۴۹ نتیجه برای قاضی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
استفاده از پوزولانها برای توسعه پایدار صنعت بتن بسیار ضروری و جداناپذیر میباشد. در تولید بتن از ترکیب پودر آهن، خاکستر بادی، متاکائولن و پودر سنگ آهک تحت عنوان نام فراک به عنوان مصالح و جایگزین سیمان در درصدهای مختلف استفاده شده است. میزان مقاومت فشاری این بتن نسبت به بتن معمولی دارای مقاومت بالاتری می باشد.این نوع بتن، بتن بسیار نو ظهوری می باشد که آزمایش های کمی بر روی آن در دنیا صورت گرفته لذا اطلاعات کمی از آن در دسترس می باشد. از مهمترین ویژگی های این بتن می توان به استفاده از ضایعات آهن، کاهش آلودگی هوا و محیط زیست، صرفه جویی در هزینه ها و مقاومت فشاری بالاتر نسبت به بتن معمولی می باشد.در این پژوهش از فراک به عنوان جایگزین نسبی سیمان استفاده شده است. بعد از بدست آوردن نسبت های مناسب، مخلوط فراک را با درصدهای ۰، ۳، ۶ ، ۹ به عنوان جایگزین سیمان در نظر گرفته شد. آزمونه های ما در این پژوهش ۸ عدد بود که ۴ آزمونه ی دسته ی اول با درصدهای فراک مذکور و با ۰ درصد الیاف فولادی اجرا شد اما در ۴ آزمونه ی دسته دوم میزان ۱ درصد حجمی الیاف فولادی در مخلوط در نظر گرفته شد. آزمایش های انجام شده روی این نمونه ها شامل مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، اولتراسونیک قبل و بعد از حرارت بالا می باشد. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که افزایش میزان فراک منجر به افزایش ۱۶% مقاومت فشاری قبل از حرارت و بهبود خاصیت مکانیکی آن نسبت به بتن معمولی (کنترل) گردید.
دوره ۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
شناخت محیط پیرامونی و تحلیل ژئوپلیتیک شهرهای مرزی همسایه، از مهمترین عواملی است که در راستای برقراری امنیت و گسترش روابط دوجانبه باید مدنظر قرار گیرد که امنیت و آرامش شهرها از جمله عواملی است که کشورها و از جمله شهرهای جنوب غرب آسیا به دنبال آن هستند. در سالهای اخیر برخی اقدامات کشورهای همسایه یا کشورهای فرامنطقهای، در مناطق شهری، زمینههای ناامنی را فراهم کرده است. با درک این مفهوم، ویژگیهای مرزهای شرقی ایران و روابط ایران و پاکستان از جمله شهرهای زاهدان و کویته را با نگاهی دقیقتر و با استفاده از روش توصیفی–تحلیلی بررسی و پرداخته میشود.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
شبکه نوآوری رویکردی قابل توجه برای توسعه نوآوری در کشورهای پیشرفته است. رویکرد شبکهسازی بهویژه در مورد توسعه فناوریهای پیشرفته مؤثر میباشد. همچنین شناسایی ابعاد مهم در توسعه شبکههای نوآوری میتواند به برنامهریزی و خطمشی گذاری مناسب برای هر صنعت کمک کند. در این پژوهش با بررسی پیشینه پژوهش در حوزه شبکه نوآوری به استخراج ابعاد گوناگون مؤثر بر آن در صنعت فناوری اطلاعات کشور پرداخته شده است. هدف از پژوهش انجام مقایسه بین و درون این مؤلفهها و ارزیابی وضعیت کنونی آنها میباشد. به این منظور پس از تأیید ابعاد بهوسیله خبرگان، پیمایشی برای ارزیابی این ابعاد در شرکتهای فناوری اطلاعات در هفت استان کشور اجرا شد. در این پژوهش ابعاد توانمندی شرکتها، تعبیهشدگی، مساعد بودن محیط، خودسازماندهی، یادگیرنده بودن، کیفیت تعاملها، نوآوری و اثربخشی شبکه نوآوری ارزیابی شد. این ابعاد براساس شاخصهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفت و نتایج تحلیل شد. براساس نتایج حاصل شده از طریق مقایسه مؤلفههای سازنده این ابعاد و بین ابعاد با یکدیگر، وضعیت کنونی آنها استحصال شد که میتواند در سیاستگذاریها مورد توجه قرار گیرند. نتایج بیانگر تفاوت معنادار وضعیت این مؤلفهها میباشد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی