جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای پورسعید
سمانه پورسعید، محمدرضا کلباسی، سیده نفیسه حسنی، گرو یوشیزاکی، حسین بهاروند*،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
این مطالعه با هدف تولید ماهی کایمر حاصل از پیوند درون صفاقی SSCs ماهی آزاد دریای خزر به لاروهای تازه تفریخ شده قزلآلای رنگین کمان اجرا گردید. سلولهای اسپرماتوگونی از بافت بیضه ماهی آزاد ۸ ماهه با روش هضم آنزیمی استخراج شدند. از روش حذف تمایزی برای تخلیص سلولهای اسپرماتوگونی استفاده شد. پس از ۴۸ ساعت کشت در محیط L۱۵ حاوی سرم ۱۰%، سلولهای لایه رویی جمع آوری و با رنگ فلورسنت غشایی PKH۲۶ رنگ آمیزی شدند. سلولها به حفره صفاقی لاروهای تازه تفریخ شده قزل آلای رنگین کمان پیوند شدند. لاروها ۱۵ و ۳۰ روز پس از پیوند با استفاده از میکروسکوپ فلورسنت مورد بررسی قرار گرفتند. ۱۸۰ روز ماه پس از پیوند گناد ماهیان پیوند شده برای آنالیزهای مولکولی استخراج شدند. سلولهای پیوند شده به سمت گناد در حال تکوین قزل آلای رنگین کمان مهاجرت و کلون زایی کردند. حضور سلولهای ماهی آزاد دریای خزر در ۴/۴۱ درصد از گناد ماهیان قزل آلای رنگین کمان با استفاده از PCR تایید شد. نتایج این مطالعه برای اولین بار پیوند موفقیت آمیز بین گونهای را در قزل آلای رنگین کمان نشان داد. این مطالعه نشان داد که سلولهای سوماتیک قزل آلای رنگین کمان قادرند سلولهای اسپرماتوگونی ماهی آزاد دریای خزر را حمایت کنند. پیوند بین گونهای سلولهای اسپرماتوگونی دریچه جدیدی را برای حفاظت نژادهای کمیاب و گونههای در معرض تهدید گشوده است بنابراین پیوند SSCs به عنوان یک روش کاربردی برای حفاظت ذخایر ژنتیکی این گونه با ارزش قابل پیشنهاد می باشد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
آکوستیک امیشن یکی از روشهای بررسی مکانیزم خوردگی می باشد که از این روش پیشرفته میتوان برای تشخیص عیوب مختلف در سازههای تحت بار و اجزای آنها در زمینه تستهای غیر مخرب استفاده کرد. در این مقاله خورندگی محلولهای اسید سولفوریک و اسید کلریدریک بر روی فولادهای زنگ نزن ۳۰۴، ۳۱۶و فولاد GTD-۴۵۰با استفاده از آکوستیک امیشن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این موضوع، اطلاعات آکوستیک امیشن مربوط به آزمایشهای خوردگی جمعآوری و مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نمودار آزمایشها مجموع کانت در نمونههای دارای تنش بسیار بیشتر از نمونه های بدون تنش است که ناشی از حساسیت بالای فولادهای زنگ نزن در خوردگی تحت تنش میباشد. همچنین بازه فرکانسی نمونههای دارای تنش از بازه فرکانسی نمونه های بدون تنش کمتر میباشد. مجموع کانت فولاد زنگ نزن ۳۰۴ در نمونههای دارای تنش و بدون تنش بیشتر از فولاد زنگ نزن ۳۱۶ میباشد. خوردگی ناگهانی و شدید در اسید کلریدریک برای مواد تست شده به ویژه در نمونههای تحت تنش فولاد زنگ نزن ۳۰۴ مشاهده گردید که بسیار مخرب میباشد؛ زیرا این نوع از خوردگی باعث ایجاد حفرههایی با تمرکز تنش بالا و در نهایت شکست سازه می شود.
دوره ۲۱، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی توزیع تنش در حفرههای خوردگی روی پرهی کمپرسور توربین گازی به روش المان مرزی پرداخته میشود. در این راستا ابتدا نمونهی خمش دو نقطهای از جنس پرهی کمپرسور توربین گازی ساخته شده و به کمک آزمون پتانسیو استاتیک تحت پتانسیل mVSCE ۳۵۰ در محلول ۵/۳ درصد وزنی سدیم کلرید قرار میگیرد تا نمونه در محل خمش بیشینه دچار خوردگی حفرهای شود. سپس عمق حفرههای رشد یافته با استفاده از دستگاه ادیکارنت محاسبه میشود. با شبیهسازی نمونهی تحت خوردگی حفرهای در نرمافزار کامسول و تطابق نتایج آن با نتایج دستگاه ادیکارنت مشخص شد که شبیهسازی تا حد زیادی میتواند جایگزین تست آزمایشگاهی شود. برای محاسبهی توزیع تنش کششی در مقطع عرضی نمونهی تحت خوردگی حفرهای، گسستهسازی معادلهی لاپلاس حاکم بر نمونه انجام شد. با حل معادلات گسستهسازی شده و مقایسهی آنها با نتایج نرمافزار کامسول نتایج یکسانی بدست آمد. با توجه به نتایج، حفره تمایل دارد به صورت سطحی رشد کند. این یعنی رشد سطحی حفره از رشد آن در جهت عمق بیشتر است. دلیل این امر این است که در نزدیکی سطح نمونه، تنش کششی و پتانسیل الکتریکی زیاد است و همچنین واکنشهای شیمیایی و خوردگی در نواحی نزدیک به سطح حفره بیشتر است.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده
خوردگی داغ و رشد لایه اکسیدی (TGO) عوامل مخربی در پوششهای سد حرارتی (TBC) هستند که در شرایط کاری منجر به شکست پوشش میشوند. در مطالعه حاضر رفتار خوردگی داغ و تغییرات TGO برای TBC های که لایه رابط آن با روشهای اسپری پلاسمای اتمسفر (APS) و پاشش حرارتی سوخت اکسیژن با سرعت بالا (HVOF) اعمال شدند ارزیابی شده است. هر دو نوع پوشش برای شرایط یکسان تحت آزمایش خوردگی داغ سیکلی با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد در معرض نمکهای مذاب Na۲SO۴ و V۲O۵ قرار داده شدند سپس ریزساختار آنها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM) و آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شده است. همچنین تغییرات ضخامت TGO در سیکلهای مختلف با استفاده از نرمافزار Image J و تصاویر SEM اندازهگیری شده است. نتایج نشان میدهد با نفوذ مذاب نمکهای خورنده و واکنش آن با لایه YSZ یک تغییر فاز از تتراگونال به مونوکلینیک برای زیرکونیا اتفاق افتاده است و همچنین با تخلیه ایتریا از ساختار پوشش، محصولات واکنشی YVO۴ برای TBC ها به وجود آمده است. تحمل سیکل خوردگی داغ TBC ها و رفتار رشد TGO نشان میدهد پوششهای که لایه رابط آنها با روش HVOF اعمال شده است عملکرد بهتری نسبت به روش APS نشان میدهند.