جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای قدری
مریم منصفی، حمید عرفاننیا، رحیم قدری،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: مطالعه برهمکنشهای آنالیت- زیستپذیرنده در سطح مولکولی در راندمان طراحی زیستحسگرها نقش اساسی دارد. زیستحسگرهایی که از آپتامرها بهعنوان پذیرنده زیستی استفاده میکنند، بسیار کارآمد بوده و دارای اختصاصیت بالا و قابلیت استفاده مجدد هستند. آپتاحسگرها میتوانند در شرایط مختلف داخل بدن یا در شرایط آزمایشگاهی استفاده شوند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیرات غلظت یونی حلال محیطی در اتصال پپتید MUC۱-G و آپتامر anti-MUC۱ است.
مواد و روشها: روش شبیهسازی دینامیک مولکولی برای بررسی تغییر برهمکنشهای مولکولی بهعلت تغییرات انتخابی در شرایط حلال، به کار گرفته شده است. نتایج میتواند برای منعکسکردن محیطهای مختلف در آپتاحسگری که از آپتامر anti-MUC۱ S۲.۲ بهعنوان زیستپذیرنده و از پپتید MUC۱–G بهعنوان زیستشناساگر استفاده میکند، به کار گرفته شوند.
یافتهها: براساس انرژیهای اتصال محاسبهشده، آپتامر anti-MUC۱ S۲.۲ بالاترین تمایل به پپتید MUC۱–G را در محیط ۰/۱۰مولار سدیمکلرید در میان غلظتهای مطالعهشده سدیمکلرید نشان داده و اسیدآمینه آرژنین در اتصال پپتید-آپتامر نقش کلیدی ایفا مینماید.
نتیجهگیری: نتایج شبیهسازیهای دینامیک مولکولی نشان داد که افزایش غلظت حلال سدیمکلرید در محیط باعث کاهش انرژیهای اتصال می شود و بنابراین تمایل اتصال آپتامر anti-MUC۱ به پپتید MUC۱–G با افزایش غلظت کمتر میشود. دیدگاه بهدستآمده از مدلسازی حاضر انتخابپذیری و حساسیت نسبت به شرایط حلال در مورد MUC۱ را نشان میدهد که در توسعه زیستحسگرها باید ملاحظه شود.
آسیه بهرامی، سمانه ذوالقدری جهرمی، احترام دیلمی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده: فیکوسیانین (PC) به گروهی از پروتئین های گیرنده نور با عنوان فایکوبیلی پروتئین ها تعلق دارد. تمامی فایکوبیلی پروتئین ها، پروتئین های چند زنجیره تشکیل شده از آپوپروتئین ها هستند که به طور کوالانسی به فایکوبیلین ها متصل اند .این پژوهش به صورت تجربی بر روی سویه بومی آنابنا دولیولوم (Anabaena doliolum) جدا شده از خاک ها و آب های جنوب ایران، منطقه مسجد سلیمان انجام شد. سیانوباکتر های مورد پژوهش در محیط کشت BG۱۱ رشد و نگهداری شدند. سپس میزان فیکوسیانین تولید شده تحت تیمار با نورهای متفاوت و میزان فیکوسیانین استخراج یافته با استفاده از نسبت های مختلف چند بافر و در دو دمای متفاوت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان دادکه بیشترین میزان رشد زمانی است که تیمار نمونه با نور سبز به مدت سه الی پنج روز صورت می گیرد. بهترین میزان استخراج مربوط به آب دوبار تقطیر و در دمای یخچال و با نسبت سه به یک بیومس به حلال با غلظت ۰۳/۰± ۱۵ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. هم چنین در دمای محیط بافر فسفات حلال مناسبتری برای استخراج فیکوسیانین و با نسبت یک به دو با مقدار۰۵/۰ ± ۸ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. به طور کلی می توان گفت میزان رشد، میزان تولید رنگدانه و هم چنین شرایط بهینه استخراج برای هر گونه نسبت به سایر گونه ها کاملا متفاوت است و استخراج بهینه فیکوسیانین در یک گونه نیز وابسته به عوامل مختلف از جمله زمان، دما، حلال انتخابی و نسبت بیومس به حلال است.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده
در این مقاله روش نوینی جهت طراحی کنترلر جدولبندی بهره برای یک سیستم غیر خطی که بفرم خطی متغیر با پارامتر درآمده، ارائه شده است. ابتدا معیار کارایی بصورت یک نامساوی ماتریسی بیان میشود، به منظور در نظر گرفتن توامان معیارهای پایداری و کارایی، کنترلرهای محلی با روش شکل دهی حلقه H∞ طراحی میشوند، کنترلرهای طراحی شده با این روش را میتوان با ساختار فیدبک حالت مشاهده گر پیاده سازی نمود. سپس "شرایط پوشش پایداری-کارایی" برای یک سیستم خطی متغیر با پارامتر معرفی شده و با استفاده از آن، روش جدید درون یابی بین کنترلرهای با ساختار فیدبک حالت مشاهده گر ارائه میگردد و ثابت میشود کنترلر نهایی معیار کارایی را به ازای کلیه مقادیر پارامتر جدول بندی برآورده کرده است، همچنین پایداری سیستم حلقه بسته نیز تضمین خواهد شد. در انتها روش طراحی فوق بر روی مدل غیر خطی یک جسم پرنده شناخته شده در مقالات اعمال شده و عملکرد آن در فرمان های ردیابی شتاب در حضور اغتشاش و همچنین عدم قطعیتهای پارامتری ارزیابی شده است.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: گسترش روزافزون مصرف فرآوردههای گیاهان دارویی در دنیا و تصور غلط عمومی از سالم و بیضرر بودن آنها لزوم بررسی این فرآوردهها را بیش از پیش مینماید. در این تحقیق روغن اسانسی اسطوخدوس که در داخل کشور بهصورت تجاری در داروخانهها عرضه میشود، از دیدگاه فوق بررسی شده است.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر فعالیتهای ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، هماتولوژی و سیتوتوکسسیته اسانس اسطوخدوس آزمایش شد.
