جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای علیلو
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
استفاده از بتن پاششی به صورت فزآیندهای رو به رشد است. با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه تجهیزات و افزودنیها، در صنعت ساختوساز، نیاز به مقاومت بالا در بتن پاششی به طور قابل توجهی احساس میشود. به کارگیری بتن پاششی مقاومت بالای الیافی، در پایدارسازی گودها و شیروانیها، مقاوم سازی سازههای بنایی و بتنی و سازههای زیرزمینی باعث بهبود کیفیت، چسبندگی و افزایش سرعت کار میگردد. همچنین با افزایش مقاومت و به تبع آن با کاهش ابعاد مقاطع، طرحها اقتصادیتر میگردند. در این تحقیق با استفاده از طرح اختلاطهای متفاوت، اثرات دانهبندی مصالح و مواد افزودنی از قبیل میکروسیلیس، فوق روان کننده، آنیگیر و الیاف فولادی بازیافتی میکرو بر روی مقاومت و عملکرد بتن پاششی به صورت آزمایشگاهی و میدانی به دو روش پاشش تر و خشک بررسی شدند. براساس نتایج دستیابی به بتن پاششی مقاومت بالا در روش پاششتر، از امکان پذیری بالاتری برخوردار بوده و مقاومت فشاری۲۸ روزه ۹۸۷ کیلوگرم بر سانتی متر مربع در بتن پاششی الیافی تر حاصل گردید که به ترتیب مقاومت فشاری و جذب انرژی۸۰ و ۷۷ درصد نسبت به شاتکریت الیافی معمولی تر افزایش یافت. همچنین بر اساس آزمایشهای چقرمگی استفاده از الیاف فولادی بازیافتی میکرو، در جلوگیری از گسترش ریز ترکها و کنترل تغییر شکلها، نقش موثری داشته و در بتن پاششی مقاومت بالا موجب شد، به ترتیب مقاومت فشاری و جذب انرژی ۲۸ و ۹۷ درصد نسبت به همان طرح بدون استفاده از الیاف افزایش یابد.
احسان رحیمی، علیرضا پورمحمد، رضا محمدی، علی اصغر علیلو،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
بهمنظور ارزیابی تنوع ژنتیکی، ۳۲ خانواده ناتنی از گونه فسکیوی پابلند (Festuca arundinacea) در سال زراعی ۹۴-۱۳۹۳ در شهرستان تبریز مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج تجزیه واریانس تنوع معنیداری بین ژنوتیپهای مورد بررسی برای صفات ارتفاع بوته، قطر تاجپوش، روز تا خوشهدهی، روز تا گردهافشانی، قطر طوقه، عملکرد تر علوفه، عملکرد خشک علوفه، تعداد ساقه و عملکرد بذر در چین اوّل و در صفات قطر تاجپوش، قطر طوقه، عملکرد تر علوفه و عملکرد خشک علوفه در چین دوّم و در سطح احتمال یک درصد مشاهده گردید. براساس نتایج بهدست آمده از مقایسات میانگین، بیشترین عملکرد خشک علوفه در چین اوّل با ۵/۷۵۸ گرم در ژنوتیپ ۳۲ به دست آمد. تجزیه به مؤلفههای اصلی با در نظر گرفتن مقادیر ویژه بزرگتر از یک موجب معرفی سه مؤلفه شد که ۵/۸۰ درصد از تغییرات بین نمونهها را توجیه نمودند. در تجزیه خوشهای بیشترین تمایز بین گروهها با سه خوشه حاصل گردید و با برش دندروگرام ژنوتیپها در سه گروه قرار گرفتند. با توجه به نتایج، خوشه سوّم از نظر اکثر صفات برتر از دو خوشه دیگر بود. ژنوتیپهای خوشه سوّم با توجه به ارزش بیشتر این خوشه از نظر صفات مهّم نظیر عملکرد علوفه و عملکرد بذر در برنامههای اصلاحی از اهمیّت ویژهای برخوردار خواهند بود. در بهنژادی گیاهان علوفهای، موفقیت در گزینش، به تنوع ایجاد شده از