۲۰ نتیجه برای حسینزاده
دوره ۱، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۲)- ۱۳۹۲ )
چکیده
«جهانبینی هندواروپایی» به دلایل غنای محتوایی و ادبی آن از دیرباز، بازتاب چشمگیری در شکل گیری متون نظم و نثر فارسی داشته و آثار بسیاری را از جنبههای مختلف تحت تأثیر قرار داده است؛ بهگونهای که آثار برجستهای چون شاهنامة فردوسی و حماسه قرقیزی ماناس از کهنالگوهای آن بهره بردهاند. هدف اصلی این مقاله، بررسی تأثیر پذیری دو متن حماسی شاهنامه و ماناس از این جهان بینی است؛ به این منظور، براساس نظریه «سه کنشِ ژرژ دومزیل» رفتار قهرمانان هر دو اثر، بررسی و توصیف شده است. پژوهش حاضر نشان میدهد سه کنشی که در این نظریه مورد تأکید قرار میگیرد، در تمام سطوح داستانهای این دو حماسه به کار رفته است؛ بنیاد نظریه «سه کنش»، بر تقابل و هماهنگی نیروهای دوگانه نهاده شده، همان گونه که پایه اصلی تفکر شاهنامه و ماناس نیز براساس مبارزه خیر و شر قرار گرفته است که جلوههای آن را در قهرمانانی چون سیاوش/ رستم (در شاهنامه) و ماناس/ باکایی (در ماناس) بهخوبی میتوان دید. قهرمان اول، نمونه ای از خرد، روشنفکری، رستگاری، حمایت، اراده، کمک و آرامش است که بهصورت پیری فرزانه در هنگام ناتوانی قهرمان دوم ظاهر میشود تا او را از مخمصه برهاند. قهرمان دوم نیز نماد خشونت، سختگیری، خونگرمی و جنگجویی است که در عین حال نظام عناصر اربعه را تنظیم میکند و با نیروی جسمانی و روانی خود بهزندگی مردم صلح و سامان میبخشد.
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
گنودرما لوسیدوم یکی از شناخته شدهترین قارچهای دارویی جهان است. این قارچ حاوی مقادیر قابل توجهی از متابولیتهای ثانویه و پلیساکاریدهای خارج و داخل سلولی میباشد که هریک از آنها مصرف دارویی و پزشکی بخصوصی دارند. کمپلکس کیتین گلوکان (CGC) از پلیساکاریدهای مهم این قارچ محسوب می شود. از بین ده محیط کشت متفاوت که مورد آزمایش قرار گرفت، محیط کشت دارای مقدار ۲۴ گرم در لیتر PDB و ۱ گرم در لیتر پپتون با میزان وزن خشک سلولی برابر ۶/۱۱ گرم در لیتر، مقدار CGC تولیدی برابر ۲/۳ گرم در لیتر و ۶/۲۷ درصد CGC در وزن خشک سلولی، بهعنوان محیط کشت مناسب انتخاب شد. برای مشخصه یابی CGC تولید شده آنالیز FTIR و بررسی خاصیت ضدباکتریایی انجام شد. پروفایل زمانی رشد و تولید CGC به مدت ۲۰ روز به دست آمد و با استفاده از مدل رشد لجستیک و لودکینگ- پایرت، ضریب ویژه رشد قارچ گنودرما لوسیدوم (mµ) و نرخ بهرهوری حجمی تولید محصول به ترتیب ۱- day۵۲۷۴/ و۰ g CGC L -۱ day-۱ ۸۵/۲ محاسبه شد. نتایج نشان داد که انطباق خوبی بین دادهای تجربی رشد سلولی با مدل لجستیک (۹۶۷۹/۰ R۲ =) و داده های تجربی تولید CGC با مدل لودکینگ-پایرت (۹۹۰۱/۰ R۲ =) وجود دارد. مدل سینتیکی ارائه شده میتواند راهنمایی موثر برای کنترل فرآیند تخمیر در تولید صنعتی پلیمر ارزشمند CGC باشد.
دوره ۸، شماره ۳۴ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده
شعر رئالیسم سوسیالیستی، یکی از جریانهای مهم ادبی افغانستان در چند دهه اخیر است که دردهه سی و چهل خورشیدی در افغانستان رواج پیدا کردهاست. زمان اوج آن سالهای اواخر ۵۰ و اوایل ۶۰ ش است. شاعران این جریان غالباً نوگرا هستند و بیشتر در قالب شعرنو و سپید و پس از آن در قالب چهارپاره شعر سرودهاند؛ اگرچه در بین آنها شاعرانی هم هستند که همچنان به سرودن شعر در قالبهای کلاسیک ادامه دادهاند. در مجموع شعر شاعران این جریان به لحاظ محتوا، اصلاحطلبانه، اجتماعی و گاه تبلیغی و شعاری است و به لحاظ عناصر شعری متوسط است. شاعران برجسته این جریان عبارتند از محمدحسن «بارق شفیعی»، اسدالله حبیب، عبدالله نایبی، سلیمان لایق و دستگیر پنجشیری.
