جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای نصرت آبادی
محمد حسین صیادی اناری، فرزانه ارثیا، فهیمه نصرت آبادی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از انجام این تحقیق بررسی عملکرد سیستم تالاب مصنوعی جریان زیرسطحی افقیدر حذف فلز سنگین و سمی کروم توسط گیاه فراگمیتساسترالیس و بررسی اثر گیاه، ماده بستر، آهنگ بارگذاری هیدرولیکی و زمان ماند هیدرولیکی بر عملکرد سیستم بوده است. برای انجام این مطالعه تعداد ۱۲ سلول از سیستم پایلوت به صورت موازی و در ابعاد ۵۰×۷۵×۲۰۰ سانتی متر در محل تصفیه خانه دانشگاه بیرجند ساخته شد. دما و pH در همه سلول ها ثابت بود. نتایج نشان داد که بازده حذف کروم در سلول های حاوی گیاه فراگمتیس استرالیس بیشتر از سلول های فاقد گیاه است. تغییر ماده بستر از بافت درشت دانه به بافت ریز دانه باعث افزایش قابل توجه میانگین درصد حذف کرومشد (درصد حذف در دبی مشابه (l/d) ۱۰۰ در سلول های دارای گیاه با بافت ریز دانه و درشت دانه به ترتیب ۸۷/۳۱% و ۶۱/۲۴% و در سلول های فاقد گیاه با بافت ریز دانه و درشت دانه به ترتیب ۲۵/۳۱% و ۹۲/۱۴%). همچنین با افزایش زمان ماند از۱ به ۵ روز غلظت کروم خروجی کاهش و به تبع آن درصد حذف افزایش یافت. این نتایج نشان دهنده اثر مثبت سیستم تالاب مصنوعی جریان زیرسطحی افقی با حضور گیاه فراگماتیس استرالیس در حذف فلزات سنگین از جمله کروم می باشد و بنابراین جهت حذف فلزات سنگین از فاضلاب، استفاده از کشت گیاه فراگماتیس استرالیس و بافت ریز دانه پیشنهاد می شود.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پائیز ۱۳۹۹ )
چکیده
محیط کسبوکار بهواسطه تأثیر چشمگیر بر عملکرد همه بنگاههای اقتصادی، بر توسعه و رفاه اقتصادی مؤثر است. به زعم اکثریت کارشناسان اقتصادی، فضای کسبوکار در ایران وضعیت مناسبی ندارد. بسیاری از اقدامهایی که برای بهبود آن انجام شده است، بدون درنظرگرفتن برهمکنش عوامل و اجزای تشکیلدهنده محیط، در مجموع موفق نبودهاند. بنابراین قبل از هر اقدامی لازم است پس از شناسایی اجزای تشکیلدهنده این محیط به استخراج و مطالعه روی برهمکنش و تعامل بین این اجزا پرداخت. هدف پژوهش حاضر شناسایی گستره وسیع عوامل تشکیلدهنده محیط کسبوکار و استخراج روابط بین این اجزا است تا با بررسی و تحلیل این اجزا، بستر حیات و رونق محیط کسبوکار استخراج و ارزیابی شود. این پژوهش، ۴۸۱ مؤلفه محیط کسبوکار را شناسایی کرده و با بهرهگیری از نتایج ۱۷۵۱ پژوهش معتبر جهانی و داخلی، روابط بین آنها را استخراج کرده است. رویکرد «مدلسازی ساختاری تفسیری» بهعنوان یکی از ابزارهای پژوهش در عملیات نرم، افراد و گروهها را قادر میسازد که روابط پیچیده بین تعداد زیادی از عناصر را در یک موقعیت پیچیده تصمیمگیری، ترسیم کنند. این پژوهش با استفاده از «مدلسازی ساختاری- تفسیری» شدت اثرپذیری و اثرگذاری، اثرهای مستقیم و غیرمستقیم، نفوذ و وابستگی این روابط را تحلیل کرده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد، محیط قانونی اثرگذارترین بحث محیط کسبوکار ایران است. برایناساس، برای اصلاح و بهبود ریشهای محیط قانونی و به تبع آن محیط کسبوکار ایران، آسیبشناسی و بررسی سیستم قانونگذاری و رویههای بهبود اثربخش آن، مهمترین گزاره پیشروی سیاستگذاران است.
دوره ۱۶، شماره ۸۹ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعه جمعیت میکروبی مواد غذایی از نظر بهداشت، فساد و فناوری تولید مواد غذایی، مهم میباشد. از آنجایی که برداشت، درجهبندی و بستهبندی خرما (Phoenix dactylifera L.) اغلب به صورت دستی انجام میشود، حضور باکتریهای با منشاء انسانی در آن دور از ذهن نیست. از طرف دیگر میکروبهای موجود در خرما، بخصوص ارقام با رطوبت بالا، علاوه بر اینکه میتوانند عاملی برای ترشیدگی تلقی شوند، ممکن است در تخمیر و تولید سرکه مفید باشند. در این پژوهش هفت رقم خرما از جنبه جمعیت میکروبی و ویژگیهای شیمیایی بررسی شد. ماده خشک و اسیدیته ارقام مختلف خرما به ترتیب بین ۷۲ تا ۸۶ درصد و ۰۶/۰ تا ۷۸/۰ درصد متغیر بود. باکتریهای جدا شده، با کمک تکثیر ناحیه ۱۶S rDNA، تحلیل برش آنزیمی DNA ریبوزومی تکثیر یافته (ARDRA)، توالییابی و در نهایت مقایسه ژنهای ۱۶S rRNA، شناسایی شدند. نتیجه این پژوهش بر حضور استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، ائروکوکوس، باسیلوس و لوکونوستوک مزنترویدس در ارقام خرمای محلی دلالت داشت.