خواص نوری نانو کامپوزیت اکسیدگرافن و پلی متیل متا کریلات انجام شد. در ابتدا نانواکسید گرافن از اکسیداسیون پودر گرافیت توسط یک اسید قوی تهیه شد. شناسایی، تعیین خلوص و اندازه ذرات با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی بدست آمد. میانگین اندازه نانو ذرات اکسید گرافن با استفاده از تکنیک XRD حدود nm ۴/۳۸ تخمین زده شد. سپس نانوکامپوزیت هایی از آن بر پایه پلی متیل متاکریلات به عنوان یک عنصر حسگر نوری به روش هم رسوبی آماده گردید، نانوکامپوزیت اکسیدگرافن / پلی متیل متاکریلات سنتز شده توسط آنالیزهای FE-SEM ، XRD وFT-IR شناسایی شد. برای بررسی خواص نوری نمونه های تهیه شده از طیف سنجی UV-vis و طیف سنج انعکاسی استفاده شد و مقادیر پارامترهای رنگی b*، a* و L* برای سه نمونه نانوکامپوزیتی که در شرایط یکسان تهیه شده بودند بدست آمد. همچنین شاخص سیاهی از رابطه Westlan محاسبه گردید که میانگین شاخص سیاهی برای این نانوکامپوزیت ۷/۳ بدست آمد. بررسی طیف های عبوری امواج UV-vis نمونه سنتز شده در ناحیه nm ۳۰۰-۱۱۰۰ نشان داد که در ناحیه nm۳۰۰- ۷۰۰ عبور نور برای نمونه تقریبا صفر است. نتایج بدست آمده نشان دادکه استفاده از نانواکسید گرافن در ماتریس PMMA منجر به بهبود خواص پوششی نانو کامپوزیت می گردد و با به کارگیری این نانوذرات به عنوان رنگدانهها یا پرکنندههای سیاهرنگ، فام سیاه بهتری حاصل می شود.
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
پلی استایرن انبساطی کاربرد گستردهای دارد این پلیمر به روش پلیمریزاسیون رادیکالی تهیه میشود. این ماده در صنایع بستهبندی و عایقکاری کاربرد فراوانی دارد. بعضی از ویژگیهای این پلیمر از جمله استحکام مکانیکی پایین آن باعث شده تا کاربرد آن محدود شود. با اضافه کردن بعضی از مواد میتوان ویژگیهای این پلیمر را بهبود داد. استایرن بوتادین استایرن از جمله موادی هستند که با اضافه کردن آن بر پلی استایرن انبساطی می توان کیفیت پلیمر را بهبود داد. در این مقاله پلیاستایرن انبساطی حاوی درصدهای مختلف استایرن بوتادین استایرن (۰، ۰۱/۰، ۰۲/۰و۰۳/۰) در درصد تبدیلهای مختلف پلیاستایرن انبساطی (۶۰/۰، ۶۳/۰، ۶۶/۰و ۶۹/۰ درصد) تهیه شده است. تستهای مختلفی از جمله آزمون ضربه، شاخص جریان مذاب، سنجش میزان نرمی پلیمر، استحکام کشش در نقطه شکست، K-value، سنجش میزان سختی پلیمر، میزان ازدیات طول تا نقطه شکست بر روی پلیمر تولیدی انجام یافته است. دادههای به دست آمده از آزمایشات با شبکههای عصبی مصنوعی MLP شبیهسازی شده است و نتایج شبیه سازی بخوبی دادههای آزمایشگاهی را پوشش داده است. مطالعه تستها نشان میدهد که در درصدهای ثابت استایرن بوتادین استایرن در پلیاستایرن انبساطی، با افزایش درصد تبدیل پلیاستایرن انبساطی به غیر از تست شاخص جریان مذاب (که پایین بودن آن نشان از کیفیت بالای پلیمر است)، مقدار عددی بقیه تستها افزایش یافته است. افزایش درصد استایرن بوتادین استایرن در پلیاستایرن انبساطی، در درصد تبدیلهای ثابت پلیاستایرن انبساطی ویژگیهای پلیمر را بهبود بخشیده است. در ضمن نتایج شبیه سازی نشان می دهد که داده های آزمایشگاهی به خوبی نتایج شبیه سازی را پوشش می دهد. به کمک نتایج بدست آمده از شبیه سازی می توان در نقاطی که آزمایش انجام نشده با نتایج شبیه سازی داده های مربوط به دست های را پیشگویی کرد.افزودن استایرن بوتادین استایرن در درصدهای مختلف بر پلی استایرن انبساطی در درصد تبدیلهای مختلف جهت افزایش خواص پلی استایرن برای اولین بار در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج داده های آزمایشگاهی جهت پیشگویی در نقاطی که آزمایش صورت نگرفته با کمک شبکه های عصبی مصنوعی شبیه سازی شده است.
