جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای رهنمون
بهمن رهنمون، حمید حاتمیملکی، رضا محمدی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: گراسهای چندساله از مهمترین گیاهان مرتعی هستند که بهلحاظ تولید علوفه، حفاظت و جلوگیری از فرسایش خاک اهمیت زیادی دارند. یکی از جنسهای مهم خانواده گندم، جنس آگروپیرون است. هدف این پژوهش، بررسی تنوع ژنتیکی در جمعیتهای مختلف جنس آگروپیرون براساس صفات مورفولوژیک بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، ۳۱ جمعیت از ۳ گونه مختلف جنس آگروپیرون در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال غرب و غرب کشور ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل خوشهای، پس از استانداردکردن دادهها با محاسبه فواصل اقلیدسی و روش جفتگروه بدون وزن با میانگین حسابی (UPGMA) با نرمافزار SPSS ۱۷ و تحلیل مولفههای اصلی از طریق ماتریس ضرایب همبستگی صفات و نرمافزار Minitab ۱۴ انجام گرفت.
یافتهها: بیشترین ضریب تغییرات فنوتیپی بهترتیب در صفات طول خوشه، عملکرد علوفه تر در چین اول و عملکرد علوفه خشک در چین اول بود. در مولفه دوم، صفات عملکرد بذر و قطر طوقه بیشترین اهمیت را در تبیین این مولفه داشتند. تفاوتهای قابل توجهی بین جمعیتهای مختلف از نظر صفات مورفولوژیک وجود داشت، بهطوری که از نظر این صفات گونههای مختلف موجود در این جنس از همدیگر قابل تفکیک بودند. از نظر خصوصیات مورفولوژیک، شباهت زیادی بین آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم وجود داشت.
نتیجهگیری: جمعیتهای مختلف گونه آگروپیرون الانگاتوم بهدلیل داشتن صفات مورفولوژیک متمایز، از جمعیتهای مربوط به آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم قابل تشخیص هستند، اما برای تفکیک جمعیتهای مربوط به آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم بایستی از نشانگرهای مولکولی استفاده نمود.
دوره ۱۴، شماره ۶۵ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه تمایل به استفاده از ضدمیکروبهای طبیعی در مواد غذایی افزایش یافته است. پوست انار با داشتن ترکیبات فنولی و ضدمیکروبی فراوان یک منبع مهم برای استخراج این ترکیبات به شمار میرود. در این پژوهش استخراج عصاره از پوست انار با نسبتهای مختلفی از حلال اتانول/ آب (۴۰ به ۶۰، ۶۰ به ۴۰ و ۸۰ به ۲۰) در دماهای ۲۵، ۴۰ و ۵۵ درجه سانتیگراد و زمانهای ۲۰، ۲۴ و ۲۸ ساعت انجام شد. بازده استخراج، میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها اندازهگیری گردید. قدرت ضدمیکروبی عصارههای استخراج شده علیه چند میکروارگانیسم شاخص در مواد غذایی شامل سالمونلا اینتریتیدیس، اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، آسپرژیلوس نایجر و ساکارومایسس سرویزیه با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) تعیین شد. نتایج نشان داد در نسبت اتانول به آب ۶۰ به ۴۰، دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و زمان ۲۴ ساعت بیشترین بازدهی استخراج (۱/۵۰%)، میزان ترکیبات فنولی کل (۵۱۸/۳۴۹ میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک)، فلاونوئیدها (۱۲۴/۲۵۰ میلیگرم روتین بر گرم عصاره خشک)، آنتوسیانینها (۰۴۷/۲۵۲ میلیگرم سیانیدین ۳ گلوکوزید در ۱۰۰ گرم عصاره) ونیز قویترین خاصیت ضدمیکروبی به دست آمد. تمامی عصارهها خاصیت ضدمیکروبی در مورد میکروارگانیسمهای مورد مطالعه داشتند. در میان میکروارگانیسمهای مورد آزمون، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را نسبت به عصاره پوست انار داشت.
