جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای ساریخانی
معصومه فیروزامندی، حسن معینی، سید داوود حسینی، ثنا غفاری، منیژه ساریخانی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی واگیردار کشنده است که اغلب گونه های پرندگان و طیور تجاری را مبتلا میکند و یک تهدید مهم برای صنعت طیور به حساب می آید. در این بیماری هر دو ژن F و HN از ژنهای خیلی مهم و اساسی برای ایجاد عفونت و بیماری می باشند. در این تحقیق ایمنیت واکسنهای DNA ساخته شده از ژنهای HN وF ویروس بیماری نیوکاسل هرکدام به طور مجزا از هم pIRES/HN, pIRES/F و همچنین هردو ژن باهم pIRES/HN/F مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در مطالعهی قبلی بیان آنتیژنی ژنهای قرار داده شده در شرایط آزمایشگاهی به اثبات رسیده بود. در این مطالعه تجزیه وتحلیل تکنیک الایزا و تست HI از سرم بدست آمده از جوجه های SPF (عاری از هرگونه آلودگی و عامل بیماریزا) واکسینه شده با واکسن DNA نشان داد که انجام ۲ بار واکسیناسیون با واکسن DNA (pDNA)، قادر به القای ایمنی هومورال و تولید قابل توجهی از تیتر آنتی بادی (P<۰,۰۵) با استفاده از پلاسمید monocistronic (pIRES/HN و pIRES/F) و bicistronic (pIRES/HN/F) یک هفته بعد از دومین واکسیناسیون pDNA (واکسن یاداور) می شود. نتایج نشان دهد که ایمن سازی با واکسن DNA درجوجه ها دربار دوم پاسخ بطورموفقیت آمیز تولید آنتیبادی را افزایش می دهد. همچنین واکسیناسیون با پلاسمید pIRES/HN/F که دارای هردو ژن است می تواند پاسخ قوی تری از آنتیبادی را در مقایسه با واکسیناسیون با پلاسمید های pIRES/HN وpIRES/F که دارای فقط یک ژن هستند نمایید.
دوره ۹، شماره ۳۸ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
شناخت پیشینۀ فرهنگ حاکم بر جوامع سنتی امروزی، ازجمله مباحث مهم و قابلتوجهی است که تاکنون از منظرهای مختلفی مورد مطالعۀ پژوهشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است. باستانشناسان ازجمله پژوهشگرانی هستند که به کمک سایر علوم میانرشتهای توانسته و میتوانند با بررسی یافتههای حاصل از کاوش و تطبیق آنها با جنبههای گوناگون زندگی مردم کوچرو و عشایر، فرهنگِ مردمانِ گذشته در ادوار پیشین را بازسازی کنند. این پژوهش تلاش دارد آداب و رسوم قوم بختیاری را مورد مطالعه قرار دهد و هدف اصلی، بررسی و همپوشانی خُردهفرهنگهایی است که در قالب آداب و رسومی از حکومت ایلام باستان در زندگی مردمان قوم بختیاری نمود پیدا کرده است. فرضیههای پژوهش بر این پرسشها بنیان نهاده شدهاند که: بختیاریها در چه زمینههایی توانستهاند آداب و رسوم ایلامیان باستان را به اِرث ببرند و این نمود بیشتر در چه جنبههایی از زندگی آنها نفوذ پیدا کرده است؟ روش پژوهش، توصیفی ـ تحلیلی همراه با بازدید میدانی با رویکردی تاریخی است. در این پژوهش تعداد ۲۳ اثر باستانشناختی از تمدن ایلام باستان بررسی شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که آداب و رسوم مردمی که امروزه با عنوان قوم بختیاری شناخته میشود تا حدودی تداوم آداب و رسوم همان مردمانی است که روزگاری با عنوان حکومت قدرتمند ایلام باستان در منطقه وجود داشتهاند. باوجود اینکه ترکیب فرهنگی و جمعیتی بختیاری در طول هزاران سال دستخوش تغییرات فراوانی شده است، باز هم نشانههایی وجود دارد که میتوان آنها را وارث فرهنگ کهن ایلام باستان در منطقه نامید.