دوره ۷، شماره ۳ - ( شماره ۳ پیاپی ۳۰- ۱۳۸۲ )
چکیده
-
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
سالها است که شهرها به نقاط استراتژیک بروز سیاستهای نئولیبرال در بعد جغرافیایی و مکانی تبدیل گشتهاند. علارغم ظاهر جهانی، سیاستهای نئولیبرالیسم، به عنوان هژمونی غالب فضای اقتصاد سیاسی دهههای اخیر، هیچگاه به یک شیوه واحد در اشکال شهری تبلور نیافته اند. زمینهی اقتصادی-سیاسی موجود و شیوههای تولید، تعیین کنندهی نحوهی بروز نئولیبرالیسم هستند(نئولیبرالیسم بهواقع موجود). از طرف دیگر، نئولیبرالیسم بهشدت "روشمند" است و با فرایندی کاملا برنامهریزیشده شکل شهر را به منظور جانمایی، بازآرایی و جابجایی بنگاههای اقتصادی خویش متحول میگرداند. این دو ویژگی شکلدهندهی "پروژه بازسازی نئولیبرال" هستند. درک شکل شهری از خلال فرایند بازسازی نئولیبرال، هدف این مقاله را تشکیل میدهد. در این راستا، پس از تعریف چارچوب نظری براساس دو رویکرد متمایز و درعینحال درهمتنیدهی مطرح در ادبیات موضوع(راجر کیل، و برنر و تئودر)، سه لایهی کارکردی پروژه بازسازی نئولیبرال در شهر تشخیص داده شده است: لایه عملکردی، لایه ساختاری و لایه تحول حس مشترک؛ سپس شاخصهای ساختاری نئولیبرالیسم در شهر، در دو مرحله مجزا از فرایند نئولیبرالیزهشدن، یعنی مکانیزم جهان-محلی شدن و مکانیزم شهرگرایی نئولیبرال، در سه گروه کالبدی-فضایی، اجتماعی-فرهنگی و سیاسی-اقتصادی در قالب ماتریس شاخصها تبیین گشتهاند. ماتریس حاصله، ابزاری اولیه برای تحلیل فرایند نئولیبرالیزهشدن مکانهای جغرافیایی و شهری در سه مقیاس محلی، ملی و جهانی است، و نشان میدهد نئولیبرالیسم از طریق تحول اقتصاد سیاسی در مقیاس جهانی، دخالت در فناوریهای قدرت در مقیاس ملی، و تغییر در کیفیت زندگی روزمره در مقیاس محلی بر شهر اثر میگذارد.
فریده قاضی، پریسا غفوری، نوشین سهرابی، مرتضی تقی زاده، زهره عطایی کچویی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده:
زمینه: ویروس آنفولانزا تیپ Aدارای ژنومRNA با قطبیت منفی می باشد که از ۸ رشته تشکیل شده است که برحسب نوع ویروس کد گذاری میکند برای ۱۲-۱۴ پروتیین. تغییرات ژنتیکی این ویروس باعث بروز اپیدمی های جدید در سرتاسر دنیا در بین انسان ها می شود. از این رو وجود یک روش دقیق و سریع به منظور تشخیص سویه های جدیدضروری می باشد.این مطالعه با هدف تشخیص سریع زیر تیپ های جدید ویروس آنفولانزای A با به کارگیری روش RT-PCRاختصاصی بر اساس ژن هماگلوتینین انجام شد.
روش کار: در این مطالعه ۳۰ نمونه ترشحات دستگاه تنفسی بیماران مبتلا به آنفولانزا در تخم مرغ جنین دار کشت داده شد سپس RNA استخراج، cDNA تهیه و واکنش PCRبا استفاده از جفت پرایمرهای اختصاصی طراحی شده از ژن هماگلوتینین انجام شد. محصول PCR، پس ازتخلیص تعیین توالی گردید.
