جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای زهرائی
زینبسادات سیدی، زهره زهرائی، فرشته جوکارکاشی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: رنگزاها از ترکیبهای شیمیایی پرکاربرد در صنعت نساجی هستند. ورود فاضلابهای رنگی به منابع آبی علاوه بر ایجاد ظاهری نامطلوب، کاهش نفوذ نور به لایههای زیرین آب و جلوگیری از فتوسنتز یا کاهش آن، باعث ایجاد سرطان و انواع جهشها میشوند. در این پژوهش توانایی رنگبری سویههای جداشده از پساب نساجی برای رنگ راکتیو رد ۱۵۲ اندازهگیری و شرایط محیطی بهینهسازی شد.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر پس از نمونهبرداری از قسمتهای مختلف پساب نساجی، سویههای رنگبر جداسازی و غربالگری شدند. اثر فاکتورهای مختلف بر رنگبری سویههای رنگبر ارزیابی شد. توانایی رنگبری سویهها در محدوده زمانی صفر تا ۷۲ساعت و گستره pH برابر ۶ تا ۹، غلظتهای مختلف رنگ از ۵۰ تا ۴۰۰میلیگرم بر لیتر و حضور منابع کربنی متفاوت مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: از میان ۱۰ سویه بومی جداشده از پساب کارخانه نساجی کاشان، ۴ سویه توانایی بالاتری در رنگبری نشان دادند. در بهینهسازی شرایط محیطی، بیشترین رنگبری پس از ۴۸ساعت مشاهده شد. همچنین بالاترین رنگبری، در حضور منبع کربنی گلوکز، pH برابر ۹ و غلظت رنگ ۵۰میلیگرم در لیتر انجام شد.
نتیجهگیری: پساب نساجی حاوی سویههایی است که توانایی رنگبری بالایی دارند، بنابراین میتوان از این سویهها برای رنگبری رنگهای موجود در پساب استفاده نمود.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از میراگرهای جاریشونده به علت قابلیت بالا در اتلاف انرژی زلزله با استقبال قابل توجهی در دهه اخیر روبرو شدهاست. با توجه به پیشرفت های فاحش روش های کنترل غیرفعال برای استهلاک انرژی زلزله و نیز جلوگیری از خسارات لرزهای در اعضای اصلی سازه، این مقاله یک سیستم جدید اصلاحی مناسب به خصوص برای بهسازی لرزهای سازههای فولادی دارای مهاربندی برون محور پیشنهاد نموده است. در این مقاله عملکرد لرزهای قاب های مهاربندی برون محور با افزودن زوج پانل برشی به عنوان میراگر هیسترزیس مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای عددی به روش تحلیل اجزاء محدود غیرخطی تحت بارگذاری چرخه ای (رفت و برگشتی) و بارافزون (پوش اور) ارزیابی شدند. نتایج حاصله، منحنیهای هیسترزیس پایدار و بدون افت چشمگیر و خروج نواحی خرابی از قسمتهای اصلی سازه و انحصار آن در پانلهای برشی را نشان دادند. در نمونهها ظرفیت تغییرشکل های زاویهای پانل های برشی بین ۰۸/۰ تا ۱۵/۰ رادیان بدست آمد. با افزودن زوج پانل برشی، حداکثر تغییرمکان قائم دو طرف پیوند افقی بین ۵/۰ تا ۲۵/۱ سانتیمتر بدست آمد که حاکی از کاهش تغییرمکان تحمیل شده به تیر پیوند افقی است. همچنین با توجه به منحنی های هیسترزیس نمونهها، استفاده از زوج پانل برشی باعث بهبود رفتار قابهای مهاربندی برونمحور دارای پیوند افقی با طول بلند می شود. ضریب رفتار این سیستم بطور محافظه کارانه بیش از ۸ بدست آمد که می توان این روش را برای بهبود رفتار این نوع قاب ها مناسب و عملی دانست.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
در سال های اخیر به توسعه وسائل مؤثر در استهلاک انرژی لرزه ای در سازه ها اهمیت بیشتری داده شده است که پاسخ سازه اصلی را در ناحیه الاستیک نگه دارند . به این منظور، میراگرها برای کم کردن اثر نیروی زلزله به سازه ها استفاده م ی شوند . همچنین تکنولوژی هایی برای استهلاک انرژی لرزه ای با قرار دادن جرم کمکی توسعه پیدا کرده است . ۰ و /۰۱-۰/۰۳ ،۰/۰۰۵-۰/ در این مقاله، سیستم ترکیبی سری میراگر جرمی و ستون مایع تنظیم شده با نسبت های جرمی ۰۳۵ ۰/۰۲-۰/۰۲ در نظر گرفته شده است. تحلیل تاریخچه زمانی بر روی سازه های ۲۰ طبقه تحت زلزله های نرتریج، طبس و لوما پرایتا ۰,۴ با استفاده از نرم افزار شبیه سازی مطلب انجام شده است. عملکرد سیستم های ترکیبی سری با سیستم تک میراگر g مقیاس شده به ستون مایع مقایسه شده و همچنین کارایی سیستم های ترکیبی سری با افزایش ضریب افت هد بررسی شده است . نتایج حاکی از آن است که عملکرد سیستم ترکیبی سری وابسته به مشخصات زلزله های مختلف، فرق می کند و با افزایش نسبت جرمی جرم دوم و نیز با انتخاب نسبت فرکانسی بهینه بر اساس پاسخ ها، کارایی میراگر ترکیبی سری افزایش می یابد .
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
میراگرهای جرمی تنظیم شده، TMD نوعی از جاذبهای انرژی هستند که اگر پارامترهای فرکانس و میرایی آنها بهخوبی تنظیم شوند میتوانند ارتعاشات سازهها را کاهش دهند. برای شناسایی این پارامترها روابط تحلیلی و تجربی بسیاری ارائه شده است، که هر یک از این روابط با ساده سازیهایی در سازه و بارگذاری آن بدست آمده است. در این مقاله از شیوهای جدید برای بدست آوردن این پارامترها استفاده شده است. ابتدا سازههایی با تعداد طبقات مختلف (۸ تا ۸۰ طبقه) در محیط کد نویسی متلب ایجاد شدهاند. پس از دستیابی به ماتریسهای سختی، میرایی و جرم این سازهها، برنامه وارد محیط سیمولینک میشود، و سازه همراه با TMD در محدوده تقریبی پارامترهای بهینه، تحت زلزلههای مختلف قرار میگیرد. در نهایت پارامترهای مناسب برای بیشترین کاهش در جابجایی سازه، شناسایی میشوند. سپس با داشتن آمار کامل از سازهها با ارتفاعهای مختلف، کار آموزش شبکه عصبی آغاز میشود. به این ترتیب شبکه عصبی مورد نظر پس از آموزش دیدن میتواند با دریافت ورودیهایی همچون فرکانس و نسبت جرمی TMD، مقادیری همچون فرکانس و میرایی TMD را بهعنوان خروجی ارائه کند. با استفاده از این روش مشاهده شده است که خطاهای موجود در فرکانس و میرایی بهینه TMD، نسبت به روابط تجربی دنهارتوگ کاهش قابل ملاحظهای داشته است. بنابراین استفاده از نتایج این شیوه میتواند به عنوان پارامترهای بهینه TMD، با اطمینان بیشتری مورد استفاده قرار گیرد. در پایان، این مقادیر با روابط ارائه شده توسط دن هارتوگ روی یک ساختمان بلند مرتبه مقایسه شده است.