جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای موسوی نژاد


دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده

استفاده از پوزولان­ها برای توسعه­ پایدار صنعت بتن بسیار ضروری و جداناپذیر می­باشد. در تولید بتن از ترکیب پودر آهن، خاکستر بادی، متاکائولن و پودر سنگ آهک تحت عنوان نام فراک به عنوان مصالح و جایگزین سیمان در درصدهای مختلف استفاده شده است. میزان مقاومت فشاری این بتن نسبت به بتن معمولی دارای مقاومت بالاتری می باشد.این نوع بتن، بتن بسیار نو ظهوری می باشد که آزمایش های کمی بر روی آن در دنیا صورت گرفته لذا اطلاعات کمی از آن در دسترس می باشد. از مهمترین ویژگی های این بتن می توان به استفاده از ضایعات آهن، کاهش آلودگی هوا و محیط زیست، صرفه جویی در هزینه ها و مقاومت فشاری بالاتر نسبت به بتن معمولی می باشد.در این پژوهش از فراک به عنوان جایگزین نسبی سیمان استفاده شده است. بعد از بدست آوردن نسبت های مناسب، مخلوط فراک را با درصدهای ۰، ۳، ۶ ، ۹ به عنوان جایگزین سیمان در نظر گرفته شد. آزمونه های ما در این پژوهش ۸  عدد بود که ۴ آزمونه ی دسته ی اول با درصدهای فراک مذکور و با ۰ درصد الیاف فولادی اجرا شد اما در ۴ آزمونه ی دسته دوم میزان ۱ درصد حجمی الیاف فولادی در مخلوط در نظر گرفته شد. آزمایش های انجام شده روی این نمونه ها شامل مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، اولتراسونیک قبل و بعد از حرارت بالا می باشد.  نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که افزایش میزان فراک منجر به افزایش ۱۶% مقاومت فشاری قبل از حرارت و بهبود  خاصیت مکانیکی آن نسبت به بتن معمولی (کنترل) گردید.
 

دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده

افزایش دما در حوادثی نظیر آتش سوزی همواره یکی از دغدغه های مهندسان می باشد که در صورت عدم مهار آتش سوزی، ممکن است به فروپاشی کلی سازه منجر شود. سازه های بتنی به دلیل مقاومت، در دسترس بودن و تاب آوری مناسب در برابر آتش سوزی همواره مورد استفاده مهندسان ساختمان هستند. مقاومت کششی بتن کمتر از مقاومت فشاری آن است و به همین دلیل پژوهشگران در تلاشند که با بهبود مقاومت کششی بتن، مقاومت آن را در برابر آتش سوزی و گرم شدن افزایش دهند. بتن حاوی الیاف فولادی به علت مقاومت کششی بالای فولاد، از مقاومت فشاری و کششی مطلوبی برخوردار است. در این پژوهش نمونه های بتن با استفاده از الیاف فولادی دوسر خم به مقادیر ۵/۰، ۱ و ۲/۱ درصد حجمی بتن و فوق روان کننده در درصد های ۵/۰، ۱ و ۳/۱ درصد وزنی سیمان تولید شد و سپس نمونه های عمل آوری شده بتن ۲۸روزه، پس از حرارت دهی با دماهای متفاوت به دو روش خنک شدن تدریجی با هوای محیط و مه پاشی (آب پاشی)، تحت آزمایش های مقاومت فشاری، مقاومت کششی (تست برزیلی) و سرعت موج عبوری امواج فراصوت (تست آلتراسونیک) قرار گرفت. نتایج بیانگر بهبود مقاومت کششی در سه درصد حجمی الیاف بترتیب به مقدار ۶/۱۴، ۸/۱۶ و ۵/۶۴ درصد نسبت به بتن بدون الیاف شد و همچنین مقاومت فشاری بتن پس از تحمل گرمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد و خنک سازی به روش مه پاشی به ترتیب دارای ۵/۴۴، ۶/۳۱ و ۳/ ۹ درصد و در روش خنک سازی تدریجی با هوا به ترتیب ۳/۴۳، ۹/۴۴ و۵۰ درصدی مقاومت فشاری شد.