یافته ها: مقایسه توالی نوکلئوتیدهای محصول PCR باتوالی موجود در بانک ژنی نشان داد که توالی نمونه های مثبت جدا شده از بیماران با توالی سویه های جدید جدا شده در سالهای اخیر شباهت بالایی دارند، در نتیجه RT-PCR استفاده شده در این مطالعه کاملا اختصاصی بوده و قادر به تکثیر و تشخیص آنفولانزا A و زیر گروه های آن از نمونه های کلینیکی می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تایید می کند که PCR بر اساس ژن هماگلوتینین به همراه تعیین توالی یک روش حساس و اختصاصی برای تشخیص سریع ویروس آنفولانزای تیپ A و زیرتیپ های جدید آن مستقیما از نمونه های کلینیکی می باشد که برای تهیه وتولید واکسن سودمنداست.
عباسعلی احمدیان، سیدسپهر قاضینوری، فاطمه ثقفی، سیدسروش قاضینوری، مهدی محمدی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: علوم و فناوریهای نوظهور و جدید، پتانسیل عظیمی در حوزه نوآوری دارند. بنابراین باید در برابر عدم قطعیتهای بزرگی که بهوسیله مجهولات ایجاد میشوند، حفاظت شوند. هدف پژوهش حاضر ارزیابی آینده مسیرهای نوآوری زیستفناوری براساس همگرایی آن با سایر فناوریها بود.
اطلاعات و روشها: در این پژوهش مروری سیستماتیک با ارزیابی آیندهنگرانه مسیرهای نوآوری زیستفناوری، راهبردهای آینده این فناوری در سطح ملی تعیین شد. تمام کاربردهای بالقوه نشاندهنده مسیرهای نوآوری آینده این فناوری، در ترکیب و همگرایی با فناوریهای نانو، اطلاعات و علوم و فناوریهای شناختی مشخص شد. میزان شدت و ضعف اثرات و موانع در تمام بخشهای فناوری زیستی در سه دوره زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و نمودار اثرات- موانع فناوریهای زیستی بهصورت دوتایی ترکیبی و برای خود زیستفناوری، تعیین و در قالب راهبردهای چشمپوشی، سرمایهگذاری، بهرهبرداری و فرصتطلبی پیشنهاد شد.
یافتهها: در حوزه زیستفناوری- فناوری اطلاعات در میانمدت بیشترین تاثیر بهترتیب روی شاخصهای بهبود کیفیت مطلوب زندگی انسانی، بهبود پیامدهای مثبت اجتماعی و افزایش رتبه نوآوری و در حوزه زیستفناوری- فناوری نانو و زیستفناوری- علوم شناختی روی شاخصهای بهبود کیفیت مطلوب زندگی انسانی، افزایش قدرت امنیتی و دفاعی و بهبود پیامدهای مثبت اجتماعی بود.
نتیجهگیری: بیشترین تعداد کاربرد شامل بازه زمانی میانمدت است. راهبرد "بهرهبرداری" بهترتیب باید در حوزههای زیستفناوری- علوم شناختی و زیستفناوری- فناوری نانو استفاده شود. از راهبرد "سرمایهگذاری" باید بیشترین استفاده در حوزههای زیستی مشترک با فناوری اطلاعات صورت پذیرد. در حوزههای مشترک زیستفناوری با فناوری نانو و علوم شناختی نیز بیشترین استفاده از راهبرد "فرصتطلبی" است.
زهرا محمدهاشمی، سپهر قاضینوری، مهدی سجادیفر، محمد صاحبکارخراسانی، آرش موسوی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
با تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۸۹، موج جدیدی در نظام علم، فناوری و نوآوری ایران با تمرکز بر اقتصاد دانشبنیان و مبتنی بر نوآوری آغاز شد. در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران فعالیت میکنند که حدود ۵% آنها در حوزه زیستفناوری فعال هستند. هدف مطالعه حاضر، طراحی مدل تجربی از ارتباط مشوقهای مالی و مالیاتی این قانون، بر برخی از شاخصهای عملکردی شرکتهای دانشبنیان زیستفناوری است. به این منظور، پس از تحلیل محتوای اسناد مرتبط و طراحی مدل مطالعه، برای ارزیابی اثرات مستقیم و متقابل میان ابزارهای سیاستی، تعیین عوامل مهم تجربی و سطح آنها از "طرح آزمایشی عاملی ۲۳" استفاده شد. جامعه هدف مطالعه شامل ۱۱۳ شرکت دانشبنیان تولیدکننده در حوزه زیستفناوری هستند. یافتههای مطالعه در شاخصهای افزودگی ورودی نشاندهنده اثرگذاری مثبت اثرات متقابل سهتایی عاملها بر هزینهکرد تحقیق و توسعه و اثرات تسهیلات فناوری و تجاریسازی و اثرات متقابل آنها بر نیروی انسانی تحقیق و توسعه است. در مطالعه حاضر، ارتباطی میان اثربخشی ابزارهای سیاستی بر شاخصهای افزودگی خروجی مشاهده نشد.
