۱۰ نتیجه برای قریب
موسی گردانه، نفیسه دهشکار گونه فراهانی، نادر مقصودی، حسین عطار، عباس رحیمی شم آبادی، احسان قریب،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. این مطالعه شامل دو بخش اساسی است: (۱) بررسی کارائی ستونهای پروتئینی در تولید لنتی ویروسهای نوترکیب با تیتر بالا و (۲) بکارگیری این ستونها درتولید لنتی ویروسهای نوترکیب حامل ژن فاکتورنوروتروفیک GDNF. در بخش اول مطالعه با استفاده از دو ناقل انتقال (حامل GFP یا Jred) تولید لنتی ویروس نوترکیب کردیم. با انتقال سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده به ستونهای پروتئینی Amicon و سانتریفوژ ستونها بیش از ۹۹% سوپرناتان را جدا کردیم تا استوکی در حجم ۵۰۰ μl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها بدست آید. با افزودن رقتهای مختلف این استوک ویروسی به سلولهای هدف، ترانسدوکشن سلولی با موفقیت انجام شد بطوریکه ترانسژنهای گزارشگر در ۱۰۰% سلولها مشاهده شد. متقابلا تست بخش رقیق سوپرناتان منجر به هیچگونه بیان ژن که نشانگر فعالیت ویروسی باشد نگردید. تولید تیتر بالای ویروسی با روش فیلتراسیون مزبور برای انتقال موفقیت آمیز ژنها اهمیت دارد و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد. در بخش دوم این مطالعه، توالی مربوط به فاکتور مهم GDNF را به سازه لنتی ویروسی پیوند زده و به همان روش بالا ویروسهای تیتر بالا تولید کردیم. با انتقال این ویروسها به آستروسیتهای انسانی توانستیم افزایش بیان ژن GDNF را در سطح mRNA بمیزان ۳ برابر بدست آوریم. این نتایج نشان دادکه لنتی ویروسهای حامل GDNF را میتوان با روش جاری در تیتر بالا تولید کرده و برای مطالعات تمایزی و حفاظت نورونی مورد استفاده قرار داد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
پژوهشهای متعدد پیرامون مبحث کسبوکارهای خانوادگی نشان داده است که این کسبوکارها به طور عمده از عمر طولانی مدت برخوردار نبوده و با موانعی برای بقای خود مواجهاند. جانشینپروری به عنوان یکی از مهمترین چالشهای این کسبوکارها مطرح است. پژوهش حاضر ضمن استخراج فرآیند جانشینپروری در این کسبوکارها، دو متغیر مستقل سبک رهبری مدیران و بلوغ سازمانی کارکنان را به عنوان عوامل تأثیرگذار در نظر گرفته و چنین فرض کرده است که این دو، رابطه مثبت و معناداری با فرآیند جانشینپروری در کسبوکارهای خانوادگی دارند. در این پژوهش کاربردی هدفمند و با روش مدلسازی معادلات ساختاری، فرضیههای پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه در سطوح مختلف سازمانی در ۴۵ کسبوکار، مورد سنجش قرار گرفته و تأیید شدند. درنهایت پیشنهاد شد مدیران ارشد کسبوکارهای خانوادگی شخصاً به فرآیند جانشینپروری بپردازند و نیز سبک رهبری خود را مطابق با بلوغ کارکنان انتخاب کنند.
