جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شانه‌ساز

مرتضی قرائت، رضا حسن ساجدی، نظام جلیلیان، مریم شانه‌ساز، منوچهر میرشاهی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: استفاده از نانوذرات نقاط کوانتومی نیمه‌هادی (QD) با طیف نشری در محدوده مرئی به‌عنوان نشانگر در روش‌های ایمونواسی، امکان شناسایی عامل مورد نظر را بدون نیاز به تجهیزات خیلی پیشرفته به کاربر می‌دهد. بر همین اساس، هدف پژوهش، ارایه روش تک‌مرحله‌ای برای کونژوگاسیون آنتی‌بادی‌ها با کوانتوم‌دات کادمیوم‌تلورید با استفاده از دکستران فعال بود.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش تجربی، نانوذرات کادمیوم‌تلورید (CdTe)، سنتز و از میکروسکوپ الکترونی عبوری برای بررسی مورفولوژی نقاط کوانتومی CdTe سنتزشده استفاده و اندازه، غلظت و پایداری نانوذرات سنتزشده ارزیابی شد. به‌منظور پایدارنمودن نانوذرات سنتزشده با استفاده از BSA (آلبومین سرم گاوی)، پوشش داده و با دکستران فعال به آنتی‌بادی‌ها متصل شدند. برای ارزیابی آنتی‌بادی‌های کونژوگه از آزمون‌های لکه‌گذاری ایمنی استفاده شد.
یافته‌ها: نقطه‌ای و کروی‌بودن مورفولوژی نانوذرات کاملاً مشهود بود. اختلاف جابه‌جایی QD و dBSA-QD از روی ژل آگارز، تاییدکننده تشکیل dBSA-QD بود و طیف نشری رقت‌های یکسان از نانوذرات در حضور و عدم حضور BSA به‌دست آمد. اتصال با dBSA علاوه بر باقی‌ماندن و بهترشدن خصوصیات نشری نانوذره، باعث به‌وجودآمدن گروه‌های عاملی متنوع برای مراحل بعدی اتصال نانوذرات شد. نشر فلوئورسانسی نانوذرات در هر دو حالت پوشش‌دار با dBSA و کونژوگه با آنتی‌بادی از نانوذرات آزاد بیشتر بود. با استفاده از آنتی‌بادی‌های متصل‌شده به نانوذرات، حد تشخیص ۳۰نانوگرم برای آنتی‌ژن پروتئینی به‌صورت چشمی به دست آمد.
نتیجه‌گیری: در فرآیند کونژوگاسیون به‌منظور اتصال نقاط کوانتومی CdTe به آنتی‌بادی‌ها از طریق دکستران، با پوشاندن سطح نانوذرات با BSA دناتوره‌شده علاوه بر افزایش پایداری نانوذرات، گروه‌های عاملی جدیدی روی سطح نانوذره به‌وجود می‌آید.


دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

 بررسی انتقال رسوب در مقیاس حرکت ذرات باعث شناخت بهتر پدیده‌ی انتقال رسوب و تعیین نرخ آن در محیط‌های رودخانه و دریا می‌شود. ذرات رسوب به‌طور معمول به دو صورت بار معلق و بار بستر تحت تأثیر جریان و یا امواج، منتقل می‌شوند. بار بستر به‌صورت‌های لغزش، غلتش و پرش انتقال پیدا می‌کند که در میان آن‌ها پرش غالب است. در فرایند پرش عوامل متعددی تأثیرگذارند، اما به دلیل روشن نبودن کامل این عوامل، پدیده‌ی پرش ذره تاحدی تصادفی درنظرگرفته می‌شود. از جمله‌ی این عوامل می‌توان به اثر شکل ذره، محل قرارگیری آن و آشفتگی جریان اشاره نمود. در این مقاله میزان پرش ذرات و سرعت متوسط آن‌ها و تأثیر عوامل یاد شده بر آن در جریان ماندگار با استفاده از مدل ریاضی بررسی می‌شود. از عواملی که به‌طور ویژه توجه شده، تأثیر شکل ذرات و محل قرارگیری آن بر طول و سرعت پرش ذره است. هم‌چنین یک رابطه‌ی منطقی بین سرعت و زاویه اولیه‌ی پرش و محل قرارگیری آن در بستر برقرار شده است. ازنتایج مطالعات حاضر، در شناخت و تخمین دقیق‌تر رفتار و نرخ رسوب بستر استفاده می‌شود.

دوره ۲۰، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه از تئوری موج نو برای تخمین نیروی امواج بر سازه‌های دریایی از جمله پایه توربین‌های بادی فراساحل استفاده می‌شود. این در حالی است که به جز در موارد معدود، اعتبار این تئوری در تعیین نیروی امواج هنوز به طور کامل تایید نشده است. لذا بررسی اعتبار و دقت نتایج تئوری موج نو برای تعیین پارامترهای پایداری سازه‌های متنوع دریایی شامل برش پایه و لنگر واژگونی ضروری است. در این مقا‌له نتایج حاصل از تولید موج به روش تئوری موج نو در تعیین پروفیل سطح آب، سینماتیک موج و پاسخ‌های سازه‌ای شامل جابجایی حداکثر، برش پایه و لنگر واژگونی مونوپایل توربین بادی در مقایسه با داده‌های آزمایشگاهی و نتایج شبیه‌سازی حاصل از اعمال سری زمانی به روش تئوری تصادفی خطی مورد اعتبارسنجی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که تئوری موج نو با کاهش قابل ملاحظه زمان محاسبات تحلیل سازه می‌تواند با دقت کافی جایگزینی مناسب برای شبیه‌سازی چند ساعته امواج تصادفی باشد. مقایسه نتایج با امواج منظم استوکس مرتبه ۵ همچنین نشان می‌دهد که نتایج تئوری موج نو بسیار قابل اعتمادتر نسبت به امواج منظم برای تعیین سینماتیک موج و بارگذاری دینامیکی موج بر پایه توربین‌های بادی است.


صفحه ۱ از ۱