این جریان به دو دوره قبل و بعد از۷ ثور۱۳۵۷ش قابل تقسیم است. اشعار دوره قبل از۷ ثور۱۳۵۷ش از لحاظ محتوا، دارای دو رویکرد اصلی«بیان اوضاع نامناسب اقتصادی و اجتماعی» و «تبلیغ حکومت سوسیالیستی» است و اشعار بعد از ۷ ثور تا فروپاشی دولت کمونیستی(۱۳۷۱ش)، مضامین نسبتاً متفاوتی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: تبلیغ و دفاع از حکومت سیاسی، سرودن اشعار مناسبتی، توجه به جایگاه زنان، چرخش به سوی اصلاح و سرخوردگی و ندامت.
دوره ۹، شماره ۳۷ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
در میان انواع اشعار عامه، دوبیتی بیشترین رواج را دارد. در متون ادبی کهن و همچنین در نواحی مختلف ایران، در اشاره به دوبیتی نامهای متفاوتی بهکار میرود؛ مانند فهلوی، ترانه، حاجیانی، غریبی، فریاد، شروه و بسیاری موارد دیگر. در رویارویی با این اسامی متنوع این پرسش پیش میآید که آیا این نامهای متفاوت مصداقهای متفاوتی هم دارند؟ و آیا وجوه تمایز احتمالی که بین آنها وجود دارد، بهگونهای هست که بتوان به هر یک از آنها نام جداگانهای داد و هر یک را نوع مستقلی بهشمار آورد؟ یا اینکه بر اساس معیارهای ادبی و ژانرشناسی، نمیتوان آنها را نوع مستقلی بهشمار آورد، بلکه همۀ آنها زیرمجموعۀ دوبیتی محسوب میشوند؟ برای پاسخ به این پرسش، ویژگیهای ساختاری و محتوایی حدود هزار و پانصد دوبیتی فارسی را از نقاط مختلف ایران که در ذیل نامهای متفاوتی مانند چهاربیتی، سیتک، شروه، فراقی، فریاد، فلکی، کلّگی، هزارگی، حسینا، نجما، شرمه، شربه و... گردآوری شده بودند بررسی کردیم. درنهایت، مشخص شد که به لحاظ ژانرشناختی همۀ آنها را باید ذیل ژانر دوبیتی طبقهبندی کرد و تمام این موارد نامهایی متفاوت برای نوعی واحد هستند.
مینا بحری، صادق حسننیا، بهاره دبیرمنش، همایون حسینزاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: امروزه ترمیم بافت استخوانی با افزایش اختلالات و آسیبهای استخوانی از اهمیت خاصی برخوردار است. مهندسی بافت استخوان، راهکارهای ویژهای را برای رفع این مشکلات فراهم کرده است. مطالعه حاضر با هدف تخلیص فیوژن پپتید نوترکیب حاوی تگ تمایلی به هیدروکسیآپاتیت با کمک ستون کروماتوگرافی سرامیکی انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر، نوعی پپتید فیوژن طراحی شد که از یکسو حاوی توالی دمین اتصالی به هپارین بود که میتواند به انواع مختلفی از فاکتورهای رشد دخیل در ترمیم بافت متصل و باعث بهدامانداختن این فاکتورها در محل ضایعه شود و از سوی دیگر حاوی یک تگ بود که شامل توالی بهدستآمده از یک مطالعه آزمایشگاهی مبتنی بر بیان فاژی است. علت قراردادن این تگ، اتصال پپتید به داربست حاوی هیدروکسیآپاتیت و تخلیص پپتید نوترکیب توسط ستون هیدروکسیآپاتیت بود. بنابراین توالی ژن برای بیان در میزبان پروکاریوتی E. coli ﺳﻮﻳﻪ BL۲۱ بهینهسازی و سنتز شد. سپس توسط هضم دوگانه با آنزیمهای SacI و BamHI در وکتور بیانی pET-۲۱a(+) سابکلون شد. بیان پپتید نوترکیب از طریق روشهای SDS-PAGE و وسترنبلات بررسی شد. برای بهینهکردن شرایط تخلیص، با اعمال تغییرات اساسی در روش کار اصلی شرکت سازنده، تخلیص دو مرحلهای انجام شد. این پپتید با تمایل بالایی به ستون متصل و با خلوص قابل قبولی تخلیص شد. در نهایت وجود تجمعات پپتیدی از طریق روش DLS بررسی شد.
