جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای محمدحسنی
دوره ۵، شماره ۱۶ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از نمودهای بارز حضور زنان در داستانهای ادبیات شفاهی و رسمی، بهویژه در داستانهای عاشقانه ـ که اغلب چهرهای مثبت و موثّر از زنان سالخورده را به تصویر کشیده ـ شخصیت «دایه» است. دایه که اصلیترین وظیفهاش شیردهی و پرورش فرزندخوانده در کودکی است، در دوران بزرگسالی دختران گاهی حتّی پررنگتر از مادر در داستان حضور مییابد و فرزندخوانده را در سختترین چالشهای زندگیاش یاری میدهد. افزون بر این، گاه دایهها به عنوان یک رهنما یا یاریگرِ شخصیتهای اصلی در داستان ظاهر میشوند و با استفاده از تجارب خود، در مواقع حسّاسِ داستان، گرهگشایی میکنند. واسطهگری میان عاشق و معشوق، یاریرساندن به عاشق و معشوق در راه وصال، عیّاری و شجاعت و یاریکردن مبارزان و عیّاران، فعّالیّت اجتماعیسیاسی و نجات جان فرزندخوانده، ازجمله کارهایی است که از دایهها در داستانها پدیدار میشود. ازسویی، گاه درمقابل دایههای مثبت، عمدتاً در داستانهای رسمی، با شخصیت دلّالههای قوّاده مواجه میشویم که در داستانهای ضدّ زن، نقش معناداری را ایفا میکنند و تصویری منفی از شخصیت زنان را به نمایش-میگذارند. در این پژوهش به بررسی نقشها و فعّالیّتهای دایه در کتابهای دارابنامهی بیغمی، فیروزشاهنامه، دارابنامهی طرسوسی، سمکعیّار، سندبادنامه، طوطینامه و جامعالحکایات پرداخته میشود. هدف این پژوهش تبیین یکی از ابعاد مختلف شخصیّت زن در ادبیات عامه و بازتاب آن در آثار ادبی است که به لحاظ فرهنگی در جریان فکری جامعه اهمیّت مییابد.
سجاد ازگلی، فریده محمدحسنی، مهدی سجودی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله اثر ضد رگ زایی داروی آرتیمیزینین برای مقابله با رشد تومور سرطانی مورد بررسی قرار گرفته است.به این منظور از رویکرد مدلسازی استفاده شده است. ابتدا یکی از مدل های موجود در ادبیات برای انطباق با نتایج تجربی، بهبود داده شده و سپس پارامتر های آن با استفاده از روش بیشترین شیب بر مبنای داده های آزمایشگاهی جمع آوری شده از موش های آزمایشگاهی استخراج شده است. سپس بر مبنای مدل استخراج شده، روش پایداری لیاپانوف برای طراحی برنامه دارو دهی مد نظر قرار گرفته و یک برنامه دارو دهی برای درمان و کنترل رشد تومور سرطانی ارائه گردیده است. با استفاده از شبیه سازی های رایانه ای نشان داده شده است که برنامه دارو دهی ارائه شده مناسب بوده و می تواند منجر به ایجاد بهبود در روند درمان و کنترل رشد تومور سرطانی گردد. در طراحی برنامه دارو دهی مقدار سمیت داروی آرتیمیزینین نیز لحاظ شده است.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳- )
چکیده
دیگهای بخار یکی از تجهیزات مهم نیروگاههای حرارتی در بسیاری از کشورها میباشند و بهطور گسترده در کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. واحد توربین و دیگ بخار بهطور معمول یک سیستم کنترل صنعتی چندمتغیره در نیروگاه است. ساختار دیگ بخار به گونه ای است که سطح درام و فشار بویلر همواره باید در یک محدوده مشخص قرار داشته باشد. به منظور داشتن عملکرد کارآمد و ایمن، محدودیتهای خروجی یکی از چالشهای مهم در سیستم دیگ بخار هستند. در این مقاله، مسئله کنترل پیشبین مبتنی بر مدل فضای حالت برای یک سیستم بویلر درام غیرخطی مقید مورد بررسی قرار گرفته است. درکنترل فرایندهای چندمتغیره با محدودیتهای ورودی و خروجی، کنترل پیشبین مبتنی بر مدل عملکرد مناسبتری را در مقایسه با روشهای دیگر ارائه میدهد. از اینرو این روش در کنترل پارامترهای نیروگاه به عنوان یک فرآیند چندمتغیره، پیچیده و مهم بسیار کارآمد است. نتایج شبیهسازی کارایی و عملکرد مطلوب کنترلکننده طراحی شده و سازگاری آن با پیادهسازی عملی در سیستم بویلر را نشان میدهد.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