فروه السادات حسنی، سیده زهرا موسوی نژاد، جمشید فولادی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

ملاس چغندرقند یک منبع کربن شناخته شده، ارزان و دردسترس برای رشد سلول‌های میکروبی است. قند موجود در ملاس به‌عنوان منبع کربن برای رشد میکروب‌ها مصرف می‌شود و ترکیبات غیرقندی آن به‌ویژه ترکیبات نیتروژن‌دار نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود رشد سویه‌های باکتریایی برعهده دارند. از سوی دیگر تثبیت سلول کامل، شامل استقرار سلول دست نخورده و محدود کردن فیزیکی آن در ناحیه ویژه‌ای از فضا با حفظ فعالیت کاتالیتیکی آن است که امکان استفاده مجدد از آن ها را فراهم می‌آورد. این تکنیک انجام پیوسته و سریع فرایندهای زیستی ‌را ممکن می‌سازد. همچنین بازده تولید و کیفیت محصول بهبود می‌یابد و بازیافت ساده‌تر آن امکانپذیر می‌گردد. سلول های زنده تثبیت‌شده، به‌عنوان بیوکاتالیزورهای کنترل شده، قادر به انجام واکنش‌های آنزیمی تک‌مرحله‌ای و فرایندهای تخمیری پیوسته می‌باشند. در بررسی حاضر، سلول‌های اشریشیاکلی در هیدروژل آلژینات کلسیم تثبیت شدند و با استفاده از ملاس چغندر قند به‌عنوان منبع کربن، در واکنش تولید تریپتوفان با دخالت پیش‌سازهای سرین و ایندول مورد استفاده قرار گرفتند. مقایسه تریپتوفان تولیدی توسط کاتالیزور سلولی آزاد و تثبیت‌شده در ژل، بر افزایش %۴۲/۹تولید این اسیدآمینه در بستر آلژینات کلسیم دلالت دارد. هم‌چنین این واکنش تولید در ۹ سیکل متوالی پیگیری شد و نتایج نشان دادند سلول‌های E.coli تثبیت‌شده در آلژینات، در حضور ملاس چغندرقند قادر به تولید اسیدآمینه تریپتوفان در چندین سیکل سلولی هستند. استفاده از ملاس (محصول جانبی صنایع کشاورزی) برای رشد سلول‌های میکروبی و تولید اسیدآمینه تریپتوفان، سبب کاهش در هزینه تولید و تولید مقرون به‌صرفه تریپتوفان شده است.

دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

قاب ها از سازه های پر کاربرد در صنعت به شمار می روند. آن ها برای تحمل انواع بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از خرابی های بزرگ در این سازه ها از یک یا چند ترک کوچک آغار می شود. با تشخیص به موقع ترک ها و تعویض یا تعمیر اجزای معیوب می توان از خرابی های بزرگ جلوگیری کرد.یکی از اثرات ترک‌ها ایجاد تغییر در مشخصه‌های دینامیکی و ارتعاشی سیستم می باشد. در این مقاله تشخیص ترک های سطحی در سازه‌ قاب با توجه به تغییر در فرکانس‌های طبیعی مورد بررسی قرار می گیرد.. روش اجزاء محدود به عنوان روش محاسبه فرکانس طبیعی سازه ترک‌دار مورد استفاده قرار گرفته است. سپس با توجه به اختلاف فرکانس های طبیعی در سازه سالم و سازه ترک دار، با انجام حل معکوس، محل و عمق ترک تعیین شده است. برای حل معکوس، الگوریتم بهینه یابی کلونی مورچگان به کار گرفته شده است. در این مقاله، نشان داده شده است که هر چند مشخصه جابجایی فرکانس های طبیعی، ابزار موثری برای یافتن ترک در یک تیر مجزا به شمار می رود ولی این ابزار به تنهایی برای یافتن ترک در یک قاب کافی نیست و باید مشخصه های دیگری مانند تغییر در مودهای ویژه سیستم نیز مورد توجه قرار بگیرد.

دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

صنعت راه و ساختمان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و برداشت کننده مواد از زمین و بزرگ‌ترین تولیدکننده ضایعات جامد است. از راه کارهای مناسب جهت کاهش مصرف مصالح معدنی، بازیافت و به‌کارگیری مجدد مواد پسماندی از جمله نخاله ساختمانی و آسفالتی می‌باشد. در این پژوهش اثر لاتکس لاستیکی بوتادین استایرن (SBR) و دوده سیلیسی بر مقاومت مکانیکی (مقاومت فشاری، خمشی، کشش غیر مستقیم، مدول الاستیسیته، شاخص چقرمگی)، نفوذپذیری (نفوذ آب، نفوذ تسریع شده یون کلر، مقاومت ویژه الکتریکی) و ریز ساختار بتن های ساخته شده با سنگدانه های آسفالت بازیافتی جایگزین درشت دانه طبیعی (۳۳ %، %۶۶ و ۱۰۰% وزنی)، بررسی شد. نتایج نشان داد که افزودن لاتکس و دوده سیلیسی به طور قابل توجهی موجب افزایش مقاومت مکانیکی شده و نفوذپذیری مخلوط های بتنی را به طور محسوسی کاهش می دهد. با استفاده از ریزنگار الکترون پویشی (SEM) و روش تحلیلی طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)، کیفیت و ریزساختار ناحیه انتقال میان سطحی (ITZ) بین ماتریس سیمانی- سنگدانه ارزیابی شد. تصاویر SEM نشان داد که مخلوط های حاوی لاتکس و دوده سیلیسی ساختار یکنواختی را در مرز مشترک ماتریس سیمانی- سنگدانه داشتند و همچنین تحلیل EDX بیانگر، کاهش ضخامت ITZ و نسبت کلسیم به سیلیس بود. جهت ارزیابی مکانیزم تاثیر لاتکس بر مقاومت فشاری، سه روش مختلف عمل آوری بر نمونه های مکعبی اعمال شد. نتایج نشان داد که مقاومت فشاری نمونه های عمل آوری شده در حرارت به طور محسوسی افزایش پیدا کرده که بیانگر کمک حرارت به شکل گیری غشاء پلیمری در نمونه های حاوی لاتکس است.

دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مطالعه آزمایش نیمه مخرب break-off برای ارزیابی مقاومت بتن حاوی الیاف فولادی در محل مورد بررسی قرار گرفته است. بتن حاوی الیاف فولادی بدلیل مزایای آن در افزایش چقرمگی و مقاومت بتن بویژه کششی و خمشی، در این مطالعه انتخاب شده است. بمنظور فراهم کردن یک پایگاه آماری کامل و جامع، ۲۴ طرح اختلاط با مقادیر مختلف عیار سیمان ۴۰۰، ۴۵۰ و ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب با نسبت آب به سیمان ثابت ۰/۴، حداکثر اندازه سنگدانه ۱۲/۵ و ۲۵ میلیمتر و الیاف فولادی با نسبت‌های حجمی ۰، ۰/۳۳، ۰/۶۷ و ۱ درصد در سنین مختلف ۱۴، ۲۸ و ۹۰ روز انتخاب گردید. سپس، عوامل تاثیرگذار بر خصوصیات بتن حاوی الیاف فولادی و همچنین نتایج آزمایش Break-off مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها نشان می‌دهد علاوه بر مشخصات آزمایش، درصد و مشخصات الیاف فولادی تاثیر بسزایی بر خواص بتن و نتایج آزمایش Break-off دارد. نتایج حاکی از آن است که ارزیابی مقاومت با روش فوق دارای قابلیت اعتماد مناسب می باشد، هر چند تخمین مقاومت بتن براساس یک منحنی کالیبراسیون کلی ممکن نیست. از اینرو منحنی های کالیبراسیون مستقل برای هر بتن با درصدهای متفاوت الیاف بمنظور تفسیر واقع گرایانه نتایج ارائه گردیده است.

دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مطالعه در ابتدا به بیان و معرفی کامل روش بدون شبکه محلی پترو-گلرکین بر پایه تابع شعاعی پرداخته می‌شود. در این راستا با استخراج معادلات جریان سیال در کانال شیبدار با جریان یکنواخت سعی شده است با استفاده از مبانی ریاضی روش بدون شبکه، معادله‌ی لاپلاس جریان رابطه‏سازی شود. عدم نیاز به هیچگونه شبکه ی پیش ضمینه، تطابق مناسب با شرایط مرزی و دقت بالا از ویژگی های این روش می باشد. در ادامه به منظور صحت سنجی، یک مثال عددی که دارای پاسخ تحلیلی می باشد، به کمک این روش حل و با پاسخ های دقیق مقایسه گردیده است. نتایج نشان می‏دهد روش باقی ‌مانده وزنی به عنوان یک روش‌ کارآمد و دقیق برای دست‏یابی به پاسخ‌های تقریبی معادله‌های‌ دیفرانسیل در روش‌های بدون شبکه‌بندی مورد توجه قرار می‌گیرد. در نهایت در مساله ی جریان در کانال، با استفاده از تابع شکل شعاعی که در محیط متلب پیاده شده است، مقدار سرعت بین گره ها در کانال شیب‌دار با جریان یکنواخت تقریب زده می‌شود. مثالی عددی با استفاده از این روش مورد بررسی قرار گرفته، با نتایج حاصل از روش ایزوژئومتریک و روش تحلیلی مقایسه شده و به تعیین کانتورهای سرعت پرداخته شده است. نتایج در سطح مطلوب با نتایج ناشی از حل تحلیل منطبق است. نتایج حاصل نشان-دهنده‌ی دقت بالای روش بدون شبکه محلی پترو-گلرکین بر پایه تابع شعاعی در مدلسازی مساله جریان آب داخل کانال شیب‌دار است.

دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

 در این پژوهش ضریب تضعیف خطی پرتو گاما و سطح مقطع پراکندگی پرتو نوترون دو سری از نمونه‌های بتنی حاوی پودر باریت به عنوان جایگزینی از ماسه با و بدون پودر گرافیت تحت اشعه گاما با چشمهCs-۱۳۷  و آشکارساز NaI (Tl) و تحت پرتو نوترون با چشمهAm-Be ۲۴۱  و آشکارساز BF۳ بررسی شد. مقاومت فشاری، مقاومت کششی و سرعت پالس اولتراسونیک نیز تعیین شد. تمام نمونه‌های بتن، به جز نمونه‌های کنترل، با مقدار ۴۰۰ کیلوگرم در متر مکعب سیمان و نسبت آب به سیمان۴/۰ با جایگزینی ۱۰ درصد میکروسیلیس در دو سری ساخته شده‌اند. در سری اول، پودر باریت با جایگزینی ۱۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد جایگزین ماسه شد و در مرحله دوم، ۱۰ درصد پودر گرافیت به نمونه‌های حاوی پودر‌های مختلف پودر باریت اضافه شده  است. نتیجه این پژوهش نشان داد که یک نمونه حاوی ۱۰٪ پودر باریت به اضافه ۱۰٪ پودر گرافیت می‌تواند به عنوان یک مقدار مطلوب برای بتن حفاظت شده در برابر اشعه های گاما و نوترون باشد.

