جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عباس‌زاده

سپیده عباس‌زاده، ناهید بختیاری، زهرا امینی‌بیات،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: روش‌های تخریب سلولی مختلفی برای استخراج پروتئین‌های داخل سیتوپلاسمی وجود دارد. هدف مطالعه حاضر انتخاب بهترین روش استخراج پروتئین امتزاجی نوترکیب تری‌پاراتید از میزبان باکتریایی اشریشیا کلی و دستیابی به بهترین شرایط تخلیص آن بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر، سلول‌های باکتری با روش‌های سونیکاسیون با دورهای متفاوت، له‌کردن در نیتروژن مایع، هموژناسیون تحت دو فشار مختلف و روش شیمیایی شکسته شدند. نمونه‌های مربوط به رسوب و محلول رویی حاصل از هر روش، در ژل سدیم‌دودسیل‌سولفات الکتروفورز شدند. سلول‌های شکسته‌شده در محیط کشت لوریا برتانی جامد کشت و به‌روش گرم رنگ‌آمیزی شدند. کروماتوگرافی تمایلی نیکل برای خالص‌سازی پروتئین در شرایط واسرشته و غیرواسرشته به‌ترتیب با شیب pH و غلظت ایمیدازول به کار رفت. تمامی نمونه‌ها روی ژل سدیم‌دودسیل‌سولفات- پلی‌اکریل‌آمید برده شدند و محاسبه میزان پروتئین تخلیص‌شده با آزمون میکروبرادفورد صورت گرفت.
یافته‌ها: در دورهای ۲۰ و ۲۵دور در دقیقه بخش زیادی از پروتئین امتزاجی وارد بخش محلول شد. در روش له‌کردن در نیتروژن مایع، پروتئین‌ها بیشتر وارد بخش رسوب شدند. تخریب سلول‌ها در روش شیمیایی کامل بود. شکستن سلول‌ها با هموژناسیون تحت فشار ۵۰بار، بیشتر از ۱۵بار بود. در تخریب شیمیایی همراه با سونیکاسیون مقدار بسیار زیادی از پروتئین امتزاجی وارد بخش محلول شد. در شرایط غیرواسرشته هیچ پروتئین امتزاجی نوترکیبی با بافر جداسازی از ستون خارج نشد، اما در شرایط واسرشته مقدار زیادی از پروتئین تخلیص شد.
نتیجه‌گیری: در تخریب شیمیایی همراه با سونیکاسیون، ۷/۹۷% پروتئین کل به بخش محلول وارد می‌شود و تخلیص در شرایط واسرشته برخلاف شرایط غیرواسرشته به‌طور مناسب و مطلوب صورت می‌گیرد.


دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
سلیاک یک بیماری خود ایمنی وراثتی بوده که عدم تحمل مصرف پروتئین‌های گلوتنی را در تمام طول عمر سبب می‌شود. تنها راه درمان آن استفاده از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن است. هدف از انجام این پژوهش، تأثیر افزودن صمغ زانتان و کنسانتره پروتئین بادام شیرین (SAPC) بر روی خصوصیات فیزیکی کیک‌های تهیه شده از آرد برنج می‌باشد. صمغ‌ زانتان در سه سطح صفر، ۲/۰ و ۴/۰درصد و SAPC در چهار سطح صفر، ۵، ۱۰ و  ۱۵درصد (درصد ها بر پایه آرد برنج) مورد استفاده قرار گرفتند. SAPC توسط روش استخراج الکلی تهیه شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزودن صمغ زانتان و SAPC رطوبت نمونه‌های کیک و ویسکوزیته خمیر افزایش می‌یابد. SAPC سفتی نمونه‌ها را افزایش می‌دهد در صورتی که صمغ زانتان سبب کاهش سفتی می‌شود. حجم و تخلخل نیز با افزودن زانتان و SAPC کاهش یافتند. بررسی پذیرش کلی در ارزیابی حسی نشان داد که سطوح ۲/۰ درصد برای زانتان و ۵ درصد برای SAPC بیش‌ترین امتیاز را کسب نمودند.  

دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده

بالا رفتن سطح آگاهی مردم نسبت به اثرات منفی نگهدارنده‌های شیمیایی منجر به انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اثر ضدمیکروبی اسانس‌های گیاهی و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده شده است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی ترکیبات تیمول، کارواکرول، اوژنول و منتول که از مواد موثره‌ی شناخته شده و فراوان در اسانس‌های گیاهی مختلف هستند بر باکتری‌های باسیلوس سرئوس (PTCC ۱۱۵۴سودوموناس نیگریفاسینس (ATCC ۱۹۳۷۵اروینیا کاروتوورا (PTCC ۱۶۷۵) و زانتوموناس کامپستریس (PTCC ۱۴۷۳) به روش میکرودایلوشن و انتشار دیسک بررسی شد. در روش میکرودایلوشن، کمترین غلظت بازدارنده رشد ۵۰ ppm گزارش شد که مربوط به اثر ترکیب تیمول بر سودوموناس نیگریفاسینس، اروینیا کاروتوورا و باسیلوس سرئوس بود. در حالیکه بیشترین غلظت بازدارنده رشد برای سودوموناس نیگریفاسینس مربوط به ترکیب منتول (۱۰۰ ppm) و برای  باسیلوس سرئوس، اروینیا کاروتوورا و زانتوموناس کامپستریس مربوط به ترکیب اوژنول (به ترتیب ۱۲۵، ۱۲۵ و ۱۰۸ ppm) تعیین شد. بزرگترین هاله مهار رشد با قطر ۸/۸ میلی‌متر مربوط به اثر منتول بر سودوموناس نیگریفاسینس بود و کوچکترین هاله مهار رشد با قطر ۸/۵ میلی‌متر مربوط به اثر اوژنول بر اروینیا کاروتوورا بود. منتول نسبت به سایر ترکیبات اثر ضد میکروبی قویتری نشان داد و اوژنول ضعیف ترین اثر را داشت (p-value<۰,۰۵). این در حالیست که هر چهار ترکیب درجات مختلفی از اثر ضد میکروبی بر میکروارگانیسم‌های مولد فساد را داشتند و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده نشان داده شد.

