۱۳ نتیجه برای زینلی
فرخزاد زینلی، احمد همایی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: درختان مانگرو در معرض طیف وسیعی از تنشهای غیرزنده قرار دارند که بر رشد و سایر فرآیندهای فیزیولوژیک آنها اثر میگذارد. یکی از مهمترین روشهای دفاع آنتیاکسیدانی- آنزیمی در برابر تنشهای ناشی از گونههای اکسیژن فعال، آنزیم سوپراکسیددیسموتاز )SOD( است. هدف این پژوهش ارزیابی فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان سوپراکسیددیسموتاز حرّای (AmSOD) خلیج فارس و دریای عمان در برابر یونهای فلزی بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر که روی برگ گونه درختی حرّا اجرا شد، نمونهبرداری از دو رویشگاه بندر خمیر در خلیج فارس و سیریک در دریای عمان صورت گرفت و تیمارها در سه تکرار انجام شد. برای تعیین نوع SOD از آزمون حساسیت H۲O۲ و KCN استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۱۹ از طریق آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون چنددامنهای دانکن برای مقایسه میانگینها صورت گرفت.
یافتهها: نوع آنزیم SOD، مس/روی- سوپراکسیددیسموتاز (Cu/Zn-SOD) تشخیص داده شد. بین تیمارهای مختلف فلزات بین دو منطقه اختلاف معنیداری وجود نداشت و برهمکنش بین فاکتور فلزات و غلظت و نوع منطقه مشاهده نشد. اثر مهاری شدیدی در حضور محلول کلریدجیوه و اثر مهاری ضعیفی در حضور محلول سولفاتروی، سولفاتآهن و کلریدمنیزیوم مشاهده شد.
نتیجهگیری: یونهای مس، منگنز و کبالت بهطور قابل توجهی فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز را افزایش میدهند، در حالی که یونهای تکظرفیتی مانند سدیم و پتاسیم تاثیر ناچیزی بر افزایش فعالیت SOD دارند و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی برگ گونه درختی حرّای منطقه خمیر در خلیج فارس و سیریک در دریای عمان تفاوتی ندارند.
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Autumn & Winner۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: بیماری بتا-تالاسمی در اثر غیاب یا کاهش سنتز زنجیره بتاگلوبین به وجود میآید. یکی از روشهای درمانی مؤثر برای این بیماری ژندرمانی توسط ناقلهای ویروسی است. ظرفیت ناقلهای لنتیویروسی حدود ۸ کیلوباز است. با توجه به ظرفیت محدود ناقلهای لنتیویروسی از miniLCR طراحی شده به طول ۶ کیلوباز به جای ناحیه تنظیمی LCR در کنار ژن بتاگلوبین استفاده شد. هدف از این مطالعه ساخت لنتیویروسهای نوترکیب حاوی ژن بتاگلوبین و miniLCR برای انتقال سازه ژنی مورد نظر به سلولهای هدف به منظور ژندرمانی بتا-تالاسمی ماژور است.
مواد و روشها: هر یک از قطعات HS۲، HS۳، HS۴ (miniLCR) و ژن بتاگلوبین به همراه نواحی UTR΄۵
و΄۳ از DNA ژنومی افراد سالم با روش PCR تکثیر شد. هر یک از آنها پس از کلونینگ در ناقل pTZ۵۷R/T و سابکلونینگ در ناقل pBGGT در نهایت در یک ناقل لنتیویروسی بهنام pLenti-Dest سابکلون شد. طی ترانسفکشن همزمان ناقل نهایی به همراه سه ناقل کمکی (Plp/VSVG، Plp۲، Plp۱) با لیپوفکتامین ۲۰۰۰ به درون رده سلولی ۲۹۳T، لنتیویروسهای نوترکیب حاوی سازه ژنی مورد نظر تولید و با RT-PCR تأیید شدند.