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
تعریف شعر و بیان ویژگیهای آن در دورههای مختلف تاریخ ادبیات عربی و فارسی مورد توجه شاعران و ناقدان بوده است. در دوران معاصر و به ویژه پس از پیدایش شعر نو، چه در جهان عرب و چه در ایران، تعریف شعر جای خود را به مفهوم شعر داد و رفته رفته مفهوم و چیستی آن با چالشهای بیشتری مواجه شد زیرا با مقولههایی چون: نوآوری، سنت و تعهد گره خورد و در این راستا شاعران و پژوهشگران بسیاری بدان پرداختند. ادونیس شاعر و اندیشمند برجسته عرب و داریوش آشوری زبان شناس و اندیشمند ایرانی هر یک دارای اندیشه های والایی در این زمینه هستند. پژوهش حاضر بر آن است تا مفهوم شعر را از دیدگاه این دو نظریهپرداز تبیین نماید و در این راه بر دو کتاب «زمن الشعر» اثر ادونیس و «شعر و اندیشه» از داریوش آشوری تکیه دارد. یافته های جستار حاضر نشان میدهد که مفهوم شعر در دیدگاه آن دو ضمن شباهت بسیار، ارتباطی تنگاتنگ با فلسفه دارد. رویکرد فلسفی باعث شده تا ادونیس و آشوری به معناگرایی و درونگرایی در این زمینه روی آورند به گونهای که گرایش به معنا و زیبایی را در مقابل جنبههای رئالیستی محض تقویت نمایند و در این راه هر دو بر وجود اندیشه در شعر به عنوان عامل غنا و شعریت آن تأکید نمودهاند.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ )
چکیده
هرچند بررسیِ مفهوم مدلول استعلایی از دل مطالعات فلسفی برمیخیزد، اما زبانشناسی و ادبیات نیز از ظرفیتهای این مفهوم بهره بردهاند. جستار حاضر با بررسی رویکرد زبانشناختی والتر بنیامین به موضوع زبانشناختی مدلول استعلایی در رمان قصر کافکا میپردازد. این رمان بهدلیل قابلیت بالایی که برای بررسی و یافتن زنجیرهای از مدلولهای استعلایی در مؤلفههای اصلیاش داراست، انتخاب شده است. مارتین هایدگر و بهویژه پس از او ژاک دریدا تلاش کردند برای نقد سنت تفکر متافیزیک مفهوم مدلول استعلایی را بهکار ببندند. اما هدف این پژوهش بر آن است تا با روش تحلیل محتوا به این موضوع بپردازد که چگونه بدون بهکار گرفتن مشخص اصطلاح مدلول استعلایی، چنین رویکردی در اندیشههای والتر بنیامین و نظریۀ مشهور او در باب سه سطح از زبان حضور دارد .در سطح سوم زبان که بنیامین از آن با عنوان «عرصۀ یاوهگویی» یاد میکند، همان سطح تولید معنا و در عین حال ناممکن بودن آن است. این گزارۀ بنیامین که مترادف با نفی حضور مدلول استعلایی در اندیشۀ دریداست، در قصر کافکا کاربرد عملی یافته است. درنهایت مقاله به این نتیجه میرسد که رابطۀ صراحت و ابهام در سه مؤلفههای اصلی داستان یعنی شخصیت «ک»، «قصر» و همچنین شغل «مساحتگری» ناممکن بودن مدلول استعلایی و سطح سوم زبانی بنیامین را بهشکل یک روایت داستانی نشان میدهد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: آمفوتریسین B یکی از قدیمیترین داروهای ضد قارچی بوده و برای درمان عفونتهای قارچی سیستمیک مناسب است. متأسفانه، این دارو برخی از آثار جانبی مانند سمیت در کلیهها را از خود نشان میدهد. بنابراین اخیراً برای افزایش کارایی و کاهش سمیت آمفوتریسین B فرمولاسیونهای جدیدی از آن تهیه میشود.
مواد و روشها: نانوکپسولهای حاوی آمفوتریسین B به روش جانشینی حلال با استفاده از پلیمرهایی نظیر پلی D و L- لاکتید- کو- گلیکولید تهیه و با استفاده از اکسید سیلیسیم به فرم پودر خشک تبدیل شد. کارایی محصورسازی آمفوتریسین B به روش اسپکتروفتومتری محاسبه شد. همچنین مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی نانوکپسولهای تهیه شده برای قارچ کاندیدا آلبیکانس (ATCC ۹۰۰۲۸) با استفاده از روش رقتسازی متوالی اندازهگیری شد. سپس آثار سمی آن بر گلبولهای قرمز انسانی در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که کارایی محصورسازی آمفوتریسین B معادل ۱۳/۰ ± ۷۵ درصد است. مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی نانوکپسولهای حاوی آمفوتریسین B بر ضد قارچ کاندیدا آلبیکانس مورد مطالعه در مقایسه با آنتیبیوتیک مذکور به فرم آزاد کاهش قابل ملاحظهای نشان داد. همچنین اثر سمی آمفوتریسین B محصور در نانوکپسولها بر گلبولهای قرمز انسانی ۸۹/۵ بار کمتر از فرم آزاد این دارو بود.
نتیجهگیری: یافتهها بیانگر این است که نانوکپسولهای حاوی آمفوتریسین B تهیه شده در این تحقیق میتواند بهعنوان یک سیستم ناقل مناسب برای این دارو در درمان عفونتهای قارچی بهکار گرفته شود.
