جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مقامی

متین سادات قافله باشی، پروانه مقامی، عبدالحسین شاهوردی، داود دورانیان، مرجان صباغیان،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

اتوجه به شکل گیری و تکامل حیات در کنار میدان های مغناطیسی استاتیک ،مواجهه دائمی توانایی سازش را به موجودات داده است .مغناطیس درمانی از شاخه های طب مکمل  محسوب می شود ،که با استفاده از میدان های مغناطیسی با شدت پایین و غیر مضر به بدن صورت می گیرد. با مطالعه بر روی  زوج های نابارور،۲۰درصد عامل مردانه، تنها علت ناباروری است ودر ۵۰درصد موارد به عنوان یکی از عوامل مداخله کننده محسوب می شود. یکی از عوامل تاثیر گذار مربوط به ناباروری در مردان مربوط به اسپرم است . در تحقیق حاضر ،نمونه های نرمال تحت میدان مغناطیسی در شدت های ۶،۱ و۱۲ میلی تسلا و در بازه های زمانی ۳،۱ و۵ ساعت قرارگرفتند . بررسی های میزان حرکت اسپرم توسط نرم افزارکاسا وهمچنین میزان زندمانی اسپرم ها توسط رنگ آمیزی ائوزین نکروزین ونیز مورفولوژی توسط رنگ آمیزی پاپانیکولا انجام گرفت .نتایج این مرحله بر روی اسپرم های نرمال نشان دهنده ینتایج نشان دهنده تاثیر میدان مغناطیسی برحرکت اسپرم های تحت تاثیر میدان است  و کاهش معناداری در حرکت اسپرم هایی که تحت اثر میدان نبودند مشاهده شد .همچنین بررسی های مورفولوژی نشان دهنده عدم تاثیر میدان مغناطیسی بر مورفولوژی اسپرم است .در آزمایش ها ی زنده مانی ،اسپرم هایی که تحت اثر میدان مغناطیسی نبودند باکاهش معناداری همراه بود ونیز مورفولوژی اسپرم بدون تغییر است.
                              

دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده خصوصیات مورفولوژی رودخانه ها به واسطه ویژگی پویای آن، همواره دچار تغییرات هستند و این تغییرات می تواند بر سازه های بناشده در حاشیه رودخانه ها، زمین های کشاورزی و غیره آثار منفی بگذارد. در این پژوهش، مورفولوژی قسمتی از رودخانۀ خرم آباد در استان لرستان از روستای چغاخندق تا روستای غلامان سفلی به طول ۵/۱۹ کیلومتر بررسی شده است. با استفاده از عکس های هوایی سال ۱۳۳۴، تصاویر سنجنده TM ماهواره Land Sat سال ۱۳۷۷ و تصاویر Aster سال ۱۳۸۴ مسیر رودخانه در سه دوره زمانی و در محیط نرم افزار Arc GIS رقومی شده است؛ در مرحله بعد در محیط نرم افزاری Auto Cad پارامترهای هندسی رودخانه مانند طول موج، طول دره، ضریب خمیدگی، زاویه مرکزی و شعاع دایره مماس بر قوس ها، برای بررسی تغییرات با روش برازش دایره های مماس بر قوس رودخانه اندازه گیری شده است. در ادامه با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل های آماری بر روی پارامترهای هندسی صورت گرفته است. نتایج مطالعۀ این پارامترها و مقایسۀ آن ها در سه بازه زمانی مورد بررسی نشان می دهد در این محدوده تعداد ۱۷ مئاندر از سال ۱۳۳۴ تا سال ۱۳۷۷ حذف شده و تعداد مئاندرها از سال ۱۳۷۷ تا سال ۱۳۸۴ از ۵۱ به ۵۳ افزایش یافته است. مقادیر پارامترهای هندسی به دست آمده در سه دوره نیز تغییرات شکل و پلان رودخانه را نشان می دهد. اصلی ترین دلیل این تغییرات، تغییر کاربری اراضی اطراف رودخانه و به طور کلی دخل و تصرف انسان در بستر رودخانه است.