نتایج: تیتر این لنتیویروسهای نوترکیب در ردههای سلولی COS-۷و K۵۶۲ یکسان بود. MOI بهینه این ویروسها برای سلول COS-۷، ۵ بهدست آمد. ترانسداکشن سلولهای هدف در حضور پلیبرن ۲ برابر شد. سلولهای COS-۷ ترانسدیوس شده پس از دو هفته انتخاب آنتیبیوتیکی باقی ماندند. DNA این کلونیهای باقی مانده استخراج و با روش PCR وارد شدن سازه ژنی ساخته شده تأیید شد.
نتیجهگیری: لنتیویروسها میتوانند وسیلهای مناسب برای انتقال سازه ژنی فوق به سلولهای هدف در حال تقسیم و آنهایی که تقسیم نمیشود مانند سلولهای بنیادی با هدف ژندرمانی بیماریهای خونی مانند بتا-تالاسمی باشند. کارایی استفاده ازلنتیویروسها بیشتر از روش هدفگیری ژنی در ژندرمانی بتا-تالاسمی است. انتظار میرود با استفاده از واحدهای HS۲و HS۳ و HS۴ در mini LCR به جای LCR در کنار ژن بتاگلوبین و نیز انتخاب قطعه HS۳ با طول بزرگتر میزان بیان بتاگلوبین را افزایش دهد.
دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Autumn ۲۰۰۸ & Winter ۲۰۰۹- ۱۳۸۷ )
چکیده
هدف: آلفا-تالاسمی یکی از شایعترین اختلالات هموگلوبین در جهان محسوب میشود و در اکثر موارد در نتیجه ایجاد حذف در یک یا هر دو ژن آلفا-گلوبین اتفاق میافتد. حذفهای شناخته شده آلفا-گلوبین مانند حذفهای ۷/۳، ۲/۴، ۵/۲۰ کیلوبازی و Med را میتوان با روش PCR چندگانه تشخیص داد. با این وجود تعدادی از حذفهای ناشناخته در این ژن وجود دارند که با استفاده از روشهایی مانند روش فوق و همچنین روش تعیین توالی قابل تشخیص نخواهند بود. در این تحقیق از روش Real-time PCR بهمنظور تشخیص وجود یا عدم وجود حذفهای ناشناخته استفاده شده است.
مواد و روشها: روش Real-time PCR مبتنی بر استفاده از رنگ سایبرگرین I بهمنظور تکثیر ژنهای α۱، α۲ و همچنین ژن مرجع CLCN۷ انجام پذیرفت و آنالیز دادهها با استفاده از روش مقایسهای چرخه آستانه برای تعیین میزان ژنی انجام شد.
نتایج: نتایج بهدست آمده با استفاده از روش مقایسهای چرخه آستانه نسبت ۱۶/۰±۹۰/۰ را برای افراد نرمال و نسبت ۱۵/۰±۳۲/۰ را برای افراد ناقل حذف هتروزیگوت در ژنهای α۱ و α۲ گلوبین نشان میدهد. همچنین آنالیز منحنی ذوب اختصاصیت تکثیر ژنهای مورد نظر را تأیید کرد.