احداث خطوط پر سرنشین یکی از راهکارهای مدیریت ترافیک شهری است که تمایل به احداث این خطوط در چند سال اخیر موردتوجه بسیاری از کشورهای درحالتوسعه قرارگرفته است. در این پژوهش هدف اصلی، تعیین عوامل تأثیرگذار در انتخاب شیوه سفر افراد در حضور این تسهیلات است. در همین راستا داده ها به علت عدم وجود این تسهیلات در ایران، با استفاده از روش رجحان بیانشده و براساس مفهوم ارزش زمان صرفهجویی شدهی افراد در اثر استفاده از این خطوط محاسبه شد. برای برداشت نمونه ها ۱۰۰۰ مشاهده انجام شد و از مدل لوجیت دوتایی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. متغیرهایی که برای اولین بار در این مطالعه از آنها استفاده شد، متغیرهایی مربوط به ورودی و خروجی به بزرگراه و همچنین برای عوارض، با محاسبه ارزش زمان سفر مبداء- مقصدهای گوناگون در طول مسیر مورد مطالعه، عوارض در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش قیمت ( ناشی از افزایش زمان صرفهجویی افراد) تمایل افراد به استفاده از خط پر سرنشین نیز کاهش مییابد. در همین راستا در قیمت رایگان، نزدیک به ۲۶ درصد رانندگان حاضر به استفاده از خطوط پر سرنشین هستند در صورتی که در قیمت های زیاد، درصد انتخاب خطوط پرسرنشین با عوارض تقریبا به سمت صفر میل می کند. در قیمت ۱۸۰۰۰۰ ریال درصد انتخاب به زیر ۵ % می رسد همچنین براساس مکان ورود/ خروج به/از بزرگراه چمران تمایل افراد به استفاده از خط پرسرنشین تغییر می کند. علاوه برآن، زمانیکه محل سکونت افراد در کمترین فاصله از محدوده مورد مطالعه قرارداشته باشد ۳۱% تمایل برای استفاده از خطوط پرسرنشین وجود دارد و با افزایش فاصله تا ۲۵ کیلومتر تمایل افراد تقریبا به صفر درصد می رسد. همچنین قابل ذکر است که خانم ها تمایل بیشتری به استفاده از خطوط پرسرنشین دارند.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
مسائل حمل و نقلی به سه سطح استراتژیک، تاکتیکی و کارکردی دسته بندی می شود که هریک سطح نفوذ، میزان بودجه مورد نیاز، تصمیم گیران و دوره زمانی متفاوتی دارند. مسئله طراحی و توسعه شبکه حمل و نقل ریلی یکی از مسائل مهم و کلیدی از سطح استراتژیک است. به طور خلاصه، طراحی شبکه به نحوه اختصاص دادن بودجه محدود به توسعه زیرساخت شبکه ریلی می پردازد، به گونه ای که هدفهای خاصی همچون کمینه سازی کل زمان سفر در شبکه، کمینه-سازی هزینه های توسعه یا نگهداری شبکه، بیشینه سازی درآمد حاصله از انتقال بار، یا بیشینه سازی جذب تقاضای سفر به سوی شیوه ریلی لحاظ شود. شکل عمومی مساله طراحی شبکه یک مسئله دوسطحی در رده مسائل NP-Hard به شمار می¬رود که حل آن در مقیاس های کوچک با دشواری روبروست.
در این مقاله برای حل مسئله طراحی شبکه یک الگوریتم حریصانه ارایه می شود که سعی در کاهش هرچه بیشتر هزینه های توسعه شبکه دارد. الگوریتم با این هدف طراحی شده است که اولویت توسعه شبکه را به بلاک های با کمترین هزینه توسعه می دهد و این روند تا جایی پیش می رود که کل سطح تقاضای ورودی بتواند از شبکه انتقال پیداکند. این الگوریتم با زبان جاوا پیاده سازی شد و شبکه راه آهن ایران به عنوان مطالعه موردی استفاده شد. با توجه به ماهیت دو هدفی در مسئله، تقاضای عبوری و توسعه در شبکه، جواب های "شبه پاریتو" با درصد های متفاوت از اهمیت این دو هدف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتایج الگوریتم پیشنهادی تحلیل گردید.