جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای قاضی‌نوری

عباسعلی احمدیان، سیدسپهر قاضی‌نوری، فاطمه ثقفی، سیدسروش قاضی‌نوری، مهدی محمدی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف: علوم و فناوری‌های نوظهور و جدید، پتانسیل عظیمی در حوزه نوآوری دارند. بنابراین باید در برابر عدم قطعیت‌های بزرگی که به‌وسیله مجهولات ایجاد می‌شوند، حفاظت شوند. هدف پژوهش حاضر ارزیابی آینده مسیرهای نوآوری زیست‌فناوری براساس همگرایی آن با سایر فناوری‌ها بود.
اطلاعات و روش‌ها: در این پژوهش مروری سیستماتیک با ارزیابی آینده‌نگرانه مسیرهای نوآوری زیست‌فناوری، راهبردهای آینده این فناوری در سطح ملی تعیین شد. تمام کاربردهای بالقوه نشان‌دهنده مسیرهای نوآوری آینده این فناوری، در ترکیب و همگرایی با فناوری‌های نانو، اطلاعات و علوم و فناوری‌های شناختی مشخص شد. میزان شدت و ضعف اثرات و موانع در تمام بخش‌های فناوری زیستی در سه دوره زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت و نمودار اثرات- موانع فناوری‌های زیستی به‌صورت دوتایی ترکیبی و برای خود زیست‌فناوری، تعیین و در قالب راهبردهای چشم‌پوشی، سرمایه‌گذاری، بهره‌برداری و فرصت‌طلبی پیشنهاد شد.
یافته‌ها: در حوزه زیست‌فناوری- فناوری اطلاعات در میان‌مدت بیشترین تاثیر به‌ترتیب روی شاخص‌های بهبود کیفیت مطلوب زندگی انسانی، بهبود پیامدهای مثبت اجتماعی و افزایش رتبه نوآوری و در حوزه زیست‌فناوری- فناوری نانو و زیست‌فناوری- علوم شناختی روی شاخص‌های بهبود کیفیت مطلوب زندگی انسانی، افزایش قدرت امنیتی و دفاعی و بهبود پیامدهای مثبت اجتماعی بود.
نتیجه‌گیری: بیشترین تعداد کاربرد شامل بازه زمانی میان‌مدت است. راهبرد "بهره‌برداری" به‌ترتیب باید در حوزه‌های زیست‌فناوری- علوم شناختی و زیست‌فناوری- فناوری نانو استفاده شود. از راهبرد "سرمایه‌گذاری" باید بیشترین استفاده در حوزه‌های زیستی مشترک با فناوری اطلاعات صورت پذیرد. در حوزه‌های مشترک زیست‌فناوری با فناوری نانو و علوم شناختی نیز بیشترین استفاده از راهبرد "فرصت‌طلبی" است.

زهرا محمدهاشمی، سپهر قاضی‌نوری، مهدی سجادی‌فر، محمد صاحبکارخراسانی، آرش موسوی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

با تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۹، موج جدیدی در نظام علم، فناوری و نوآوری ایران با تمرکز بر اقتصاد دانش‌بنیان و مبتنی بر نوآوری آغاز شد. در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در ایران فعالیت می‌کنند که حدود ۵% آنها در حوزه زیست‌فناوری فعال هستند. هدف مطالعه حاضر، طراحی مدل تجربی از ارتباط مشوق‌های مالی و مالیاتی این قانون، بر برخی از شاخص‌های عملکردی شرکت‌های دانش‌بنیان زیست‌فناوری است. به این منظور، پس از تحلیل محتوای اسناد مرتبط و طراحی مدل مطالعه، برای ارزیابی اثرات مستقیم و متقابل میان ابزارهای سیاستی، تعیین عوامل مهم تجربی و سطح آنها از "طرح آزمایشی عاملی ۲۳" استفاده شد. جامعه هدف مطالعه شامل ۱۱۳ شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده در حوزه زیست‌فناوری هستند. یافته‌های مطالعه در شاخص‌های افزودگی ورودی نشان‌دهنده اثرگذاری مثبت اثرات متقابل سه‌تایی عامل‌ها بر هزینه‌کرد تحقیق و توسعه و اثرات تسهیلات فناوری و تجاری‌سازی و اثرات متقابل آنها بر نیروی انسانی تحقیق و توسعه است. در مطالعه  حاضر، ارتباطی میان اثربخشی ابزارهای سیاستی بر شاخص‌های افزودگی خروجی مشاهده نشد.


دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

در سالیان اخیر مفهوم بومسازگان نوآوری برای درک فرایند خلق ارزش مشترک رایج شده است. از طرفی باتوجهبه اینکه نوآوریهای ریشهای در شکلگیری قابلیتهای دفاعی یکتا نقش غیر قابل انکاری داشته و همچنین ازآنجاییکه این نوآوریها در شبکهای از کنشگران مختلف به همتکاملی میرسند، ضرورت نگاه بومسازگانی بیشتر احساس میشود. در این پژوهش با رویکردی کیفی و در قالب راهبرد دادهبنیاد چندگانه با استفاده از تاکتیکهای تحلیل محتوای پنهان و با ابزار مصاحبههای نیمهساختار یافته چارچوبی برای بومسازگان نوآوریهای ریشه‌ای در بخش دفاعی ایران معرفی شده است. مصاحبهشوندگان از میان مدیران ارشد حوزه نوآوری دفاعی و به روش نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند و پژوهشگر بعد از ۲۸ مصاحبه به اشباع دادهها رسید. یافتهها نشان داد که اجزای بومسازگان نوآوریهای ریشهای شامل بازیگران، سرمایه، زیرساخت‌ها، مقررات، دانش، ایدهها، فصل مشترک و کانالهای ارتباطی، فرهنگ و اصول ساختاری هستند.


دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

بنگاه­‌ها به منظور رفع نیازهای فناورانه خود برای رسیدن به مزیت رقابتی پایدار، راهبردهای گوناگونی پیش‌روی خود دارند. در بسیاری از موارد توسعه درونزای فناوری مقرون به‌صرفه نیست و بنگاه­‌ها از روش­های دیگری (اعم از رسمی و غیررسمی) برای انتقال و تصاحب فناوری استفاده می­‌کنند. مطالعات ما نشان می‌­دهد که تاکنون فهرست استانداردی از انواع این روش­ها در ادبیات ارائه نشده و فهرست­‌های موجود براساس مشاهدات شخصی پژوهشگران شکل گرفته‌­اند. براین‌اساس این پژوهش سعی دارد تا گونه‌­شناسی استانداردی از روش­های انتقال و اکتساب فناوری را بر مبنای یک پشتوانه نظری ارائه دهد. این مطالعه با روش بیومیمتیک که روشی ساختار یافته برای الهام از طبیعت برای حل چالش‌­های انسانی است، انواع روش‌های انتقال و اکتساب فناوری را با برهم‌کنش­های بین ذرات در سطح هسته­‌ای، اتمی و مولکولی مدل می­‌کند. به‌این‌منظور، در گام اول «برهم‌کنش­های بین ذرات» -که شناخته شده و دارای گونه­‌های مشخصی هستند- به‌عنوان بهترین بدیلی که قادر باشد روابط فناورانه بین بنگاه­‌ها را مدل کند انتخاب شده­‌اند. در گام بعد شواهد موردنیاز برای تبیین ابعاد و عناصر اصلی مدل پژوهش (روابط معنایی بین مفاهیم و اجزاء دو پدیده در علم شیمی و مدیریت) جمع‌­آوری شده و سپس بین عناصر موضوع پژوهش و بدیل منتخب تناظر یک به یک برقرار شده است تا نگاشت نهائی حاصل شود. مدل‌­سازی این پژوهش وجود ۱۳ رابطه فناورانه (روش انتقال و اکتساب فناوری) را نشان می­‌دهد. ایده­‌های این مقاله می‌­تواند آغازگر مسیری برای استفاده از علم شیمی در مسائل مدیریت روابط انسانی باشد.



صفحه ۱ از ۱