نتیجهگیری: روش Real-time PCR روشی ساده، سریع و مطمئن بوده و میتوان از آن برای شناسایی حذفهای ناشناخته در ناقلین آلفا-تالاسمی استفاده نمود.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
در عصر حاضر، نوآوری و عملکرد آن ضرورتی اجتنابناپذیر در بسیاری از سازمانها بهشمار میآید. تمرکز نداشتن شرکتها را قادر میسازد بهسرعت به نیازهای در حال تغییر بازار، مشتری و فناوری پاسخ دهند. مشارکت کارکنان نیز منجربه ایجاد پویایی در سازمان میشود و ازطرفی ظرفیت جذب بهعنوان یک شاخص مهم، شرکتها را قادر میسازد دانش را برای حفظ مزیت رقابتی بهدست آورند؛ جذب و تغییر دهند و از آن بهره برداری کنند. بنابراین هدف پژوهش این است که جنبه های سازمانی مانند تمرکز نداشتن، مشارکت کارکنان، ظرفیت جذب و آثار متقابل آنها را بر عملکرد نوآوری و عملکرد کسبوکار بررسی کند. روش پژوهش حاضر بهصورت پیمایشی- تحلیلی و با استفاده از پرسشنامه انجام شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که مقدار آن ۰/۹۴۳ بهدست آمد و روایی براساس سنجش اعتبار محتوا و فرمول لاوشه (CVR) تأیید شد. با استفاده از نمونه گیری تصادفی از جامعه آماری که شامل کارکنان اداره کل واگن ها است، تعداد ۵۰ پرسشنامه تکمیلشده با استفاده از نرمافزار SPSS بررسی شد. یافته های پژوهش نشان میدهد تمرکز نداشتن، مشارکت کارکنان و ظرفیت جذب با عملکرد نوآوری رابطه معنادار مثبت دارد و عملکرد نوآوری نیز بر عملکرد کسب وکار مؤثر است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: استفاده غذایی و پزشکی خیار دریایی دارای قدمت بالایی است. آثار ضد باکتریایی، ضد قارچی،
آنتی اکسیدانی و ضد توموری آن در مطالعات نشان داده شده است.
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی چهار عصاره بهدست آمده از خیار دریایی Holoturia. SP جمعآوری شده از سواحل جزیره هنگام در خلیج فارس است.
مواد و روشها: عصارههای متانولی، هگزانی، آبی و کلروفرمی از بافت دیواره بدن خیار دریایی استخراج شد که آثار ضد باکتریایی این عصارهها بر سه سویه TG۱، K۱۲ و TOP ۱۰ F′ از باکتریهای اشرشیاکلی با استفاده از دو روش سنجش باکتریایی انتشار دیسک و ریزرقیقسازی محیط کشت آزمایش شد.
نتایج: مهار رشد در تمامی سویههای بررسی شده در غلظتهای ۷۸/۰ تا ۱۰۰ میلیگرم در میلیلیتر از عصارههای متانولی، هگزانی و کلروفرمی نشان داده شد. از میان این عصارهها تنها عصاره متانولی و کلروفرمی در غلظت ۱۰۰ میلیگرم در میلیلیتر بهترتیب باعث مرگ سویههای باکتریایی K۱۲ و TG۱ شدند. عصاره آبی نیز در هر سه سویه دارای اثر القاکنندگی بر رشد باکتری بوده است.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که خیار دریایی را میتوان بهعنوان یک منبع از ترکیباتی با توان ضد باکتریایی معرفی نمود که این ترکیبات میتوانند کاندیدای مناسبی برای ساخت ترکیبات دارویی-پزشکی و آنتیبیوتیکها باشند.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: ناشنوایی شایعترین نقص حسی عصبی در انسان است. جهش در دو ژن GJB۲ و GJB۶، عامل ۵۰ درصد موارد ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب (ARNSHL) است. در این مطالعه فراوانی جهشهای دو ژن GJB۲ و GJB۶ و سه حذف بزرگ Del(GJB۶-D۱۳S۱۸۳۰)، Del(GJB۶- D۱۳S۱۸۵۴) و ۹۲۰< کیلوباز در ژن GJB۶ در ناشنوایان غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب مراجعه کننده به مرکز ژنتیک انسانی کوثر بررسی شد.
مواد و روشها: در این تحقیق ۹۴ بیمار از ۶۳ خانواده با ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب بررسی شدند. برای تشخیص جهش شایع ۳۵delG، از روش ARMS-PCR استفاده شد. بیمارانی که برای جهش ۳۵delG مثبت بودند کنار گذاشته شدند و بقیه افراد با استفاده از روش تعیین توالی ژن GJB۲ و GJB۶ بررسی شدند. همچنین سه حذف بزرگ ژن GJB۶ با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی شد.