 

دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به اهمیت اخلاق در موفقیت کسب‌وکارها، دانشجویان مدیریت امروز نیازمند درک صحیح از اخلاق و قضاوت اخلاقی در مواجه با مسائل اخلاقی بوده و باید با عوامل فردی و سازمانی موثر بر آن آشنا باشند. جو اخلاقی و ایدئولوژی اخلاقی از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر قضاوت اخلاقی تأثیر گذاشته و آن را دستخوش تغییر کنند. درواقع اصول و قواعد اخلاقی سازمان سنگ بنایی برای سبک زندگی افراد هستند که استدلال و قضاوت اخلاقی آنها را در موقعیت‌های چالش‌برانگیز تحت تأثیر قرار می‌دهند ولی این تأثیر می‌تواند با توجه به ایدئولوژی اخلاقی افراد متفاوت باشد. از این ‌رو هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر جو اخلاقی بر قضاوت اخلاقی و بررسی نقش واسط ایدئولوژی اخلاقی (آرمان‌گرایی، نسبی‌گرایی) در این تأثیرگذاری است که در میان ۳۰۹ دانشجوی مدیریت گروه بازرگانی دانشگاه لرستان مورد پیمایش قرار گرفته است. داده‌های گردآوری‌شده از پرسشنامه و سناریوی فروش با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل‌شده و نتایج حاکی از آن است که جو اخلاقی علاوه بر تأثیرگذاری مستقیم و مثبت بر قضاوت اخلاقی، به‌ صورت غیرمستقیم از طریق آرمان‌گرایی نیز تأثیر مثبتی دارد ولی این تأثیر از طریق نسبی‌گرایی معنادار نمی‌باشد. همچنین جو اخلاقی بر آرمان‌گرایی تأثیر مثبت و بر نسبی‌گرایی تأثیر منفی دارد. آرمان‌گرایی و نسبی‌گرایی نیز به‌ترتیب از تأثیر مثبت و منفی بر قضاوت اخلاقی برخوردارند. پژوهش حاضر با تمرکز بر نقش متفاوت ایدئولوژی اخلاقی در قضاوت‌های اخلاقی به‌ویژه در بین دانشجویان مدیریت که تاکنون از چشم پژوهشگران نادیده گرفته ‌شده است، نوآور بوده و می‌تواند نقش به‌سزایی در حوزه مدیریت ایفا کند.

دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

سیمان یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی در دنیا به خصوص کوره ها محسوب می شود. با توجه به آلایندگی تولید سیمان ۹۰۰ کیلوگرم گاز CO۲ به ازای تولید هر تن سیمان بیشتر تحقیقات سال های اخیر جهت جایگزینی سیمان با یک ماده جدید سازگار با محیط زیست بوده است. نتیجه این تحقیقات منجر به معرفی ماده جدیدی تحت عنوان فراک شد. فراک به عنوان ترکیب عمدتا یک ماده چسباننده آهنی است که کربن منفی را به دست می دهد. ساخت این ماده جدید از گرد و غبار آهن همراه با نسبت هایی از پودرسنگ آهک، خاکستر بادی، متاکائولین و اگزالیک اسید تهیه می شود. هدف این پژوهش بررسی دوام و مقاومت ملات های ژئوپلیمری حاوی فراک و الیاف بازالت در حرارت بالا است. لذا، برای این منظور در گام نخست نسبت های مختلفی از سرباره جهت بهینه یابی جایگزین سیمان هیدرولیکی گردید. در گام دوم بهترین نسبت سرباره  در گام اول با نسبت های مختلفی از فراک مخلوط می گردد تا بهترین درصد جایگزینی فراک بدست آید و در نهایت با افزودن درصدهای مختلفی از الیاف بازالت به بهینه ترین نمونه های گام دوم  نمونه های ملات تهیه شد و در هوای آزاد  آزمایشگاه عمل آوری گردید. سپس نمونه­های ۲۸ روزه در درجه حرارت های ۲۰۰و۶۰۰ درجه سانتیگراد مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که مقاومت ملات ژئوپلیمری حاوی فراک بترتیب افت ناچیز (۱۴%) و افت محسوس (۵۰%) را در دماهای مذکور کسب می کند و نمی تواند  مورد مناسبی جهت استفاده در بدنه کوره های گرمایی  باشد. نتایج نشان می دهد نمونه های با درصد الیاف کمتر (۰,۳ % ) مقاومت فشاری بیشتری را در  ۲۸روز(۵۳.۹ %) کسب کرده اند.
 



صفحه ۱ از ۱