جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای شاهوردی
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
ژوهش حاضر در راستای سنتز ایروژل کربنی ارزانقیمت با خواص مطلوب و با رویکرد عایق حرارتی است. در این پژوهش از رزین ارزانقیمت نوولاک بهعنوان ماده اولیه تولید ایروژل پلیمری و روش خشککردن محیطی استفاده شد؛ سپس قیر قطران زغالسنگ بهوسیله غوطهوری نمونههای پلیمری در محلول قیر به نمونهها اضافه شد. در مرحلهی بعد، ایروژلهای پلیمری نوولاک- قیر، در عملیات حرارتی گرماکافت به ایروژلهای نانو ساختار کربنی تبدیل شدند. نتایج حاصل نشان داد که با این روش میتوان به ایروژلهایی با ساختار نانو و با چگالی قابلپیشبینی دست یافت؛ همچنین با بررسی ریزساختار و ریختشناسی این ایروژلها مشخص شد که این ایروژلها دارای تخلخل بالا، چگالی پایین (حدود ۴/۰-۱/۰) و مساحت سطح ویژه بالا (حدود ۶۰۰) هستند. قیر زغالگذاری بالایی از خود نشان داد و افزودن آن باعث بهبود خواص حرارتی حداقل بهمیزان ۱۰۰ ثانیه تاخیر در بالا رفتن دما در آزمون تاریخچه حرارتی گردید؛ که نتیجه آن دستیابی به عایقی با عملکرد حفاظت حرارتی مطلوبتر بود.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- در مخازن حجیم بتنی برای غلبه بر کششهای ایجاد شده در جدار و جلوگیری از ترک-
خوردگی، از تکنیک پیشتنیدگی استفاده میشود. در این ارتباط، مسئلهی برآورد افتهای احتمالی
نیروی پیشتنیدگی، با توجه به مشخصات مسیر و هندسهی کابلها، اولویت خاصی دارد. در مقالهی
حاضر، با مدل سازی عددی به روش اجزاء محدود و استفاده از مدلهای مختلف برای وارفتگی بتن و
وادادگی فولاد، تغییرات نیروی پیشتنیدگی محیطی، در جدار استوانهای شکل مخازن بتن پیشتنیده،
بررسی شده است. سنجش اعتبار مدل عددی نیز با دادههای تجربی موجود از آزمایش یک تیر پیش-
تنیده انجام شده است. در این راستا، اثر پیشتنیدگی قائم و ضخامت جدار، مطالعه شده و مدلهای
مختلف وارفتگی بتن با هم مقایسه شدهاند. نتایج حاصل، بروز افت ۱۵ تا ۲۲ درصدی را پس از حدود
۱۳ سال نشان میدهد که در آن نقش وادادگی فولاد اهمیت بیشتری دارد. با مدل وارفتگی پیشنهادی
برای آییننامهی بتن ایران، افتی در حد میانگین دو مقدار مذکور نتیجه میشود. بر این اساس، در
محاسبهی مجموع افتهای نیروی پیشتنیدگی، اعمال ضریب جدیدی بر افت حاصل از وارفتگی فولاد
توصیه شده است.
متین سادات قافله باشی، پروانه مقامی، عبدالحسین شاهوردی، داود دورانیان، مرجان صباغیان،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
اتوجه به شکل گیری و تکامل حیات در کنار میدان های مغناطیسی استاتیک ،مواجهه دائمی توانایی سازش را به موجودات داده است .مغناطیس درمانی از شاخه های طب مکمل محسوب می شود ،که با استفاده از میدان های مغناطیسی با شدت پایین و غیر مضر به بدن صورت می گیرد. با مطالعه بر روی زوج های نابارور،۲۰درصد عامل مردانه، تنها علت ناباروری است ودر ۵۰درصد موارد به عنوان یکی از عوامل مداخله کننده محسوب می شود. یکی از عوامل تاثیر گذار مربوط به ناباروری در مردان مربوط به اسپرم است . در تحقیق حاضر ،نمونه های نرمال تحت میدان مغناطیسی در شدت های ۶،۱ و۱۲ میلی تسلا و در بازه های زمانی ۳،۱ و۵ ساعت قرارگرفتند . بررسی های میزان حرکت اسپرم توسط نرم افزارکاسا وهمچنین میزان زندمانی اسپرم ها توسط رنگ آمیزی ائوزین نکروزین ونیز مورفولوژی توسط رنگ آمیزی پاپانیکولا انجام گرفت .نتایج این مرحله بر روی اسپرم های نرمال نشان دهنده ینتایج نشان دهنده تاثیر میدان مغناطیسی برحرکت اسپرم های تحت تاثیر میدان است و کاهش معناداری در حرکت اسپرم هایی که تحت اثر میدان نبودند مشاهده شد .همچنین بررسی های مورفولوژی نشان دهنده عدم تاثیر میدان مغناطیسی بر مورفولوژی اسپرم است .در آزمایش ها ی زنده مانی ،اسپرم هایی که تحت اثر میدان مغناطیسی نبودند باکاهش معناداری همراه بود ونیز مورفولوژی اسپرم بدون تغییر است.