نتایج: در این مطالعه در ۱۳ خانواده (از ۶۳ خانواده)، جهش در ژن کانکسین ۲۶ (۶/۲۰ درصد) مشاهده شد. در جمعیت مورد مطالعه، شایعترین جهش ۳۵delG بود (۵/۶۱ درصد). جهشهای دیگر ژن GJB۲ عبارت بود
از:delE۱۲۰ ، R۱۲۷H، W۲۴X، V۳۷I. افراد هتروزیگوت جهش ژن GJB۲ یا افراد فاقد جهش در این ژن برای جهش ژن GJB۶ با روش تعیین توالی بررسی شدند و هیچ جهشی دیده نشد. سه حذف بزرگ در ژن GJB۶ نیز بررسی شد و هیچ حذفی مشاهده نشد.
نتیجهگیری: فراوانی پایین جهش ژن GJB۲ در این جمعیت احتمالاً گویای این واقعیت است که ژنهای دیگری در بروز ناشنوایی غیرنشانگانی در کشورمان نقش دارد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف: برای نگهداری DNA میکروارگانیسمها از روشهای سنتی نگهداری در دمای پایین ۴،۲۰- و۸۰- درجه سانتیگراد استفاده میشود. کارت DBC یک روش نوین نگهداری DNA در دمای اتاق است. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی پایداری DNA باکتری و تعیین بهترین روش نگهداری DNA روی کارت نگهداری DNA طراحی شد.
مواد و روشها: از یک جفت آغازگر از قسمت حفاظت شده دومین ۱۶ srRNA برای شناسایی اشریشیا کلی استفاده شد و چهار نوع مختلف نمونه باکتریایی شامل سوسپانسیون باکتری، DNA خالص باکتری به روش فنل- کلروفرم، باکتری لیز شده با بافر لیز کننده و DNA باکتری با روش جوشاندن تهیه و در روی کارت جداگانه ریخته و در دمای اتاق خشک شد. سپس در زمانهای ۳ ،۵ و ۷ ماه پایداری DNA باکتری اشریشیا کلی با دو روش مولکولی PCR مرسوم با تعداد ۱، ۲، ۳ دیسک (به قطر ۱ میلیمتر) بهعنوان منبعی از DNA باکتری و Real-Time PCR بررسی شد.
نتایج: DNA باکتری پس از هفت ماه روی یک دیسک از کارت نگهداری DNA پایداری خود را حفظ نمود و حتی یک پانچ از دیسک بهعنوان منبع DNA کافی بود. اما نتایج بررسی حاضر نشان داد که سوسپانسیون باکتری بهترین روش نگهداری طولانی مدت DNA باکتری روی کارت نگهداری DNA است.
نتیجهگیری: در روشهای سنتی نگهداری DNA، پس از منجمد و ذوب شدن DNA کیفیت آن کاهش مییابد اما در روش کارت نگهداری DNA کیفیت DNA برای زمان طولانیتر حفظ میشود و علاوه برآن این روش مزایایی مانند آسانی در کارکردن با نمونه، قیمت پایین، تخلیص سریعتر و در نهایت کاهش آلودگی فردی و محیطی را دارد.
