۱۲ نتیجه برای شرافت
صباح مظفری، محمد امین شرافت، محمد جوان، سید جواد میرنجفی زاده،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
بیماری مولتیپل اسکلروزیس سبب بروز اختلالات نورولوژیکی بیشتری در زنان نسبت به مردان میشود. هورمونهای گنادی نقش بالقوه ای در بلوغ و تمایز سلولهای عصبی و گلیالی دارند. اثر برخی هورمونهای گنادی نظیر پروژسترون بروی دمیلیناسیون و رمیلیناسیون بخوبی مشخص شده است. نقش آندروژنها نیز در تکوین سیستم عصبی و میلیناسیون گزارش شده است. ما در مطالعات قبلی مشاهده کردیم که گنادکتومی حیوانات نر توان مغز را جهت مقاومت در برابر آسیبهای دمیلینه کننده و نیز ترمیمهای بعدی می کاهد. در این گزارش با القا دمیلیناسیون در دستگاه بینایی سعی نمودیم اثرات حذف هورمونهای گنادی بر الگوی دمیلیناسیون و رمیلیناسیون در موشهای نر گنادکتومی را با موشهای ماده مقایسه کنیم.
تغییرات ایجاد شده در امواج پتانسیلهای برانگیخته بینایی (VEP) و در رنگپذیری میلین بدنبال القا مدل دمیلیناسیون موضعی توسط لیزولسیتین در بین موشهای نر گنادکتومی و ماده در روزهای ۲،۷،۱۴ و ۲۸ پس از آسیب ارزیابی و مشاهده شد که دمیلسناسیون در هر دو گروه در روز ۲ آغاز شد، در روزهای ۷ و ۱۴ به بالاترین مقدار خود رسید و نهایتا در روز ۲۸ ترمیم نسبی ناکامل اگرچه معنی داری رخ داد.
فرایندهای دمیلیناسیون و رمیلیناسیون به لحاظ زمانی و کیفی در گروههای گنادکتومی و ماده الگوی مشابهی نشان داد. به نظر می رسد تفاوتهای اساسی بین دمیلیناسیون و رمیلیناسیون در موشهای نر و ماده عمدتا بدلیل حظور آندروژنهای گنادی در نرهاست. نتایج این پژوهش می تواند در فهم بیشتر نقش هورمونهای جنسی در بیماریهای دمیلینه کننده مفید باشد و اطلاعات مهمی جهت فراهم نمودن درمانهای ترمیمی ارائه دهد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
رفتارهای تأثیرگذار کارکنان در محیطهای سازمانی ملموس و قابل مشاهده است. این رفتارها نه تنها بر تصمیمها و پیامدهای سازمانی بلکه بر مسیر حرفهای افراد در سازمان مؤثرند. یکی از مهمترین موضوعات در ارتباط با مسیر حرفهای افراد در سازمان، رفتارهای تأثیرگذاری است که به منظورهای متفاوت از جمله ارتقای آنها صورت میگیرد. با توجه به اهمیت این امر، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاکتیکهای مختلف مدیریت تأثیر بر مسیر حرفهای صورت گرفته است.
این پژوهش از نوع پیمایشی، از نظر هدف کاربردی و با رویکرد کمی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی برمدلیابی معادلات ساختاری است. در مدل تحلیلی پژوهش تاکتیکهای مدیریت تأثیرمتغیر مستقل، مسیر حرفهای متغیر وابسته و متغیرهای جنسیت، سن، سابقه کاروتحصیلات متغیر تعدیلگر میباشند. یافتههای پژوهش نشان میدهد که تاکتیکهای مدیریت تأثیر بر مسیر حرفهای اثر مثبت و تعیینکننده دارند.
