جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای زاغیان

سعیده زاغیان، طاهره توحیدی‌مقدم، مهرداد بهمنش،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

خواص فیزیکی- شیمیایی منحصربه‌فرد مواد پلاسمونیک در مقیاس نانو توجه زیادی را در تولید ساختارهای هیبرید زیستی- نانویی به خود جلب کرده که در حسگری زیستی، تصویربرداری، تحویل و رهایش کنترل‌شده دارو کاربرد دارد. هدف این پژوهش ساخت نانومیله طلای عامل‌دارشده به‌منظور کاهش سمیت و افزایش میزان زیست‌سازگاری برای استفاده‌های بعدی به‌عنوان نانوسامانه حامل نوکلئیک‌اسید به سلول سرطانی بود. در این پژوهش، نانومیله طلا به روش رشد روی ذرات دانه ساخته و سطح آن به‌وسیله پلیمر پلی‌استایرن‌سولفونات (PSS) اصلاح شد. سپس به روش جابه‌جایی لیگاند از طریق اتصال Au-S به پپتید، عامل‌دار شد. صحت ساخت نانوسامانه توسط طیف‌سنجی فرابنفش- مرئی (Uv-Vis)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و اندازه‌گیری پتانسیل زتا مورد بررسی قرار گرفت. در پایان، مطالعه سمیت نانومیله عامل‌دارشده روی رده سلولی هلا به کمک روش MTT انجام شد. غلظت مناسب PSS و پپتید برای عامل‌دارکردن و افزایش زیست‌سازگاری نانومیله‌ها به‌ترتیب ۵۰میکرومولار و یک‌میلی‌مولار محاسبه شد که بالاترین غلظتی بود که موجب تجمع نانومیله‌ها و اختلال در مورفولوژی میله‌ای آنها نمی‌شد. اصلاح سطح نانومیله طلا با PSS و عامل‌دارکردن با پپتید به میزان قابل توجهی سبب افزایش زیست‌سازگاری آن شد. درصد زنده‌مانی سلول‌های هلا تیمارشده با نانوسامانه عامل‌دار در مقایسه با نانومیله‌های عامل‌دارنشده افزایش یافت؛ به‌طوری که غلظت ۵۰نانومولار نانوساختار عامل‌دار به‌عنوان LC۵۰ محاسبه شد در حالی که تنها کمتر از ۲۰% سلول‌های تیمارشده با غلظت مشابه از نانومیله عامل‌دارنشده، زنده ماندند. عامل‌دارکردن سطح نانومیله طلا با پپتید سبب افزایش زیست‌سازگاری آن شده و استفاده از این نانوسامانه به‌عنوان حامل در سلول‌های سرطانی را بهبود می‌بخشد.


دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده سلیاک، نوعی بیماری خودایمن گوارشی ناشی از حساسیت به گلیادین است که بیماران را ملزم به رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن می­کند. با توجه به نقش گلوتن در ایجاد بافت، حذف این ترکیب کاهش چشمگیر کیفیت محصول را به همراه دارد. هدف از پژوهش حاضر تهیه فرمولاسیون بهینه کیک فنجانی بدون گلوتن بر پایه اکارا (محصول جانبی شیر سویا) و نشاسته برنج و اصلاح ویژگی­های آن است. در این راستا تأثیر افزودن دو هیدروکلوئید (کربوکسی­متیل­سلولز و زانتان) در سطوح (۳-۰%) و امولسیفایر داتم (۱-۰%) بر مهمترین خصوصیات کیفی محصول شامل ویژگی­های بافتی (سفتی، فنریت، پیوستگی)، رنگ، دانسیته و تخلخل ارزیابی و توسط روش سطح پاسخ با استفاده از نرم­افزار Design-Expert ۷,۰.۰ مدل­سازی گردید. نتایج پژوهش نشان می­دهد که افزایش کربوکسی­متیل­سلولز و امولسیفایر داتم به ترتیب موجب افزایش و کاهش دانسیته محصول می­شود. همچنین با افزایش کمیت هر سه متغیر از مقادیر متوسط به بالا، روندی افزایشی در محتوی رطوبت محصول مشاهده می­شود. همگام با کاهش سرعت خروج رطوبت، میزان روشنایی پوسته کیک نیز کاهش می­یابد. استفاده از مقادیر بالای هیدروکلوئیدها موجب افزایش سفتی و قابلیت جویدن محصول می­شود. به­علاوه افزایش کمیت هیدروکلوئید زانتان، کاهش پیوستگی و افزایش کربوکسی­متیل­سلولز، افزایش پیوستگی بافتی محصول را به همراه دارد. امولسیفایر داتم نیز تا سطوح ۵/۰ درصد در بهبود فنریت محصول مؤثر است. سطوح بهینه متغیرها با درنظرگرفتن مدل­های حاصل، اختلاط ۳۴/۱% زانتان، ۱۶/۰% کربوکسی­متیل­سلولز و ۴۱/۰% داتم معین گردید. مقایسه محصول بهینه با نمونه شاهد نشان دهنده کاهش سرعت بیات شدن آن است به­نحوی­که در طی ۱۴ روز، به خوبی پیوستگی بافتی خود را حفظ می­کند. این خصوصیت به حفظ رطوبت مواد اولیه و افزودنی­های فرمولاسیون و کاهش سرعت رتروگراداسیون نشاسته مرتبط است. در مجموع از لحاظ ویژگی­های بافتی و سایر فاکتورهای مورد ارزیابی خصوصا ارزیابی­های حسی، شباهت زیادی میان نمونه بهینه و نمونه تهیه شده با آرد گندم وجود دارد.

دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۸- )
چکیده

یکی از روش های بررسی امنیت رمزهای قالبی در مقابل حملات خطی و تفاضلی شمارش تعداد Sboxهای فعال خطی و تفاضلی است. در این مقاله بر اساس روش برنامه ریزی خطی مبتنی بر اعداد صحیح، شمارش تعداد Sboxهای فعال برای برخی ساختارهای فیستل انجام می شود.  در این مقاله بر شمارش تعداد Sboxهای فعال تفاضلی در ساختار  فیستل نوع۲ با چهار و شش شاخه تاکید شده است و چگونگی به دست آوردن نامعادلات حتی با داشتن چند ماتریس مختلف (مانند رمز قالبی Clefia) به طور کامل تشریح شده است که قابل تعمیم برای دیگر ساختارهای فیستلی نیز هست. در ادامه یک ساختار رمز قالبی با ۳ ماتریس  برای جایگزینی در ساختار چهار شاخه ای پیشنهاد شده است که تعداد Sboxهای فعال آن از Clefia بیشتر است. همچنین ساختار فیستل شش شاخه نوع ۲ با قالب ۱۹۲ بیتی و سه ماتریس MDS نیز پیشنهاد شده است و نتایج از افزایش ۱۵% تعداد Sboxهای فعال نسبت به حالت تک ماتریس حکایت دارد.

دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

بررسی عبور تک موج از روی موانع مغروق و مطالعه‌ی الگوی جریان تشکیل‌شده در اطراف این موانع، به دلیل تأثیر مستقیم بر شکل موج و میزان تغییرات ایجادشده در انرژی آن اهمیت بسیار زیادی دارد که نمونه‌ای از کاربرد آن را می‌توان در طراحی موج‌شکن‌های ساحلی و دستگاه‌های جاذب انرژی مشاهده کرد. در این پژوهش به بررسی جریان ایجادشده در اطراف یک صفحه‌ی نازک مغروق در آب در اثر عبور یک تک موج از روی آن پرداخته‌شده است. برای ایجاد تک موج یک موج ساز پیستونی ساخته‌شده و برای آشکارسازی جریان از روش غیر تداخلی نوری PIV استفاده‌شده است که بدون ایجاد اغتشاش در جریان قابلیت اندازه‌گیری سرعت سیال را دارد. بررسی الگوی جریان، مقادیر سرعت و ورتیسیته در لحظات مختلف، نشان می‌دهد که قبل از رسیدن موج به مانع گردابه‌ی ساعت‌گردی در پشت مانع تشکیل می‌شود که با گذشت زمان افزایش شعاع داده و باعث تشکیل یک جت عمودی سیال در پایین‌دست مانع می‌شود. با ورود جریان به ناحیه‌ی پایین‌دست یک گردابه‌ی پادساعت‌گرد ضعیفتر در این ناحیه تشکیل می‌شود که تفاوت اصلی در الگوی جریان نسبت به هندسه‌های ضخیم را ایجاد می‌کند. علاوه بر این شکل بدون بعد مؤلفه افقی سرعت در پشت مانع در لحظه‌ی شکل‌گیری لایه برشی استخراج شده و با حالتی که جسم دارای ضخامت قابل توجهی باشد، مورد مقایسه قرارگرفته است

صفحه ۱ از ۱