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
بهمنظور تعیین و پیشبینی میزان خسارت وارد برسازهها استانداردهای مبتنی بر عملکرد، سطوح و حدود مشخصی را ارائه نمودهاند. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی این سطوح، با استفاده از مقایسهی شاخصهای تقاضای لرزهای (DM) و شاخص شدت (IM)، و همچنین بررسی نحوهی عملکرد مباحث ششم و دهم از مقررات ملی و استاندارد ۲۸۰۰ در محدود نمودن خسارت وارد برسازهها است. بدین منظور با طراحی دو قاب خمشی فولادی ویژه ده و بیست طبقه و مدلسازی آنها در نرمافزار OpenSees و انجام تحلیل دینامیکی افزایشی IDA با استفاده از رکوردهای معرفیشده توسط NGA برای حوزههای دور و نزدیک، منحنیهای شکنندگی فروریزش قابها در سه سطح عملکردی IO،CP و GI رسم شده است. در ادامه با استفاده از منحنیهای مزبور مقادیر احتمال متناظر با وقوع فرا گذشت قابهای موردمطالعه از ۳ سطح خطر با دورههای بازگشت ۷۵، ۴۷۵ و ۲۴۷۵ ساله بهدستآمده و به ارزیابی و مقایسهی خسارت وارد بر این قابها پرداختهشده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد بهطورکلی قابهای خمشی ویژه موردمطالعه تحت اثر رکوردهای حوزه دور و نزدیک در سطوح عملکردی IO، CP و GI، ایمن بوده و بنابراین هدف آییننامههای بارگذاری و طراحی لرزهای تأمینشده است و بیشترین ضریب اطمینان را قاب ده طبقه و تحت اثر رکوردهای حوزه دور و کمترین ضریب اطمینان را سازه بیست طبقه و تحت اثر رکوردهای حوزه نزدیک دارد که این موضوع، علاوه بر ارائه تأثیر افزایش ارتفاع سازه بر احتمال فروریزش سازهها، بهوضوح اثر رکوردهای حوزه نزدیک را نیز نشان میدهد.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف: سرطان پستان بهعنوان بیماری هتروژن با ویژگیهای زیستی و فنوتیپی متفاوت همراه است که این ویژگیها تشخیص و درمان بیماری را چالش برانگیز کرده است. این مطالعه به بررسی سطوح بیانی اعضای کلیدی مسیر پیامرسانی Hedgehog و همراهی بیانگیرنده انتقال پیام Smo با برخی ویژگیهای بالینی و آسیبشناختی نظیر وضعیت بیان Her-۲، متاستاز به عروق لنفی و مرحله متاستاز در کارسینومای تهاجمی پستان میپردازد. همچنین ارتباط معکوس بیانی بین ژن Smo و ژن Claudin-۱ (یکی از ژنهای مهم اتصالات محکم سلولی) بررسی میشود.
مواد و روشها: در مطالعه مورد-شاهد حاضر، در بین ۳۶ جفت نمونه بافتی تومور و بافت سالم مجاور از بیماران مبتلا به کارسینومای تهاجمی مجاری پستان، سطوح بیانی اعضای کلیدی مسیر پیامرسانی Hedgehog (Smo، Gli۱ و Ptch)، Claudin-۱، E-cadherin و MMP۲ توسط Q-RT-PCR سنجیده شد. همچنین همراهی بیانگیرنده انتقال پیام Smo با برخی ویژگیهای بالینی و آسیبشناختی بررسی شد.
نتایج: نتایج بیش تنظیمی مسیر پیام رسانی Hedgehog در نمونههای کارسینومای تهاجمی پستان در مقایسه با بافت سالم مجاور را نشان داد. همچنین بیش تنظیمی ژن انتقال پیام Smo با مراحل پیشرفته تومور و متاستاز به عروق لنفی تومورهای پستان در ارتباط بود و این ارتباط متأثر از وضعیت بیانی ژن ۲-Her بود. علاوه براین؛ ارتباط محسوسی بین سطوح بیانی ژن Smo و ژنهای Claudin-۱ (ژن دخیل در اتصالات سلولی)، E-cadherin (ژن نشانگر سلول اپیتلیال) و MMP۲ (ژن کلیدی ماتریکس خارج سلولی و مرتبط با متاستاز) در نمونههای توموری با مراحل پیشرفته متاستاز ملاحظه شد.