دوره ۱۶، شماره ۶۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
از کارکردهای آثار ادبی بهویژه رمان رواندرمانگری است. روانشناسان بسیاری به آثار ادبی روی آورده و شخصیتها و کنش و واکنشهایشان را از این حیث بررسیدهاند. تروما یکی از مشکلات روانی آدمی بر اثر حادثه است و به هر گونه ضربه روحی گفته میشود که ناراحتی، استرس و ازدست رفتن احساس امنیت را درپی داشته باشد. جودیت هرمان در نظریه روایتدرمانی خود معتقد است شخص درگیر تروما، هوشیاری خود را ازدست میدهد و قادر به یادآوری جزئیات نیست یا به عمد به فراموشی روی میآورد و حتی به سوگواری نیز نمیپردازد. درمان تنها با روایت کردن واقعه و سپس پذیرش و بازگشت به زندگی عادی ممکن است مؤثر باشد. در این مقاله رمان خانه ارواح اثر ایزابل آلنده، که در قالب شرح حال خانوادهای به وجه نمادین اوضاع آن کشور تصویر میشود، از منظر تروما و روایتدرمانی هرمان بررسی شده است. پرسش اصلی مقاله این است که شخصیتهای این داستان با چه تروماهایی مواجهند و برای رهایی از آن چگونه عمل میکنند؟ هدف این است که ظرفیتهای این رمان در تصویر تروما در قالب رمان نشان داده شود. نتایج نشان میدهد که با مشخص شدن تروماهای اشخاص داستان از طریق گفتوگوها و کنش و واکنشهایشان و نیز گفتار دانای کل رنجهای روانی و بهبود آنها در قالب روایت و خاطرهدرمانی نشان داده میشود. روایت کردن تروماهای شخصیتهای داستان، سرانجام به رهایی آنها از درد و رنج منجر میشود. در این داستان سه مرحله درمان یعنی ایمنی، یادآوری و سوگواری، و تماس مجدد با زندگی عادی در زندگی شخصیتهای داستان دیده میشود.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
برای بدست آوردن پاسخ واقعی یک سیستم پیل سوختی پلیمری به تغییرات بار، مدلسازی دینامیکی لازم است چرا که مدلسازی استاتیکی مستقل از زمان بوده و عملکرد سیستم را فقط در یک یا چند نقطه نشان میدهد. در تحقیق حاضر عملکرد دینامیکی توده یک سیستم پیل سوختی پلیمری در محیط سیمولینک متلب مدلسازی و توسط دادههای موجود در مقالات اعتبار سنجی شده است. مدلسازی در دو بخش انجام شده است؛ در بخش اول گازهای ورودی به توده پیل سوختی بصورت خشک و در بخش دوم گازهای ورودی به توده پیل سوختی رطوبت زنی میشوند. به منظور بررسی پاسخ دینامیکی توده پیل سوختی به تغییرات سریع جریان، جریان الکتریکی متغیری بصورت پله به سیستم وارد شده و اثر این تغییر بار بر ولتاژ خروجی، میزان مصرف واکنشگرها، دما و فشار مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بخش اول نشان میدهد که پاسخ سیستم به تغییرات جریان الکتریکی با تأخیر زمانی همراه است و هرچقدر مقدار جریان الکتریکی بیشتر شود تغییرات دمای بدنه پیل سوختی، میزان مصرف واکنشگرها و میزان گازهای ورودی به کانالهای آند و کاتد بیشتر میشوند. دمای کانالهای آند، کاتد و بدنه پیل سوختی(سطح خارجی) با یکدیگر متفاوتند و با افزایش توان توده تفاوت آنها بیشتر میشوند. نتایج قسمت دوم نشان میدهد که با افزایش رطوبت نسبی گازهای ورودی، افت ولتاژ اهمی در غشا کاهش و به تبع آن تلفات حرارتی توده و در نتیجه دمای بدنه پیل سوختی کاهش مییابد.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در پژوهش حاضر به بررسی عددی عملکرد میکرووالو تسلا در شرایط جریان سهبعدی و غیردائم پرداخته میشود. از متوسط زمانی پارامتر یکسوکنندگی بهعنوان معیار اصلی برای ارزیابی عملکرد والو استفاده میشود. با انجام شبیهسازیها و بهدست آوردن میدانهای سرعت و فشار درون میکروشیر، تغییرات پارامترهای عملکردی میکروشیر تسلا شامل افت فشار و پارامتر یکسوکنندگی در محدوده فرکانسهای مختلف تحت اعمال تحریک سینوسی مورد بررسی قرار می گیرد. بررسیها نشان داد که شبیه سازی سهبعدی پایا با در نظر گرفتن افت فشار بعد سوم، در تمام محدوده اعداد رینولدز مورد بررسی مقدار پارامتر یکسوکنندگی کمتری را نسبت به شبیهسازی دوبعدی پایا به نمایش میگذارد. اثرات گذرا بر عملکرد میکرووالو