۹ نتیجه برای دهنوی
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر بر انتقال کارکنان در پتروشیمی بسپاران بندرامام (ره) میباشد. شناسایی و رتبه بندی این عوامل در واحدهای تولیدی مانند پتروشیمی بسپاران بندرامام (ره) میتواند گامی مؤثر درکاهش جابهجایی وانتقال نیروهای کارآمد و نخبه بهشمار آید. روش انجام پژوهش در تحقیق حاضر از نوع کاربردی وجامعه آماری کل کارکنان پتروشیمی بسپاران بندرامام (ره) میباشد. برای تهیه شاخصها و معیارها در این پژوهش از دو پرسشنامه در دو مرحله استفاده شده است، در مرحله اول جهت شناسایی عوامل مؤثر بر انتقال کارکنان با بررسی و مطالعات کتابخانهای و جستجو در سایتهای اینترنتی و مصاحبه با کارشناسان، عوامل مؤثر بر انتقال و جابهجایی شناسائی و مشخص گردیدهاند و در مرحله دوم از پرسشنامه شماره دو برای انجام مقایسات زوجی و نهایتاً اولویت بندی عوامل کلیدی مؤثر بر انتقال کارکنان استفاده گردیده است. پس از مقایسههای زوجی بین معیارها میزان اهمیت عوامل مشخص گردید و نتایج پژوهش نشان میدهد از بین عوامل تعیین شده رضایت شغلی از نظر میزان اهمیت در رده اول اهمیت قرار دارد و رهبری سازمان، توانمندسازی، ساختار سازمانی، تعهد سازمانی و غیبت و عدم حضور به موقع در محل کار در ردههای بعدی قرار دارند.
احسان دهنوی، سید امید رعنایی سیادت، امیر صاحبی، خسرو خواجه،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در صنعت از آنزیم گزایلوزیداز باکتری سلنوموناس رومینانتیوم (SXA) برای تجزیه گزایلان کمپلکس دیواره سلولی استفاده می شود. مهمترین کاربرد صنعتی این آنزیم، تجزیه دیواره سلولی بافیمانده های گیاهی برای تولید سوخت زیستی (Bioethanol) می باشد. یکی از مشکلات صنعتی در استفاده از SXA، پایداری حرارتی نسبتاً پایین آن در دماهای بیش از °C ۵۰ می باشد. هر زیرواحد این آنزیم هموتترامر دارای ۴ آمینو اسید سیستئین آزاد می باشد. به نظر می رسد که سیستئین آزاد ۲۸۶ نقثی در فعالیت آنزیمی ندارد. برای بررسی اثر سیستئین آزاد بر پایداری حرارتی SXA، این آمینو اسید با جهش زایی هدفمند به والین تبدیل گردید. جهش یافته مورد نظر سپس وارد مخمر پیکیا پاستوریس گردید و پارامترهای کینتیکی و پایداری حرارتی گزایلوزیداز جهش یافته با تیپ وحشی مورد مقایسه قرار گرفت. درحالی که دمای بهینه، pH بهینه و کارآیی کاتالایتیکی آنزیم جهش یافته تاحدود زیادی شبیه تیپ وحشی بود، نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C ۵۵ حدود ۶۵% بیشتر از آنزیم طبیعی به دست آمد (نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C ۵۵ حدود ۱۴ دقیقه تعیین گردید در حالی که در مورد آنزیم طبیعی حدود ۵/۸ دقیقه می باشد). نتایج این تحقیق نشان داد که حذف سیستئین آزاد موجود در بخش های درونی و آب گریز SXA منجر به افزایش میان کنش های آب گریز بین زنجیره های جانبی آمینو اسیدهای مجاور آن می گردد که در نهایت سبب بهبود پایداری حرارتی آن می شود که می تواند برای کاربردهای این آنزیم در زیست فناوری بسیار مهم باشد.
