جستجو در مقالات منتشر شده
۱ نتیجه برای سینائی
ندا سینائی، داود زارع، مهرداد آذین،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه و هدف: پلیهیدروکسیآلکانواتها (PHAs) پلیمرهایی با خصوصیات زیستتخریبپذیر و زیستسازگار هستند که در برخی از باکتریها تولید میشوند. در مطالعه حاضر از رسوبات نفتی جهت غربالگری باکتریهای مولد پلیهیدروکسیآلکانوات استفاده شد. سپس از محیط کشت صنعتی پساب نفتی به عنوان یک محیط کشت ارزان قیمت و اقتصادی برای جداسازی و شناسایی سویه برتر مولد PHA استفاده شد. در نهایت، خصوصیات شیمیایی و فیزیکی پلیمر زیستی استخراج شده با روشهای FTIR، DSC و ۱H-NMR مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از مجموع ۷۶ سویه باکتریایی جدا شده، ۱۱ سویه دارای توانایی تولید پلیمر زیستی بودند که از میان آنها سویه Sb۸ با ۱۳/۴۴% وزن خشک سلول و ۲/۱ گرم در لیتر در ۲۷ ساعت به عنوان بهترین سویه تولید کننده پلیهیدروکسیآلکانوات در محیط کشت صنعتی انتخاب شد. این سویه پس از تعیین توالی به عنوانCitreicella thiooxidans شناسایی شد. بعلاوه نتایج آنالیزهای فیزیکوشیمیایی نشان داد که پلیمر زیستی استخراج شده، پلیهیدروکسیبوتیرات (PHB) است.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر اولین گزارش از تولید PHB توسط سویه Citreicella thiooxidans بومی ایران میباشد که در طی آن غربالگری و شناسایی باکتری تولید کننده و تعیین نوع پلیمر زیستی تولید شده بررسی شد و قابلیت تولید در محیط کشت ارزان قیمت پساب نفتی مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به تولید پلیمر زیستی با درصد بازدهی قابل توجه بدون افزودن هیچگونه مکملی به محیط کشت پساب نفتی، میتوان چنین استنباط کرد که سویه وحشی جدا شده توانایی بالقوهای در تولید پلیهیدروکسیبوتیرات دارد.