جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای داداشی

حمید حاتمی ملکی، سمیه داداشی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

جنس ﻳﻮﻧﺠﻪ (Medicago) از خانواده بقولات (Fabaceae) و ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻟﮕﻮﻡﻫﺎﻱ ﻋﻠﻮﻓه‌ﺍﻱ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. گونه‌های یکساله موجود در این جنس بومی مناطق مدیترانه‌ای بوده که برای جلوگیری از فرسایش خاک و تولید کود سبز و علوفه استفاده می‌گردند. در این تحقیق، ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروهبندی ۱۴ ژنوتیپ یونجه یکساله M. truncatula با استفاده از نشانگرهای مولکولی ISSR انجام شد. تعداد ۹ آغازگر ISSR از میان ۱۵ آغازگر با چندشکلی و تکثیر مناسب در واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز، برای انگشت‌نگاری ژنوتیپ‌های مورد مطالعه استفاده شدند. در مجموع تعداد ۷۱ نوار بوسیله آغازگرهای ISSR تکثیر شد که تعداد ۱۱ نوار در بین تمام ژنوتیپ‌ها یک شکل و ۶۰ نوار چندشکل بودند. با استفاده از ضریب تشابه جاکارد، کمترین شباهت (۲۵/۰) بین ژنوتیپ TN۸,۳ (تونس) با TN۶.۱۸ (تونس) و بیشترین شباهت (۸۲/۰) بین دو ژنوتیپ TN۸.۳ (تونس) و SA۲۸۰۶۴ (مصر) مشاهده شد. تجزیه ساختار جمعیتی با استفاده از نرم‌افزار STRUCTURE، ژنوتیپ‌ها را در ۹ زیرجمعیت قرار داد. در این مطالعه، بیشترین اختلاط در ژنوتیپ‌های TN۱.۲۱ (تونس)، A۱۰ (استرالیا)، F۸۳۰۰۵-۵ (فرانسه)، SA۲۲۳۲۲ (سوریه)، A۲۰ (استرالیا) و DZA۳۱۵-۱۶ (الجزایر) مشاهده گردید. نتایج نشان داد که یونجه یکساله M. truncatula علیرغم خودگشن بودن دارای تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه‌ای بوده و این تنوع بطور دقیق با استفاده از نشانگرهای مولکولی ISSR قابل تشخیص است.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹- )
چکیده

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
در این تحقیق یک اتوپایلوت جدولبندی شده برای کنترل کانال فراز یک جسم پرنده ارائه شده است. روش انتخاب شده بر اساس سیستم‌های فازی چندجمله‌ای و بدون استفاده از روش خطی‌سازی حول نقطه کار است. در این روش ابتدا مدل فازی چندجمله‌ای کانال فراز جسم پرنده استخراج شده و سپس بر اساس روش سیستم‌های فازی چندجمله‌ای، کنترل کننده‌ای برای آن طراحی می شود که خروجی سیستم را به تبعیت از یک مدل مرجع پایدار سوق دهد. به منظور جلوگیری از اعمال بیش از حد مجاز فرمان به عملگرها، با استخراج قیودی، سیگنال کنترلی ورودی بهینه شده و در سطح مد نظر نگهداشته شده است. ساختار انتخاب شده برای کنترل کننده ساختار شناخته شده‌ای است که به اتوپایلوت سه حلقه‌ای معروف است. به عبارت دیگر، در این مقاله یک اتوپایلوت سه حلقه‌ای فازی چندجمله‌ای طراحی شده است که پایداری و عملکرد سیستم حلقه بسته را در بازه تغییرات پارامترهای مورد نظر تضمین می‌نماید. شرایط پایداری و عملکرد سیستم به صورت مجموع مربعات بیان و حل عددی آن با جعبه ابزار SOSTOOLS انجام شده است.
 
 
 
 

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۲۹ )
چکیده

من اهم التیارات الفنیه التی تزامن ظهورها بظهور الاسلام هو فن المینیاتور وقد تسابقت کثیراً من الدول فی هذا المیدان وکانت ایران احدی تلک الدول التی رحبت بالروافد الاسلامیه وما حوته فی طیاتها من انواع مختلفه للفنون اثرت بدورها علی مقاییس النقد والتذوق الفنی وتأثرت به کل تلک المعاییر الحاکمه فی درجات الجمال الفنی، فی هذه المقاله سنتدرج فی القول بتوضیح مقدمه مختصره عن حقبه تاریخیه اشرقت فیها ملامح هذا النوع من الفن ثم سنتطرق بعدها الی نقد فلسفی عرفانی عن مجموعه اعمال لبعض فنانی هذا الفن وتوضیح مقاییس النقد الفنی وربط مضامینها بما حوته مجموعه الصور من مفاهیم فلسفیه.

دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژه‌نامه ۱۳۹۴ )
چکیده



دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

در این مقاله، مساله طراحی قانون کنترل تعقیب برای سیستم های غیرخطی زمان گسسته مورد مطالعه قرار می­گیرد. کنترلگر ارائه شده به گونه ای فرایند تحت کنترل را تحریک می­کند که بردار حالت فرایند از بردار حالت یک مدل مرجع تبعیت کند. هدف از طراحی کنترلگر این است که بهره انرژی از سیگنال­های خارجی تا خطای تعقیب کوچکتر یا مساوی یک مقدار از پیش تعیین شده شود. در حالت کلی مهمترین مشکل در مساله طراحی قانون کنترل تعقیب برای سیستم های زمان گسسته این است که ممکن است مسالهبه فرم یک مساله محدب قابل فرموله شدن نباشد. با انتخاب مناسب تابع لیاپانوف، بر اساس تئوری لیاپانوف و با استفاده از نگرش مجموع مربعات، شرایط لازم برای وجود کنترلگر در قالب یک مساله برنامه­ریزی مجموع مربعات ارائه شده که با استفاده از جعبه ابزارهایی مانند SOSTOOLS حل می­شود. در پایان کارایی روش با استفاده از شبیه سازی چند مثال نشان داده خواهد شد.

دوره ۱۶، شماره ۹۶ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده

هدف از این مطالعه، تولید پودر پالپ چغندر‌قرمز با استفاده از تکنیک خشک‌کردن فوم‌مت و بررسی اثر ضخامت فوم بر سینتیک‌ ‌خشک ‌شدن و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ریزساختاری پودر حاصل بود. جهت تهیۀ فوم، اووآلبومین با غلظت ۲% (وزنی/حجمی) به عنوان عامل فوم ساز به پالپ چغندر قرمز اضافه شده و برای مدت و سرعت مشخصی تحت همزنی قرار گرفت. فوم تهیه‌شده در ضخامت‌های ۵، ۶ و ۷ میلی‌متر بر روی پلیت‌های آلومینیومی گسترده ‌شده و سپس، در یک‌ خشک‌کن کابینتی با هوای داغ در دمای ۵۰ درجۀ سانتی‌گراد و سرعت هوای ثابت ۱ متر بر ثانیه خشک گردید. نتایج نشان داد افزایش ضخامت فوم از ۵ به ۷ میلی‌متر تاثیر معناداری بر نسبت و محتوای رطوبت نداشته ولی سبب کاهش معنی‌دار (۰۵/۰p <) نرخ خشک‌کردن به میزان ۶۳/۲۹‌ % گردید. ضریب انتشار موثر رطوبت به طور معناداری تحت تاثیر ضخامت فوم قرار گرفت و محدوده آن از ۹-۱۰ ´ ۵۵۰/۵ تا ۹-۱۰ ´ ۳۸۸/۷ متر مربع بر ثانیه متغیر بود. همچنین با افزایش ضخامت فوم، به‌دلیل افزایش زمان خشک‌شدن و دناتوراسیون بیشتر پروتئین‌ها، یک روند افزایشی در شاخص کار و نسبت هوسنر و درنتیجه روند کاهشی در جریان پذیری پودرها مشاهده شد. دانسیته توده ای و ضربه ای پودرها به دلیل تغییر محتوای رطوبت ناشی از افزایش در ضخامت فوم، به طور معناداری کاهش یافتند. ضخامت تأثیر معنی‌داری بر شاخص حلالیت در آب و شاخص جذب آب نداشت. بررسی ریز ساختار پودرهای تولید شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی نشان داد که با افزایش ضخامت فوم، ترک‌خوردگی و زبری سطحی ذرات پودر افزایش یافت. نتایج این مطالعه و مطالعات تکمیلی می تواند به بهینه سازی تولید پودر چغندر قرمز به عنوان رنگ دهنده طبیعی مواد غذایی و حفظ بهتر ویژگی های تغذیه ای و عملکردی آن منجر شود.


