جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای دهقان نیری

سودابه مفاخری، فاطمه دهقان نیری، مریم میرحسینی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

نانوتکنولوژی به علت تولید نانوذرات در اندازه، شکل، ترکیب شیمیایی و پراکنش متفاوت و کاربردهای بسیار آنها، برای بشر، حوزه تحقیقاتی جذابی به حساب می‌آید. روش‌های تولید زیستی نانوذرات نسبت به روش‌های فیزیکی و شیمیایی؛ به دلیل کاهش مصرف انرژی و زمان؛ اولویت دارند. در این مطالعه امکان سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره متانولی جوانه‌های گل میخک هندی بررسی گردید و سپس اثر ضد باکتری و ضد قارچی نانوذرات نقره تولید شده، به دو روش دیسک و چاهک مورد آزمایش قرار گرفت. جهت تایید تولید نانوذرات نقره از دستگاه اسپکتروفتومتری با طول موج ۳۰۰ تا ۶۰۰ نانومتر و جهت اندازه‌گیری ابعاد و شکل نانوذرات از دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. همچنین به منظور بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانوذرات دخالت دارند آنالیز FTIR انجام گردید. براساس نتایج حاصل از این تحقیق، نانو ذرات تولید شده به وسیله عصاره متانولی میخک هندی؛ کروی بوده و در محدوده ۲۷ تا ۶۹ نانومتر قرار داشتند. همچنین نانو ذرات تولید شده، فعالیت ضد میکروبی موثری علیه باکتری‌های Bacillus subtilis، Escherichia coli، Staphylococcus aureus، و مخمر Saccharomyces cerevisiae نشان دادند. بنابراین می‌توان گفت که گیاه میخک هندی غیر از نقش دارویی ویژه‌ای که دارد، می‌تواند برای تولید نانوذرات نقره جهت مصارف پزشکی و داروسازی استفاده شود.

دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه نقش حیاتی معیارهای محیط زیستی در کنار تلاش سازمان‌ها به منظور استفاده‌ مؤثر و کارا از منابع و همچنین مسائل اجتماعی، منجر به توجه ویژه به توسعه پایدار شده است. از طرفی شدت و ضرورت رعایت مسائل محیط زیستی در صنایع فولاد (که در ایران چند دهه قدمت دارد) همواره مورد تأکید قرار گرفته است. از این رو در این مقاله کوشش شده است تا به خوشه‌بندی عناصر زیربنایی پایداری زنجیره تأمین فولاد پرداخته شود. به این ترتیب با توجه به مطالعات پیشین و مصاحبه با خبرگان، مجموعه این عناصر شناسایی شدند و با استفاده از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)، تجزیه و تحلیل و در قالب یک ساختار منسجم به دست آمد. در ادامه به منظور خوشه‌بندی معیارهای توسعه پایدار از روش MICMAC و به منظور بررسی تأثیر متقابل این توانمندسازها و توسعه اوزان اهمیت آنها در قالب مدل ساختاری از تکنیک تحلیل شبکه‌ای استفاده شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که «حداقل موجودی»، «کاهش حوادث شغلی کارکنان» و «ایمنی و رفاه کارکنان»، از تأثیرگذارترین عناصر در پایداری زنجیره تأمین صنعت فولاد خوزستان می‌باشند.

 

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

یکی از ارکان اساسی مدیریت درامد، در هر بنگاه قیمت فروش است که با مدیریت مؤثر آن، می‌توان حصول سود موردانتظار بنگاه را تضمین کرد. در بازارهای رقابتیِ مربوط به کالاهای فاسد‌شدنی، قیمت‌گذاری باتوجهبه دوره عمر محصول بهصورت پویا انجام می‌پذیرد. بهاینترتیب تسریع در فروش کالاهای فاسد‌شدنی نزدیک به انقضا از راه ارائه انواع تخفیف و تعیین قیمت بالاتر برای محصولات تازه، امری ضروری است. دراینراستا پژوهش حاضر به ارائه یک مدل بهینه‌سازی قیمت‌گذاری پویا با هدف حداکثرسازی درامد و کاهش هزینه‌ها پرداخته است. در این مدل با در‌نظر‌گرفتن شاخص تازگی محصول و اثر آن بر تقاضا، سیاست قیمت‌گذاری پویا اعم از ارائه تخفیف یا افزایش قیمت فروش در طول افق زمانی فروش شامل چندین دوره برابر با عمر محصول اتخاذ می‌شود. علاوهبراین باتوجهبه هزینه‌های سفارش دوباره و هزینه‌های نگهداری سیاست تجدید موجودی و قیمت‌گذاری در هر دوره مورد‌نظر قرار گرفته است. مدل پیشنهادی در شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش به کارگرفته و نتایج منجربه راهبرد قیمت‌گذاری مناسب (کاهش قیمت اولیه) در راستای حداکثرسازی درامد برای محصولات پروتئینی و سبزیجات آن مجموعه بوده است.

دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

باتوجهبه توسعه فناوری و اهمیت روزافزون کانالهای آنلاین سفارش غذا، هدف این پژوهش مقایسه تأثیر کانالهای آنلاین سفارش غذا بر قصد خرید مشتریان است. این پژوهش از نظر ماهیت، توصیفی - تحلیلی و از منظر هدف، کاربردی است و براساس روش جمع‌آوری داده‌ها پیمایشی می‌باشد. در آغاز با بررسی و مرور ادبیات موضوع، الگو مفهومی پژوهش حاصل شد و سپس فرضیههای این الگو با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و حداقل مربعات جزئی (PLS-SEM) در دو کانال برونسپاری (اسنپفود) و تارنما داخلیِ یکی از رستورانهای زنجیرهای تهران آزمون شد. یافته‌ها بیانگر تأثیر مثبت کیفیت خدمات، جذابیت خدمات و قیمت منصفانه بر ارزش درکشده از کانال توزیع است درحالیکه شهرت کانال تأثیر معناداری بر ارزش درکشده مشتریان ندارد. همچنین نتایج بیانگر آن است که ارزش درکشده از کانالهای توزیع، رضایت مشتری و تبلیغات دهان‌به‌دهان، بر قصد خرید مشتری از راه کانال آنلاین تأثیر مثبت و معناداری دارند، اما یافتهها نشان داد شدت اثر کل (غیرمستقیم و مستقیم) ارزش درکشده بر قصد خرید مشتریان در کانال برونسپاری بیشتر از تارنما داخلی است.


دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

اغلب برنامه‌های استراتژیک پیش‌بینی آینده را به کمک روش‌های متعدد مفروض می‌دارند و یک برنامه ایستا با استفاده از آینده واحد را مبتنی بر برون‌یابی روندها توسعه می‌دهند که نتایج قابل‌قبولی را در یک مجموعه کوچک از آینده‌های محتمل ارائه می‌دهد. در‌حالی‌که اگر آینده متفاوت از آینده‌های مفروض باشد، امکان شکست برنامه وجود دارد. علاوه بر عدم‌اطمینان بالا در پیش‌بینی آینده، به‌طور عمده شرایط برنامه‌ریزی نیز در طول زمان تغییر می‌کند. برای فایق ‌آمدن بر این مسئله، پژوهش حاضر به‌دنبال طراحی مدلی برای تدوین استراتژی‌های انطباق‌پذیر استوار است تا ضمن ارائه عملکردی رضایت‌بخش در آینده چندگانه متفاوت (استواری)، هم‌زمان با دریافت اطلاعات با شرایط جدید انطباق پیدا کند. مبانی پژوهش حاضر تفسیری، رویکرد آن کیفی و از نظر جهت‌گیری یک پژوهش توسعه‌ای- کاربردی است. در این پژوهش با استفاده از روش فراترکیب به بررسی ادبیات حوزه تدوین استراتژی در شرایط عدم‌اطمینان پرداخته شده است. بر‌این‌اساس، پس از بررسی ادبیات پژوهش تعداد ۳۹ مفهوم (تم) و ۱۰ مقوله استخراج شد. در‌نهایت با استفاده از مقوله‌ها و مفاهیم شناسایی ‌شده و استفاده از ادبیات پژوهش، مدل نهایی تدوین استراتژی‌های انطباق‌پذیر استوار در شرایط عدم‌اطمینان طراحی شد.


دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: در دنیای کنونی بسیاری از مسائل تصمیم‌گیری با شرایط عدم‌اطمینان احاطه‌ شده‌اند. منشاء اصلی این شرایط نقصان و بعضاً فقدان اطلاعات برای تصمیم‌گیری است و یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل و درعین‌حال ازجمله مهم‌ترین مسائل مدیریت زنجیره تأمین می‌باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف ارائه مدل ریاضی دو هدفه زنجیره تأمین پایدار مبتنی بر پارامترهای عدم‌قطعیت، به کمینه‌سازی هزینه­‌ها، آلاینده‌های اثرات زیست‌محیطی پرداخته است. الگوی پیشنهادی می‌تواند ابزار کارآمدی برای طراحی یک شبکه زنجیره تأمین پایدار و انعطاف‌پذیر باشد.
روش‌شناسی: این پژوهش از لحاظ ماهیت پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. همچنین از نظر هدف نوعی پژوهش کاربردی می‌باشد. در این مطالعه با توجه به پارامترهای مدل ریاضی دو هدفه، با روش سناریو محور مالوی با در نظر گرفتن هزینه‌های ارسال، تقاضا و کاهش ظرفیت در اثر اختلال به‌عنوان
 پارامترهای عدم‌قطعیت توسعه داده شد. جهت تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار GAMS, EXCEL, Microsoft VISIO بهره گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج مؤید آن است، استفاده از مدل ریاضی سناریو محور مالوی در شرایط عدم‌اطمینان در زنجیره تأمین پایدار، می‌تواند به دستیابی نتایج مطلوب و مثمرثمر منجر شود و مدل ریاضی توانسته به نحو مؤثری به عدم‌قطعیت تقاضا و هزینه­های ارسال و کاهش ظرفیت در اثر اختلال، بپردازد درحالی‌که در مسائل با مجموعه‌های بزرگ‌تر از کارآمدی مدل کاسته شد.


دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: در تجزیه‌وتحلیل زنجیره ارزش در سطح صنعت، شناسایی چارچوب کسب‌وکارها و روابط تأمین‌کننده/ مشتری از اهمیت بالایی برخوردار است. صنعت نفت‌وگاز بزرگ‌ترین تأمین‌کننده انرژی و بخش اقتصادی کشور است. زنجیره ارزش در صنعت نفت‌وگاز از مرحله اکتشاف تا مصرف نهایی دامنه وسیعی از بازار و کسب‌وکارها را در بر می‌گیرد. در این پژوهش، نمای کلی زنجیره ارزش این صنعت ترسیم و ساختار دولتی و خصوصی و همچنین سیاست‌گذاران و صاحبان منافع آن مشخص شد.
روششناسی: به کمک خبرگان و بهره‌گیری از روش دلفی، چارچوب کلی کسب‌وکارها، اهداف و شاخص‌های عملکردی بنگاه و عوامل مؤثر بر آنها شناسایی شد. در ادامه یک مدل مفهومی برای ارزیابی کسب‌وکارهای توسعه میدان براساس اهداف بنگاه، عوامل مؤثر بر اهداف، پیوند میان کسب‌وکارها و دوره‌های زمانی توسعه داده شد.
یافتهها: چارچوب نهاییشده‌ کسب‌وکارهای بخش توسعه میادین نفت‌وگاز در زنجیره ارزش نفت‌وگاز در چهار سطح مختلف و مشتمل بر ۵۲ کسب‌وکار فعال ترسیم شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که در مدل مفهومی ارائه‌شده هفت هدف اصلی و ۱۱ عامل در سه بخش کلی شامل عوامل تأثیرگذار مستقیم، عوامل ناشی از پیوند میان کسب‌وکارها و عوامل کلان خارج از صنعت برای هر بنگاه فعال در این بخش از صنعت در نظر گرفته می‌شود.


دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه با توجه به اهمیت یافتن موضوع پایداری در سطح بین­ المللی، محققان بسیاری به ارائه مدل‌های ارزیابی پایداری در صنعت بانکداری پرداخته‌اند. چراکه بانک­ ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر توسعه پایداری در کشور تأثیرگذارند. در این راستا پژوهش حاضر باهدف ارائه یک مدل جامع پایداری در نظام بانکداری، در قالب یک مطالعه توصیفی با رویکرد کیفی-کمی برنامه­ریزی شد. بدین منظور ابتدا کدها، تم­ها و مقوله­های پایداری بانک با استفاده از رویکرد فراترکیب استخراج و رابطه شبکه­ ای و سطح­ بندی آن‌ها با کمک مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM)، حاصل شد. در نهایت مدل امروزه با توجه به اهمیت یافتن موضوع پایداری در سطح بین­المللی، محققان بسیاری به ارائه مدل‌های ارزیابی پایداری در صنعت بانکداری پرداخته‌اند. چراکه بانک­ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر توسعه پایداری در کشور تأثیرگذارند. در این راستا پژوهش حاضر باهدف ارائه یک مدل جامع پایداری در نظام بانکداری، در قالب یک مطالعه توصیفی با رویکرد کیفی-کمی برنامه­ریزی شد. بدین منظور ابتدا کدها، تم­ها و مقوله­های پایداری بانک با استفاده از رویکرد فراترکیب استخراج و رابطه شبکه­ای و سطح­بندی آن‌ها با کمک مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM)، حاصل شد. درنهایت مدل شبکه­ای حاصل به جهت تعیین اوزان تم­ها و مقوله­ها به فرایند تحلیل شبکه­ای (ANP) سپرده شد. در ادامه با به‌کارگیری مدل نهایی و استخراج اطلاعات با استفاده از تحلیل محتوا، امتیاز پایداری ۲۷ بانک دولتی و غیردولتی کشور در سال ۱۳۹۶ تحلیل گردید. بر اساس نتایج بانک پاسارگاد رتبه اول، بانک آینده و بانک ملی به ترتیب رتبه­های دوم و سوم را کسب کردند. یافته­ها بیانگر آن است که میانگین امتیاز پایداری در بانک­های غیردولتی از بانک­های دولتی بیشتر بوده و درمجموع بانک‌های کشور به مقوله محیط‌زیست توجه بسیار کمی داشته­اند که نیازمند تأکید بیشتر در برنامه­های راهبردی ایشان می‌باشد.
شبکه ­ای حاصل به جهت تعیین اوزان تم ­ها و مقوله ­ها به فرایند تحلیل شبکه­ا ی (ANP) سپرده شد. در ادامه با به‌کارگیری مدل نهایی و استخراج اطلاعات با استفاده از تحلیل محتوا، امتیاز پایداری ۲۷ بانک دولتی و غیردولتی کشور در سال ۱۳۹۶ تحلیل گردید. بر اساس نتایج بانک پاسارگاد رتبه اول، بانک آینده و بانک ملی به ترتیب رتبه­ های دوم و سوم را کسب کردند. یافته­ها بیانگر آن است که میانگین امتیاز پایداری در بانک­های غیردولتی از بانک­های دولتی بیشتر بوده و درمجموع بانک‌های کشور به مقوله محیط‌زیست توجه بسیار کمی داشته ­اند که نیازمند تأکید بیشتر در برنامه­های راهبردی ایشان می‌باشد.

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

بحران­ها همیشه سخت­ترین آزمون برای انواع نظریه­های مدیریت هستند. نظریات مدیریتی اندکی وجود دارند که در در بحران­های سهمگین نیز کارایی داشته باشند. در نتیجه، سازمان­ها و مدیران در عمل، هنگام بحران­های بزرگ، بسیاری از کارکردها، ابعاد و وظایف خود را موقتاً متوقف می­کنند. در این میان، عرصه­ی تصمیم­گیری وضعیتی ویژه دارد، چرا که عرصه­ی تصمیم­گیری به هیچ وجه قابل تعطیلی نیست. بر این اساس، نظریات کاربردی تصمیم­گیری در شرایط بحرانی از ضروری­ترین نیازهای هر سازمان در هنگام بحران است. در این راستا، تلاش شده است تا با تمرکز بر استراتژی تصمیم­گیری پاندا و توسعه این استراتژی، کاربرد این استراتژی تصمیم­گیری در شرایط بحرانی تبیین شود. به این منظور، بحران کرونا به عنوان حیطه تمرکز انتخاب گردید. بحران کرونا به عنوان یکی از مهم­ترین بحران­های بشری که در حال حاضر تمامی جهان را درگیر خود ساخته است، بهترین گزینه برای این هدف است بنابرین، روش موردکاوی چندگانه به عنوان روش پژوهش حاضر انتخاب گردید. نتایج این پژوهش نشان می­دهد که ویژگی­های نتیجه­گرایی، بازخور چندگانه، سرعت عمل و نگرش سیستماتیک چهار ویژگی اصلی روش پاندا هستند که این روش را برای شرایط بحرانی به صورت ویژه مناسب می­سازند.

صفحه ۱ از ۱