نتایج: نمای حساسیتی میکروارگانیسمها در برابر اسانس اسطوخدوس براساس حساسترین به مقاومترین بهترتیب زیر بود:
سودوموناس آئروژینوزا< استرپتوکوکوس فکالیس< کلبسیلا نمونیا< اشرشیاکلی< استافیلوکوکوس اورئوس
خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس با روش بتا- کاروتنزدایی انجام و نتایج آنها با آنتی اکسیدانهای صناعی استاندارد مقایسه شد. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید بهوسیله اسانس اسطوخدوس کمتر از قدرت
آنتی اکسیدانهای سنتتیک بوتیلات هیدروکسی تولوئن و بوتیلات هیدروکسی آنیزول بود. مقدار اسانس لازم برای ۵۰ درصد رادیکالزدایی DPPH اسانس اسطوخدوس، ۵۶ میکروگرم در میلیلیتر بود. فنل کل اسانس خالص اسطوخدوس ۴۳/۸۵ میکروگرم گالیک اسید در هر میلیگرم بود. قدرت آنتی اکسیدانی احیای فریک در سرم خون موشهایی که بهمدت یک ماه و روزانه به میزان ۱۰۰ میکرولیتر اسانس گاواژ شده بودند، بهمیزان ۵۷/۱۶۷ درصد افزایش نشان داد. تأثیرات درمانی نگرانکننده در نتیجه تغذیه اسانس توسط موشها در خون آنها دیده شد. غلظت ۵۰ درصد کشندگی اسانس اسطوخدوس بر علیه سلولهای هلا و خون محیطی بهترتیب ۲۶ و ۲۱ میکروگرم در هر میلیلیتر ارزیابی شد. درصد جهشزایی و ضد جهشزایی غلظتهای مختلف اسانسها بر سویههای TA۹۸ و TA۱۰۰ باکتری سالمونلا تیفیموریوم در حضور و غیاب S۹ تعیین شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که اسانس اسطوخدوس مورد مطالعه در این تحقیق نمیتواند بدون تعیین دوز مورد مصرف قرار گیرد.
رحیم قدری، سیامک احمدزاده،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
با توجه به اهمیت طراحی سیستم های دارو رسانی، در مطالعه حاضر برهمکنش بین داروی ضدسرطان بی کالوتامید و یک سیستم هیدروژلی آمیدی/اسیدی با استفاده از روش داکینگ و شبیه سازی دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه سازی دینامیک مولکولی در دماهای ۳۷ و ۴۲ درجه سانتیگراد انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که انرژی آزاد اتصال دارو به هیدروژل در دو دما شبیه یکدیگر بوده و تغییر دما تاثیری بر پایداری سیستم ندارد. بررسی برهمکنش های موجود مابین دارو و هیدروژل نشان داد که برهمکنش واندروالس مهمترین برهمکنش مابین دو سیستم مذکور به شمار می رود. با بررسی نتایج مشخص گردید که میزان برهمکنش واندروالس به فاصله دارو از سیستم هیدروژل بستگی دارد. پیوندهای هیدروژنی درون و بین مولکولی و همچنین برهمکنش واندروالس اصلی ترین عوامل در پایداری سیستم هیدروژل می باشند. با توجه به پایداری سیستم مورد مطالعه، می توان از آن به عنوان سامانه انتقال دارو استفاده نمود.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ )
چکیده
انحلال سنگ های آهکی در منطقه تخت سلیمان، دولین های متعددی را با اندازه های مختلف به وجود آورده است. اندازه گیری متغیرهایی مانند مساحت، پیرامون، عمق، قطر بزرگ، قطر کوچک، شاخص دایره واری، نسبت کشیدگی و ارتفاع از سطح دریا برای ۳۶ دولین مورد بررسی، این امکان را فراهم کرد تا دولین ها را بهروش تحلیل خوشه ای، دستهبندی و تجزیه و تحلیل کنیم. اندازه گیری و ثبت ویژگی های مورفومتریک دولین ها از طریق نقشه برداری دقیق محدوده مورد مطالعه، پردازش و تحلیل آنها با نرم افزارهای آماری و گرافیکی، و همچنین بررسی های میدانی صورت گرفته است. در تحلیل خوشه ای که بهروش فاصله از نزدیک ترین همسایه انجام شده است، کوشیده ایم تا دولین های محدوده مورد مطالعه