جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای فرازمند
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
هدف این مقاله بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر اثربخشی پیروی است. متغیرهای مدل بر اساس مطالعات نظری و تجربی انتخاب شد و با استفاده اطلاعات حاصل از پیمایش، مبتنی بر نظرسنجی مدیران و کارکنان ۲۲ سازمان دولتی در ایران، فرضیههای تحقیق بررسی گردید. تمایز این مقاله در مقایسه با سایر مطالعات در این است که به جای تحلیل همبستگی انفرادی بین متغیرها و لحاظ نکردن سایر شرایط، با استفاده از روشهای پیشرفته، روابط بین متغیرها را به صورت تعاملی، همزمان و به شکل دوطرفه بررسی کرده است. به این منظور نخست با استفاده از نرمافزارهای Eviews۷,۱ و SPSS۱۹ و روش اقتصادسنجی کمترین مجذورات معمولی (OLS) پارامترهای مدل براورد شد. از آن جایی که امکان وجود جریانی دو طرفه از روابط علّی میان متغیرها وجود دارد، سیستم معادلات همزمان سه مرحلهای (۳SLS) برای بررسی همزمان تأثیر تمامی متغیرها بر متغیرهای وابسته تحقیق استفاده شد. نتایج کمی براورد مدلها با براورد سیستم معادلات همزمان نشان میدهد که تأثیر رهبری خدمتگذار بر اثربخشی پیروی معنادار است.
ندا بدلی، سهیلا شکراللهزاده، عباس فرازمند،
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: ترکیبات آلی حاوی کلر یکی از خطرناکترین ترکیبات آلاینده آب در مناطق صنعتی هستند. هدف مطالعه حاضر حذف زیستی ترکیبات آلیفاتیک کلردار تریکلرواتیلن، دیکلرومتان و ۱و۲-دیکلرواتان در محلول آبی با استفاده از باکتری بومی اسفینگوپیکسیس اومارینسیس بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر از ترکیبات آلیفاتیک کلردار دیکلرومتان، تریکلرواتیلن و ۱و۲-دیکلرواتان با خلوص آزمایشگاهی ۹۹/۹% استفاده شد. برای تعیین رشد سلولی از اندازهگیری کدورت محیط کشت در طولموج ۶۰۰نانومتر، دستگاه طیفسنجی مرئی- فرابنفش بهکار رفت. اندازهگیری مقدار یون کلراید آزادشده بهوسیله دستگاه یون آنالایزر الکترود گزینشی یونی صورت گرفت. نمونه باکتری زنده به محیط کشت نوترینتبراث تلقیح و در دمای °C۳۰ و دور rpm۱۵۰ بهمدت ۲۴ساعت گرمخانهگذاری شد.
یافتهها: سرعت کلرزدایی هر یک از ترکیبات تریکلرواتیلن، دیکلرومتان و ۱و۲-دیکلرواتان در محیط آبی در غلظت ۲/۵میلیمولار توسط این باکتری به ترتیب ۱/۳، ۱/۰۵ و h.mg/l۰/۶۳ به دست آمد. افزودن گلوکز و عصاره مخمر به محیط کشت، موجب افزایش سرعت رشد باکتری و همچنین سرعت کلرزدایی آنها به ترتیب به ۳/۲۸، ۱/۶۷ و mg/l.h۰/۹ شد. بیشترین کلرزدایی در شرایط آزمون، در غلظت ۲/۵میلیمولار به دست آمد و بیشترین کلرزدایی در مرحله رشد نمایی باکتری رخ داد.
نتیجهگیری: باکتری اسفینگوپیکسیس اومارینسیس توانایی حذف ترکیبات آلیفاتیک کلردار را دارد و میتواند روی ترکیبات دیرتخریبپذیر تریکلرواتیلن، دیکلرومتان و ۱و۲-دیکلرواتان بهعنوان تنها منبع کربن رشد کند و موجب کلرزدایی آنها شود. این سویه بیشترین رشد و بازدهی حذف زیستی را در حذف دیکلرومتان، بهعنوان تنها منبع کربن و در کنار گلوکز و عصاره مخمر بهعنوان هم-سوبسترا دارد.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
بتن خود تراکم به دلیل ویژگی های برجسته اش مانند خواص مکانیکی و دوام برتر شناخته شده است. خوردگی میلگرد در اثر نفوذ یون های کلرید در عناصر بتن مسلح از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین این موضوع در بتن خود تراکم باید بررسی شود. از مواد پوزولانی می توان در بتن خود تراکم برای افزایش مقاومت بتن در برابر نفوذ یون کلر استفاده کرد. در این تحقیق اثرات مواد پوزولانی شامل میکرو سیلیس، نانو سیلیس، خاکستر بادی، خاکستر پوسته برنج و همچنین پودر سنگ آهک بر خصوصیات مکانیکی و دوام بتن خود متراکم قرار داده شده در محیط کلرید بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که نانو سیلیس ویژگی های مکانیکی و دوام بتن خود متراکم را افزایش می دهد. علاوه بر این، بتن خود تراکم حاوی ترکیبی از نانو سیلیس و مواد پوزولانی دارای خواص بهتری نسبت به نمونه حاوی نانو سیلیس است.