دوره ۹، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
نوشتار حاضر تلاش میکند گفتمان استدلالی مناظرات حضرت ابراهیم (ع) را با نمرود، آزر، ستارهپرستان و بتپرستان در ترجمۀ قرآن بر اساس رویکرد پرگما ـ دیالکتیک بررسی و مقایسه کند. این رویکرد دارای مراحل چهارگانۀ رویارویی، بابگشایی، استدلالی و نتیجهگیری برای دفاع از یک دیدگاه فکری و متقاعد کردن طرف مقابل است. به منظور بررسی و مقایسۀ مناظرات حضرت ابراهیم (ع) از جهت مراحل چهارگانۀ استدلال و نیز مقایسۀ کنشهای گفتاری آنها، آیههای مربوط به این مناظرات از تفسیر نمونه( مکارم،۱۳۷۸: ۲؛ ۱۳۸۷: ۱۳) و کتاب ریختشناسی قصههای قرآن (حسینی،۱۳۸۳) مشخص شدند. از آیات مزبور ۱۰۵ کنش گفتار استخراج و به روش توصیفی ـ تحلیلی بررسی شد. دادهها نشان میدهد مراحل استدلال در مناظرات مختلف حضرت ابراهیم (ع) با یکدیگر تفاوت دارد. گفتوگو با ستارهپرستان در مرحلۀ رویارویی و بابگشایی از دیگر مناظرهها متمایز است؛ به این ترتیب که از یک طرف اختلافنظر در مرحلۀ رویارویی پنهان است و بهتدریج در مرحلۀ بابگشایی و استدلالی آشکار میشود و از طرف دیگر، دیدگاه در این گفتوگو دارای قالب منفرد یکطرفه است. علاوه بر این، آن حضرت از روش «دراماتیک» برای اقناع ستارهپرستان و بتپرستان کمک گرفته است. در مورد کنش گفتارها نیز بسامد کاربرد کنشهای گفتاری از سوی حضرت ابراهیم(ع) و نیز نوع آنها در مناظرات مختلف متفاوت است. همچنین، بررسی دادهها نشان میدهد، چنانچه این مدل در مراحل چهارگانه بخواهد دربرگیرندۀ همۀ گفتمانهای استدلالی باشد باید در مرحلۀ نتیجهگیری، تعدیلهایی را در نظر بگیرد.
دوره ۹، شماره ۳۹ - ( مرداد و شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
افسانههای سحرآمیز ازجمله انواع مهم افسانهها هستند که در آنها با موجودات ماورائی مانند دیو، پری، و ... و همچنین حوادث شگفتانگیز سروکار داریم. ارتباط با روایتهای اسطورهای از دیگر ویژگیهای این نوع افسانههاست. هدف از این پژوهش یافتن شباهتهای میان شخصیت دختر ـ معشوق با شخصیتهای اسطورهای است. هدف این مقاله استخراج ویژگیهای مشترک میان شخصیت معشوق افسانهای و شخصیتهای اسطورهای از طریق بررسی متون مربوط به اسطورهها و افسانههای سحرآمیز به شیوۀ تحلیلی توصیفی است. بهمنزلۀ نتیجۀ تحقیق، ارتباط دختر با خواب، ارتباط او با اماکن خاص و طبیعت، ارتباط او با آب، قدرت و موقعیت ویژۀ او در افسانه، ارتباط او با زمان و همچنین ظاهر ماورائی او قابلتطبیق با ویژگیهای شخصیتهای اسطورهای است که میتواند این شخصیت افسانهای را به نوعی با ایزد بانوان اسطورهای مرتبط سازد.
دوره ۹، شماره ۴۱ - ( آذر و دی ۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از شخصیتهایی که در افسانههای سحرآمیز ایرانی دیده میشود درویش است. درویش در افسانۀ سحرآمیز تواناییهای خاصی دارد. وی درمان برخی بیماریها و مشکلات را میداند و از برخی دانشهای پوشیده آگاهی دارد. در افسانهها علاوهبر درویش یاریگر که بهویژه در تولد قهرمان و راهنمایی او نقش دارد، نوعی درویش شریر نیز در افسانهها دیده میشود. درویش شریر در افسانهها نوعی جادوگر است که برای ازبین بردن قهرمان تلاش میکند. گاه نیز ممکن است درویش درواقع موجود پلیدی نباشد، اما در بخشی از داستان با ایجاد نوعی ابهام دربارۀ نیات خود بهصورت مقطعی شخصیتی منفی بهنظر برسد که درواقع خیرخواه قهرمان است. هدف از این پژوهش نشان دادن این نکته است که بهنظر میرسد چهرۀ دوگانۀ درویش افسانهای زیرساختی اسطورهای دارد و شخصیت درویش با برخی خدایان ایران باستان همچون ایزد وایو، آناهیتا و مهر پیوند دارد.