شیرین رشیدی، محمد رضا عبداللهی، حسن ساریخانی، سید سعید موسوی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
تولید گیاهان هاپلویید مضاعف میتواند بهعنوان روشی کارآمد در اصلاح گیاهان مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق بهمنظور تولید گیاهان هاپلویید نخود، بساکهای رقم بیونیج به طول یکمیلیمتر و حاوی میکروسپورهای مرحله تکهستهای، از غنچههای ۳میلیمتری جداشده و درون میکروتیوبهای ۲میلیلیتری حاوی ۵/۱میلیلیتر محیط RM-IK در معرض پیشتیمارهای مختلف سانتریفیوژ (g۱۵۰، g۳۰۰ و g۶۰۰ هر کدام بهمدت ۳، ۶ و ۱۰دقیقه) و شوک الکتریکی (صفر، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ولت) قرار گرفتند. بساکهای تیمارشده در محیط کشت EDM حاوی ۱۰میلیگرم در لیتر توفوردی و ۱۰میلیگرم در لیتر نیتراتنقره بهمنظور القای کالوس و رویان کشت شدند. نتایج بهدستآمده، اختلاف آماری معنیداری را بین سطوح مختلف سانتریفیوژ، سطوح مختلف شوک الکتریکی و اثرات متقابل آنها از نظر صفات مورد مطالعه نشان داد. بیشترین درصد رویانزایی در پیشتیمارهای سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۶دقیقه و g۳۰۰ بهمدت ۳دقیقه، ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه با شوک الکتریکی ۱۵۰ولت، پیشتیمار سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۶دقیقه، پیشتیمار سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۱۰دقیقه و ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه و شوک الکتریکی ۲۰۰ مشاهده شد در حالی که بیشترین درصد باززایی گیاهچه از پیشتیمارهای سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۶دقیقه و همچنین ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه با شوک الکتریکی ۱۵۰ولت به دست آمد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
حقوق جزای اسلامی برای اثبات جرائم مستوجب حد از طریق اقرار، شرایط خاصی را تعیین کرده که برخی از آن ها نظیر بلوغ و عقل به شخص مقر و برخی به نفس اقرار مربوط است. مهم ترین شرایط ناظر بر کیفیت اقرار به نصاب آن برمی گردد، در این راستا چنانچه اقاریر شخص به نصاب معتبر نرسد، با اقرار ناقص مواجهیم که بررسی حکم آن موضوع نوشتار کنونی است. در چنین مواردی در عدم ثبوت کیفر حد به لحاظ ناقص بودن اقرار تردید وجود ندارد، اما مسأله این است که آیا تعزیر مقر نیز منتفی است یا خیر؟ در این باره بین فقها اتفاق نظر وجود ندارد. مشهور فقها به تعزیر مقر حکم داده اند، لکن برخی با این نظر مخالفت کرده اند. در حقوق موضوعه کشور ما نیز قانونگذار مجازات اسلامی متعرض فرض اقرار ناقص ناشی از نرسیدن به نصاب معتبر شده و در این قسمت از دیدگاه مشهور تبعیت کرده است. در نوشتار حاضر، اقوال فقها را در این زمینه مطرح کرده و به بررسی ادله آن ها پرداخته ایم و در این مورد موضع حقوق کیفری کشورمان را مورد توجه قرار داده ایم.
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
حوادث و بلایای طبیعی همواره تأثیرات مخربی بر سکونتگاههای انسانی وارد آورده و با تخریب ساختمانها و زیرساختها، عوارض اقتصادی و اجتماعی بیشماری بر جوامع انسانی تحمیل میکنند. از جمله این پدیدههای مخرب که از دیرباز فعالیتهای بشری را تحت تأثیر قرار داده، پدیده زمینلغزش است که در نقاط زیادی از کره زمین خصوصاَ کشورهای کوهستانی مانند ایران خسارتهای وسیعی به جوامع انسانی، مراتع و جنگلها، خطوط ارتباطی، بناهای تاریخی و ... وارد کرده است. امروزه اطلاعات زیادی در مورد علت وقوع و آثار ریختشناسی برخی از نمونههای بارز این پدیده در دست است. مطالعات مربوط به این لغزشها بیشتر در پی توصیف ابعاد، آثار ریختشناسی و عوامل مؤثر در رویداد آنها بوده است. کمتر کسی به تأثیر مخرب آنها بر استقرارهای انسانی تأکید کرده و تاکنون ویژگیها، مشخصات، عوامل رخداد و مخاطرات این پدیده که در لایههای باستانی یک استقرار انسانی به وقوع پیوسته باشد، مورد مطالعه قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با تلفیق دادههای باستانشناختی حاصل از دو فصل حفاری نجاتبخشی تپه مهرعلی فارس واقع در استان فارس و مطالعات میانرشتهای مرتبط، به بررسی پدیدهای نادر از یک زمینلغزش باستانی میپردازد. نتایج حاصل از حفاریهای باستانشناسی، شواهد زمینشناسی و نیز ریختشناسی تپه گویای وقوع تغییراتی در لایههای باستانی است. دامنه جنوبی تپه که با شیب تندی (درحدود ۳۵ درجه) به رودخانه بالنگان میرسد، نشانگر رویداد یک زمینلغزش باستانی است که منجر به ترک استقرار در دورهای از دورههای استقراری موجود در تپه شده است.