سید هادی سیادتی، سید سپهر قاضی نوری، مهدی فاطمی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
صنعت داروسازی زیستی در کشور به موازات روند جهانی در حال توسعه میباشد. از آنجا که تحقیق، توسعه، تولید و فروش این داروها برای شرکتها ریسک و هزینههای بسیاری را به همراه دارد، در دهه اخیر شرکتها به سمت مشارکت و بهرهمندی از مزایای الگوهای نوآوری باز در حلقههای مختلف زنجیره ارزش پیش رفتهاند. با این حال بهرهبرداری محدود شرکتهای کشور از روشهای همکاری فناورانه، صنعت مذکور را در آینده نزدیک در تله ژنریکسازی گرفتار خواهد کرد. بر این اساس توسعه نظام نوآوری باز در زنجیره ارزش صنعت داروسازی زیستی کشور، امکان تداوم توسعه این صنعت را فراهم میسازد. در پژوهش حاضر ابتدا توانمندیهای فناورانه شرکتهای صنعت داروسازی زیستی کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است و در ادامه چند نمونه از همکاریهای فناورانه در صنعت مذکور مورد بررسی عمیق قرار گرفته است. بر این اساس با توجه به قرارگیری سطح "استراتژیک" توانمندی فناورانه شرکتها و همچنین درسآموختههای مطالعه چندموردی تجربیات شرکتهای داروسازی کشور، راهکارهای تکمیل حلقههای زنجیره ارزش، استفاده از ابزارهای توسعه صادرات، حمایت از تجاریسازی دستاوردهای دانشگاهها و پژوهشگاهها، تسهیل فرایندهای ادغام و اکتساب و نهایتا هدفمندسازی حمایتهای مالی دولت به منظور توسعه نظام نوآوری باز در صنعت داروسازی زیستی کشور پیشنهاد میشود.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
در سالیان اخیر مفهوم بومسازگان نوآوری برای درک فرایند خلق ارزش مشترک رایج شده است. از طرفی باتوجهبه اینکه نوآوریهای ریشهای در شکلگیری قابلیتهای دفاعی یکتا نقش غیر قابل انکاری داشته و همچنین ازآنجاییکه این نوآوریها در شبکهای از کنشگران مختلف به همتکاملی میرسند، ضرورت نگاه بومسازگانی بیشتر احساس میشود. در این پژوهش با رویکردی کیفی و در قالب راهبرد دادهبنیاد چندگانه با استفاده از تاکتیکهای تحلیل محتوای پنهان و با ابزار مصاحبههای نیمهساختار یافته چارچوبی برای بومسازگان نوآوریهای ریشهای در بخش دفاعی ایران معرفی شده است. مصاحبهشوندگان از میان مدیران ارشد حوزه نوآوری دفاعی و به روش نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند و پژوهشگر بعد از ۲۸ مصاحبه به اشباع دادهها رسید. یافتهها نشان داد که اجزای بومسازگان نوآوریهای ریشهای شامل بازیگران، سرمایه، زیرساختها، مقررات، دانش، ایدهها، فصل مشترک و کانالهای ارتباطی، فرهنگ و اصول ساختاری هستند.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
بنگاهها به منظور رفع نیازهای فناورانه خود برای رسیدن به مزیت رقابتی پایدار، راهبردهای گوناگونی پیشروی خود دارند. در بسیاری از موارد توسعه درونزای فناوری مقرون بهصرفه نیست و بنگاهها از روشهای دیگری (اعم از رسمی و غیررسمی) برای انتقال و تصاحب فناوری استفاده میکنند. مطالعات ما نشان میدهد که تاکنون فهرست استانداردی از انواع این روشها در ادبیات ارائه نشده و فهرستهای موجود براساس مشاهدات شخصی پژوهشگران شکل گرفتهاند. برایناساس این پژوهش سعی دارد تا گونهشناسی استانداردی از روشهای انتقال و اکتساب فناوری را بر مبنای یک پشتوانه نظری ارائه دهد. این مطالعه با روش بیومیمتیک که روشی ساختار یافته برای الهام از طبیعت برای حل چالشهای انسانی است، انواع روشهای انتقال و اکتساب فناوری را با