زهرا فتحی، مسعود مشهدی اکبر بوجار، احسان دهنوی، رضا حسن ساجدی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
آنژیوژنز[۱] غیرطبیعی با بیماریهای مختلف نظیر سرطان و متاستاز آن، رتینوپاتی و آرتریت روماتوئید در ارتباط است. VEGF-A
[۲] مهمترین واسطهی آنژیوژنز در میان تمام فاکتورهای رشد است. فعالیت زیستی VEGF
توسط دو گیرنده تیروزین کینازی VEGFR-۱
و VEGFR-۲
سلولهای اندوتلیال وساطت میشود. سیگنالینگ VEGF
از طریق VEGFR-۲
مسیر اصلی آنژیوژنز است که منجر به تحریک رشد سریع سلولهای اندوتلیال به داخل تومور میشود. این رسپتور از یک بخش خارج سلولی، یک بخش سیتوپلاسمی و یک دُمین ترانس ممبران تشکیل شده است. بخش خارج سلولی متشکل از هفت دُمین شبه ایمونوگلوبولین (D۱-D۷
) است که دُمین های اول تا سوم به عنوان جایگاه اتصال لیگاند عمل میکنند. در این مطالعه دُمین های خارج سلولی ۳-۱ گیرنده (KDR۱-۳
) بصورت نوترکیب در Pichia pastoris بیان شد. یک قطعه DNA
۹۷۵ نوکلوتیدی حاوی دُمین های ۳-۱ براساس توالی نوکلئوتیدی در GenBank
و توالی پروتئین در Swiss-Prot
طراحی شد. وکتور بیانی ترشحی نوترکیب (pPinkαHC/KDR۱-۳
) ساخته شد و به روش الکتروپوریشن به داخل مخمر منتقل شد. سلول های نوترکیب با بیان بالا از طریق تکمیل اگزوتروفی آدنین شناسایی و کشت شدند. KDR۱-۳
تحت القا با متانول ۱٪ بیان و با SDS-PAGE
و تکنیک وسترن بلات تایید شد. پس از تخلیص با کروماتوگرافی تمایلی با رزین Ni-NTA
، اتصال محصول بیان شده به hVEGF۱۶۵
با الایزای مستقیم و الایزای مبتنی بر گیرنده اثبات شد. نتایج نشان داد که دُمین خارج سلولی ۳-۱ گیرنده VEGFR-۲
انسانی با ساختار پروتئین یوکاریوتی، که هیچ گزارشی در مورد آن وجود ندارد، با موفقیت بیان شد.
[۲] Vascular endothelial growth factor-A
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
آزمون ناپارامتری اصل ضعیف حداکثرسازی سود، روشی برای بررسی انطباق رفتار بنگاه های اقتصادی با اصل نئوکلاسیک حداکثرسازی سود به عنوان هدف بنگاه است. عدم نیاز به تحمیل فرم تبعی خاص برای تابع تولید، به عنوان یک پیش فرض غیرقابل آزمون، مزیت این روش است.