نوترکیبی ژنتیکی و هتروزیس بستگی دارد. با توجه به فاصله بین گروههای یک و سه، احتمالاً بیشترین موفقیت در تلاقی بین ژنوتیپهای این دو گروه بهدست خواهد آمد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۲ - ( خرداد ۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه، مصرف شیر و فرآوردههای آن به عنوان یکی از شاخصهای توسعه جوامع بشری مطرح است. شیر طعم دار، یک نوشیدنی سالم، مغذی، خوشمزه و رفعکننده تشنگی است که توسط گروه عظیمی از مردم به ویژه کودکان مصرف میشود. از این رو، هدف از این پژوهش استفاده از شیره انگور به عنوان طعمدهنده در شیر پروبیوتیک حاوی باسیلوس کوآگولانس و بررسی ویژگیهای کیفی این محصول جدید بود. برای این منظور دو فاکتور عددی کمی شامل غلظت شیره انگور (۱۷/۰، ۱، ۳، ۵ و ۸۳/۵ درصد) و مدت زمان نگهداری (۹۶/۰، ۲، ۵/۴، ۷ و ۰۴/۸ روز)، هر کدام در پنج سطح با به کارگیری روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی جهت بهینهسازی فرمولاسیون این محصول جدید استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر غلظتهای مختلف شیره انگور و مدت زمان نگهداری بر pH، اسیدیته قابلتیتراسیون، ماده خشک، چربی و زندهمانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس شیر طعم دار پروبیوتیک معنیدار بود (۰۵/۰P<). بهینهسازی براساس حداکثر مقدار pH، حداقل مقدار اسیدیته قابلتیتراسیون و همچنین حداکثر زندهمانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس انجام شد. شرایط بهینه در این پژوهش با مطلوبیت کل ۹۵%، مقدار ۱ درصد شیره انگور و مدت زمان نگهداری ۲ روز به دست آمد.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
امنیت اقتصادی، یکی از مهم¬ترین ابعاد امنیت ملی و از زیرساخت¬های اساسی برای دستیابی به توسعه اقتصادی و بهبود سطح رفاه اجتماعی به شمار می¬آید. دگرگونی¬های جمعیتی، می¬تواند بر توسعه و روند متغیرهای هدف اقتصادی اثرهای گسترده و ویژه¬ای داشته باشد. شناخت این اثرها می¬تواند کمک خوبی برای سیاست¬گذاری و برنامه¬ریزی توسعه باشد. هدف از نگارش این مقاله، بررسی اثر ساختار سنی جمعیت بر امنیت اقتصادی ایران طی دوره زمانی ۱۳۹۵-۱۳۶۰ است. در این راستا نخست، شاخص امنیت اقتصادی با استفاده از منطق فازی برآورد شده است. نتایج بیانگر بی¬ثباتی این شاخص طی دوره مورد بررسی می¬باشد. سپس اثر الگوی جمعیتی ایران در کنار سایر متغیرهای تاثیرتأثیر گذار بر امنیت اقتصادی ایران با استفاده از روش ¬ GMM سری زمانی ارزیابی شده است. نتایج نشان می¬دهد که ساختار سنی جمعیت، تاثیرتأثیر منفی و معنا¬داری بر امنیت اقتصادی ایران دارد. رشد جمعیت، موجودی سرمایه، توسعه مالی، آزادی تجاری و نرخ پس¬انداز، اثر مثبت و معنا¬داری بر امنیت اقتصادی داشته است، ولی نرخ تورم، اثر معنا¬داری بر شاخص امنیت اقتصادی نداشته است. جمعیت ایران به سرعت در حال پیر شدن بوده و اگر روند کنونی ادامه یابد، میبایدستی منابع محدود اقتصادی به¬جای سرمایه¬گذاری در بخش¬های تولیدی و عمرانی، صرف تامینتأمین نیازهای سالمندان شود. بنابر این ضرورت دارد که برنامه¬ریزی لازم برای مقابله با این مساله انجام شود.