جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای شیردل
سیده اکرم شیردل، مهسا عالمی، خسرو خلیفه،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
با بهینهسازی دستگاه طیفسنج جرمی و توسعه پایگاههای اطلاعاتی و ابزار بیوانفورماتیک توام با ظهور نانوتکنولوژی در دهه ۱۹۹۰ میلادی، تحولی عظیم و شگرف در زیستشناسی ملکولی صورت گرفته و چشماندازهای جدیدی در زیستشناسی ملکولی، پزشکی، کشاورزی، علوم محیط زیست، داروسازی و ... پیدا شد که مهمترین آنها نگاه شبکهوار به کل سیستم زنده و حل مسائل زیستی در سطح کل سیستم به عنوان یک ماهیت به هم پیوسته متشکل از شبکه میانکنشدهندهای از ژنها، پروتئینها و واکنشهای بیوشیمیایی مختلف است. علاوه بر این، از اتحاد نانوفناوری و زیستشناسی، نانوزیستفناوری پا به عرصه وجود گذاشت. در این مقاله، مفاهیم برخی موضوعات اصلی در زیستشناسی به زبانی ساده بازگو شده است. موضوعات مورد بحث در این مقاله شامل مبانی پروتئومیکس و توصیفی نظاممند از حوزههای مختلف مطالعاتی در آن است. پس از یک مرور مختصر بر اصول فیزیکی نانوفناوری، کاربرد یکی از محصولات آن به نام کوانتوم دات در زیستشناسی و مخصوصا در مطالعات پروتئومیکسی مورد بحث قرار داده شده است. این مقاله در برگیرنده اصول کلی و کاربردهای عمده حوزههای نوظهور در زیستشناسی میباشد.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
ارتفاع قرارگیری آب مخزن در زمانهای مختلف آبگیری و تخلیه مخزن، از عوامل مهم و تاثیرگذار بر رفتار دینامیکی سدهای خاکی میباشد. لذا در جهت بررسی تاثیر تراز آب مخزن بر رفتار لرزهای سدهای خاکی، سد مسجد سلیمان با استفاده از روش اجزاء محدود و با در نظر گرفتن معیار موهرکلومب برای مصالح بدنه سد مدلسازی شده است. تحلیل استاتیکی با فرض ۱۲ لایه و انجام تحلیل لایهبهلایه آغاز و در مرحله تراوش پایدار با اضافه شدن آب مخزن و وزن آن پایان یافته است. سپس تحلیلهای دینامیکی با استفاده از ۴ شتابنگاشت مربوط به زلزلههای حوزه دور انجام گرفته است و با استفاده از نتایج بدست آمده به بررسی تغییرات شتاب بیشینه و جابجایی بیشینه در حوزه زمان پرداخته شده است. سپس گوه محتمل گسیختگی واقع در پاییندست و بالادست در نظر گرفته شده و با استفاده از تحلیل نیومارک، ضریب اطمینان معادل دینامیکی، ضریب اطمینان کمینه و تغییرمکان ماندگار رخ داده در گوه مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشاندهنده عدم تاثیرگذاری تراز آب مخزن بر بیشینه شتاب و بیشینه جابجایی رخ داده میباشد. همچنین در گوه محتمل گسیختگی واقع در پاییندست سد همزمان با افزایش سطح تراز آب مخزن، مقادیر ضریب اطمینان دینامیکی و ضریب اطمینان کمینه رخ داده در حوزه زمان، روند صعودی داشته است. در گوه محتمل گسیختگی واقع در بالادست سد، همزمان با افزایش سطح تراز آب مخزن مقدار ضریب اطمینان کمینه روند نزولی و مقدار ضریب اطمینان دینامیکی تا ۶/۰ ارتفاع سد روند نزولی و سپس روند صعودی داشته است.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- ارتفاع آب مخزن در زمان های مختلف آبگیری و تخلیه مخزن، از عوامل مهم و مؤثر بر رفتار دینامیکی سدهای خاکی
است. برای بررسی تأثیر تراز آب مخزن بر رفتار لرزه ای سدهای خاکی، سد مسجد سلیمان با استفاده از روش اجزاء محد ود و با
در نظر گرفتن معیار موهرکلومب برای مصالح بدنه سد، مدل سازی شده است. تحلیل استاتیکی با فرض ۱۲ لایه و انجام لایه به لایه
آغاز و در مرحله تراوش پایدار با اضافه شدن آب مخزن و وزن آن پایان یافته است؛ سپس تحلیل های دینامیکی با استفاده از ۴
شتاب نگاشت مربوط به زلزله های حوزه دور انجام و با استفاده از نتایج به دست آمده به بررسی تغییرات شتاب بیشینه و جابه جایی
