ترانسفکت شده با ProIAPP-EGFP فنوتیپ تجمع ‌را نشان می‌دادند که این فنوتیپ در ریخت‌شناسی‌های گرد به مراتب بیشتر از نوع بیضوی بود. نتیجه‌گیری: فیبریل‌های آمیلوئیدی در سلول‌های CHO به مقدار کم وجود دارند. پروتئین آمیلین با بیان افزایش یافته در سلول‌های CHO ایجاد فنوتیپ تجمع می‌نماید که از آن می‌توان به‌عنوان مدل کشت سلولی تجمع پروتئین استفاده کرد. ویژگی‌های آمیلوئیدزایی این پروتئین می‌تواند به‌طور گسترده‌ای ما را در مطالعه مکانیسم‌‌های درگیر در فرایند تشکیل آمیلوئیدها در پستانداران از جمله انسان یاری نماید.
مائده سلمانی، مریم حسنلو،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

مسیر پیامدهی Ras یک مسیر سیگنالدهی درون سلولی مهم است که تنظیم کننده اصلی جنبه های مختلف رشد طبیعی سلول و تبدیل به بدخیمی می باشد. خانواده ژن RAS از سه پروتئین G تشکیل شده است: H-Ras ، N-Ras و K-Ras که نقش مهمی در پیامدهی سلولی جهت رشد، تکثیر و مهاجرت دارند. جهش در انکوژنRas  باعث ایجاد خواص بدخیمی می شود که برای رشد و گسترش سرطان مورد نیاز است. MicroRNA هایی (miRNA) که در ژنهای Ras کدگذاری می شوند نیز ممکن است در ایجاد سرطان نقش داشته باشند. در این تحقیق، microRNA های جدید واقع در ژن N-Ras از نظر بیوانفورماتیکی پیش بینی شدند. از برنامه SSCprofiler  برای پیش بینی ساختارهای حلقه-ساقه در ناحیه ژنومی مورد نظر استفاده شد. پایگاه داده ای UCSC برای بررسی وضعیت حفاظت شدگی miRNA فرضی و توالی پیش ساز آن مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر این، پیش بینی N-Ras-miRs با استفاده از ابزار آنلاین MatureBayes نیز انجام شد. علاوه بر این، نرافزار آنلاین RNAFOLD که از الگوریتم پیش بینی ساختار حداقل انرژی آزاد (MFE) برای RNA استفاده می کند، برای پیش بینی تقریبی ساختار حلقه ساقه استفاده شد. نتایج نشان داد که N-Ras با طول حدود ۵ کیلوباز دارای ساختارهای شبیه حلقه ساقه miRNAیی است که توالی نسبتاً حفاظت شده ای دارد. به طور کلی، شواهد کلی حاکی از وجود miRNA های جدیدی است که در انکوژن N-Ras کدگذاری می شوند.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

با توجه به رفتار برشی متفاوت ماسه¬های کربناته از سیلیکاته در برابر بارهای وارده و تنوع زیاد آنها در اقصی نقاط دنیا و خلیج فارس و دریای عمان، در این مقاله رفتار برشی چهار نمونه از ماسه¬های کربناته اسکلتی حاصل از سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان بررسی شده است و پارامتر¬هایی مانند دانه بندی، ویژگی¬های فیزیکی، تصاویر میکروسکوپی، فشردگی پذیری، رفتار برشی سه محوری زهکشی شده، مدول الاستیسیته و زاویه اصطکاک داخلی به صورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار می¬گیرد. ملاحظه گردید که ماسه¬های کربناته با وجود داشتن یک سری ویژگی رفتاری مشابه با هم و با دیگر نمونه¬های تحقیق شده در جهان، به لحاظ رفتار حجمی و تنش کرنشی وابسته به شکل دانه¬ها، دانه بندی اولیه، مقدار خردشگی دانه¬ها، میزان نسبت منافذ درون دانه¬ای و بین دانه¬ای، دانسیته نسبی، تنش-های محصور کننده، درصد کربنات کلسیم و شرایط خاص محیط رسوب هستند. زاویه‌دار بودن دانه‌های اسکلتی موجب افزایش قفل‌شدگی اسکلت خاک و در نتیجه افزایش زاویه اصطکاک داخلی ماسه¬ها نسبت به ماسه¬های کوارتزی می¬گردد. برعکس ماسه¬های کوارتزی با افزایش تنش محصور کنندگی مدول الاستیسیته پیوسته افزایش نمی¬یابد، بلکه ابتدا این مقدار افزایش یافته و سپس به خاطر خاصیت خرد شدگی دانه¬ها در این ماسه¬ها دچار افت شده و یا ثابت می¬گردد.

