جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کارخانه
فهیمه قاسمی، علیرضا زمردی پور، علی اصغر کارخانه، محمدرضا خرمی زاده،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
هایپرگلیکوزیلاسیون فرایندی است که در آن با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک و جهش زایی هدفمند یک جایگاه جدید N-گلیکوزیلاسیون (موتیف Asn-Xxx-Ser/Thr) به درون توالی اسیدآمینه ای پروتئین نوترکیب وارد می شود. در صورت اتصال گلیکن جدید به آسپاراژین موجود در این موتیف، هایپرگلیکوزیلاسیون رخ می دهد. این فرایند بویژه در صنعت تولید پروتئینهای دارویی بسیار مورد توجه است. ویژگیهای فارماکوکینتیکی داروهای نوترکیب، ممکن است تحت تاثیر گلیکن اضافه شده قرار گرفته و نیمه عمر آنها افزایش یابد. در این تحقیق، بر اساس مطالعات بیوانفورماتیکی، در دامنه گلای فاکتور ۹ انسانی یک جایگاه جدید N-گلیکوزیلاسیون از طریق جهش زایی هدفمند مبتنی بر PCR و تبدیل کدون اسیدآمینه آرژینین شماره ۳۷ به آسپاراژین ایجاد شد. توالی رمز کنندۀ فرم جهش یافته فاکتور ۹ انسانی بطور موازی با توالی طبیعی (به عنوان کنترل)، در وکتور بیانی pCEP۴ مجهز به پروموتر ویروس سایتومگالو (CMV)، همسانه سازی شده و بیان آنها در سلولهای HEK۲۹۳ مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی رخداد هایپرگلیکوزیلاسیون در نوع جهش یافته، از روش گرادیان SDS-PAGE دارای شیب غلظت آکریلآمید و به دنبال آن وسترن بلاتینگ استفاده شد که نشان دهنده سنگینتر بودن محصول جهش یافته نسبت به فرم طبیعی بود. همچنین پس از هضم با استفاده از آنزیم PNGase هر دو محصول طبیعی و جهش یافته وزن مولکولی یکسانی کسب کردند. این نتایج نشان داد که افزایش وزن مولکولی پروتئین جهش یافته ناشی از اضافه شدن گلیکن جدید بوده و تایید کننده رخداد هایپرگلیکوزیلاسیون است.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده
در این مقاله طراحی رویتگر تطبیقی برای تخمین همزمان حالتها و پارامترهای نامعلوم در دستهای از سیستمهای غیرخطی که شروط لیپشیتز یکطرفه و شرط کراندار داخلی درجه دو را برآورده سازند، ارائه شده است. شرایط کافی برای پایداری این رویتگر تطبیقی به یافتن پاسخی برای یک ناتساوی به فرم کوادراتیک که از خطای حالتها و پارامترها تشکیل شده است، تبدیل شده و سپس با استفاده از یک تبدیل مختصاتی این شرایط بهصورت ناتساوی ماتریسی خطی، تبدیل گردیده است که به آسانی با استفاده از الگوریتمهای نرمافزاری استاندارد قابلحل میباشند. اگر شرایط مطرحشده برآورده گردند، همگرایی خطای تخمین حالت به صفر تضمین خواهد شد. هرچند همگرایی پارامترها هنگامی برآورده می شود که شرط تحریک پایا برقرار باشد. شبیه سازی های انجام شده بر روی یک مثال عددی حاکی از صحت عملکرد رویتگر تطبیقی پیشنهادی است.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
اختلال عملکرد در بافتهای مختلف در نتیجه آسیب سلولهای یک قسمت از بافت است که میتواند بهدلیل بیماریها، ضربههای شدید یا تصادفات به وجود آید. تاکنون تنها راه درمان اینگونه آسیبها، پیوند عضو بوده است، حال آن که این راه بهدلیل پسزدهشدن بافت پیوندی یا کمبود بافتهای اهدایی عمدتاً با سختیهایی همراه است. یکی از روشهای جایگزین، مهندسی بافت است که امروزه بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. مهندسی لایه سلولی روشی است که قادر به ایجاد بافت مهندسی لایهایشکل بدون نیاز به داربست است و در اصطلاح به آن "مهندسی بافت فاقد داربست" گفته میشود. سلولها روی ظروف حساس به دما که پایه اصلی آنها پلیمر پلیانایزوپروپیلاکریلآمید (PNIPAM) است در دمای ℃۳۷ کشت داده میشوند. سپس با کاهش دما تا ℃۲۰، لایه سلولی از روی سطح جدا میشود و بدون نیاز به بخیه یا چسب در ناحیه بافت هدف قرار میگیرد. در این مقاله مطالعات و آزمایشات انجامشده در حوزه مهندسی لایه سلولی بررسی شد. همچنین مزیتها و مشکلات این روش مورد ارزیابی قرار گرفت.