بیشینه در حوزه زمان پرداخته شده است. سپس گوه محتمل گسیختگی واقع در پایین دست و بالا دست در نظر گرفته شده و با
استفاده از تحلیل نیومارک، ضریب اطمینان معادل دینامیکی، ضریب اطمینان کمینه و تغییر مکان ماندگار رخ داده در گوه ارزیابی
شده است. نتایج نشان دهنده تأثیرگذاری کم تراز آب مخزن بر بیشینه شتاب و بیشینه جابه جایی رخ داده است . همچنین در گوه
محتمل گسیختگی واقع در پایین دست سد هم زمان با افزایش سطح تراز آب مخزن، مقادیر ضریب اطمینان دینامیکی و ضریب
اطمینان کمینه رخ داده در حوزه زمان، روند صعودی داشته است. در گوه محتمل گسیختگی واقع در بالادست سد، هم زمان با
۰ ارتفاع سد، روند / افزایش سطح تراز آب مخزن مقدار ضریب اطمینان کمینه روند نزولی و مقدار ضریب اطمینان دینامیکی تا ۶
نزولی و سپس روند صعودی داشته است.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
امروزه با توجه به شرایط رقابتی و لزوم تمرکز بر فعالیتهای اصلی سازمان ،شرکتها فرایندهای غیر اصلی خود را به تامین کنندگان میسپارند،لذا یکی از مشکلات مدیران،ارزیابی وکنترل فعالیتهایی است که به تامین کنندگان سپرده شده است و انتخاب تامین کننده مناسب نقش مهمی در موفقیت سازمانها دارد. مساله انتخاب و ارزیابی تامین کنندگان یک مساله تصمیم گیری با معیار چندگانه است.با توجه به اینکه در پژوهشهای گذشته روابط بین معیارها و زیر معیارها کمتر مورد توجه قرار گرفته است،در ابن تحقیق مدلی ارایه شده است که این روابط را در نظر میگیرد.بدین ترتیب که ابتدا از طریق مدل بندی ساختاری توصیفی(ISM) ارتباط بین معیارها مشخص شده وسپس با استفاده ازفرایند تحلیل شبکه ای فازی(FANP) و در نظر گرفتن روابط متقابل بین زیر معیارها وزن نسبی هر زیر معیار بدست می آید. در انتها با استفاده از وزنها نسبی بدست آمده، نمره عملکرد هر تامین کننده برای هر زیر معیار و استفاده از انتگرال چاکوئت(انتگرال فازی غیر جمعی) جهت از بین بردن اثرات ارتباط بین زیر معیارها بر روی نمره عملکرد، تامین کننده مطلوب انتخاب می گردد.
دوره ۲۰، شماره ۱۴۳ - ( دی ۱۴۰۲ )
چکیده
مخلوط قهوه (Coffee Mix) یکی از نوشیدنیهای فوری محبوب در دنیا است که مصرف فراوانی پیداکرده است. این محصول به دلیل داشتن مقدار قابلتوجهی شکر در فرمولاسیون میتواند مشکلات تغذیهای به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر پودر عسل و زنجبیل به دلیل داشتن خواص فراسودمند میتواند در فرمول پودر مخلوط قهوه فوری مورد استفاده قرار گیرد، تا هم اثرات ضد تغذیهای شکر را حل نموده و هم از خصوصیات فراسودمند زنجبیل و پودر عسل بهرهگیری شود. در این پژوهش تأثیر افزودن پودر عسل بهعنوان جایگزین شکر در مقادیر ۰، ۵ ، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۳۵ درصد شکر مصرفی و پودر زنجبیل در مقادیر ۰، ۰۵/۰، ۱/۰، ۲/۰، ۳/۰ و ۳۵/۰ درصد به فرمولاسیون قهوه فوری ۳ در ۱ اضافه شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ترکیبات فنولی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و ویژگیهای حسی و خصوصیات میکروبی مخلوط قهوه مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج تحقیقات نشان داد افزودن پودر عسل و زنجبیل به مخلوط قهوه فوری موجب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و مقبولیت کلی آن میگردد. آزمونهای حسی انجام شده توسط ارزیابها نیز مشخص کرد که تیمار۲۰ درصد پودر عسل و ۲/۰ درصد زنجبیل و تیمار۱۰ درصد پودر عسل و ۳/۰ درصد زنجبیل از نظر مقبولیت کلی، نمونههای مطلوبتری بودند. تیمار۳۰ درصد پودر عسل و ۳/۰ درصد زنجبیل بالاترین میزان ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتیاکسیدانی را داشت.بنابراین مناسبترین تیمار از لحاظ خصوصیات تغذیهای، تیمار ۳۰ درصد پودر عسل و ۳/۰ درصد زنجبیل بود.