جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای درستکار


دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

بیان مسئله: شهر و شهرسازی اسلامی موضوعی جذاب و بسیار چالش‌برانگیز و مخاطب طلب است. آنچه شهر و شهرسازی اسلامی را در اولویت بررسی و تحقیق قرار می­دهد یک حکومت اسلامی و قوانین اسلامی رایج در آن حکومت است. عمران و آبادی زمین باید در خدمت حیات معقول انسان باشد و حیات ابدی انسان والاتر از عمران و آبادی صرف است.
اهداف: هدف این مقاله، نگاهی اجمالی به رویکردهای موجود در مطالعات شهرسازی اسلامی و معرفی رویکرد مطالعات تلفیقی در شهرسازی اسلامی است.
روش ­ها: مطالعه حاضر از نظر هدف توسعه­ ای، از نظر اجرا توصیفی و از نظر روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی منابع، درباره موضوع است. داده ­های مورد نیاز با روش اسنادی جمع‌آوری‌شده است.
یافته­ ها: این مقاله از طریق بازخوانی آرا و آثار مطرح و دیدگاه­ صاحبنظران، سعی در بررسی اصول اساسی شهر اسلامی دارد. برای این امر آرا ایشان را طبق دسته ­بندی­های مطرح در چارچوب نظری بررسی می­کند و اختلاف در دیدگاه ­ها و بیان مفاهیم متفاوت در باب شهر اسلامی را شاهد می­گردد.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان می­دهد شهر و شهرسازی اسلامی، باید به اصول کلی اسلام رجوع کند و وارد جزئیات نشود و برای شکل‌گیری شهر از قوه عقل پیروی شود. این اصل سبب پیروزی اصول کلی اسلام بر شهر خواهد شد. به‌عنوان راهکار پیش رو در مطالعات شهرسازی اسلامی می ­توان به نقشه جامع مدیریت اسلامی با نام نجما اشاره کرد که به‌عنوان یک سند بالادستی و جامع می ­تواند در حوزه پژوهش به مطالعات حوزه اسلامی در شاخه ­های مختلف ورود کرده و مکمل مطالعات میان‌رشته‌ای باشد.

دوره ۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

حکمروایی مدیریت شهری زمانی بیان می­شود که قصد بر این باشد در اداره شهر با تسهیل فرایند، ایجاد و افزایش مشارکت شهروندان چارچوب مدیریت شهری شکل گیرد. در این نقطه است که ارزیابی چارچوب­های حکمروایی مدیریت شهری در سطح شهر وارد شده و به کارگیری می­شود. چالش زمانی رخ می­دهد که در ارزیابی این چارچوب­ها، مولفه­هایی فراعملکردی ورود کنند. با این تفاسیر، مسئله اصلی در کلان شهر تهران ورود مصلحت اندیشی در حکمروایی مدیریت شهری مطرح می­شود. سوال اصلی این است که حکمروایی مدیریت شهری که با هدف تسهیل مشارکت شهروندان در اداره شهر و ایجاد و افزایش این نوع مشارکت می­باشد، نقش مصلحت اندیشی در چارچوب حکمروایی مدیریت شهری به چه اندازه است؟ در این پژوهش، روش PROMETHEE به ‌عنوان یکی از بهترین روش­های تصمیم گیری شناخته شد. چرایی انتخاب روش این است که، معیارهای متعددی را برای مقایسه میان روش­ها در نظر گرفته است. برخی از این معیارها شامل: سهولت استفاده، تفسیر پارامترها، پایداری نتایج، میزان تعامل کاربر با مدل و سهولت درک نتایج می‌باشد. چارچوب حکمروایی مدیریت شهری کلان‌شهر تهران از ۱۴ مولفه اصلی و ۵۳ مولفه فرعی تشکیل ‌شده است. که ۱۴ مولفه اصلی شامل: پاسخگویی، شفافیت، مشارکت، اثربخشی، برابری، پایداری، چشم انداز و برنامه ریزی، مشروعیت و بوروکراسی، ظرفیت مدنی، ارائه خدمات، اقتصاد کارآمد، ارتباطات، امنیت و مصلحت است. مولفه مصلحت با توجه به شرایط وضع موجود حاکمیت ایران به‌عنوان یک مولفه مطرح شد که اثر کاملا چشم گیری را در بررسی‌های انجام ‌شده نشان داده است.
سحر کریمی، شهرام نظریان، فتاح ستوده نژاد نعمت الهی، روح الله درستکار، جعفر امانی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