دوره ۷، شماره ۰ - ( شماره - )
چکیده
- یکی از چالشهای تست غیرمخرب با استفاده از فناوری پالس بازگشتی فراصوت، تشخیص ضایعاتی است که ابعاد آنها کوچکتر از یا برابر میزان تفکیک حاصل از پالس فراصوت است. در این مقاله روشی جدید برای تشخیص چنین ضایعاتی ارائه میشود. در روش پیشنهادی، لایههای مختلف جسم تحت آزمایش بهصورت فیلترهای متوالی درنظر گرفته شده و هر یک از ضایعات احتمالی با استفاده از تابع تبدیل مربوط نشان داده میشود. در این روش، برای استخراج توابع تبدیل، از ترکیب روشهای تأخیر زمانی و شناسایی سیستم استفاده شده و برخلاف روشهای موجود از نمونه مرجع استفاده نمیشود. برای نشان دادن کارایی این روش بلوکهای مختلف فلزی که ضایعات مشخصی در آنها ایجاد شده، آزمایش میشوند. تابع تبدیل هر ضایعه بهکمک روش پیشنهادی از سیگنال فراصوت بازگشتی از این بلوکها استخراج میشود. نتایج حاصل حاکی از آن است که دقت روش پیشنهادی برخلاف روشهای موجود، به عواملی نظیر محیط آزمایش، سیستم و مبدل فراصوت مورد استفاده یا نمونه مرجع بستگی ندارد. همچنین با استفاده از این روش، قابلیت تشخیص چند ضایعه که در عمقهای مختلف از نمونه ایجاد شده باشند، حاصل میشود.
دوره ۷، شماره ۰ - ( شماره - )
چکیده
- بار پردازشی زیاد، نیاز متناوب به بهروزرسانی، پیچیدگی و خطای زیاد در تشخیص، برخی از مشکلات و ضعفهای موجود در طراحی سیستمهای تشخیص ناهنجاری و تشخیص سوءاستفاده است. هدف این تحقیق، طراحی نوعی سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر شبکه است که این ضعفها را تا حد امکان کم کند. برای رسیدن به این هدف، سیستمهای تشخیص سوءاستفاده و تشخیص ناهنجاری را ادغام کردهایم. این رویکرد تاکنون در طراحی سیستمهای تشخیص نفوذ بهکار برده نشده است. برای ادغام سیستمهای تشخیص ناهنجاری و تشخیص سوءاستفاده در سیستم ترکیبی تشخیص نفوذ، از ساختار ترکیبی جدیدی از شبکههای پس انتشار خطا و کوهونن که برای کاربردهای بازشناسی الگو و دستهبندی پیشنهاد شده - استفاده کردهایم. نتایج بهدست آمده نشانگر اثر بسیار مثبت این ادغام سیستمهای تشخیص ناهنجاری و سوءاستفاده و همچنین توانایی ساختار شبکه عصبی پیشنهادی در بهبود عملکرد سیستم ترکیبی تشخیص نفوذ است.
.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده
در این مقاله، روشهای سازگار مبتنی بر شبکه توابع پایه شعاعی و فیلتر کالمن در استخراج پتانسیلهای برانگیخته مرور شده و عملکرد آنها در استخراج سریع پتانسیلهای برانگیخته شنوایی مقایسه میشود. همچنین برای بهبود مشخصه SNR پتانسیلهای برانگیخته، روشی مبتنی بر مدلسازی سیگنال برانگیخته در چارچوب فیلتر کالمن ارائه میشود که دقت استخراج سیگنال برانگیخته را نسبت به روشهای قبل، بهطور قابل ملاحظهای بهبود میبخشد. نتایج شبیهسازی نشان میدهند که روشهای سازگار و فیلتر کالمن در کاهش تعداد آزمونهای مورد نیاز برای استخراج پتانسیلهای برانگیخته شنوایی، تفاوت قابل ملاحظهای ندارند و روش پیشنهادی، امکان استخراج دقیقتر دامنه پتانسیل برانگیخته را برای تعداد کم آزمونها فراهم میسازد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۶ )
چکیده
مقاله حاضر به یکی از مسائل مهم و مورد ابتلا در حقوق مسؤولیّت مدنی میپردازد و آن عبارت است از دخالت قوه قاهره همراه با تقصیر خوانده در ایجاد خسارت که از مصادیق تعدد اسباب در ورود خسارت است. سؤال مهمی که در صورت دخالت اسباب متعدد در بروز خسارت مطرح میشود، ماهیت مسؤولیّت هر یک از این اسباب است. در پاسخ به این سؤال، دو نظریه مسؤولیّت کامل و مسؤولیّت جزئی مطرح شده است. بر اساس نظریه اول، هر سبب، ملزم به جبران کل خسارت است و بر مبنای نظریه دوم، هر سبب، تنها باید قسمتی از خسارت را جبران کند. به اعتقاد نگارندگان، نظریه سببیت جزئی با اصول حقوقی کشور ما انطباق دارد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
