جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای نوفلی
حمید رضا گودرزی، علی نظری شیروان، مجتبی نوفلی، علی رضایی مکرم، مجتبی سعادتی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
پرتوسیس توکسین مهمترین عامل ویرولانس باکتری Bordetella pertussis است که از نوع اگزوتوکسین های پروتئینی AB۵ می باشد و آنتی ژن محوری درساخت واکسن های غیر سلولی سیاه سرفه است. به دلیل ملاحظات اقتصادی روشهای تخلیص پرتوسیس توکسین بطور کامل منتشر نشده است. هدف از این تحقیق، راه اندازی و اصلاح روش تخلیص پرتوسیس توکسین از مایع رویی کشت باکتری و زیست سنجی آن توسط آزمون CHO-cell بود. سویه واکسینال ۵۰۹ B. pertussis و سلول CHO از موسسه رازی تهیه گردید. کشت باکتری در فرمانتور ۳۰۰ لیتری در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد و در محیط B۲ به مدت ۴۴ ساعت صورت پذیرفت. سپس مایع رویی جدا سازی گردیده و به ترتیب با فیلتر ۴۵/۰ میکرومتر تصفیه گردید و سپس با دستگاه اولترافیلتراسیون (cut off ۱۰ kDa) تغلیظ شد. تخلیص توکسین توسط کروماتوگرافی میل ترکیبی با فتوئین سفاروز انجام گردید. پس از اعمال توکسین تخلیص شده بر منولایر سلولی CHO، فرایند خوشه ای شدن سلول ها از ساعت نخست پدیدار گردید و در مشاهدات ساعت دوازدهم به بعد متوقف شد. میزان توکسین تخلیص شده IU/ml ۴۳/۰ ±۵۳/۲ محاسبه گردید. طی تولید واکسن های سلولی، پس از جدا سازی جرم سلولی، فاز مایع دور ریخته می شود، حال آنکه نتایج بررسی حاضر نشان داد این فاز محتوی مقادیر قابل توجه توکسین می باشد. با توجه به آنکه استحصال پرتوسیس توکسین، رکن اصلی در توسعه و ساخت واکسن های نوین غیر سلولی است لذا تحقیقات تکمیلی در خصوص استفاده از سایر سویه ها و بررسی شرایط مختلف کشت باکتری پیشنهاد می شود.
مجتبی نوفلی، مریم اسدیپور، رضا یاری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: بوردتلا پرتوسیس باکتری گرممنفی و هوازی اجباری است که عامل بیماری سیاهسرفه و پاتوژن انحصاری انسان است. سیاهسرفه یک عفونت حاد تنفسی است و در نوزادان منجر به مرگ میشود. هدف این پژوهش، بررسی ژنهای خانهدار در سویه واکسینال بوردتلا پرتوسیس با تکنیک تایپینگ توالی چندلوکوسی (MLST) بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، چهار نمونه سویه واکسینال بوردتلا پرتوسیس ۱۳۴ و ۵۰۹ و دو نمونه استاندارد Tohama I و ۱۸۳۲۳ جمعآوری شدند. بعد از انجام آزمایشهای بیوشیمیایی، کشت و جداسازی آنها، تخلیص DNA ژنومی با روش فنل- کلروفرم و آنالیز توسط روش MLST انجام شد. بعد از تعیین توالی، تجزیه و تحلیل توسط نرمافزارهای استاندارد Clustalw ۲، MEGA ۵.۰۴ و DNASIS Max ۳ صورت گرفت. شباهت توالی نوکلئوتیدهای ژن ۱۶S rDNA سویهها به کمک نرمافزار BLAST با توالیهای ثبتشده در پایگاه اطلاعاتی ژنومی GenBank برای مقایسه و تعیین میزان تشابه توالیها انجام شد.
یافتهها: با توجه به باندهای ایجادشده و همچنین ترادف بازی حاصله، ژنهای خانهدار سویههای واکسینال بوردتلا پرتوسیس مورد تایید قرار گرفت. نتایج واکنش PCR برای ژنهای Pgm، Icd، Gly A و Tyr B نشان داد که همه نمونهها دارای ژنهای خانهدار با وزن ملکولی حدود ۵۰۰جفتباز بودند.
نتیجهگیری: در بررسی ژنهای خانهدار سویه واکسینال بوردتلا پرتوسیس با تکنیک MLST، سویههای واکسن سیاهسرفه (موسسه رازی؛ ایران) با سریهای استاندارد جهانی مطابقت دارد و هیچ گونه تغییر یا انحرافی در ژنهای مورد مطالعه رخ نداده است.