با توجه به همه گیری کووید۱۹ به عنوان یک بحران جهانی طراحی واکسن به منظور پیشگیری حایز اهمیت است. این ویروس جز خانواده بتا کرونا ویروس بوده  و بر سطح غشای ویروس گلیکوپروتئین  اسپایک ساختارهای  زائده مانندی را تشکیل می دهد . مطالعات روی SARS-CoV-۱ و واکسن‌های MERS-CoV مربوطه نشان داد که پروتئین اسپایک روی سطح ویروس یک هدف مناسب برای واکسن است. در این پژوهش تجربی، ما قطعات پروتیئن  اسپایک نوترکیب recombinant fragment of spike protein (rfsp)را که در میزبان یوکاریوتی سلول CHO-K۱  و پروکاریوتی E. coli  بیان شده است را  از نظر قدرت ایمنی زایی, فعالیت خنثی سازی , توانایی شناسایی اپیتوپ های  مشابه با سویه ویروس و توانایی اتصال به سرم بیماران  بهبود یافته کووید ۱۹ از دو نوع واریانت آلفا و دلتا مقایسه کردیم. نتایج نشان داد که  هر دو پروتئین rfSP یک کاندید آنتی ژن بالقوه جدید برای توسعه واکسن کووید۱۹ هستند. اما سلول CHO  با انجام فرآیند تغییرات پس از ترجمه مانند گلیکولیزاسون سبب حفظ فعالیت بیولوژیکی پروتئین میشود. وهمین امر احتمال ایجاد اپی توپ های مشابه با سویه ویروس را بالا میبرد. و  افزایش تیتر آنتی بادی های ویژه rfsp در سرم موش های ایمن شده را در سطح بالاتری قرار میدهد. لذا اولویت به rfsp بیان شده در سلول CHO برای ارزیابی کارایی واکسن داده میشود. 

دوره ۱۶، شماره ۹۲ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

میوه زردآلو جزو محصولات فرازگرا و با میزان تنفس بالا می‌باشد که در مرحله پس از برداشت بسرعت رسیده و ضایعات زیادی دارد و به همین دلیل دارای ماندگاری کوتاهی می‌باشد. لذا استفاده از ترکیب‌های سازگار با محیط زیست جهت تأخیر در روند رسیدگی یکی از روش‌های سالم جهت افزایش ماندگاری و کاهش ضایعات این میوه محسوب می‌شود. از این‌رو تأثیر برخی تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی و ماندگاری میوه زردآلو رقم «شاهرودی» در قالب طرح کاملا تصادفی با ۸ تیمار و ۴ تکرار انجام شد. تیمارها عبارت‌ بودند از غوطه‌وری میوه در محلول‌هایی جداگانه یا ترکیبی از سالیسیلیک اسید، اگزالیک اسید و نیتریک اکسید به ترتیب با غلظت‌های ۲، ۲ و۱ میلی‌مولار. میوه‌ها سپس بسته‌بندی شده و در دمای ۲ درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی ۵ ± ۸۵ درصد منتقل شدند و پس از ۴ هفته نگهداری خواص شیمیایی، حسی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین سفتی بافت میوه در تیمار سالیسیلیک اسید (N۴۶/۱۱) و نیتریک اکسید (N۸۵/۹) بدست آمد. مواد جامد محلول نیز در تیمار سالیسیلیک اسید و تیمارهای ترکیبی به ترتیب کمترین مقادیر را دارا بودند. از نظر ارزیابی حسی چشایی، تیمار با سالیسیلیک اسید و نیتریک اکسید به نحو مطلوبی بافت، طعم و ظاهر میوه را حفظ کرد. بیشترین ماندگاری در میوه‌های تیمار شده با سالیسیلیک اسید (۵۰/۲۷روز) و نیتریک اکسید (۷۵/۲۵روز) حاصل شد، در حالی که شاهد فقط ۱۴ روز ماندگاری داشت. به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت سالیسیلیک اسید و اکسید نیتریک بهترین تیمارها بودند.
 


صفحه ۱ از ۱