یافتهها: نتایج کلونی PCR، هضم آنزیمی با استفاده از آنزیمهای SacI و BamHI و تعیین توالی حاکی از صحت فرآیند کلونینگ بود. از طرفی بیان پپتید فیوژن توسط روشهای SDS-PAGE و وسترنبلات تایید و مهاجرت آن روی ژل باعث ظاهرشدن باندی در حدود ۱۲کیلودالتون شد. تغییرات ایجادشده در روش کار شرکت سازنده باعث شد فرآیند تخلیص بهصورت مطلوبی انجام شود و در نهایت نتایج روش DLS هم خلوص پپتید تخلیص شده را نشان داد.
نتیجهگیری: نتایج نشاندهنده بیان مطلوب و خلوص قابل توجه پپتید فیوژن طراحیشده در این مطالعه است.
دوره ۱۰، شماره ۴۱ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
اگر ادبیات را برساخته زبانی فاخر و چندلایه بدانیم که نیازمند تفسیر است، و روانشناسی را دانشی توانا بر تفسیر بخشی از جنبههای آثار ادبی به شمار آوریم، درخواهیم یافت که رابطه روانکاوی و ادبیات میتواند رابطه دو نیروی همکار برای کشف دنیایی باشد که در زیر زبان آثار ادبی، ناشناخته و پنهان مانده است. از همین رو محققان زبان فارسی تاکنون تحقیقات بسیاری را بر مبنای دیدگاههای نقد روانشناسانه انجام دادهاند، بررسیها نشان میدهد کسانی که به این تحقیقات دست یازیدهاند بیشتر از نظریههای فروید، آدلر، لاکان و بخصوص یونگ در نقد آثار ادبی سود جستهاند. در این مقالات اگرچه اطلاعات مفیدی ارائه شده است، بخش عمدهای از آنها دچار نارساییهایی شدهاند که غالباً از اطلاعات ناکافی یا کمدقتی نویسندگان یا جهتگیریهای افراطی و تفریطی آنها ناشیشده است، برای مثال گاهی نویسندهای با نوعی جانبداری از اثر ادبی خاص کوشیده است آن را با وجوه مثبت نظریهای مشخص منطبق کند و به تعریف و تمجید آن بپردازد، یا برعکس با نوعی قطعیانگاری بیدلیل نظریه، سعی کرده است شواهدی بیابد که بر اساس آن بتواند به پریشاناحوالی و بیمار بودن نویسنده یا شخصیتهای اثر وی حکم کند، یا کوشیده است به هر صورتی که شده بین دو چیزی که هیچ ارتباطی با هم ندارند، ارتباطی برقرار کند و به گمان خود نوشتهای نوآورانه عرضه کند. در مجموع این نوع جهتگیریها سببشده است آسیبهای جدی به نقد روانشناسانه آثار ادبی فارسی وارد شود. در این مقاله با بررسی مقالههایی که در این زمینه به زبان فارسی نوشته شده است، نقد ادبی روانشناختی در ایران به اجمال بررسی شده و نقاط قوت و ضعف آن بیان شده است.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
در رابطه با بررسی میزان آبشستگی در اطراف خطوط لوله ی دریایی تحقیقات زیادی صورت گرفته اما در نظر گرفتن صفحات زیرسری در زیر لوله ی تفاوت عمده ی این تحقیق با موارد مشابه قبلی است. نصب صفحات نفوذناپذیر باعث می شود تا خطوط جریان زیرزمینی شکل گرفته در زیر بستر، واقع در زیر خطوط لوله، طولانی شده، در نتیجه گرادیان فشار در عرض لوله کاهش یابد. کاهش گرادیان فشار، یکی از عمده ترین و اساسی ترین عوامل شکل گیری و توسعه ی آبشستگی در زیر خطوط