دوره ۲۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

حوضه‌های کوچک جنگلی که عمدتاً سرشاخه‌های بیشتر رودخانه‌ها، در حوضه‌آبریز دریای مازندران هستند، فاقد داده‌های ثبت‌شده طولانی-مدت می‌باشند لذا مدل‌های ساختار فیزیکی، ابزاری مناسب جهت مطالعه آنها محسوب می‌شوند. در این تحقیق، با استفاده از مدل بارش-رواناب BROOK۹۰ شبیه‌سازی مؤلفه‌های بیلان آب و بررسی تأثیر شرایط هیدروژئولوژی و مورفولوژی بر روی آن در حوضه معرف کسیلیان انجام شد. یک دوره ۲۰ ساله از داده‌های هیدروکلیماتولوژی برای اجرای مدل آماده گردید. واسنجی مدل با داده‌های مربوط به دوره آماری (۱۹۹۳-۱۹۹۲) و اعتبارسنجی آن با داده‌های سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه‌وتحلیل حساسیت پارامترهای مدل، موید آن است که خصوصیات زمین‌شناسی، هیدروژئولوژی و کاربری اراضی نقش مهمی در مؤلفه‌های بیلان آب این حوضه دارند. نتایج مدل نشان می‌دهد که حدود ۷۶ درصد بارش تبدیل به تبخیر و تعرق و مقدار ۲۴ درصد آن تبدیل به رواناب شده است. از مؤلفه‌های رواناب، جریان پایه ۴۴,۶۷% از کل رواناب و جریان سطحی و جریان میان‌بر به ترتیب ۳۸.۳۲% و ۱۶.۹۹% بقیه آن را تشکیل داده‌اند. افزایش پوشش جنگلی سبب کاهش در میزان کل تبخیر و کاهش درمجموع مؤلفه‌های رواناب شده لذا نقش مهمی در کاهش پتانسیل سیل‌خیزی و افزایش میزان ذخایر آب زیرزمینی حوضه معرف کسیلیان خواهد داشت.

دوره ۲۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: با توجه به افزایش روزافزون زوج‌های نابارور، در این مطالعه پتانسیل تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشینی بند ناف و سلول‌های بنیادی مغز استخوان مورد مقایسه قرار گرفت تا سلول بنیادی مناسبی، به‌منظور تمایز به سلول‌های زایا معرفی شود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر سلول‌های بنیادی مزانشیمی ژله وارتون بند ناف و مغز استخوان پس از استخراج، تحت تاثیر غلظت ۶-۱۰مولار رتینوئیک‌اسید و محیط کشت شرایطی‌شده حاصل از سلول‌های سرتولی قرار گرفتند. درصد زیستایی و سرعت تکثیر (زمان دوبرابرشدن جمعیت سلولی) در هر دو گروه محاسبه شد. تعداد کلنی‌ها طی روز‌های مختلف کشت، ارزیابی و در نهایت بیان ژن‌های پیش‌میوزی و میوزی با روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز معکوس (RT-PCR) بررسی شد.
یافته‌ها: درصد زیستایی در سلول‌های بنیادی مغز استخوان بیشتر بود و با افزایش تعداد پاساژ، سرعت تکثیر سلول‌ها در این گروه افزایش یافت. تعداد کلنی‌های ایجادشده در سلول‌های بنیادی مغز استخوان نسبت به سلول‌های بنیادی بندناف، به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (۰/۰۵>p). در مقابل بیان ژن‌های PLZF، OCT۴ و SCP۳ در سلول‌‌های بنیادی بند ناف، پس از گذشت ۱۰ روز از کشت مشاهده شد، ولی در سلول‌های بنیادی مغز استخوان، بیان ژن‌‌های PLZF و SCP۳ فقط پس از گذشت ۱۵ روز از کشت قابل مشاهده بود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد پتانسیل تمایز سلول‌های بنیادی بند ناف به سلول‌های شبه‌زایا بیشتر از پتانسیل تمایز سلول‌های بنیادی مغز استخوان و در مقابل پتانسیل تکثیر سلول‌های بنیادی مغز استخوان بیشتر از سلول‌های بنیادی بند‌ناف است. این تفاوت احتمالاً به‌دلیل فاکتور‌های ترشح‌شده از این سلول‌ها است.
rame class="ginger-extension-definitionpopup" style="display: none;">

صفحه ۱ از ۱