جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خلیل زاده

پریسا قاسمی، رسول خلیل زاده، محمدرضا معصومیان،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

امروزه مواد زیستی، کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کرده است. در این راستا مولکول‌های زیستی با قابلیت‌های مختلف شناسایی شده‌اند که یکی از آنها باکتریورودوپسین می‌باشد. باکتریورودوپسین در غشاء ارغوانی هالوباکتریوم سالیناریوم یافت می‌شود. باکتریورودوپسین به جهت پایداری و خواص مختلف آن از جمله خاصیت پمپ پروتونی، کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. یکی از مهم ترین مراحل تولید صنعتی و نیمه صنعتی باکتریورودوپسین، جداسازی وخالص سازی غشاء ارغوانی می‌باشد. در این پژوهش پس از کشت هالوباکتریوم سالیناریوم، جداسازی باکتریورودوپسین بر اساس روش یوسل انجام شد. برای تولید باکتریورودوپسین در مقیاس نیمه صنعتی، روش بهبود یافته با جایگزینی روش مکانیکی به جای روش آنزیمی جهت تخریب DNAو استفاده از شوک اسمزی به جای دیالیز طراحی و اجرا شد؛ این روش منجر به کاهش زمان و هزینه جداسازی نسبت به روش یوسل گردید. نتایج حاصل از روش بهبود یافته با روش یوسل مقایسه شد. میزان آلودگی غشاء ارغوانی به DNA در هر دو روش زیر ۵ درصد می‌باشد. درصد خلوص برای روش بهبود یافته، ۱±۶۷ و برای روش یوسل ۴±۶۸ درصد محاسبه گردید که نشان دهنده خلوص برابر برای هر دو روش می‌باشد. میزان باکتریورودوپسین برای روش بهبود یافته به ازای هر لیتر کشت برابر ۴/۰±۲/۸ میلی گرم و برای روش یوسل ۶/۰±۱/۸ میلی گرم بدست آمد. سنجش میزان فعالیت به روش کویاما نشان داد که برای هر دو روش با مقدار برابرباکتریورودوپسین، تغییر pH به اندازه ۱ واحد می‌باشد. بنابراین روش بهبود یافته در این پژوهش توانسته است با حفظ خصوصیات باکتریورودوپسین زمان و هزینه جداسازی را کاهش دهد.

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده

در هنگام استرس، جریان خون در ناحیه دور چشم افزایش یافته و موجب افزایش دمای این ناحیه می شود. دلیل این پدیده آن است که چشم باید در چنین مواقعی آمادگی انجام حرکت های متنوع و سریع را داشته باشد و این خون و انرژی بیشتری را می طلبد.این تغییر دما، در سطح پوست و تشعشع حرارتی آن مشهود است. این حرارت، نور مادون قرمز را در محدوده طول موج ۳ تا ۱۲ میکرو متر منتشر می کند. بنابراین باید بتوان با تصویربرداری مادون قرمز دو بعدی از تغییراتِ حرارت در سطح چهره، به وجود و میزان استرس پی برد.با تحلیل این تغییرات ناشی از استرس، سیگنال دمایی استخراج و تحلیل می شود. در این پژوهش با ثبت همزمان سیگنال‎های پلی گرافی سطحی و تصاویر حرارتی چهره، امکان برچسب‎زنی صحیح تصاویر حرارتی فراهم شده و همچنین تغییرات سیگنال‎های مختلف فیزیولوژیکی بدن در هنگام وقوع استرس مقایسه شده است. در این تحقیق استرس در دو سطح کم و زیاد مورد توجه بوده است. ثبت داده برای شش نفر و برای هر یک چهار بار، به مدت دو دقیقه انجام شده است. دادگان پس از طی مراحل پیش پردازش و استخراج ویژگی، به سیستم شناخت وارد می شود. در سیستم شناخت از دو روش جداسازی خطی و شبکه عصبی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از روش شبکه عصبی MLP نسبت به روش LDA به اندازه ای جزیی بهتر است.

دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مطالعه حاضر به بهینه‌سازی عملکرد روزانه یک نیروگاه خورشیدی مجهز به سیستم ذخیرهسازی گرما می‌پردازد. مدل‌سازی از طریق حل مجموعه معادلات غیر خطی حاکم صورت پذیرفته و از طریق مقایسه با تحقیقات پیشین اعتبارسنجی می‌گردد. "حداکثر مدت زمان تولید" و "حداکثر سود حاصله" توابع هدف بهینه‌سازی را تشکیل می‌دهند که ابتدا به‌صورت مجزا (دو مسئله تک‌هدفه) و سپس به‌صورت همزمان (یک ‌مسئله چند‌هدفه) در نظر گرفته می‌شوند. الگوریتم ژنتیک به عنوان ابزار بهینه‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج مربوط به تابع هدف اول (حداکثر زمان تولید) نشان دهنده افزایش ۷ ساعته در مدت زمان تولید روزانه، در اثر به کارگیری سیستم ذخیره‌سازی گرما می‌باشد. این امر از طریق ذخیره‌سازی انرژی در زمان‌های با سطح بالای تابش‌ خورشیدی و استفاده از انرژی ذخیره شده برای تولید الکتریسیته در زمان‌های بدون تابش و یا با تابش‌ ناکافی محقق شده است. نتایج مربوط به تابع هدف دوم (حداکثر سود حاصله) بیان‌گر افزایش ۵/۱۳% در سود حاصله، در اثر به کارگیری سیستم ذخیره-سازی گرما می‌باشد. این بهبود، از طریق ذخیره‌سازی انرژی گرمایی در زمان‏های با ارزش پایین‏ الکتریسیته و استفاده از آن برای حداکثر تولید در زمان‌های با ارزش بالای الکتریسیته حاصل شده است. در‌نهایت، در بهینه سازی چند هدفه، با ایجاد یک توازن مناسب بین توابع هدف ذکر شده، به طور همزمان، افزایش ۵ ساعته در زمان تولید و افزایش ۱/۸ % در سود، حاصل شده است.

صفحه ۱ از ۱