لوله ی دریایی و شکل گیری پدیده ی رگاب در بستر زیر خطوط لوله است. این پدیده به عنوان یکی از نتایج حاصل از غلبه ی گرادیان فشار بر وزن مستغرق ذرات رسوب بستر مطرح است. در پژوهش حاضر ابتدا اثر خطوط لوله با قطرهای مختلف و اثر آرایش ساید بای ساید آن ها روی فرایند آبشستگی بررسی می شود؛ سپس با نصب ورق زیرسری نفوذناپذیر زیر خطوط لوله، برای هر یک از آرایش های لوله های موازی، اثر این صفحه روی پدیده ی آبشستگی مطالعه می گردد. نتایج آزمایشگاهی حاکی از آن است که استفاده از ورق های زیرسری نفوذناپذیر در زیر خطوط لوله ی دریایی تا حدودی مانع شکل گیری تونل آبشستگی در زیر خطوط لوله شده و آن ها را از خطرهای ناشی از آبشستگی حفظ می نماید.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
یکی از مشکلات مهم در مطالعات به سازی لرزه ای ساختمان های موجود، تصمیم گیری به موقع برای ختم ویا ادامه ی مطالعات مراحل مختلف به سازی، به منظور صرفه جویی در وقت و هزینه است. برای حل این مشکل و اظهار نظر منطقی تر پیرامون این مسئله، می توان از سیستم های تصمیم گیر در ارزیابی سازه کمک گرفت. در این مقاله، روند استفاده از ابزار فازی برای دسته بندی سازه ها به سطح پذیرش خطر لرزه ای با توصیف کیفی ارائه شده است. هدف از این تحقیق، تهیه ی مدلی است که بتواند مطالعات اولیه ی به سازی لرزه ای ساختمان های موجود و هم چنین، تصمیم گیری درباره ی ادامه ی روند مطالعات آن ها را تسریع بخشد. از جمله مهم ترین مزایای روش پیشنهادی می توان به امکان مدل کردن عدم قطعیت ها، ورود اطلاعات برداشت شده از سازه به صورت کیفی و سرعت بسیار بالای روند تحلیل ریسک، اشاره کرد. در نهایت، برای بررسی کارایی روش پیشنهادی، مدل طرح شده روی تعدادی از مدارس تهران و حومه، آزمایش شد که نتایج حاکی از کارایی مناسب آن است.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( شماره ۴ پیاپی ۶۴- ۱۳۸۸ )
چکیده
علیرغم تأکید زیاد به مصرف محصولات داخلی و تشویق مصرفکنندگان به این موضوع، تاکنون تحقیق علمی منسجمی که میزان گرایش مصرفکنندگان به محصولات داخلی و پیامدهای آن را بررسی کند و نتایج آن معیاری برای مقایسه با نتایج تحقیقات انجام گرفته در سایر کشورها باشد، انجام نشده است. از این رو در تحقیق حاضر ابتدا میزان تمایل مصرف محصولات داخلی را در نمونهای شامل ۴۰۰ مصرفکننده در تهران، بهصورت کمی اندازهگیری کرده و مقدار آن را با سایر نقاط جهان (که تحقیقات مشابه در آن انجام شده است) مقایسه میشود. به این منظور برای سنجش میزان تمایل به مصرف کالاهای داخلی، یک مقیاس بینالمللی به نام CETSCALE معرفی میشود، سپس تأثیر این تمایل بر ارزیابی طبقات مختلف کالاهای داخلی و خارجی، ترجیح محصولات داخلی و تمایل به خرید محصولات وارداتی از کشورهای دارای تشابه مواضع از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی مورد بررسی قرار میگیرد.