دوره ۱۷، شماره ۱۰۷ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده

کربن فعال پودری ظرفیت جذب بالایی داشته و دارای سطح غیرقطبی قابل توجهی است. نیروهای سطح (واندروالس و لاندن) جذب قوی­تری را بین سطح کربن و ناخالصی­ها نسبت به ملکول­های موجود در ملاس رقیق به وجود می­آورد. هدف این پژوهش حذف انواع ناخالصی­ها مانند ترکیبات رنگی، عوامل کدورت­زا، ترکیبات فنولی، آنتوسیانین و پروتئین­ ملاس رقیق چغندرقند (ملاس رقیق چغندرقند ۳۵%) با استفاده از کربن فعال پودری در چهار سطح (۶۱/۰، ۷۸/۰، ۱۳/۱ و g ۸۳/۱بر g ۱۰۰ ملاس رقیق) در pH ۵/۴ بود. برای پیش بینی کاهش ناخالصی­های ملاس رقیق چغندر قند، مدل­های همدمایی جذب فروندلیچ و لانگمویر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی همدما­های تعادلی جذب بر اساس ضریب تبیین و ظرفیت جذب نشان داد که جذب ناخالصی­های مانند ترکیبات رنگی (۹۶۰۵/۰ R۲= و ظرفیت جذب ۰۷۹۴/۵)، ترکیبات فنولی (۷۶۰۵/۰ R۲= و ظرفیت جذب ۹۷۵۵/۰) و پروتئین (۹۶۷۹/۰ R۲= و ظرفیت جذب ۹۳۱۴/۱) از مدل فروندلیچ پیروی کرد. عوامل کدورت­زا و ترکیبات آنتوسیانینی از هیچ کدام از مدل­های بررسی شده تبعیت نکرد.

دوره ۲۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

تأثیر تغییرات آب‌وهوایی بر تقاضای انرژی برای نیاز گرمایش ساختمان‌ها امری غیرقابل‌اجتناب خواهد بود؛ لذا بایسته است به‌ پیش‌بینی آب‌وهوای آینده پرداخته شود تا زمینه توسعه، انطباق و استراتژی‌های مناسب انرژی فراهم گردد. در این پژوهش به‌منظور ارزیابی نقش توپوگرافی بر دورنمای نیاز گرمایشی ایران از داده‌های دمای روزانه مدل EH۵OM موسسه ماکس پلانک طی دوره آماری (۲۰۵۰-۲۰۱۵ میلادی)، تحت سناریو A۱B با تفکیک ۷۵/۱ درجه قوسی، برای گستره ایران بارگیری گردید. در گام بعدی داده‌های نامبرده با تفکیک مکانی ۲۷/۰× ۲۷/۰ قوسی توسط مدل (RegCM۴) ریزمقیاس شدند. سپس با استفاده از روش زمین‌آمار کریجینگ داده‌های روزانه دمایی در پهنه‌ای به ابعاد ۱۵×۱۵ کیلومتر بر ایران گسترانیده شد که نتیجه آن ماتریسی به ابعاد ۷۲۰۰×۱۳۱۴۰ به‌دست‌آمده و نیاز گرمایشی کشور برای دوره آتی بر روی این ماتریس با استفاده از مدل UKMO محاسبه گردید. نتایج نشان داده است که نیاز گرمایشی در ایران دارای الگوی خوشه‌ای بالا می‌باشد. واسنجی مدل‌های رگرسیونی کلاسیک (OLS) و وزن‌دار جغرافیایی (GWR) نشان داد که در مناطق وسیعی که دارای افت‌وخیز ارتفاعی زیادی می‌باشند مدل‌های رگرسیونی کلاسیک نمی‌تواند روابط نیاز گرمایشی را با ارتفاع مدل‌سازی نماید. به‌طورکلی کشور از لحاظ دورنمای نیاز گرمایشی به سه بخش جلگه‌ها و سواحل جنوبی و پسکرانه‌ای، نوار کوهستانی و کوهپایه‌ای و بالاخره دشت‌ها و چاله‌های داخلی و بیرونی قابل پهنه‌بندی است و وردایی فضایی نیاز گرمایشی برآورد شده مبتنی بر ارتفاع نشان داده است که افزایش مقدار نیاز گرمایشی رابطه مستقیمی توپوگرافی پیچیده محلی دارد.

صفحه ۱ از ۱