در تحقیق حاضر، پس از تعریف و محاسبه نهادهها و ستادههای بانکها و قیمت متناظر آنها، با استفاده از این آزمون، رفتار ۱۸ بانک ایران (۱۱ بانک دولتی و ۷ بانک خصوصی) در یک دوره ۱۰ ساله (۱۳۷۹تا ۱۳۸۸) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج، حاکی از انحراف ۱۶ بانک از رفتار حداکثرسازی سود است که با قائل شدن به وجود حداقل ۱ درصد خطای اندازهگیری در دادهها، این انحراف در مورد همه بانکهای خصوصی و بانک ملت قابل صرف نظر کردن است و در مورد سایر بانکهای دولتی، به نظر میرسد رفتار حداکثرسازی سود با درجه بالایی از اطمینان قابل رد کردن نیست ولی پیگیری هدف حداکثرسازی سود به دلیل الزام آنها به اجرای سیاست های توسعهای دولت و برخی محدودیت های دیگر، دچار انحراف گردیده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
نگهداری و حفظ روابط با مشتریان و جلوگیری از رویگردانی مشتری از وظایف مهم سازمانها در بازارهای بهشدت رقابتی کنونی است. در این پژوهش مسئله رویگردانی مشتری و استراتژیهای حفظ و نگهداشت مشتری بررسی شدهاند. این موضوعات از راه مرور ادبیات نظاممند و از زوایای مختلف از جمله زمینه فعالیت سازمان، درجه فردیسازی مدیریت ارتباط با مشتری، دستهبندی مشتریان، انتخاب مشتریان کلیدی، تعلق خاطر کارمندان به سازمان و ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان بررسی قرار شدهاند.
علاوهبراین، ابزاری مبتنی بر شبکههای یادگیری عمیق جهت پیشبینی رویگردانی مشتری استفاده شده است. درنتیجه یک چارچوب و مدل مفهومی بر پایه ادبیات موجود در این حوزه ایجاد شده و بعد از آن با مدل پیشبینی رویگردانی مشتری با استفاده از شبکههای یادگیری عمیق ترکیب شده است. نتایج نشان میدهد استفاده از یادگیری عمیق در پیشبینی رویگردانی مشتری یک شیوه کاملاً مؤثر و کارآمد برای حل مسئله ارتباط، حفظ و نگهداشت مشتری است. این رویکرد نهتنها قادر به پیشبینی دقیق این است که کدام یک از مشتریان سازمان در حال رویگردانی از سازمان و قطع ارتباط خود با سازمان هستند، بلکه میتواند بهطور دقیق عوامل و پارامترهای مؤثر بر رویگردانی مشتری را شناسایی کند و بینش بسیار ارزشمندی برای واحد بازاریابی سازمانها به ارمغان آورد.
دوره ۱۵، شماره ۶۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
این پژوهش با رویکردی توصیفی - تحلیلی در پی تبیین، توضیح و مقایسه تطبیقی نظریه ژانرهای ادبی مکاتب کلاسیسم و رمانتیسم بر مبنای اصول و مبانی فکری – فلسفی و اجتماعی است که در شکل گیری این نظریه مهمترین نقش را دارند و تغییر در آنها زمینهساز تحول نظریه انواع ادبی است. مقاله به دنبال پاسخگویی به این پرسشها است که علل تمایز نظریه انواع ادبی در این دو مکتب چیست و عوامل اساسی که به ایجاد نظریه انواع ادبی در این مکاتب مذکور منجر شده، کدماست. نتایج پژوهش نشان میدهد نظریه ذاتگرایی و برداشتهای مختلف ازنظریه محاکات، مبنای شکلگیری اصول کلی نظریه انواع ادبی کلاسیسم شامل اعتقاد به وجود قوانین ثابت و تغییرناپذیر در انواع ادبی، خلوص انواع ادبی، همچنین اعتقاد به وجود سلسلهمراتب بین انواع ادبی و برتر دانستن انواع روایی همچون تراژدی و حماسه شده است. در مقابل عواملی همچون تاریخگرایی، توجه به نبوغ شاعر در خلق اثر ادبی و گرایش به فردیت به شکلگیری نظریه جدید ژانر در مکتب رمانتیسم انجامیده است که بر طرد قواعد و قوانین حاکم بر انواع ادبی، ترکیب انواع ادبی موجود، توجه به انواع ادبی دیگر بویژه ادبیات غنائی و رمان و خلق انواع جدید مبتنی است.