در حالت سه بعدی نیز بررسی شد و مشاهده شد که افت فشار کل در پاسخ حالت غیردائم میکرووالودر هر دو جهت رفت و برگشت از پاسخ حالت دائم آن بیشتر میباشد. این نتیجه مهم با نتایج سایر محققین در این زمینه که شبیهسازی خود را به صورت دوبعدی انجام داده بودند، همخوانی کیفی داشت. بررسی اثر فرکانس اعمالی بر عملکرد میکرووالو تسلا در اعداد رینولدز مختلف، بخش دیگری از پژوهش حاضر بود. نتایج نشان داد که که عملکرد میکرو والو تسلا در فرکانسهای پایینتر از ۱۰۰ هرتز مستقل از فرکانس اعمالی بوده در حالی که در فرکانسهای بالاتر از ۱۰۰ هرتز عملکرد آن با افزایش فرکانس بهبود میباید. در تمامی فرکانسها با افزایش عدد رینولدز، عملکرد میکرووالو بهبود مییابد و مقدار یکسوکنندگی آن افزایش مییابد.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
کمبود منابع آبی و تخلیه فاضلاب به محیط زیست منجر به تحقیقات وسیعی در این حوزه به منظور توسعه فرآیندهای تصفیه فاضلاب پربازده، سریع و ارزان شده است. فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته بخاطر عملکرد بالا و آسان بودن فرآیند برای تصفیه فاضلاب بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق کاتالیست Ir-ZSM-۵ به روش هیدروترمال و تلقیح مرطوب سنتز و خصوصیات آن با استفاده از روشهای مختلف آنالیز نظیر XRD، FE-SEM، BET، FT-IR و NH۳-TPD تعیین مشخصه گردید. کاتالیست دارای بلورینگی بالا، مساحت سطح بالا، مورفولوژی کروی و توزیع یکنواخت فاز فعال بوده است. عملکرد کاتالیست Ir-ZSM-۵ در واکنش ناهمگن شبهالکتروفنتون برای حذف رنگ متیلنبلو به عنوان پساب مدل مورد ارزیابی قرار گرفت. تاثیرکمیتهای مختلف عملیاتی نظیر غلظتکاتالیست در محیط واکنش، pH محلول و شدت جریان بین دو الکترود بررسی شد. نتایج نشان داد که بهترین شرایط عملیاتی شامل سطح pH برابر با ۳، غلظت کاتالیست برابر با ۲/۰ گرمبرلیتر و جریان ۱۰۰ میلیآمپر بود که منجر به بالاترین بازده حذف (%۱۰۰) گردید. عملکرد کاتالیست در سه آزمایش پیدرپی افت چندانی نشان نداد که بیانگر قابلیت استفاده مجدد و پایداری آن میباشد. سینیتیک واکنش حذف بصورت شبه درجه اول ارائه شد که مطابقت قابل قبولی با نتایج تجربی نشان داد. نتایج این تحقیق منجر به درک بهتر از عملکرد کاتالیست ناهمگن زئولیتی در واکنش شبهالکتروفنتون میشود و همچنین حاکی از پتانسیل بالای روش نوین شبهالکتروفنتون ناهمگن در تصفیه پسابها میباشد.
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
هم اکنون، شمعهای مارپیچ به عنوان مهار کششی در صنعت استفاده شده و دارای کاربردهای متنوعی از جمله تکیهگاه سازهها، خطوط انتقال برق، مهار لوله های مستغرق در آب و غیره است. این شمعها دارای مزایایی نظیر نصب آسان و سریع، عدم نیاز به حفاری و آلودگی زیست محیطی و غیره است. پژوهش حاضر به بررسی ظرفیت باربری کششی شمع مارپیچ در خاک ماسه ای میپردازد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر هندسه و تعداد صفحات بر ظرفیت باربری کششی شمع مارپیچ در مقیاس کوچک آزمایشگاهی بر روی خاک ماسه ای است. بدین منظور، تعداد یک تا سه صفحه و با هندسه های مختلف مربعی، دایروی و شش ضلعی درنظرگرفته شد. اندازه صفحه ها طوری انتخاب شد که مساحت تمام صفحه ها با هندسههای مختلف یکسان باشد. مطابق نتایج بدست آمده، مشاهده شد هندسه صفحه نقش بسزایی در ظرفیت باربری کششی شمع دارد. با تعریف ضریب شکل و شاخص قراردادن ظرفیت باربری شمع با صفحه دایروی، مشخص شد شمع با صفحه شش ضلعی بیشترین و دایره کمترین ظرفیت باربری را بدست می دهد. همچنین، با مقایسه نتایج آزمایشگاهی و روشهای مختلف تحلیلی موجود در ادبیات فنی، مشخص شد مکانیزم ظرفیت باربری در شمع های چند صفحه ای، بصورت استوانه برشی است. بر اساس نتایج آزمایشگاهی، افزایش تعداد صفحات باربر همواره موجب افزایش ظرفیت باربری شمع مارپیچ نمی شود و بستگی به شکل صفحات دارد. این نتیجه بر اساس روش تحلیلی نیز تایید می شود.