نتایج اولیه نشاندهنده آن است که مصرفکنندگان با ملیگرایی مصرفی زیاد (در مقایسه با مصرفکنندگان با ملیگرایی مصرفی کم) ارزیابی بهتری از محصولات داخلی دارند، اما بررسی دقیقتر نشان میدهد این مصرفکنندگان محصولات داخلی را مطلوبتر از محصولات خارجی ارزیابی نمیکنند. در پایان، این نتایج بحث و بررسی شده و پیشنهادهایی نیز ارائه گردیده است.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده
قرارداد اختیار معامله یکی از ابزارهای مشتقه مالی است که در جهت مدیریت و کنترل ریسک استفاده میشود. وجود پارهای شبهات، مفید بودن این ابزار را در بازارهای مالی اسلامی تحت تأثیر قرار داده است. منتقدین، این قرارداد را به واسطه ایراداتی چون شرطبندی نسبت به قیمتهای آینده، به خطر انداختن سرمایه و به دست آوردن سود بدون زحمت، عدم قصد طرفین برای انجام معامله، نداشتن سبب مشروع برای دارا شدن و... قماری و باطل میدانند. این نوشتار ضمن مقایسه قرارداد اختیار معامله با قمار در حقوق ایران و انگلیس به این نتیجه رسیده است که این ایرادات از یک سو ناشی از ویژگیهای خاص قرارداد اختیار معامله و از سوی دیگر ناشی از عدم شناخت دقیق این قرارداد و قمار است. بنابراین، شباهتهای مطرح شده در این خصوص ظاهری است و این دو قرارداد از نظر ماهیت، موضوع، کارکرد، هدف، احکام و... کاملاً با یکدیگر متفاوتند.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه عملکرد یک سیستم فتوولتاییک حرارتی به صورت عددی و آزمایشگاهی بررسی شده است. در بررسی عددی، با استفاده از روش تاگوچی، بهینهترین محیط و زمان کارکرد سیستم و همچنین مناسبترین پارامترهای مستقل از ساختمان سیستم به منظور افزایش بازده آن در یک محیط و زمان مشخص، تعیین شده است. سپس با استفاده از پارامترهای بهینه تعیین شده در تحلیل تاگوچی، عملکرد سیستم به صورت آزمایشگاهی و از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی مورد مطالعه قرار گرفته است. در بررسی آزمایشگاهی با ساخت بستر کامل آزمایشگاهی، عملکرد یک واحد فتوولتاییک معمولی و یک سیستم فتوولتاییک حرارتی با سیال کاری آب، با یکدیگر مقایسه شده است. آزمایشها در دانشگاه فردوسی مشهد با عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و طول جغرافیایی ۵۹ درجه و در یک روز معین در مرداد ماه انجام شده است. نتایج بررسی عددی سیستم فتوولتاییک حرارتی نشان میدهد، مؤثرترین پارامتر بر عملکرد سیستم، دمای سیال خنککننده ورودی به کلکتور میباشد و بهینهترین مقدار آن برای بهبود عملکرد سیستم فتوولتاییک حرارتی ۲۰ درجه سانتیگراد است. همچنین بازده انرژی کلی سیستم فتوولتاییک حرارتی در حالت بهینه ۶۹,۰۲ درصد میباشد. نتایج بررسی آزمایشگاهی بیان میکند، میانگین انرژی الکتریکی خروجی از سیستم فتوولتاییک حرارتی حدود ۶.۲۷ درصد بیشتر از واحد فتوولتاییک معمولی میباشد. همچنین میانگین بازدههای انرژی و اگزرژی حرارتی در طول آزمایش برای سیستم فتوولتاییک حرارتی به ترتیب ۳۴.۱۲ و ۰.۷۲ درصد میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف اصلی این مقاله، ارتقاتبدیل هیلبرت-هوانگ با استفاده از مزایای ویژگی های غیرخطی مبتنی بر آنتروپی، جهت حذف اثرات نویز اضافه شونده میباشد. به علاوه استفاده از ویژگی های غیر خطی مناسب، منجر به محدود شدن اطلاعات اضافی و رفع نیاز به روش های مختلف کاهش بعد در شناسایی عیب های یک سیستم دوار شده است. جهت ارتقاءتبدیل هیلبرت – هوآنگ تاثیر نویزهای اضافه شونده بر انواع مختلف ویژگیهای مبتنی بر آنتروپی برای هر کدام از توابع مود ذاتی حاصل از الگوریتم تجزیه تجربی مود انباشته، مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به حساسیت آنتروپی تقریبی به نویز، یک شاخص ارزیابی برای انتخاب دامنه نویز اضافه شونده، براساس آنتروپی تقریبی و ضریب اطلاعات متقابل توابع مود ذاتی ارائه گردیده است. سپس با استفاده از مزایای آنتروپی جایگشت و آنتروپی طیف حاشیهای هیلبرت در توصیف مشخصات سیگنال،آستانهای برای شروع پیدایش عیب با توجه به مقادیر آنتروپی مهمترین تابع مود ذاتی-که دارای بیشترین ضریب اطلاعات متقابل می باشد-تعیین می گردد. نتایج نشان میدهد که این رویکرد میتواند برای تشخیص انحراف از حالت کارکرد سالم سیستم بدون توجه به نوع عیب، به کارگرفته شود. در مرحله بعد برای شناخت نوع عیب، از طیف درجات بالاتر استفاده شده است به نحوی که بای اسپکتروم پوش به دست آمده از اعمال تبدیل هیلبرت به مهمترین تابع مود ذاتی،محاسبه شده و با درنظرگرفتن کوپلینگ میان فرکانسهای مشخصه عیب و فرکانس دور، عیوب ناهممحوری و نابالانسی روتور یک سیستم شبیه ساز ارتعاشات تجهیزات دوارشناسایی گردیده است.