را در گروه هایی با ویژگی های نسبتاّ همسان دسته بندی کنیم. دولین های این محدوده در پنج گروه بدین شرح دسته بندی شده اند؛ ۳۲ دولین در گروه اول جای گرفته و هرکدام از دولین های شماره ۳، ۵، ۱۶ و ۲۱ به تنهایی در یک گروه جداگانه قرار گرفته اند. دولین های گروه اول ویژگی های مورفومتریک نزدیک به هم دارند؛ اما دولین های گروه های دیگر، به ویژه گروه چهارم و گروه پنجم، با آنها تفاوت زیادی دارند. نقش عوامل زمین ساختی و فرسایشی در پیداش و تغییر شکل دولین های گروه اول و با چهار گروه دیگر تاحدودی متفاوت است. گسل ها در شکل گیری و تحول دولین ها، به ویژه دولین گسلی و دولین هلالیشکل نقش مهمی دارند. تمرکز انحلال و شدت فرسایش در تحول دولین دریژچال و عامل ارتفاع از سطح دریا در گسترش دولین سنگ صخره ای دارای نقش بیشتری است.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۳۰ )
چکیده
هذا التحقیق بحث حول تطوّرات البرید فی عصربیبرس. فی بدایه هذه المقاله یدور الکلام حول مبادرات بیبرس بهدف استقرار الأمن فی مصر و الشام و مِن ثَمَّ یبحث علل التجدید و تطوّر البرید و الإصطلاحات و المناصب و شتّی أنواع البرید الجوّی و الأرضیّ و المنائر.
بعد تسلّط بیبرس علی السلطه أخذ بتقویه القوات العسکریه و إغلاق الطرق المؤدیه إلی مداخل الشام و مصبّ نهر النیل فی دمیاط لمواجهه البیزانس و الصلیبیین. إضافه إلی هذا کان بیبرس بحاجه لشبکه منظّمه و دقیقه لکی یطّلع بسرعه علی هجوم الأعداء علی أراضی مصر و الشام و لذا یظهر أنّه اقتدی بالمغول فی تجدید البرید للإطلاع علی الأخبار و قام بتطوّرات عدیده فی هذا المضمار. لهذا السبب ربط حدود الدوله بالقاهره من جهه، و من جهه أُخری قام ببناء المآذان لکی یراقب بشده مناوشات الأعداء، و هذه التطوّرات مکنته من التحکم بالأوضاع و مِن ثَمّ التغلّب علی عدوّه و استقرار الأمن فی کل من مصر و الشام.
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله، روشی جدید بهمنظور طراحی کنترلکننده پایدارساز و ردیاب برای دستهای از سیستمهای غیرخطی که نمایش فضای حالت آنها به فرم توابع چندجملهای است، ارایه شد. در این روش، طراحی کنترلکننده براساس مدل غیرخطی بوده و بدون نیاز به هیچگونه خطیسازی محلی انجام میگیرد. مساله طراحی بر تجزیه مجموع مربعات چندجملهای متکی است و با تبدیل به یک مساله بهینهسازی محدب، به فرم برنامهریزی مجموع مربعات ارایه شده است. این روش با کاهش محافظهکاری نسبت به سایر روشهای مبتنی بر خطیسازی، پایداری نمایی فراگیر سیستم غیرخطی را تضمین میدهد. همچنین برای ارزیابی پایداری متغیرهای حالت سیستم حلقه بسته نسبت به ورودی خارجی، رویکردی مبتنی بر روش مجموع مربعات مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش نیز قیود لازم برای تضمین پایداری ورودی به حالت، به فرم یک مساله امکانپذیری مجموع مربعات در آمده است. مدل دینامیکی غیرخطی اجسام پرنده را معمولاً میتوان با معادلات چندجملهای غیرخطی بیان نمود. لذا تئوری پیشنهادی میتواند برای طراحی خودخلبان یک پرنده هوایی به کار گرفته شود. کاملترین روش ارزیابی بخش کنترل سامانههای هوافضایی قبل از آزمون پروازی، شبیهساز سختافزار در حلقه است. از این رو در انتها نتایج حاصل از بهکارگیری کنترلکننده طراحیشده در آزمون سختافزار در حلقه یک پرنده مافوق صوت ارایه شده است. نتایج حاصل با نتایج شبیهسازی مقایسه شد که همخوانی مناسب نتایج، کارآیی روش ارایهشده را در حلقه کنترل خودخلبان پرنده نشان میدهد.