جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای زرکش
فرشاد درویشی، ایرج نحوی، حمید زرکش،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
آنزیم لیپاز در تولید مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی، داروسازی، افزاینده های طعم و بو و مواد غذایی به کار می رود. لیپاز مخمر Yarrowia lipolytica به منظور تولید دسته مهمی از مواد واسطه شیمیایی در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید آنزیم به ترکیب محیط های کشت و شرایط محیطی بستگی دارد. سویه مخمر Y. lipolytica DSM ۳۲۸۶ بر روی محیط های حاوی منابع نیتروژن آلی و معدنی مختلف کشت شد. تولید لیپاز با اندازه گیری وزن خشک و فعالیت آنزیمی لیپاز با روش رنگ سنجی پارا نیتروفنیل لورات در زمان های مختلف طی ۷ روز صورت گرفت. در این تحقیق اثر منابع نیتروژن بر تولید لیپاز Y. lipolytica DSM ۳۲۸۶ بررسی شد. حداکثر تولید لیپاز (۷/۳۴ واحد در میلی لیتر پس از ۴۸ ساعت) در محیط حاوی عصاره مخمر به عنوان منبع نیتروژن تعیین گردید. دما و pH مناسب برای فعالیت آنزیم به ترتیب ۳۷ درجه سانتیگراد و ۷ بود. نتایج این تحقیق در راستای توسعه تولید لیپاز Y. lipolytica به منظور کاربرد در صنایع دارویی است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
اهداف: هدف پژوهش بررسی تاثیر انواع طرح کاشت گیاهان به طور مخصوص درختان با ویژگیهای متفاوت ساختار شاخه و برگ، ارتفاع، قطر و تراکم تاج، شکل و اندازه برگ ومقایسه اثر خنککنندگی در شرایط مشابه است، تا طرح کاشت مناسب برای بهرهوری حداکثری از اثر خنککنندگی گیاهان مشخص گردد و طرح کاشت مناسب با هدف افزایش بهرهوری در استفاده از گیاهان جهت ایجاد آسایش حرارتی در فصل گرم سال مشخصگردد.
روش ها: روش جمعآوری اطلاعات در این پژوهش میدانی و کتابخانهای و روش تحلیل مورد استفاده شبیهسازی است و ارائه یافتهها و مقایسه نتایج به روش کمی وکیفی است. اطلاعات پوشش گیاهی سایت مورد نظر در مرحله اول برداشت گردیده و شبیه سازی وضع موجود و میزان تاثیر آن مشخص گردیده سپس دو طرح کاشت جدید با همان میزان سبزینگی موجود در وضع موجود طراحی و در محیط شبیهسازی گردیده و نتایج حاصل مقایسه میگردد.
یافتهها: نتایج شبیهسازی نشانمیدهد که حالت کاشت گروهی در شرایط کاملا مشابه از لحاظ گونههای گیاهی و تعداد درختان ۰,۸۵ درجه سانتی گراد میانگین دمای هوا را به نسبت حالت کاشت خطی کاهش میدهد و بیشترین تفاوت در میانگین دمای متوسط تابشی است که بیش از ۳ (۳.۱۸) درجه سلسیوس اختلاف دما بین حالت کاشت گروهی نسبت به حالت کاشت خطی ایجاد گردیده و حالت کاشت گروهی دمای متوسط تابشی کمتری دارد.
نتیجهگیری: این پژوهش آشکار ساخت تاثیر عامل طرح کاشت گروهی علیرغم ایجاد همپوشانی سایه درختان و کاهش مساحت سایهاندازی درختان، سبب بهبود شاخص آسایش حرارتی PMV و متغیرها محیطی میگردد.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: استفاده دوباره از بناهای میراثی بهترین استراتژی برای حفظ آن می باشد. عدم توجه به بناهای میراث صنعتی به نسبت بناهای میراثی دیگر سبب تخریب آنان شده است در حالیکه با مقیاس عظیم آن میتوان کاربری متناسب داد. به علاوه این بناها معمولا استاندارد های نور روز را برای سلامت و بهره وری فراهم نمی کنند. واکاوی وضعیت نور روز و چاره اندیشی برای کاهش خیرگی و استفاده بهینه از نور روز به جای نور مصنوعی می باشد.
روش ها: مطالعه موردی، ساختمان دیگ بخار قدیم در مجموعه کارخانه نساجی قائمشهر در استان مازندران است. مدلسازی ساختمان با راینو و گرسهاپر انجام شده و نور روز در پلاگین هانی بی و لیدی باگ براساس رادیانس شبیهسازی شده است. پارامترهای طراحی سایبان پنجره برای لوور افقی و عمودی به ترتیب پهنای تیغه ها، فاصله ی بین آنان و زاویه مورد بررسی قرار گرفته و برای قاب ، پهنا، در نظر گرفته شده است. این پارامترها به روش بهینه سازی دستی مورد بررسی قرار گرفته و با بررسی دقیق و اعتبار سنجی به انتخاب بهتر سایبانِ برای بهره وری هر چه بهتر می انجامد.
