جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای پیوند


دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

پیش­بینی دمای چاه هنگام عملیات درون­چاهی و تأثیراتی که بر روی لوله­­ها و وضعیت تنش وارد بر آن­ها دارد یکی از موارد مهم در طراحی عملیات تکمیل، تولید و تحریک چاه­های نفت و گاز می­باشد. تغییرات دمایی در طول عمر چاه می­تواند باعث تغییر در وضعیت تنشی لوله­های درون‌چاهی مانند لوله تولیدی و لوله جداری شده و مشکلاتی از قبیل جابجایی تاج چاه و یا کمانش (Buckling) لوله را ایجاد کند که هم از لحاظ ایمنی چاه و کارکنان و هم از لحاظ اقتصادی می­تواند زیان‌بار باشد. در این مطالعه عملیات مختلف تکمیل، تولید و تحریک در طول عمر یک چاه مانند راندن رشته تکمیل چاه، شروع تولید، بستن چاه، تزریق اسید و دیگر عملیات رایج در چاه­های نفت با ترتیبی کاربردی شبیه­سازی شدند. تغییرات دمایی ایجاد شده در طی این عملیات و تأثیر آن­ها بر روی وضعیت تنش لوله جداری و لوله تولیدی پیش‌بینی و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که تولید درازمدت از چاه بیشترین تغییرات دمایی را در چاه ایجاد می­کند. این افزایش دما در عمق ۴۳۰ فوتی از چاه که همان عمق mud line می‌باشد به حداکثر مقدار خود رسیده و به دلیل ثابت بودن لوله باعث کمانش آن و ایجاد گشتاور در عمق‌های پایین شده است. هم‌چنین به دلیل تغییرات طول لوله با دما و با گذشت زمان، زمان لازم برای رسیدن دمای لوله تولیدی به حالت پایدار جهت انجام آزمون‌های فشار بر روی لوله تولیدی حدود چند ماه می‌باشد و این نکته باید در آنالیز آزمون فشار لوله تولیدی لحاظ شود.


دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این پژوهش رفتار جمع شدگی پارچه¬های حلقوی پودی در هنگام خشک شدن، مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا مدلی برای پیش‌بینی تغییرات طول پارچه حلقوی با بافت ساده طی فرایند خشک شدن ارائه گردیده است. به منظور مدل‌سازی از یک جرم متمرکز، فنر و دمپر خطی استفاده شده است. با توجه به خیس بودن منسوج، جرم به صورت متغیر با زمان در نظر گرفته‌شده و معادلات غیر¬خطی حرکت با استفاده از روش بسط مستقیم درجه سه حل شده‌اند. نتایج حاصل از مدل با نتایج آزمایشات تجربی برای پنج نمونه با تراکم‌های طولی متفاوت مقایسه گردیده است. نتایج حاصل نشان داده است که در تراکم‌های طولی زیاد (طول حلقه کوچک) مدل ارائه‌شده قابلیت پیش‌بینی تغییرات طولی مرکز جرم پارچه در طی فرآیند خشک شدن و بعد از آن را به خوبی دارا می¬باشد. میزان خطا برای نمونه‌ها با طول حلقه کم حدود ده درصد می‌باشد. اما با افزایش طول حلقه، میزان خطا افزایش می‌یابد.
پروانه پیوند، زهرا واعظی، حسین نادری‌منش،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

هپاتوسلولار کارسینوما، رایج­ترین نوع سرطان کبد، علت اصلی مرگ در بیماران مبتلا به سیروز کبدی است. پودوفیلوتوکسین به عنوان یک ترکیب ضدسرطان طبیعی، خواص ضد توموری ایده­آلی برای درمان سرطان دارد ولی استفاده از آن به دلیل حلالیت و فراهمی زیستی ضعیف محدود شده است. بنابراین، یافتن یک سیستم تحویل داروی مناسب، از اهمیت زیادی در بهبود فراهمی زیستی پودوفیلوتوکسین برخوردار است. در این مطالعه از نانوذراتmPEG-PCL  برای دارورسانی پودوفیلوتوکسین به سلول­های سرطان کبد استفاده شده است. کوپلیمرهای mPEG-PCL سنتز و توسط روش­های آنالیز DLS،FTIR  و NMR تعیین ساختار شدند. غلظت بحرانی میسل شدن  (µg/ml) ۰۵۵/۰، متوسط سایز نانوذرات ۱۲± ۱۸۶ نانومتر و پتانسل زتا ۱۳/۵- میلی ولت به دست آمد. سپس دارو به روش نانورسوب­دهی در نسبت­های مختلف وزنی/وزنی کوپلیمر:دارو، در میسل­ها بارگذاری شد. سایز نانوذرات حاوی دارو ۲۰± ۲۱۴ نانومتر و نسبت وزنی ۱:۱ با میزان بارگذاری ۲۳/۱±  ۳۶/۷۷ به عنوان نسبت بهینه انتخاب شد. نتایج رهایش دارو تفاوت معنی­داری بین آزادسازی سریع پودوفیلوتوکسین آزاد و انتشار پایدارتر داروی بارگذاری شده نشان داد. در دمای C˚۳۷ رهایش دارو بیشتر بود که به تخریب ساختار پلیمرزوم در این دما نسبت داده شد.  با توجه به نتایج تست سمیت سلولی، مقدار IC۵۰ برای نانودارو، ml/μg ۶۴/۸ و پایین‌تر از مقدارIC۵۰  برای داروی آزاد (ml/μg ۷۹/۱۲) بود که تأثیر سمیت سلولی بهبود یافته نانودارو در مقایسه با داروی آزاد را نشان داد. بر اساس نتایج به دست آمده، نانوذرات پلیمرزوم می­توانند حامل­های بالقوه­ای برای تحویل، رهایش قابل کنترل و بهبود اثر سمیت پودوفیلوتوکسین در شیمی درمانی سرطان باشند.
 

صفحه ۱ از ۱