نتیجهگیری: این مطالعه سطح جدیدی از پیچیدگی مولکولی که باید در مدیریت بیماران مبتلا به کارسینومای تهاجمی پستان مورد لحاظ واقع شود را نشان داد. نتایج بر نقش کلیدی مسیر پیامرسانی Hedgehog در کارسینومای تهاجمی مجاری پستان اشاره دارد. همچنین با توجه به ارتباط بیانی معکوس ژن Claudin-۱ با مسیر Hedgehog، بهنظر میرسد ژن Claudin-۱ میتواند بهعنوان کاندیدایی برای بررسیهای بیشتر در مطالعات تشخیصی مورد ملاحظه قرار گیرد؛ بنابراین اهمیت بالینی این مسئله نیاز به تحقیقات بیشتر در آینده دارد.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
گسلها معمولا تمام انرژیهای انباشته خود را زمانی که اولین گسیختگی رخ میدهد، آزاد نمیکنند. بلکه این انرژیها در موقعیتهای مختلف به صورت گسیختگیهای متوالی تا تثبیت گسل ادامه مییابند. این گسیختگیهای متوالی در طول گسل باعث ایجاد زلزلههای متعددی میشوند که عمدتا آنها را به صورت پیشلرزه، لرزهاصلی و پسلرزه تقسیم بندی میکنند. مشاهدات میدانی نشان میدهند که سیستمهای سازهای تحت توالی زلزلهها، مخصوصا سازههایی که به دلیل زمان کم بین دو زلزله بهسازی نشدهاند، دچار خرابی میشوند. در این مقاله به بررسی سازههای نامنظم هندسی در پلان با سیستم قاب خمشی فولادی با شکلپذیری ویژه تحت توالی زلزله پرداخته شده است. هر کدام از این سازهها شامل یک مدل منظم و دو مدل نامنظم با نامنظمی کم و زیاد میباشند، که مطابق آییننامههای ایران طراحی اولیه گردیدند و سپس با انجام تحلیلهای دینامیکی غیرخطی، این سازهها تحت شتابنگاشتهای توالی زلزله واقعی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت پس از بررسی پارامترهایی چون جابجایی بام، جابجایی نسبی ماندگار طبقات و بیشترین جابجایی نسبی طبقات، افزایش پاسخ سازهها و در نتیجه آن خرابی تحت اثر پسلرزه مشاهده شد. با افزایش میزان نامنظمی در پلان، ناپایداری سازه تحت پسلرزه افزایش پیدا میکند که ممکن است موجب خرابی سازه شود.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
در نظام جمهوری اسلامی ایران برغم تفکیک قوا، این استقلال نسبی است. مسألهی مهم پشتیبانی متقابل بین نهادهای حاکمیتی است تا از یکسو بستر خدمت بیشتر به کشور فراهم شود و از دیگر سو مانع تعارض، تضاد و یا سرکشی فرا قانونی این نهادها بر یکدیگر گردد. عدم تعامل مناسب میان نهادهای حاکمیتی موجب بازیگری و معاملهگری میشود و این یک فاجعه است. هدف اصلی در این مقاله ترسیم الگوی مطلوب روابط بین نهادهای حاکمیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اصول قانون اساسی است. معیار اصلی که ضروری است در تدوین روابط بین نهادهای حاکمیتی در نظر گرفته شود موضوع «نظارت و تعادل» است. لذا در این تحقیق در راستای نیل به هدف اصلی تحقیق، در مرحله نخست تلاش میشود مضامین دال بر روابط بین نهادهای حاکمیتی وفق قانون اساسی با استفاده از روش تحلیل محتوا تصریح شود و با کمک تکنیک دلفی بر این سازوکار اجماع حاصل گردد. پس از تصریح وضعیت طبق قانون اساسی در ادامه مسائل یا معضلات فیمابین نهادهای حاکمیتی به منظور نیل به الگوی مطلوب تحقیق با بهرهگیری از رویکرد گروه کانونی بررسی گردید و در نهایت الگویی حاصل شد که بتواند از شفافیت بهتری از نظر سازوکار نظارت و تعادل در نهادهای حاکمیتی بر یکدیگر برخوردار باشد.
