جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای دبیر منش
یعقوب fathollahi، بهاره دبیر منش، خسرو خواجه، عاطفه خداکرمی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
نقاط بازرسی ایمنی، مولکول هایی هستند که سیستم ایمنی را تنظیم میکنند. برخی از سلول های تومور می توانند لیگاندهای متصل شونده به این نقاط بازرسی ایمنی را برای فرار از پاسخ های ایمنی ضد توموری بیان کنند. برخی از عوامل، مانند آنتی بادی ها، می توانند این نقاط بازرسی را مهار کنند. هدف از این مطالعه بیان یک دیابادی دو منظوره جدید در فضای پری پلاسمیک باکتری E. coli BL۲۱(DE۳) برای مهار همزمان دو نقطه بازرسی ایمنی، پروتئین مرتبط با ۴ (CTLA ۴) و لیگاند متصل شونده (PD L۱) است.
دیابادی دو منظوره بر اساس ژن نواحی متغیر آنتیبادیهای anti PD-L۱ و anti CTLA ۴ طراحی و جهت بیان درباکتری E. coli BL۲۱(DE۳) بهینه سازی و در پلاسمید بیانی pET۲۱ کلون شد. پس از ترنسفرم کردن به داخل سویه بیانی E. coli BL۲۱(DE۳) اثر شرایط بیانی مختلف کشت مورد بررسی قرار گرفت، بیانDia-۲۱ با وزن مولکولی ۵۵کیلو دالتون با الکتروفورز ژل SDS-PAGE و وسترن بلات تأیید شد. بهترین شرایط برای بیان پری پلاسمیک به فرم محلول بیان با ۰/۵ میلی مولار IPTG در دمای ۲۳ درجه سانتی گراد محیط کشتLB و زمان ۱۸ ساعت به دست آمد. پروتئین بیان شده سپس با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی نیکل آگارز با بازده نهایی ۰/۴ میلی گرم در لیتر تخلیص و نهایت میل ترکیبی برهمکنش پروتئین خالص شده توسط Cell-ELISA بررسی شد.
پروتئین دیابادی نوترکیب در یک سیستم باکتریایی بیان و خالصسازی و برهمکنش پروتئین دیابادی نوترکیب باگیرنده سطح سلولی PDL-۱ از طریق Cell-Elisa بررسی شد.
صادق حسن نیا، بهاره دبیر منش، مریم ملاصالحی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
فرآیند ترمیم زخم، یک فرآیند پیچیده و پویا است که انواع سلولها و مسیرهای متابولیکی را مختلف را درگیر میکند. این فرآیند از سه فاز التهابی، تکثیر سلولی و بازسازی بافتی تشکیل شده است. بهبود موفقیت آمیز زخم به تنظیم دقیق و هماهنگی بین عوامل درگیر بستگی دارد. تا سالهای اخیر استراتژی درمانهای زخمهای مزمن به آمادهسازی زخم، برداشتن بافت نکروزه شده، کنترل عفونت و التهاب محدود میشد اما اخیرا استفاده از فاکتورهای رشد در جهت تسریع روند درمانی و بهبود زخم تایید شدهاند. از اولین انواع فاکتورهای رشد نوترکیب که در درمان زخمهای دیابتی به تایید رسیده است، فاکتور رشد نوترکیب انسانی PDGF-BB میباشد. مطالعات مختلف گزارش کرده است که PDGF به عنوان یک واسطه ی مهم در بهبود زخم در تسریع بهبودی، بهبود التهاب، تکثیر سلولی، رگزایی و بازسازی بافت کمک میکند. در این مطالعه، توالی ژن PDGF-B انسانی، جهت کلون کردن در وکتور بیانی pET ۲۱(a+) قرار گرفت و سپس برای بیان آن در میزبان E.coli shuffle تحت پروموتور T۷ وارد شد. خالصسازی پس از بیان با استفاده از ستون نیکل آگارز انجام شد و جهت بررسی فعالیت پروتئین تخلیص شده، آزمایشهای تکثیر سلولی، مهاجرت و اتصال به پروتئین ماتریکس خارج سلولی بررسی شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که نوع دیمر PDGF بیان و تخلیص شده در میزبان باکتریایی احتمالا بدلیل حفظ ساختار فولد شده صحیح، دارای هر دو فعالیت اصلی یعنی تکثیر سلولی بدلیل اتصال فعال به گیرنده سلولی و همچنین قابلیت اتصال به فیبرینوژن را حفظ کرده است.
صابره صارمی، خسرو خواجه، بهاره دبیر منش، مهدی عیاری،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
چکیده
پروتئین آلفا سینوکلئین اصلیترین عامل شناخته شده در بیماری پارکینسون است. بیان این پروتئین به دلیل خاصیت تجمعی که دارد با چالش همراه است. یکی از این چالشها وجود پروتئین در رسوب باکتری است. مطالعات نشان داده که بیان پروتئینها با برچسبهایی نظیر SUMO باعث افزایش بیان در فاز محلول میشود؛ ازاینرو بیان آلفاسینوکلیئن با این دنباله جهت افزایش پروتئین در فاز محلول بررسی شد. همچنین در این مطالعه سعی بر آن شد که تأثیر دنباله سومو بر فیبریلاسیون آلفاسینوکلئین بررسی شود. در این تحقیق ژن آلفا سینوکلئین با دنباله سومو کلون شد. بیان پروتئین به فرم محلول صورت گرفت. پروتئین توسط ستون نیکل سفارز تخلیص شد و دیالیز انجام شد سپس بررسی فیبریلاسیون توسط نشر فلورسانس تیوفلاوین تی به مدت ۷۲ ساعت انجام شد. مشاهده شد که پروتئین به همراه دنباله سومو میزان بیان بالاتری دارد و ۹۵% از پروتئین در فاز محلول است از طرفی نشان داده شد که دنباله سومو خاصیت مهاری بر روند تشکیل فیبریل آمیلویید در مقایسه با آلفاسینوکلئین بدون دنباله سومو دارد. نتایج بهدستآمده از مطالعات پیشین نشان میداد که اتصال دنباله سومو باعث افزایش بیان و میزان حلالیت پروتئینهای نوترکیب میشود. این مطالعه نشان داد که حضور این دنباله به میزان بیان پروتئین و همچنین حضور پروتئین در فاز محلول کمک کرد. از طرفی مشاهدات آزمایشگاهی نشان داده که این دنباله خاصیت ضد فیبریلاسیونی برای پروتئینهایی با خاصیت آمیلوییدی دارد و در این مطالعه نشان داده شد که اضافهکردن دنباله سومو به پروتئین آلفاسینوکلئین مانع خاصیت تجمعی آن میشود.