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
مشخصبودن رفتار سازهها تحت بارگذاری با نرخ بالا در کاربردهای متفاوت بسیار تعیینکننده است. یکی از تجهیزاتی که دارای اهمیت فوقالعادهای در این زمینه بوده لوله شوک است که امکان شبیهسازی موارد یاد شده را در محیط آزمایشگاهی فراهم میسازد. هدف این مقاله بررسی تاثیر پارامترهای هندسی لولهشوک بر ضربه حاصل از موج شوک ایجاد شده از آن است که در این رابطه با تغییر قطر خروجی آن با نازل و تغییرات طول ناحیه محرک و متحرک به بررسی این تغییرات بر موج ایجاد شده در کاهش و افزایش شدت شوک پرداخته شده است. در این راستا مولفههای عملکردی لولهشوک محرک گازی ۳اینچی روی تغییر فرم دینامیکی ورقهای آلومینیومی بررسی شد. براساس نتایج به دست آمده طول محرک بر پیک فشار موج ایجاد شده موثر نبوده ولی طول متحرک بر تغییر فرم ورق موثر است، به این نحو که هرچه طول متحرک کمتر باشد ارتفاع گنبد بیشتر خواهد بود. اثر متمرکزشدن موج برخوردی به ورق در نمونههایی که نازل در آنها تعبیه شده قابل مشاهده است. این موضوع نشان میدهد که بار دینامیکی متمرکزتری باعث تغییر فرم ورق شده است. همچنین در فشارهای بالا در مقایسه با فشارهای پایینتر اثر نازل در متمرکز نمودن موج شوک حاصل از انفجار در لوله شوک بهتر است.
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
در این مطالعه، یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل طراحی و ساخته و عملکرد روزانه آن از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی بررسی شده است. یکی از مهمترین چالشهای اجاقهای خورشیدی سهموی کاهش عملکرد آنها در محیطهای بادخیز است. بهمنظور بررسی این موضوع، اثر سرعتهای باد ۰/۲، ۲، ۴ و ۶متر بر ثانیه بر بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی مطالعه شده است. با توجه به نتایج، بازده انرژی اجاق خورشیدی سهموی در طول آزمایش ۳۴/۵۲ تا ۴۶/۱۹% و بازده اگزرژی آن ۲/۱۱ تا ۵/۶۰% است. نتایج تجربی نشان میدهد، اجاق خورشیدی ساختهشده امکان بهجوشآوردن آب در محیطهای بادخیز را دارد. اگرچه زمان لازم برای بهجوشآوردن آب با زیادشدن سرعت باد افزایش مییابد. با توجه به نتایج، زمان لازم برای بهجوشآوردن ۲لیتر آب در سرعت باد ۶متر بر ثانیه، حدود ۴۰دقیقه است. همچنین، بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی سهموی در سرعت باد ۶متر بر ثانیه نسبت به سرعت باد ۰/۲متر بر ثانیه بهترتیب ۲۰/۸۰ و ۱/۹۹% کمتر است.
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده
فرآیند جوشکاری نقطهای بهدلیل قابلیت ایجاد اتصالی باکیفیت بین صفحات فلزی و عدم وجود محدودیتهای موجود در روشهای قدیمی جوشکاری مانند عدم امکان جوشکاری فلزات با اختلاف نقطه ذوب بسیار زیاد، بهعنوان یکی از سریعترین و اقتصادیترین روشها مورد توجه قرارگرفته است. در این روش در اثر ضربه با سرعت بالا در سطح صفحات اتصال اتمی ایجاد میشود و صفحات فلزی به یکدیگر جوش میخورند. در پژوهش حاضر، از سامانه انفجار مخلوط گازها برای انجام آزمایشهای جوشکاری نقطهای ضربهای استفاده شده است. همچنین، ورق فولادی با ضخامت ۴میلیمتر بهعنوان ورق پایه و ورقهای فولادی با ضخامت ۱، ۲ و ۳میلیمتر بهعنوان لایه جلویی تحت برخورد مستقیم پرتابههای فلزی با شکل دماغه مسطح و کروی با جرمهای ۶۵۰ و ۱۳۰۰گرم قرار گرفتهاند. قطر پرتابهها ۲۵میلیمتر و میانگین سرعت پرتابهها ۶۰۰متر بر ثانیه در نظر گرفته شده است. بهمنظور بررسی مورفولوژی فصل مشترک اتصالات تحت جوشکاری نقطهای ضربهای با پرتابه، فصل مشترک جوش با استفاده از دستگاه میکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین تاثیر ضخامت صفحه پرنده و فاصله بین لایهای بر جوشکاری نقطهای ورقها در اثر ضربه پرتابه مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که با افزایش ضخامت صفحه پرنده احتمال شکلگیری ناحیه مرکزی آسیبدیده کاهش مییابد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که اگر فاصله بین لایهای بالاتر از حد معینی بین صفحات اعمال شود، دیگر سرعت ضربه برای ایجاد جوش پیوسته کافی نیست.