یافته ها: به کمک سیستم های سایبان می توان به کاهش خیرگی و همزمان وجود نور کافی در فضا دست یافت. از میان سایبان ها لوور عمودی بیشترین تاثیر را در کاهش خیرگی گزارش می دهد.
نتیجه گیری: نتیجه به عنوان راهنمای طراحی برای ساختمان های میراث صنعتی در اقلیم نیمه گرمسیری مرطوب ارائه می شود تا با کمترین مداخله بتوان از بنا استفاده دوباره کرد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
اهداف: بهرهگیری از عناصر معماری غیرفعال به منظور صرفهجویی در مصرف انرژی و استفاده بهینه از نور روز راهکاری متداول در در معماری سنتی ایران است. عوامل مختلف از قبیل شکل و جهتگیری ساختمان، موقعیت بازشوها، بهرهگیری از مصالح بومی و سایه اندازها به عنوان عناصر معماری اسلامی ایرانی در اقلیم گرم و مرطوب شناخته میشود. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی کارآمدی و بهینهسازی عناصر معماری در آب و هوای گرم و مرطوب شهر بوشهر با تمرکز بر کنترل مصرف انرژی و بهرهمندی از نور طبیعی است.
روش ها: نخست به وسیله منابع کتابخانه ای عناصر اقلیمی مسکونی معماری بوشهر شناسایی شد. سپس در محیط نرمافزار راینو و پلاگین گرسهاپر متغیرهای منتخب بهصورت پارامتریک مدلسازی و توسط از ابزارهای انرژی پلاس و رادیانس آنالیز دادههای کمی انجام میشود. در نهایت الگوهای بهینه توسط الگوریتم ژنتیک انتخاب و ارائه می شود.
یافته ها: نتایج نشان میدهد با بهینه سازی عناصر معماری به کار رفته در مسکن بوشهر، روشنایی مفید نور روز را تا ۹۶% افزایش و مصرف انرژی را تا ۱۷۴,۱کیلووات ساعت بر متر مربع کاهش مییابد. در اقلیم گرم و مرطوب علاوه بر اهمیت استفاده از تهویه طبیعی توجه به حداقل جذب تابش خورشید اهمیت فراوانی دارد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که توجه به مجموعه عناصر معماری غیرفعال مانند استفاده از شناشیر، تناسبات اتاق موقعیت پنجره ها باعث افزایش عملکرد ساختمان می شود. یادگیری از مسکن سنتی بوشهر می تواند راهبردی برای چالشهای معماری امروزی، به ویژه مصرف انرژی بالا و تنظیم شرایط محیطی فراهم نماید.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
سرطان تیرویید شایعترین بدخیمی غدد درونریز در سرتاسر جهان محسوب میشود. این سرطان یا از سلولهای فولیکول اپیتلیال طبقهبندی شده به اشکال سرطان با تمایز بالا (شامل سرطانهای پاپیلاری و فولیکولر تیرویید، سرطان تیرویید با تمایز کم و آناپلازیک) یا از سلولهای پارا- فولیکول تولید کننده کلسیتونین (مانند سرطان مدولاری تیرویید) مشتق میشود. اپیژنتیک به مطالعه تغییرات وراثتی در بیان ژن اطلاق میشود که بدون تغییر الگوی توالی DNA اولیه رخ میدهد. شواهد رو به رشد نشان میدهد که تغییرات اپیژنتیکی نقش مهمی را در این سرطان ایفا کرده و به همراه تغییرات ژنتیکی منجر به تومورزایی میشود. خاموش شدن اپیژنتیکی ژنهای اختصاصی دخیل در تمایز تیرویید، در تومورهای تیرویید شناسایی شدهاست. این تغییرات در ژنهای سرکوبگر و همچنین ژنهای پیش برنده تومور در اختلال رشد سلولهای تیروییدی و سایر جوانب تومورزایی دخالت دارد. با این حال، در حال حاضر، هیچ درمان امیدبخشی برای سرطان تیرویید پیشرفتهای که به درمان با یدرادیواکتیو پاسخ نمیدهد، وجود ندارد. درمانهای زیستی مورد هدف، برای درمان سرطان تیرویید پیشرفته بر اساس تشخیص جهشهای اصلی انکوژن پیشنهاد شده است. در این مطالعه مروری، تغییرات اپیژنتیکی رایج در انواع مختلف سرطان تیرویید، استراتژیهای اپیژنتیکی برای درمان این سرطان، دادههای تجربی و آزمایشهای بالینی را بهویژه با استفاده از مهار کنندههای داستیلاز و داروهای دمتیله کننده مورد بحث قرار گرفته است.