جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای لاری پور

حانیه عطااللهی، محدثه لاری پور، مینو صدری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
       Lentinula edodes(شیتاکه)، یکی از محبوب ترین گونه های قارچ خوراکی/دارویی به دلیل محتوای بالای پروتئینی، پلی ساکاریدی و عطر منحصر به فرد است که از نظر کشت و مصرف دومین رتبه جهانی را دارد. امروزه ترکیبات مؤثره کاربردی آن به عنوان درمان کمکی در کنار درمان های شیمیایی استفاده می شود. در این مطالعه محیط کشت، اسیدیته و دمای بهینه رشد میسلیوم Lentinula edodes(TMU۳۴۰) تعیین گردید، میسلیوم، جسم بارده و کل قارچ لیوفیلیزه شد و نسبت وزن تر به خشک بدست آمد؛ لنتینان با استفاده از روش آب گرم در ۶۰ درجه سانتی گراد، پروتئین زدایی با روش Sevage و رسوب گیری با اتانول خالص در ۴ درجه سانتی گراد استخراج گردید و به وسیله کروماتوگرافی تعویض یونی تخلیص شد. غلظت لنتینان توسط تست فنول- سولفوریک اسید بدست آمد. نتایج، شرایط بهینه شامل محیط های کشت PDA و PDB ، دمای ۲۵درجه سانتی گراد و pH ،۵/۵ تعیین گردید. نسبت وزن تر به خشک در همه نمونه ها ۱۰ به ۱ بود. غلظت لنتینان بعد از استخراج و خالص سازی به ترتیب ۲۴۳/۰ ، ۱۰۳/ ۰ و  ۱۴۸/۰میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. در نتیجه این قارچ می تواند در تولید انواع متابولیت ها و ترکیبات طبیعی بدون عوارض نظیر پلی ساکارید لنتینان به عنوان عاملی در ارتقاء سیستم ایمنی مفید باشد.

هلیا رمضانی، محدثه لاری پور، مینو صدری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

در میان منابع روغن­ها (گیاهی، حیوانی، میکروارگانیسمی)، روغن میکروبی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. میکروارگانیسم­های روغنی قادر به تجمع ۲۰ تا ۸۰درصد لیپید در هر زیست ­توده خشک هستند. در میان میکروارگانیسم­های مختلف (باکتری­ها، میکروجلبک­ها، گونه­ های قارچی از جمله مخمرها) برخی از مخمرها بعنوان منبع برتر تولید روغن در نظر گرفته شده ­اند. Yarrowia lipolytica نمونه­ ای عالی از میکروارگانیسم­های روغنی با بازده بالای تولید چربی است. با استفاده از تفاله­ های روغن­ کشی ارزان، بومی و در دسترس، بعنوان بستر تولید، می­توان هزینه روغن تولید­شده توسط مخمرها را کاهش داد. روغن میکروبی تولید­ی برای مصارف دارویی، غذایی و آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد. در این مطالعه، پلئومورفیسم Yarrowia lipolytica (ATCC ۱۸۹۴۲) در محیط­ های کشت مختلف به صورت میکروسکوپی بررسی شد. پس از کشت مخمر در محیط­ های حاوی تفاله­ های روغن­ کشی زیتون، کنجد و آفتابگردان، در شرایط کشت نیمه­ باز اسیدهای چرب تولید­شده، با استفاده از تکنیک GC-MS و FTIR بررسی شدند. محیط حاوی تفاله زیتون پس از بررسی نتایج انتخاب شد و لیپید میکروبی تولیدی در این محیط استخراج شد. سپس وزن خشک زیست­توده و چربی میکروبی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که اسیدهای چرب استخراج­ شده از محیط حاوی تفاله زیتون، شامل اولئیک اسید، پالمیتیک­ اسید، لینولئیک­ اسید و استئاریک اسید بود که این محیط بهترین میزان تولید اسیدهای چرب را در بین تفاله­ ها داشت. مقدار چربی میکروبی و وزن خشک به ترتیب ۴/۰۷ و  ۷/۸۳ گرم/لیتر و بازده تولید چربی میکروبی ۵۱/۹۷درصد به دست آمد.


دوره ۲۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

رقابت‌پذیری و برندسازی مقصد یک مقولۀ تحقیقاتی نسبتاً جدید در ادبیات برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای است؛ هدف این تحقیق شناسایی و تحلیل ظرفیت‏های رقابت‌پذیری و برندسازی شهر سنقر به‌عنوان مقصدی با قابلیت‌های فراوان رقابت‌پذیری است. این تحقیق در زمرۀ پژوهش‌های تحلیلی ـ کاربردی است. در مرحلۀ اول با توزیع پرسش‌نامه در میان شهروندان سنقر با حجم نمونۀ ۳۸۲ نفر به بررسی ظرفیت‌های رقابت‌پذیری این مقصد پرداخته شد. پایایی پرسش‌نامه با ضریب آلفای کرونباخ بالای ۷/۰ برای کل پرسش‌نامه و برای همۀ شاخص‌ها تأیید شد. سپس با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و بهره‌گیری از نرم‌افزار ایموس مشخص شد که بُعد اقتصادی دارای بیشترین هم‌بستگی با شاخص رقابت‌پذیری شهر سنقر است. همچنین در سطح شاخص‌ها، شاخص‌های فرهنگ و هویت،  کشاورزی، حمل و نقل و بوم‌گردی و جاذبه‌های طبیعی به ترتیب بیشترین هم‌بستگی با ابعاد فرهنگی اجتماعی، اقتصادی، کالبدی محیطی و زیرساختی را دارند. در مرحلۀ بعدی پس از ارائۀ نتایج به جامعۀ خبرگان، هفت برند اصلی برای شهر سنقر تعیین شد که در سه بعد فرهنگی، اقتصادی و گردشگری دسته‌بندی شدند.سپس این گزینه‌ها مجدداً در قالب پرسش‌نامۀ مقایسات زوجی جهت اولویت‌بندی گزینه‌ها با استفاده از روش ANP، دسته‌بندی و  در میان  بیست نفر از خبرگان توزیع شد. نتایج این مرحله نشان داد که معیار اقتصادی به‌عنوان مهم‌ترین معیار برای برندسازی شهر سنقر مطرح است. همچنین گزینۀ «شهر گل‌های آفتابگردان» به‌عنوان برند اصلی شهر سنقر و برند اصلی در بُعد اقتصادی مطرح است.


صفحه ۱ از ۱