دوره ۲۰، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده

نورد حلقه‌ای یکی از مهم‌ترین فرآیندهای شکل‌دهی برای ساخت هندسه‌های گرد و یکپارچه با خواص مکانیکی مطلوب در جهت محیطی است. توانایی ساخت حلقه‌های دولایه می‌تواند کاربرد فراوانی در صنایع مختلف داشته باشد. ازجمله خواص این‌گونه حلقه‌ها می‌توان به داشتن وزن سبک در کنار استحکام بالا یا مقاومت به سایش در کنار استحکام بالا اشاره نمود. در این پژوهش سعی شده است تا به بررسی فرآیند نورد حلقه‌ای دولایه چسبیده و پارامترهای موثر بر آن در طول فرآیند با استفاده از تحلیل اجزا محدود توسط نرم‌افزار ABAQUS و آزمون تجربی، پرداخته شود. حلقه‌ها به‌صورت چسبیده به یکدیگر برای انجام شبیه‌سازی فرآیند و آزمون تجربی در نظر گرفته شده و در انتها یک حلقه از دو جنس متفاوت سرب خالص ۹۹/۹۹% و قلع ۶۳% تشکیل شد. با استناد به نتایج به دست آمده از این تحلیل و با توجه به ابعاد و پارامترهای در نظر گرفته‌شده برای انجام فرآیند، تنش به وجود آمده در حلقه نورد شده دولایه چسبیده، بین مقادیر Pa ۱۰۷×۱/۸۰۰__۱۰۵×۱/۱۴۶ و کرنش آن معادل ۱/۱۸۷ __ ۰ به دست آمد. همین‌طور تصاویر کانتورهای تنش و کرنش، برای درک بهتر فرآیند ارایه شد. با توجه به موارد به دست آمده از شبیه‌سازی به بررسی تجربی نورد حلقه‌ای دولایه پرداخته شد. روش کار بدین صورت بود که ابتدا توسط نرم‌افزار مدل‌سازی به طراحی مدل ریخته‌گری پرداخته‌شده و سپس با طراحی آزمایش تعداد آزمون‌های مورد نیاز به دست آمده و پس از آن میزان مواد مورد نیاز برای انجام آزمون محاسبه شد. بعد از انجام آزمون‌ها به بررسی خواص مکانیکی و متالورژیکی حلقه‌های دولایه نورد شده پرداخته شد.


دوره ۲۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: اختلال در عملکرد عروقی یکی از پیامدهای بیماری دیابت است. فعالیت بدنی نیز در بهبود این اختلال نقش بسزایی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی شدید بر تغییرات سطوح سرمی برخی شاخص‌های مهاری و تحریکی آنژیوژنز در زنان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون که بین بیماران زن دیابتی نوع دو ساکن شهر گرگان در سال ۱۳۹۶ اجرا شد، ۲۸ نفر با روش نمونه‌گیری داوطلبانه انتخاب و به دو گروه تمرین و کنترل (هر گروه، ۱۴ نفر) تقسیم شدند. مداخله تمرینی شامل ۸ هفته تمرین هوازی با شدت (۸۰-۷۰%) حداکثر ضربان قلب و با تکرار ۳ جلسه در هفته بود. قبل از شروع تمرین و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، سطوح سرمی نیتریک‌اکساید، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و اندواستاتین و شاخص‌های متابولیک اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۴ از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر صورت گرفت.
یافته‌ها: اجرای ۸ هفته تمرین هوازی شدید سبب افزایش معنی‌دار سطوح سرمی نیتریک اکساید (۰/۰۱۶=p)، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (۰/۰۳۶=p) و افزایش غیرمعنی‌دار اندواستاتین (۰/۲۳۷=p) شد. همچنین کاهش معنی‌داری در میزان گلوکز ناشتا (۰/۰۲۷=p) و هموگلوبین گلیکوزیله (۰/۰۰۳=p) نسبت به گروه کنترل دیده شد.
نتیجه‌گیری: تمرین هوازی منظم باعث بهبود سطوح سرمی شاخص‌های مرتبط با آنژیوژنز و شاخص‌های متابولیک زنان مبتلا به دیابت نوع دو می‌شود.


صفحه ۱ از ۱