جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای حسن شاهی
فاطمه آزادیان، ارسطو بدوئی، عبدالحمید نمکی شوشتری، مهدی حسن شاهیان،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه توسعه فرآیندهای تبدیل موثر ضایعات کشاورزی برای تولید مواد شیمیایی با ارزش بالا توجه زیادی را به خود جلب کرده است. اویسلازها یکی از مهمترین آنزیمهای صنعتی برای اکثر فرآیندهای تبدیل زیستی هستند. در این مطالعه، برای جداسازی باکتری مولد اویسلاز، نمونهها به محیط مایع اختصاصی AVI براث تلقیح و به مدت یک هفته در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد انکوبه شدند. باکتریهای ترموفیل و دارای هاله شفاف (نشان دهنده اویسلاز خارج سلولی) خالصسازی و جداسازی شدند. باکتری AV۸ که بیشترین میزان هاله شفاف را نشان داد، برای مطالعات بعدی انتخاب شد. نتایج مطالعات بیوشیمیایی و آنالیز ژن ۱۶S rRNA نشان داد که این سویه متعلق به جنس باسیلوس میباشد. تولید اویسلاز تحت پارامترهای محیطی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. منبع بهینه کربن و نیتروژن، جهت تولید آنزیم اویسلاز به ترتیب شامل ساکارز (۵/۰ درصد) و عصاره مخمر (۲۵/۰ درصد) به دست آمد. سپس آنزیم اویسلاز با استفاده از سولفات آمونیوم، دیالیز و ستون کروماتوگرافی تبادل یونی Q--سفارز به طور نسبی خالصسازی شد. نتایج نشان داد که آنزیم در محدوده دمایی ۷۰-۳۰ درجه سانتیگراد پایدار بوده و در ۷۰ درجه سانتیگراد بیشترین فعالیت را داشت. فعالیت و پایداری بهینه اویسلاز در pH ۶ مشاهده شد. این ویژگیها نشان میدهد که این آنزیم یک اویسلاز ترموفیل و اسیدوفیل است. علاوه بر این، فعالیت اویسلاز به وسیله متانول (۱۳۸ درصد) و کلروفرم (۱۰۷ درصد) نسبت به نمونه فاقد حلال افزایش پیدا کرد. این نتایج خاطر نشان میسازد که اویسلاز AV۸ کاربردهای بالقوهای برای استفاده در صنایع مختلف را دارا میباشد.
زینب بیات، مهدی حسن شاهیان، مجید عسکری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
نفت خام از چهار گروه ترکیبات اشباع، آروماتیک ها، رزین ها و آسفالتین ها تشکیل شده است. آلودگی نفتی اثرات جبران ناپذیری بر اکوسیستم دریا می گذارد. با توجه به آثار سوء آلایندههای نفتی بر محیط زیست دریایی، کنترل آنها در بنادر بسیار حائز اهمیت است. تجزیه زیستی مشتقات نفتی در محیطهای آلوده موثرتر، قویتر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر از روشهای فیزیکوشیمیایی است. در این پژوهش از آب دریا و دوکفه ای های خلیج فارس جهت جداسازی باکتری های تجزیه کننده نفت خام، نمونه برداری شد. شمارش باکتری های تجزیه کننده و هتروتروف در نمونه های جمع آوری شده انجام گردید. باکتری های جداسازی شده با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. حذف نفت خام با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی گازی برای سویه های برتر مشخص گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که که تراکم و تنوع باکتریهای هتروتروف و تجزیه کننده نفت خام در دوکفه ای Crassostrea gigas نسبت به محیط اطراف (آب دریا) بیشتر است. در این پژوهش در مجموع ۱۱ باکتری تجزیه کننده جداسازی شد. تعداد ۷ سویه شناسایی بیوشیمیایی شدند و دو سویه برتر تجزیه کننده بطور مولکولی شناسایی گردیدند که این سویه ها به جنس های Shewanella و Alcanivorax تعلق داشتند. این سویه ها در طی ۱۵ روز بیش از نیمی از نفت خام را تجزیه نمودند. از این باکتری ها می توان جهت پاکسازی مناطق دریایی آلوده به نفت البته با بررسی های میدانی بیشتر استفاده نمود.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده
استعاره آنگاه که در پیوند با ایدئولوژی، بهعنوان یکی از مفاهیم اصلی تحلیل گفتمان انتقادی قرار گیرد، دیگر عنصری تزیینی و خارج از پوستۀ گفتمان نیست؛ بلکه منافع افراد در گروه خودی را تأمین میکند و در پی ضربه زدن به گروه غیرخودی است. این مسئله در آثار ادبیای که رنگ ضداستعماری دارند بهخوبی آشکار است. رمان «مدن الملح»، نوشتۀ عبدالرحمن منیف، یکی از این آثاری است که ایدئولوژی ضد استعمار امریکایی در آن آشکار است. نگارندگان در این جستار با بهرهگیری از روش تحلیل انتقادی گفتمان و بر اساس مطالعات کیفی برآنند کارکردهای استعاره را از منظر مربع ایدئولوژیکی وندایک بررسی و تحلیل کنند. دستاورد تحقیق بیانگر آن است که عبدالرحمن منیف در رمان «مدن الملح» در توصیف گروه خودی (عربها) با کاربست استعاره، صفاتی همچون وطنخواهی، داشتن روحیۀ انقلابی، اتحاد و آزادمنشی را در متن القا میکند و در توصیف گروه غیرخودی (امریکاییها و حکومت) ویژگیهایی همچون فریبکاری، خوفآفرینی، دخالتگری، تهاجم فرهنگی و دروغکاری را به مخاطب القا میکند و بهخوبی توانسته است تعارض میان عربها با حکومت و امریکاییها را به تصویر بکشد. مهمترین کارکرد استعاره در این رمان، مشروعیت وجود امریکا در کشورهای حوزۀ خلیج فارس است که بهدلیل حمایت سردمداران از آنان و دادن وعدههای دروغین مادی، بهآسانی محقق شده است. البته، نویسنده با دو ابزار طنز و عاطفه، کارکرد استعاره در رمان یادشده را به حداکثر رسانده است.
دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Autumn ۲۰۰۸ & Winter ۲۰۰۹- ۱۳۸۷ )
چکیده
هدف: عفونت نهفته هپاتیت B یک فرم بالینی از بیماری هپاتیت B است که در آن فرد با وجود این که از نظر HBsAg منفی است اما دارای HBV-DNA در خون محیطی است. این فرم از بیماری مشکلات عدیده ای را در انتقال خون به وجود خواهد آورد. هدف از انجام این تحقیق بررسی وضعیت عفونت نهفته هپاتیت B در میان اهداکنندگان خون رفسنجان است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی توصیفی تعداد ۳۷۰۰ نمونه پلاسما از انتقال خون رفسنجان جمع آوری شد و به وسیله آزمایش ELISA از نظر HBsAg و anti-HBc مورد ارزشیابی قرار گرفتند. به منظور به دست آوردن موارد عفونت نهفته هپاتیت B تمام نمونه های HBsAg منفی وanti-HBc مثبت از نظر وجود HBV-DNA با روش واکنش تکثیر زنجیره ای (PCR) بررسی شدند.
نتایج: نتایج این تحقیق روی نمونه های HBsAg منفی نشان داد که ۳۵۲ نمونه (۵۱/۹ درصد) از این نمونه ها از نظر anti-HBc مثبت هستند. با بررسی این نمونه های HBsAg منفی و anti-HBc مثبت از نظر HBV-DNA با آزمایش PCR، مشخص شد که ۵۷ (۱/۱۶ درصد از افراد anti-HBc مثبت و HBsAg منفی و حدود ۵۴/۱ درصد از کل نمونه ها) نمونه HBV-DNA مثبت بودند.
نتیجه گیری: این نتایج با بررسی های قبلی محققان حاضر روی اهداکنندگان خون مطابقت دارد و آن ها را تأیید می کند. بنابراین به نظر می رسد که شیوع این فرم از عفونت هپاتیت B در بین اهداکنندگان خون بالا است و باید بررسی بیشتری در ارتباط با امکان احتمال هپاتیت B بعد از تزریق خون و فراورده های خونی از این طریق به عمل آید.
زهرا حسن شاهی، بهزاد دهقانی، طیبه هاشم پور،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
ویروس HIV دارای حداقل شش ژن تنظیمی است که از بین آنها پروتئین Vif میتواند تکثیر ویروس را کنترل کند . این مطالعه برای اولین بار به بررسی جهشهای مهم در پروتئین VIF در توالیهای مربوط به بیماران ایرانی پرداخته است و با استفاده از دانش ایمونوانفورماتیک ، مناطق ثابت این پروتئین و توالیهای اپیتوپی B-Cell ، T-CELL و CTL تعیین گردید .
مواد و روشها :
توالیهای VIF از بانک ژنی NCBI جمعآوری گردید و از طریق نرمافزارهای بیوانفورماتیک، ساختار سوم و جایگاههای اپیتوپی B-Cell ، T-CELL و CTLآنها پیشبینی شد و خواص آنتی ژنیک و حساسیتزایی آنها موردمطالعه قرار گرفت .
یافتهها :
بیشترین شیوع جهشها به ترتیب مربوط به جایگاههای S ۴۹ P ( ۹۰% ) و S ۱۴۰ N و N ۱۸۶ S ( ۸۰% ) بود. همچنین دو جابهجایی باقابلیت تأثیر در قدرت اتصال پروتئین VIF به فاکتور میزبان در جایگاههای ۴۱ و۴۲ در این مطالعه معرفی شدند. سه منطقه بهعنوان توالیهای اپیتوپی با تحریککنندگی بالا و حساسیتزایی کم تعیین شد که از میان آنها ناحیه ۵-۳۲ بهعنوان بهترین ناحیه برای طراحی واکسن پیشنهاد شد.
نتیجهگیری:
این مطالعه به عنوان اولین مطالعه از ایران با به کاربردن ابزارهای بیوانفورماتیکی یک ناحیه باقابلیت بالای تحریک سیستمهای ایمنی همورال و سلولی و همچنین کمترین خواص حساسیتزایی معرفی شد، که میتواند در مطالعات آتی در زمینه واکسنهای ضد HIV مورداستفاده قرار گیرد.