برهمکنشهای بین ذرات در سطح هستهای، اتمی و مولکولی مدل میکند. بهاینمنظور، در گام اول «برهمکنشهای بین ذرات» -که شناخته شده و دارای گونههای مشخصی هستند- بهعنوان بهترین بدیلی که قادر باشد روابط فناورانه بین بنگاهها را مدل کند انتخاب شدهاند. در گام بعد شواهد موردنیاز برای تبیین ابعاد و عناصر اصلی مدل پژوهش (روابط معنایی بین مفاهیم و اجزاء دو پدیده در علم شیمی و مدیریت) جمعآوری شده و سپس بین عناصر موضوع پژوهش و بدیل منتخب تناظر یک به یک برقرار شده است تا نگاشت نهائی حاصل شود. مدلسازی این پژوهش وجود ۱۳ رابطه فناورانه (روش انتقال و اکتساب فناوری) را نشان میدهد. ایدههای این مقاله میتواند آغازگر مسیری برای استفاده از علم شیمی در مسائل مدیریت روابط انسانی باشد.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
باتوجهبه اهمیت نقش بسیج سیاسی بازار در انقلاب ۵۷ مبنی بر حمایت بیشائبهای که در زمینههایی چون احداث مساجد و تکایا و درمانگاههایی که بهرایگان مردم را درمان میکردند و تأمین مالی روحانیت، جامعه توانست قشر بازار را در میان تودههای جامعه موردتوجه قرار داده و از ارکان مهم جامعه به شمار آید. در این مقاله تلاش شده است که کنش بازار و بازاریان را بهعنوان یک نیروی اجتماعی تأثیرگذار در جریان انقلاب اسلامی با رویکرد بسیج مورد بررسی قرار گیرد و به این سؤال پاسخ دهد که بسیج سیاسی بازار سنتی چه نقشی در روند کنش جمعی در انقلاب اسلامی سال ۵۷ ایران ایفاء کرده است؟ در پاسخ به این سؤال، باتکیهبر نظریه کنش جمعی چارلز تیلی به بررسی نقش بسیج سیاسی تدارکی و تدافعی و تهاجمی بازار بر انقلاب سال ۵۷ پرداخته میشود و نظر به بررسی نقش بازار در بسیج تدارکاتی در زمینههایی چون احداث مساجد و تکایا و درمانگاههایی که بهرایگان مردم را درمان میکردند و تأمین مالی روحانیت پرداخته میشود و همچنین در بسیج تهاجمی با حضور در تشکلهای سیاسی همچون هیئت مؤتلفه اسلامی و در بسیج تدافعی در پیوستن بازاریان به اعتصابات سراسری جهت حمایت از انقلاب سال ۵۷ اذعان داشت به بررسی نقش بازار نقشی در انقلاب ۵۷ پرداخته میشود.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۲۸ )
چکیده
أحد المباحث المهّمه فی التفکیر الاسلامی عند المسلمین وبالخصوص عند الشیعه هی نظریه النظام السیاسی المقبول عند الاسلام فی العصر الحاضر.
فبعد انتصار الثوره الاسلامیه فی ایران ظهرت عدّه عناوین صارت محط انظار المفکرین ومسؤولی النظام الاسلامی؛ أمثال الجمهوریه الاسلامیه، الحکومه الإلهیه الشعبیّه، الدیمقراطیه الدینیه ؛ وأخیراً ظهر تعبیر سلطه الشعب الدینیّه.
فی هذه المقاله، ومن خلال طرح بعض البحوث بعنوان مقّدمه للخوض فی الموضوع؛ قمنا اولاً بعرض مفهوم واضح حول سلطه الشعب الدینیّه، ثم عَمَدنا الى آراء الشیعه المعاصرین وأشرنا الیها فی هذا الصعید. وقد طرحنا فی هذا القسم ایضاً آراء عشره من العلماء الذین لهم وزن من حیث المکانه العلمیه والموقع السیاسی المرموق، وهم ممّن یُستمع لآراءهم فی هذا المجال.
وفی القسم الاصلی من المقاله قمنا بدارسه المستندات القرآنیه ونظریه سلطه الشعب الدینیه بصوره تفصیلیّه وبالخصوص طریقه انتخاب الحاکم فی عصر الغیبه.
وبشکل عام قمنا ببحث أربعه ادلّه قرآنیه لها ارتباط بالموضوع وهی:
۱- آیات الشورى ۲- الآیات التی لها ارتباط بخلافه الانسان فی الأرض ۳- آیه الوفاء بالعهد ۴- الآیات الداله على التنّبه الى التکالیف الموجّهه الى عموم الناس.