دوره ۲۰، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۹ )
چکیده
در پژوهش حاضر به بررسی تجربی الگوی تغییر شکل ورقها حین فرآیند جوشکاری نقطهای ضربهای با استفاده از پرتابههای با شکل دماغه مسطح و کروی به کمک سامانه انفجار مخلوط گازها و مقایسه آن با الگوی تغییر شکل در شبیهسازی عددی پرداخته شده است. ورق فولادی با ضخامت ۴میلیمتر بهعنوان صفحه پایه و ورقهای فولادی با ضخامتهای یک، ۲ و ۳میلیمتر بهعنوان صفحه پرنده انتخاب شدند و تحت برخورد مستقیم پرتابههای فلزی با شکل دماغه مسطح و کروی با جرمهای ۶۵۰ و ۱۳۰۰گرم قرار گرفتهاند. میانگین سرعت پرتابهها ۶۰۰متر بر ثانیه در نظر گرفته شده است. نرمافزار المان محدود آباکوس بهمنظور بررسی ضربه سرعت بالای پرتابه روی ورقهای فولادی مورد استفاده قرار گرفته است. برای توضیح رفتار فلزات از مدل جانسون- کوک استفاده شده است. تغییر شکل صفحات حین فرآیند جوشکاری نقطهای ضربهای شبیهسازی شده است. با مقایسه الگوی تغییر شکل ورقها در حالت شبیهسازی عددی و آزمایشهای تجربی درمییابیم که مدل عددی به خوبی الگوی تغییر شکل در صفحات حین فرآیند جوشکاری نقطهای ضربهای با پرتابه را پیشبینی میکند. همچنین الگوی انتشار امواج تنش روی صفحه پرنده مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که این امواج از مرکز شروع و به سمت گوشههای ورق گسترش مییابد. بهعلاوه مقادیر کرنش پلاستیک معادل و الگوی تنش برشی برای صفحات پرنده و پایه بهعنوان معیار کیفیت جوش مورد بررسی قرار گرفته است.
دوره ۲۱، شماره ۸۶ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
نادر ابراهیمی ۴۹ اثر کودک و نوجوان منتشر کرد که تاکنون در هیچ کار پژوهشی با رویکرد تحلیل گفتمان تأثیر گفتمانهای سیاسی-اجتماعی بر آنها بررسی نشده است. در این مقاله، سعی شده با تکیه بر دو نظریۀ تحلیل گفتمان جیمز پل جی و نورمن فرکلاف، تأثیر گفتمانهای سیاسی-اجتماعی بر آثار کودک و نوجوان او نشان داده شود. نتایج پژوهش نشان میدهد «ایراندوستی» همواره در مرکز توجه ابراهیمی قرار داشته است، با این تفاوت که تحت تأثیر تحولات سیاسی-اجتماعی، عناصری به این گفتمان ملیگرایانه افزوده یا از آن کاسته میشود: ۱. در سالهای پیش از انقلاب، داستانهای ابراهیمی بیشتر ذیل گفتمانهای ملی درونزا قرار میگیرد که بر تلاش و کار ملی برای ساخت ایران تأکید میکند؛ ۲. همزمان با پیروزی انقلاب، عنصر «سیاست» آشکارا به داستانهای او راه مییابد و از این حیث میتوان آثار او را ذیل گفتمان انقلابی قرار داد با محوریت پرداختن به طاغوتستیزی، بزرگداشت انقلاب و مبارزات انقلابیون؛ ۳. با پایان یافتن جنگ، داستانهای او ذیل «گفتمان سازندگی» صورتبندی میشود که در آن همچنان ایراندوستی در مرکز توجه قرار دارد و بیش از هر چیز به تواناییهای بالقوۀ ایران در زمینۀ صنعت و بهطورکلی توسعۀ اقتصادی تأکید میشود. ادبیات او در این دوران همچنان سیاسی است و عنصر «غربستیزی» بیش از دورههای قبل در آثارش دیده میشود.