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله یکی از پژوهشهای موسوم به تعامل انسان و ربات با موضوع تقلید حرکات انسان توسط ربات انساننمای نائو مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق، ابتدا حرکات انسان به واسطه دوربین دید سه بعدی کینکت که توسط بسته نرم افزاری سیستم عامل ربات (راس) راهاندازی شده است، دریافت میگردد. با توجه به اختلاف ابعادی میان انسان و ربات، حرکات دریافتی به ابعاد ربات نگاشت میشود. بعد از اعمال نگاشت، حل سینماتیک مستقیم و معکوس ربات ارائه میگردد. بدین منظور، فرم دیستال در حل سینماتیک مستقیم مورد استفاده قرار گرفته و بر مبنای آن راه حل تحلیلی برای حل سینماتیک معکوس ارائه شده است. راه حل تحلیلی ارائه شده به عنوان یکی از نوآوریهای اصلی مقاله، دلیل اصلی حرکات روان ربات در تقلید حرکات انسان میباشد. به منظور حفظ تعادل ربات در زمان تقلید، استراتژی قوزک پا بر مبنای مدل پاندول معکوس خطی و معیار تصویر زمینی مرکز جرم ارائه شده است. پاندول معکوس مدل شده در دو فاز جفت تکیه گاهی و تک تکیه گاهی توسط کنترل کننده تناسبی-انتگرالی-مشتقی کنترل میشود. نتایج پیاده سازی عملی و شبیه سازی روش ارائه شده در مقاله با در نظر گرفتن محدودیتهای ناشی از سامانه دریافت حرکات انسان، نمایانگر تقلید حرکات تمام-بدن انسان با دقت، نرمی و سرعت بالا در ربات میباشد.
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
گسیختگی برشی در تیرهای بتن مسلح، به صورت ناگهانی و ترد رخ میدهد. به همین دلیل تلاش میشود تا با مقاومسازی برشی سازههای آسیب دیده، سازههای ساخته شده با اشتباهات مهندسی و اجرایی و یا با افزایش ظرفیت برشی مقاطع از اینگونه خرابیها اجتناب شود. مطالعات زیادی بر روی مقاومسازی اعضای بتنی با استفاده از الیاف پلیمر کامپوزیت و همچنین استفاده از نوارهای فولادی انجام گرفته است. آلیاژهای حافظهدار شکلی (SMA) مصالحی نوین و هوشمند میباشند که به دلیل رفتارهای منحصر به فرد خود برای مقاصد مقاومسازی در مهندسی عمران مورد توجه قرار گرفته است. آلیاژهای حافظهدار شکلی بر پایه آهن (Fe-SMA) به دلیل خاصیت حافظه شکلی و قیمت مناسب در فعالیتهای عمرانی مورد توجه قرار گرفتهاند و در سالهای اخیر نظر پژوهشگران را به خود جلب کردهاند. مزیت آلیاژهای حافظهدار شکلی نسبت به مصالح مقاومسازی شده با الیاف پلیمرکامپوزیت، سهولت در اعمال پیشتنیدگی میباشد. علت این موضوع آن است که پیشتنیدگی آلیاژهای حافظهدار شکلی از طریق حرارت دادن آنها صورت میگیرد و نیازی به استفاده از ابزار مکانیکی و هیدرولیکی نمیباشد. هدف انجام این پژوهش، بررسی کاربرد آلیاژهای حافظهدارشکلی بر پایهی آهن و خاصیت پیشتنیدگی آنها برای مقاومسازی برشی تیرهای بتن مسلح میباشد. برای این منظور و بر مبنای آزمایشهای انجام شده در ادبیات فنی، به مدلسازی عددی و تحلیل تیرهای تیـشکل ۵,۲ متری که با میلههایی از آلیاژهای حافظهدار شکلی بر پایهی آهن مقاومسازی برشی شدهاند پرداخته میشود. برای بررسی عددی رفتار برشی تیرها از نرمافزار اجزاء محدود آباکوس استفاده شده است. نتایج مدلسازی عددی در نرمافزار، مطابقت خوبی با نتایج حاصل شده از آزمایش را نشان میدهند. نتایج حاصل شده از تحلیلهای این روش نوین مقاومسازی که برای اولین بار انجام شده است بیانگر افزایش چشمگیر در مقاومت برشی و همچنین کاهش تنش در خاموتها میباشد. استفاده از قابلیت پیشتنیدگی آلیاژهای حافظهدار شکلی سبب میشود تا تسلیم خاموتها و تشکیل ترکهای برشی با تاخیر همراه باشد و همچنین ضخامت ترکها نیز کاهش مییابد.