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، یک اجکتور بخار مورد استفاده در سیستم های تهویه مطبوع به روش تحلیلی طراحی شده و سپس با استفاده از دینامیک سیال محاسباتی بهینه شده است. مقادیر بهینه برای دو مشخصه هندسی شامل قطر گلوگاه و موقعیت نازل با استفاده از شبیه سازی عددی محاسبه شدهاند. سپس اثر شرایط عمل¬کردی بر عملکرد اجکتور بهینه مورد مطالعه قرار گرفت. از هندسه ی اجکتور بهینه شده در یک اجکتور هندسه متغیر که دارای یک دوک مخروطی شکل درون گلوگاه اولیه می باشد، استفاده شده و عملکرد آن در موقعیتهای مختلف دوک مخروطی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند عملکرد اجکتور به شدت تاثیرپذیر از مشخصههای عملکردی و هندسی میباشد، از این رو برای دستیابی به اجکتور بهینه به کارگیری همزمان طراحی تحلیلی برای دستیابی به هندسهی کلی اجکتور و بهینهسازی عددی آن ضروری میباشد. نتایج نشان میدهد که اجکتور هندسه متغیر طراحی شده به همراه سیستم ذخیره بار برودتی میتواند با بهرهگیری از انرژی خورشیدی، برودت مورد نیاز در طول روز را تامین کرده که این امر موجب کاهش مصرف سوختهای فسیلی می گردد.
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ويژهنامه دوم ۱۳۹۳ )
چکیده
مشعل کم پیچش روشی موثر را برای افزایش پایداری در احتراق پیش آمیخته رقیق ارائه می دهد. نقش عدد پیچش به عنوان اصلی ترین پارامتر اثرگذار بر عملکرد این مشعل ها در مطالعات متعددی و در شرایط مختلف فشار، سرعت مخلوط، نسبت هم ارزی و مشخصات هندسی متفاوت بررسی شده است. فاصله پیچنده از سر مشعل (فاصله درنگ) یکی دیگر از پارامترهای اصلی در طراحی مشعل های کم پیچش است که تاکنون کمتر مورد توجه بوده است. در این تحقیق با طراحی و ساخت یک مشعل کم پیچش و برپایی یک بستر آزمون و اندازه گیری پارامترهای احتراقی شامل دمای شعله و محصولات احتراق در نقاط مختلف کوره، دبی، فشار و دمای سوخت و هوا و نیز آنالیز محصولات احتراق، اثر تغییر فاصله درنگ در نسبت های هم ارزی مختلف بر توزیع دما و رژیم شعله مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد افزایش فاصله درنگ موجب افزایش میزان برخاستگی شعله و افزایش بازه عملکرد پایدار آن می گردد. همچنین با استفاده از تحلیل اگزرژی عملکرد این مشعل ها مورد تحلیل قرار گرفته و نتایج نشان می دهد احتراق پیش آمیخته کم پیچش علی رغم کارکرد در شرایط رقیق، در حدود ۱۷ درصد بازگشت ناپذیری کمتری نسبت به احتراق دیفیوژن داشته و از دیدگاه قانون دوم ترمودینامیک عملکرد مطلوبی دارد. همچنین انتقال حرارت به بدنه محفظه احتراق در حالت شعله برخاسته نسبت به شعله چسبیده حدود ۱۴ درصد بیشتر است.