قیمتگذاری تراکم به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای مدیریت تقاضا در معابر شهری مطرح میباشد. یکی از سوالات اصلی تصمیمگیران در ارتباط با بکارگیری این سیاست، میزان تاثیر قیمتگذاری بر نحوه انتخاب وسیله افراد و مقدار تغییر از وسیله نقلیه شخصی به سایر شیوههای جابجایی میباشد. در این پژوهش نیز سعی بر آن بوده است تا نسبت به اثرسنجی قیمتگذاری تراکم بر انتخاب وسیله افراد پرداخته شود. با توجه به عدم امکان مشاهده مستقیم اثرات قیمتگذاری از روش رجحان بیانشده برای ایجاد بانک اطلاعاتی استفاده شد. سناریوهای مختلف قیمتگذاری مبتنی بر روشهای طراحی تجربی تهیه و در قالب پرسشنامههایی که حاوی سوالاتی در ارتباط با مشخصات اقتصادی – اجتماعی و ویژگیهای سفر افراد بود، از کاربران مورد پرسش قرار گرفت. با توجه به سناریوهای قیمتگذاری، ۴ انتخاب شامل وسیله نقلیه شخصی، حمل و نقل همگانی همگانی، تاکسی و عدم انجام سفر به کاربران ارائه شد. بیش از ۳۵۰۰ پرسشنامه جمعآوری و پس از اعتبارسنجی اولیه وارد بانک اطلاعاتی شد. برای مدلسازی، با توجه به ماهیت گسسته دادهها، از مدل لوجیت چندگانه استفاده شد و برای هر یک از انتخابها نسبت به پرداخت مدل اقدام شد. نتایج نشان داد قیمتگذاری میتواند به عنوان یک ابزار مناسب برای مدیریت تقاضای وسایل نقلیه شخصی بکار رود. به طوری که با تعیین عوارضی معادل ۳۰۰۰ تومان برای ورود به محدوده تنها ۳۵ درصد از وسایل نقلیه شخصی استفاده مینمایند و مابقی نسبت به تغییر وسیله یا برنامه سفر خود اقدام مینمایند. نتایج نشان داد که ۳۰ درصد از افراد نسبت به انتخاب گزینه حمل و نقل همگانی و ۲۴ درصد نسبت به انتخاب گزینه تاکسی مبادرت میورزند. در نهایت وضعیت انتخاب وسیله افراد در قیمتهای مختلف بررسی و مورد بحث قرار گرفت.
دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
فرآیند خشک کردن اسمزی، استفاده از محلول هیپرتونیک (اسمزی) جهت کاهش آب در محصول میباشد. در این پژوهش بهینه سازی خشک کردن توت فرنگی بر مبنای ویژگیهای شیمیایی وحسی مورد مطالعه قرار گرفت. برای انتخاب بهترین تیمار اسمزی جهت تولید برگههای توت فرنگی خشک شده از میزان آب خارج شده و مواد جامد جذب شده در طی ۵ ساعت و در زمانهای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ ساعت توسط محلولهای اسمزی مختلف در دو دمای متفاوت استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده شامل محلول های اسمزی مختلف و غلظتهای مختلف کلرید کلسیم (۷۵/۰ و ۵/۱%) و دماهای ۳۵ و ۴۵ درجه سانتیگراد بود. نتایج نشان داد که در بین ۸ تیمار مختلف، تیمار ۸ (محلول اسمزی حاوی ۵۰% فروکتوز به همراه ۲۰% ساکارز، کلرید کلسیم ۵/۱%، دمای ۴۵ درجه سانتیگراد و زمان ۵ ساعت) به نحو بهتری توانست باعث خشک کردن اسمزی توت فرنگیها شود و به عنوان بهترین تیمار شناخته شد. در نمونههای توت فرنگی خشک شده به روش اسمزی و کنترل به ترتیب میزان رطوبت (۲۸ و ۸۸%)، pH (۵۵/۳ و ۱۵/۳)، اسیدیته (۰۴۳/۰ و ۰۵۳/۰%)، بریکس (۲۴ و ۶%)، قند کل (۵/۱۴ و ۵/۴%)، ویتامین C(mg/۱۰۰ g۹ و ۵/۲۵) و آنتوسیانین (mg/kg۵/۷۵ و ۷۵/۱۰۲) بودند. همچنین ویژگیهای حسی توت فرنگیهای خشک شده اسمزی دارای ظاهر، رنگ، سفتی و عطر و طعم بهتری نسبت به نمونه کنترل بودند.
دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
آستاگزانتین رنگدانه کارتنوییدی است که به عنوان دفعکننده رادیکالهای آزاد و اکسیژنهای فعال، مکمل غذایی و رنگدهنده طبیعی میباشد و همچنین به مصارف درمانی آن توجه فراوانی شده است و آنرا سوپرآنتیاکسیدان طبیعی نامیدند. از طرفی آستاگزانتین به دلیل غیراشباعیت بالا، حساس به عوامل محیطی بوده که با ریزپوشانی میتوان آن را در پوششهای مناسب قرار داد و به فراورده غذایی اضافه کرد تا بهصورت کنترل شده و تحت شرایط خاص آزاد شود. در این پژوهش، ریزپوشانی آستاگزانتین در پوشش ترکیبی صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر انجام شد. در این مرحله، متغیرهای مستقل نسبت هر کدام از دیوارهها، صمغ عربی (۰,۵، ۱، ۱.۵ وزنی/وزنی)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (۲، ۴ و ۶ وزنی/وزنی) و همچنین متغیر pH (۴,۵، ۶.۵، ۸.۵) در نظر گرفته شد و تاثیر آنها روی کدورت، ویسکوزیته، اندازه قطرات، پتانسیل زتا و پایداری نانو کمپلکس بررسی گردید. بهمنظور یافتن pH بهینه تشکیل کمپلکس، میزان جذب در محدوده وسیعی از pH(۹-۳) بررسی شده و ۵/۴ pH=برای تشکیل کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر- صمغ عربی تعیین شد. همچنین براساس نتایج بدست آمده از روش پاسخ سطح، تیمار شماره-۱۶ (% w/w۱,۵ , GA %w/w ۶ WPC و ۵/۴ pH=) با کمترین پایداری، بیشترین ویسکوزیته، بیشترین کدورت، کمترین اندازه قطرات و بیشترین پتانسیل زتا به عنوان نمونه بهینه تعیین شد. در پایان، نسبت ۱,۵ به ۶ بین WPC/GA بهترین نسبت برای تشکیل بالاترین کمپلکس مطرح شد.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده هرگاه اشخاص متعدد سبب ایراد خسارت شوند، هریک مسؤول جبران خسارت زیان دیده خواهد بود. مسؤولیت مذکور ممکن است از ابتدا مشترک و قابل تقسیم میان مسؤولان متعدد باشد (مسؤولیت جزئی) و ممکن است هریک از آن ها در برابر زیان دیده دارای مسؤولیت کامل یا مسؤولیت تضامنی بوده، مکلف به پرداخت تمام خسارت باشد. سؤال مهمی که در این زمینه مطرح می شود این است که تقسیم خسارت میان مسؤولان متعدد، چه از ابتدا بنا بر نظریه مسؤولیت جزئی یا پس از پرداخت تمام خسارت وسیله یکی از مسؤولان، باید براساس چه معیاری صورت گیرد. حقوقدانان فرانسه برای حل این مسأله سه معیار تقصیر، تساوی و میزان تأثیر را پیشنهاد کرده اند. این نوشتار می کوشد با بررسی موضع حقوقدانان و قانون مدنی فرانسه در این زمینه و نیز موضع حقوقدانان و قوانین کشورمان در این زمینه، اثبات کند که از میان معیارهای مذکور، تقسیم مسؤولیت براساس میزان تأثیر در ایجاد خسارت منطبق با عدالت است و ارکان مسؤولیت مدنی به ویژه رابطه سببیت میان فعل زیانبار و ضرر را دارا است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۴ - ( مرداد ۱۴۰۰ )
چکیده