دوره ۲۲، شماره ۱۵۸ - ( فروردین ۱۴۰۴ )
چکیده
عامل اصلی حضور میکرفلور خاص مانند باکتریهای لاکتیک اسید در محصولات لبنی تهیه شده از شیر خام مانند پنیر لیقوان، روشهای سنتی آمادهسازی این محصولات است. تعداد زیادی از این باکتریها میکروارگانیسمهای پروبیوتیک بوده و بعنوان مثال گونههای بسیاری از باکتریهای لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و پدیوکوکوس که در غذاها یافت شدهاند، ویژگی پروبیوتیکی نشان دادهاند. در تحقیق حاضر پس از جداسازی فنوتیپی باکتریهای لاکتیک اسید از ۲۵ نمونه پنیر سنتی لیقوان، جدایهها با استفاده آزمون PCR اختصاصی جنسهای لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و پدیوکوکوس تایید شدند. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی شامل مقاومت به شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش انسان، خواص ضدمیکروبی، خاصیت خودتجمعی و تجمع مشترک، مقاومت آنتیبیوتیکی و قدرت همولیزکنندگی سویههای منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس آزمونهای تشخیص بیوشیمیایی و مولکولی، از بین ۸۴ سویهی منتخب، تعداد ۵۸ جدایه بهعنوان لاکتوباسیلوس (۲۹ جدایه)، انتروکوکوس (۱۸ جدایه) و پدیوکوکوس (۱۱ جدایه) شناسایی شدند. غربالگری این جدایهها برای زندهمانی در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش انسان نشان داد که ۱/۲۶ درصد جدایهها (۱۴ جدایه) مقاومت بالای ۵۰ درصد داشتند. همچنین، تعداد نه جدایه از سویههای منتخب اثر ضدمیکروبی قوی روی لیستریا مونوسایتوجنز و استافیلوکوکوس ارِئوس و همچنین کپکهای آسپرژیلوس فلاووس و پنیسیلیوم سیترینوم نشان دادند. بهعلاوه، بر اساس قابلیت خودتجمعی و تجمع مشترک، تعداد چهار جدایهی LS۱۰۶، LS۷۱، LS۳۳ و LS۶ (متعلق به دو جنس لاکتوباسیلوس و انتروکوکوس) انتخاب شدند. در نهایت، بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی حاکی از حساسیت این جدایهها به اکثر آنتیبیوتیکهای بهکار رفته بود بطوریکه تمام جدایهها نسبت به تتراسایکلین و آمپیسیلین حساس بودند. همچنین خاصیت همولیتیکی در هیچیک از این چهار جدایه مشاهده نشد. بنابراین، این جدایهها یهعنوان گزینههای مناسب برای استفاده در محصولات غذایی تخمیری و بهرهگیری از خواص سودمند آنها معرفی میشوند.
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
امروزه پرورش مدیران شایسته، به یکی از کلیدیترین مفاهیم در عرصه مدیریت تبدیل شدهاست و به زعم بسیاری از خبرگان دانشگاهی و صنعتی، میتواند یکی از رهیافتهای اصلی موفقیت سازمانها و فراتر از آن صنایع مختلف یک کشور در بسترهای ملّی و فراملّی باشد. این پژوهش با بهرهگیری از رویکرد کیفی و با استفاده از نظریه داده بنیاد، بهدنبال شناسایی شایستگیهای مدیران بازاریابی بینالملل در ایران است. بدین منظور با استفاده از روش نمونهگیری نظری، با ۱۰ نفر از مدیران موفق در حوزه تجارت بینالملل مصاحبه انجام شد. در گام بعدی، ۹۹ گزاره مفهومی اولیه از کدگذاری باز، ۱۸ گزاره مقولهای از کدگذاری محوری و ۶ مقوله اصلی از کدگذاری انتخابی بهدستآمد. بر اساس تجزیهوتحلیلهای صورت گرفته، پدیده اصلی این پژوهش را "شایستگیهای مدیران بازاریابی بینالملل" تشکیل میدهد که متأثر از شرایط علّی (هوش ریاضی، هوش فرهنگی و ویژگیهای فردی)، عوامل زمینهای (عملکرد رایزنهای ایرانی و عملکرد اتاقهای بازرگانی) و عوامل مداخلهگر (شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی) است و از طریق راهبردهایی نظیر تجربه کار و زندگی در کشور مقصد، انجام تحقیقات گسترده و نظاممند پیرامون بازار، مشتریان و مصرفکنندگان و تشکیل شبکه روابط گسترده، میتواند پیامدهایی از جمله ارتقاء جایگاه برند ملّی، افزایش آگاهی از برند ایرانی و افزایش ارزش برند ملّی را به همراه داشتهباشد.