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از ارائه این مقاله دستیابی به بیشترین بازیافت حرارتی در مبدلهای حرارتی صفحهای- فیندار با در نظر گرفتن حجم و مساحت انتقال حرارت ثابت در یک اختلاف فشار معین برای هر جریان میباشد. این مقاله روشی را برای انتخاب سطوح و طراحی مبدلهای حرارتی صفحهای فیندار که در آن بیشترین افت فشار مجاز در یک حجم و سطح انتقال حرارت ثابت مورد استفاده قرار بگیرد، ارائه مینماید. مبدلهای حرارتی صفحهای فیندار متعددی با داشتن اختلاف در نوع فین، هندسه فین و ابعاد مبدل حرارتی(طول، عرض و ارتفاع) شرط حجم و سطح انتقال حرارت ثابت را ارضاء می نمایند. اعمال شرط استفاده از بیشترین افت فشار مجاز و از آن جایی که نوع فین و ابعاد مبدل حرارتی با در نظر گرفتن شرط حجم و سطح ثابت و بدست میآید باعث می گردد که با استفاده از مدلسازی حرارتی و هیدرولیکی دماهای خروجی هر جریان را در هر مبدل حرارتی بدست آورد. مبدل حرارتی که دارای بیشترین دمای خروجی جریان سرد باشد به عنوان بهترین مبدل حرارتی از دیدگاه بیشترین بازیافت حرارتی انتخاب می گردد. در این مقاله از یک پیش گرمکن متداول یک نیروگاه توربین گاز به که از نوع مبدل های حرارتی صفحه ای فین دار میباشد، به عنوان مطالعه موردی به منظور اعمال روش ارایه شده استفاده شده است.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( آبان- ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
ترجمه استراتژی به عمل، نمونه ای از کاربرد QFD پویا با رویکرد نسل سوم روش ارزیابی متوزان
مهدی اکبری۱*، سید سپهر قاضی نوری۲
۱- دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران
۲- دانشیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دریافت:۱۰/۷/۸۹ پذیرش: ۲۲/۱۰/۸۹
چکیده
در راستای نیل به یک سازمان استراتژی محور ایجاد هم سویی، تمرکز، فهم و درک مشترک از فرایند ترجمان ارکان جهت ساز و راهبردها به عمل، آن هم در کلیه سطوح و فرایندهای سازمانی حیاتی می باشد. اما مسأله مهم تر، چگونگی ارائه یک ترجمان با کیفیت، آن هم در پیوستار زمان است.
در این مقاله نشان داده می شود که چگونه یک شرکت می تواند از روش سه مرحله ای گسترش عملکرد کیفیت (QFD) با رویکرد نسل سوم روش ارزیابی متوازن (BSC) برای ارتقای کیفیت ترجمه مرحله به مرحله ارکان جهت ساز و راهبردهای خود به عمل و الزامات عملیات استفاده کند. هم چنین از آن جایی که در این مقاله تأکید بر سطح عملیاتی است و ابتکارات و پروژه های ترجمه شده اساس راه حل ها و برنامه های عملیاتی برای تحقق اهداف استراتژیک کنترلی در یک کسب و کار را تشکیل می دهند، از این رو رویکردی پویا از روش گسترش عملکرد کیفیت از راه به کارگیری داشبوردها تبیین و تشریح شده است. در انتها مفاهیم ذکرشده با بیان یک مطالعه موردی از کاربرد متدولوژی پیشنهادی ترجمان خانه به خانه راهبردها به عمل در یکی از شرکت های فعال در صنعت روغن به طور عمیق تری مورد توجه قرار داده می شوند.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۲۹ )
چکیده
بحثنا سیتناول الجواب علی هذا السؤال: لماذا کثرت التفاسیر الفقهیه او الاجتهأدیه تحت عنوان (أحکام القرآن ) فی الاندلس حتی القرن السابع؟
دراستنا استقرأت المصادر التاریخیه و التفسیریه واعتمدت علی الوصف و الاستنباط النقدی هادفه کشف العوامل المؤدیه الی توجیه المدرسه التفسیریه نحو الفقه، وابرزها مایأتی: الاراده السیاسیه الأمویه – القراءات وأثرها فی ظهور المذاهب – طبیعه الاندلسیین الاجتماعیه و العقائدیه – رد الاعتبار الی المذهب السنی – ظهور حکومات دینیه سلفیه.
علی ضوء العوامل المذکوره، فُسح المجال لأن تتصدر القراءات القرآنیه أمور المسلمین فی الاندلس، مما أدی الی استغراقهم فیها وانشغالهم بها، وبالنتیجه ابعادهم عن مدارسه القرآن و الحدیث حتی القرن الثالث.
بدیهیا أن اختلاف القراءات القرآنیه یستتلی بیان أحکام آیاته، وظهور مذاهب وتیارات فقهیه، فسر کل منها مایعزز مذهبها ویضعف غیرها، فظهرت التفاسیر الفقهیه او الاجتهأدیه.
بدأت الحرکه التفسیریه فی الاندلس متأخره، فبرزت بواکیرها فی القرن الثالث، و کانت الدوله الأمویه قد فرضت المذهب المالکی الحدیثی السلفی علیهم، فنما وترعرع التفسیر فی عهد المرابطین السلفیین، و بلغ أشده علی ید الشیخ ابن عطیه فی عصر الموحدین ثم نضج فی القرن السابع بعد أن فتح القرطبی باب الاجتهاد علی مصراعیه وجمع شمل المذاهب الأربعه بتفسیره (الجامع لأحکام القرآن..) الذی یمکن اعتباره خاتمه هذا المنحی الفقهی لتلک القرون.