دوره ۱۹، شماره ۱۳۱ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده

تجزیه‌وتحلیل مدل‌سازی استخراج از ترکیبات طبیعی در کاربرد صنعتی ضروری است. در مقاله حاضر، استخراج عصاره از  گیاه غازیاغیFalcaria vulgaris) ) به روش حرارت‌دهی مقاومتی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه به منظور بیان تأثیر برخی از متغیرهای مشخص (نظیر گرادیان ولتاژ، نسبت اتانول به آب، زمان و دمای استخراج) بر بازده استخراج و محتوای فنلی کل (TPC) انجام شد. مدل‌های سینتیک (مدل‌های مرتبه اول، مرتبه دوم و پلگ) و شبکه عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی فرآیند استخراج به به روش حرارت‌دهی مقاومتی استفاده شد. مطالعه سینتیکی نقش بسیار مهمی در ارزیابی فرآیند استخراج بازی می‌کند، زیرا امکان تخمین مقرون‌به‌صرفه بودن فرآیند از نظر صرفه‌جویی در زمان، هزینه و انرژی را فراهم می‌نماید. نتایج نشان داد که مدل‌های سینتیکی مرتبه دوم و پلگ توانستند به‌ترتیب مقادیر محتوای فنل کل عصاره و راندمان استخراج را با موفقیت پیش‌بینی نمایند. ضریب همبستگی بین بازده استخراج تجربی به‌دست‌آمده و محتوای فنلی کل و مقادیر پیش‌بینی‌شده توسط شبکه عصبی مصنوعی (۲-۱۶-۴) برای آموزش برابر ۹۹۵/۰، برای اعتبارسنجی برابر ۹۶۳/۰ و برای آزمایش برابر ۹۷۹/۰ بود، که نشان‌دهنده توانایی پیش‌بینی خوب مدل است. مدل شبکه عصبی مصنوعی کارایی پیش‌بینی بالاتری نسبت به مدل‌های جنبشی داشت. شبکه عصبی مصنوعی می‌تواند فرآیند را با به‌طور مطمئن‌تری نسبت به مدل‌های سینتیکی با قابلیت‌های پیش‌بینی و تخمین بهتری مدل کند.
 

دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

در این پژوهش با انجام آزمایش­های بیرون­کششی استاتیکی، تناوبی و پساتناوبی، رفتار بیرون‌کششی استاتیکی و پساتناوبی یک نوع ژئوگرید تک‌سویه تولید داخل ایران تحت نام تجاری GPGRID۸۰/۳۰، در خاک ماسه­ای و ماسه­ لای­دار بررسی شده است. آزمایش­ها بصورت بزرگ مقیاس با ابعاد۹۰Í۵۰Í۵۰ سانتیمتر و بصورت جابجایی کنترل با سرعت ثابت و چندمرحله ای تناوبی بر روی سه نوع خاک مختلف شامل ماسه یکنواخت و ماسه لای‌دار، حاوی ۱۰ و ۲۰ درصد ریزدانه لای و در سه تنش موثر قائم ۲۰، ۴۰ و kPa۶۰  انجام شده است. نتایج حاکی از افزایش مقاومت بیرون‌کششی استاتیکی ژئوگرید با افزایش تنش موثر قائم در هر سه نوع خاک مختلف است. همچنین افزایش ریزدانه لای در خاک ماسه، منجر به افزایش مقاومت بیرون‌کششی استاتیکی بیشینه ژئوگرید در تنش موثر kPa۲۰ گردید، حال آنکه در تنش‌های بیشتر، افزایش درصد لای تاثیر چندانی بر مقاومت بیرون‌کشش استاتیکی بیشینه نهایی ژئوگرید نداشته است. با مقایسه مقاومت پساتناوبی و استاتیکی، مشاهده شد که در تنش موثر kPa۲۰ مقاومت پساتناوبی ژئوگرید در هر سه نوع خاک، نسبت به مقاومت استاتیکی متناظر آن کاهش داشته است، لیکن در تنش­های ۴۰ و kPa۶۰ اعمال بارگذاری چرخه­ای تاثیر معناداری بر مقاومت بیرون­کششی پساتناوبی ژئوگرید در هر سه نوع خاک نداشته است.

دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله الگوی بزرگنمایی لرزه‌ای سطح درّه‌ی آبرفتی ذوزنقه‌ای در برابر موج مهاجم مایل SH ارائه شده است. مدل عددی براساس روش اجزای مرزی نیم‌صفحه در حوزه‌ی زمان تهیّه و تحلیل شده است. با تمرکز المان‌ها تنها بر روی وجه میانی حوزه‌ی رسوبی و بستر سنگی، کاهش حجم داده و تسهیل در مدلسازی همراه می‌شود. ابتدا به اختصار فرمول‌بندی روش پیشنهاد شده و توسعه‌ی آن برای حوزه‌های رسوبی تیز‌‌‌گوشه اشاره شده است. سپس ضمن صحّت‌سنجی برخی از نتایج با ادبیّات فنّی در دسترس، با در نظر گرفتن پارامترهای کلیدی نسبت امپدانس/ شکل و زاویه‌ی موج مهاجم، الگوی بزرگنمایی سطح زمین در دو حوزه‌ی زمان و فرکانس حساسیّت‌سنجی شده است. همچنین در تکمیل نتایج حوزه‌ی زمان، برخی تصاویر لحظه‌ای از نحوه‌ی پراکنش موج در درون آبرفت و بستر سنگی پیرامون نشان داده شده است. در نهایت، با تعیین بزرگنمایی حداکثر مرکز آبرفت و پریودهای غالب نظیر، نتایج حاصل در قالب کاربردهای مهندسی جمع‌بندی شده است. دست‌آوردها نشان داد پاسخ لرزه‌ای سطح زمین نسبت به تغییر کلّیه‌ی پارامترهای مزبور حساس بوده و الگوهای مختلف بزرگنمایی حاصل می‌شود. نتایج ارائه شده می‌تواند در تکمیل و تدقیق آئین‌نامه‌های لرزه‌ای موجود پیرامون موضوع تأثیر ساختگاه رسوبی مورد استفاده قرار بگیرد.


دوره ۲۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: سلول‌های زنده دارای بار الکتریکی هستند که به واسطه حضور یون‌ها و رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شوند. میدان‌های مغناطیسی با برهمکنش با یون‌ها و به‌ویژه مواد فرومگنتیک نظیر آهن بر سلول‌های زنده تاثیر می‌گذارند. ویژگی مشترک حدود ۲۰ بیماری مختلف، تجمع پروتئین در قالب رسوباتی با ساختار آمیلوئید است. در مطالعه حاضر تاثیر میدان مغناطیسی ایستا (SMF) بر میزان تشکیل و سمیت ساختارهای آمیلوئیدی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‏ها: سلول‌های CHO در مواجهه با میدانی با قدرت ۶میلی‌تسلا در سه روز متوالی قرار گرفتند و تاثیر SMF در تشکیل ساختارهای آمیلوئیدی در پروتئین‌های ذاتی این سلول‌ها نسبت به نمونه کنترل به کمک آزمون اتصال تیوفلاوین T (ThT) مورد بررسی قرار گرفت. میزان تشکیل ساختارهای آمیلوئیدی در سلول‌های CHO بیانکننده ProIAPP انسانی نیز در مواجهه با میدان به کمک مشاهده تجمعات پروتئینی حاصل از proIAPP متصل به پروتئین GFP مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر SMF بر سمیت حاصل از الیگومرهای لیزوزیم بر سلول‌های CHO و Hela نیز نسبت به نمونه کنترل بررسی شد.
یافته‌ها: قرارگرفتن سلول‌های CHO در معرض میدان مغناطیسی تاثیر معنی‌داری بر تشکیل ساختارهای آمیلوئیدی در پروتئین‌های ذاتی سلول‌های CHO و میزان این ساختارها در سلول‌های CHO بیان‌کننده پروتئین proIAPP ندارد، اما می‌تواند سمیت الیگومرهای لیزوزیم را بر روی سلول‌های CHO و Hela افزایش دهد.
نتیجه‏گیری: میدان مغناطیسی با قدرت ۶میلی‌تسلا بر تشکیل ساختارهای آمیلوئیدی تاثیر معنی‌داری ندارد، اما بر سمیت این ساختارها می‌افزاید.


صفحه ۱ از ۱