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
سیستم لوله ای یکی از سیستمهای باربر جانبی در سازه های بلند میباشد که ستونها در فواصل نزدیک به هم از طریق اتصالات خمشی تیرهای عمیق به یکدیگر در پیرامون ساختمان متصل میشوند. ولی با توجه به حداقل محدودیت های آئین نامه ای در مورد نسبت طول دهانه آزاد به ارتفاع کلی تیر، امکان استفاده از این سیستم وجود ندارد. لذا ایده استفاده از قاب های برشی فولادی همراه با تیرهای غیرمنشوری به عنوان یک جایگزین پیشنهاد شده است. در قاب های برشی با توجه به چیدمان سخت کننده های عرضی تیر پیوند (فیوز برشی)، ظرفیت باربری جانبی می تواند از طریق مقاومت کمانشی، مقاومت پس کمانشی ناشی از عمل میدان کششی و یا ظرفیت باربری ناشی از تسلیم ورق جان تأمین گردد. لذا تأثیر چیدمان سختکننده بر روی متغیرهای عملکرد لرزه ای قاب های برشی شامل ضریب رفتار، ضریب اضافه مقاومت و ظرفیت دوران با نسبت های طولی مختلف تیر پیوند که رفتار همگی کنترل شونده توسط برش میباشند با استفاده از تحلیلهای اجزاء محدود بررسی شده است. در انتها نیز متغیرهای ضریب رفتار و ضریب اضافه مقاومت در قابهای ۳، ۵، ۷، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ طبقه براساس فاصله سختکنننده بهینه برای یک نسبت طولی مشخص ارائه و به منظور سهولت در مدلسازی قابهای چند طبقه در نرمافزارSAP۲۰۰۰، پارامترهای مدلسازی و معیارهای پذیرش معرفی و با نتایج اجزاء محدود مقایسه شده است. همچنین در انتها یک سازه ۲۵ طبقه با دو سیستم باربر جانبی مختلف شامل قاب خمشی لوله ای و قاب برشی با یکدیگر مقایسه شده است.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
در میان سیستم های باربر جانبی فولادی، پانل های برشی فولادی از دیرباز به عنوان سیستم هایی با قابلیت استهلاک انرژی بالا در قابهای دارای مهاربند واگرا و دیوارهای برشی فولادی مورد استفاده قرار میگیرند. هدف از طراحی قابهای با مهاربندی واگرا تسلیم تیر پیوند و حفظ اعضای مجاور در محدوده ارتجاعی میباشد. ایده استفاده از قابهای مقاوم برشی فولادی همراه با تیرهای غیرمنشوری به عنوان جایگزین قابهای خمشی فولادی و قابهای داری مهاربند واگرا با هدف کاهش دوران تیر پیوند، حذف محدودیتهای معماری، حذف محدودیتهای نسبت طول دهانه به ارتفاع تیرها در قابهای خمشی با دهانههای کوتاه و قابلیت استهلاک انرژی بالا ارائه میگردد. این سیستم از دو ستون پیرامونی قوی که توسط دو تیر غیر منشوری (ماهیچ های) به تیر پیوند با مقطع ضعیفتر در قسمت میانی وصل می شوند، تشکیل شده است. در این مقاله عملکرد قابهای برشی ۱ طبقه با نسبتهای طولی مختلف تیر پیوند (۰,۵ تا ) که رفتار همگی کنترل شونده توسط برش میباشند، تحت تحلیل پوشآور و چرخهای به صورت اجزای محدود مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در انتها قابهای ۳، ۵ و ۷ طبقه نیز تحت تحلیل پوش آور قرار گرفته و مقادیر ضریب رفتار و ضریب اضافه مقاومت کلیه قاب ها محاسبه گردید. نتایج، رفتار مطلوب قابهای برشی از لحاظ زوال مقاومت در چرخه های هیسترزیس و همچنین ضریب رفتار بالا برابر ۹,۱۸ را نشان داد.