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: آنیون مبدل ۱ (AE۱) که همچنین باند۳ نیز نامیده میشود، یکی از پروتئینهای فراوان در غشای گلبول قرمز و سلولهای intercalated لولهای توبولی کلیه با دو ایزو فوم متفاوت (eAE۱ و kAE۱ به ترتیب) است. جهشهای ژن مبدل آنیونی ۱ (AE۱) میتواند باعث اسفروسیتوز ارثی (HS) و اسیدوز توبولار دیستال کلیه (dRTA) شود.
مواد و روش ها: در خانوادههای ایرانی حاضر، پنج بیمار اسفروسیتوز ارثی با علائم مربوط به مشکلات کلیوی که از بیمارستان کودکان علی اصغر (ع) بررسی شده است. یک بیمار مشکوک به dRTA برای تجزیه و تحلیل ژنتیکی با روش تعیین توالی تمام اگزوم (WES)و توالی یابی سنگر استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری Wilcoxon signed-rank در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
یافته ها: تظاهرات بالینی و یافته های آزمایشگاهی ۵ بیمار مورد مطالعه در کاهش رشد ، اسپلنومگالی ، عفونت ادرار قابل توجه مشاهده شد همچنین، یکی از ۵ بیمار، نارسایی شدید رشد، کوتاهی قد، عفونت ادراری مکرر و ضعف مشاهده شد. ما ترکیبی از یک واریانت بد معنی (missense variant) هموزیگوت (c ,۲۴۹۴C>T.p.Arg۸۳۲Cys) در ژن SLC۴A۱ و از یک جهش بد معنی هتروزیگوت (c. ۴۶۶C>T .p. Arg۱۵۶Trp) در ژن کد کننده SPTA۱ پیدا کردیم.
نتیجه گیری: این نتایج اهمیت نارسایی کلیه با بیماریهای ارثی اسفروسیتوز را تأیید کرد .ترکیبی از دو جهش در بیمار ۳ به عنوان بیماری اسیدوز توبولار کلیوی دیستال ناقص (idRTA) در بیمار مبتلا آشکار شد. برای اولین بار، مشخصات بالینی و ژنتیکی اسیدوز توبولار کلیوی ناقص دیستال را در بیمار مبتلا گزارش کردیم.
دوره ۳۰، شماره ۲ - ( الصیف ۱۴۴۴ )
چکیده
الغرض من هذه الورقه هو تحدید طرق الدعم المهنی غیر الرسمیه للمعلمین الجدد فی جمیع أنحاء العالم. فی هذا البحث النوعی ذی التصمیم العام، تم استخدام طریقه تحلیل الموضوع، بأسلوب أتراید-إسترلینک، من أجل تحلیل الموضوعات المشتقه من المقالات الإنجلیزیه المتعلقه بـ«الدعم المهنی» للمعلمین الجدد. فقمنا باستخدام نموذج مراجعه نصی منهجی أولاً، وتم اختیار المقالات لعام ۲۰۱۰-۲۰۲۰ من ثلاث قواعد بیانات، وتم اختیارها ثم تحلیلها باستخدام برنامج MAXQDA فی شکل موضوعین شاملین و۶ موضوعات تنظیمیه و۲۹ موضوعًا أساسیًا. تظهر النتائج أن الدعم المهنی غیر الرسمی للمعلمین الجدد یتضمن عنصرین؛ «الدعم خارج المدرسه» و«الدعم داخل المدرسه» وهما مکملان. وجعلت برامج العنصر الأول غیر الرسمیه للمعلمین الجدد أکثر مرونه وکفاءه. وفقًا لذلک، یُقترح أن یستخدم مدرسونا الجدد ونظامنا التعلیمی هذه التجربه العالمیه ولزیاده کفاءه واستدامه المعلمین الجدد، واستخدام القدرات الموجوده فی شبکات الاتصال فی بیئه معیشتهم وعملهم.