با توجه به آثار نامطلوب بستهبندیهای بر پایه پلیمرهای نفتی، امروزه مواد بستهبندی زیستتخریبپذیر (بیوپلیمرها) بیشتر مورد توجه مطالعات و صنایع مرتبط قرار گرفته است. البته در مقایسه با بستهبندیهای رایج، این نوع از بستهبندیهای جدید دارای نقاط ضعفی هستند که البته تا حدی با استفاده از روش تهیه کامپوزیت و بویژه استفاده از فناوری نانو تاحدی مرتفع شده است. از جمله رویکردهای جدید در این زمینه، گنجاندن نانوذرات فلزات و اکسید آنها جهت بهبود خصوصیات فیلمهای بستهبندی مورد استفاده میباشد. از اینرو، در مطالعه حاضر، تاثیر افزودن نانو ذرات اکسیدروی (۰، ۵/۲ و ۵%) و بتاگلوکان (۰، ۱۰ و ۲۰%) بر ویژگیهای شیمیایی و میکروبی فیلم زیستتخریبپذیر ژلاتین در طی نگهداری فیله مرغ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تمامی فیلمها نسبت به نمونه شاهد، افزایش بازدارندگی هم نسبت به جذب رطوبت و هم نسبت به نفوذپذیری به بخار آب داشته است که این امر نویدبخش قابلیت بهبود فیلمهای زیستتخریبپذیر با استفاده از بتاگلوکان و نانوذرات اکسید روی میباشد. همچنین، با توجه به نتایج آزمونهای انجام شده میتوان گفت که فیلمهای حاوی نانوذرات اکسیدروی خاصیت ضدمیکروبی داشته بطوریکه فیلم حاوی بالاترین سطح نانوذرات (۵%)، بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر نمونهها در برابر هر چهار گونه میکروارگانیسم شاخص مورد مطالعه نشان داد از اینرو با توجه به نتایج بهدست آمده از آزمایشهای انجام شده، فیلم نانوبیوکامپوزیت با ۵ % درصد نانو اکسیدروی و ۲۰ % بتاگلوکان، به عنوان مناسبترین فیلم، جهت بستهبندی فیله مرغ معرفی میگردد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
تغییرات فضایی- زمانی وسعت نواحی برفی نکتهای مهم در مطالعهی تغییر اقلیم و عاملی تأثیرگذار در آلبدوی سطحی و بالانس انرژی سطح زمین و تغییرات فصلی بهحساب میآید، کمیسازی این تغییرات از اهمیت ویژهای برخودار است. در این پژوهش با استفاده از تصاویر NOAA-AVHRR در بازه ۲۰۱۵-۱۹۹۶، سطوح برفی زاگرس بررسی شد و مدل مناسبی بر مبنای ترکیب باندهای انعکاسی، حرارتی و مدل رقومی ارتفاع برای استخراج برف از تصاویر NOAA-AVHRR در کوههای زاگرس ارائه گردید. با توجه به نتایج میتوان گفت که در دورهی مورد مطالعه بیشترین مساحت برف در آوریل سال ۱۹۹۷ با مقدار ۶/۲۷۶۳۷ کیلومترمربع و کمترین مساحت برف در ژولای ۲۰۰۱ با مقدار ۶/۳ کیلومترمربع مشاهده شد. از نظر فضایی نیز بیشترین وسعت مناطق برفی در اکثر سالها در ارتفاعات استانهای چهارمحال و بختیاری، شرق لرستان و ارتفاعات مرزی استانهای اصفهان و کهکیلویه و بویراحمد دیده شد. البته در ماه آوریل و بهویژه سال ۱۹۹۷ در اکثر استانهای واقع در محدودهی مورد مطالعه (بجز بوشهر، هرمزگان و یزد) برف مشاهده شده است. در مجموع میانگین تغییرات سطح برف در دوره مورد مطالعه ۲۲/۰- و کاهشی است، بیشترین کاهش مربوط به ماه ژولای (۳۵/۰-) و کمترین کاهش مربوط به ماه آوریل (۱۷/۰-) است.