جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کریمپور
مریم کریمپور، احسان کامرانی، مرتضی یوسف زادی، ملیکا ناظمی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: با توجه به اهمیت بحث سلامت و برخی مضرات ترکیبات مصنوعی موجود، هدف مطالعه حاضر بررسی برخی خواص زیستی از جمله خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا (Haliclona caerulea) بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، عصارههای آلی ان-هگزان، دیاتیلاتر و متانول با روش بلایت و دایر از اسفنج دریایی تهیه شدند. سپس فعالیت ضدباکتریایی با روشهای انتشار دیسک، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از ارزیابی قدرت احیاکنندگی و تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل عصارهها سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها بهوسیله آزمونهای تحلیل واریانس یکطرفه و چنددامنهای دانکن صورت گرفت. نرمافزارهای SPSS ۱۹ و Excel ۲۰۱۳ به کار رفتند.
یافتهها: عصاره متانولی بیشترین اثر ضدباکتریایی بهویژه نسبت به باکتریهای گرممثبت باسیلوس سوبتیلیس در غلظت ۲/۵میلیگرم بر میلیلیتر و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر را داشت. عصاره دیاتیلاتری در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر بیشترین اثر آنتیاکسیدانی را نشان داد.
نتیجهگیری: عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا خاصیت ضدباکتری بیشتری را نشان میدهد و عصاره دیاتیلاتری این اسفنج خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری دارد.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
جراحی تعویض مفصل لگن یکی از موفقترین جراحیهای ارتوپدی است که در صورت بروز آرتروز در مفصل و تشدید وضعیت نامناسب آن، توسط جراح متخصص به بیمار توصیه میشود. اجزای مفصل مصنوعی در دراز مدت میتوانند با مشکلاتی همچون سایش، شلشدگی و جابهجایی همراه باشند. عدم تطابق ساختاری و مکانیکی اجزای مفصل مصنوعی با مفصل طبیعی بیمار پس از جراحی سبب میشود تا الگوی توزیع تنش روی استخوانها بهگونهای تغییر کند که قسمت اعظمی از بار توسط اجزای مفصل مصنوعی تحمل شده و درصد کمی از آن روی استخوان اعمال شود که در درازمدت سبب کاهش تراکم استخوان، شلشدگی و جابهجایی اجزای مفصل میشود. زاویه اینکلینیشن استابولارکاپ یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده نحوه توزیع تنش در استخوان و پروتز است. در این پژوهش، بیماری ۲۴ساله که از ناحیه مفصل لگن دچار آسیب شده مورد مطالعه قرار گرفته و اثر زاویه اینکلینیشن بر توزیع تنش در استابولوم و استابولارکاپ وی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا با استفاده از تصاویر سیتیاسکن، مدل سهبعدی استخوان و خواص مکانیکی مربوط به آن استخراج شده است. آزمایش گیت بیمار انجام شده و با استفاده از نرمافزار اپنسیم، الگوی حرکتی و نیروی عضلات وی در طول سیکل گیت استخراج شدهاند. پروتز مفصل لگن طراحی شده و در انتها، تحلیل مکانیکی مفصل با استفاده از نرمافزار المان محدود آباکوس انجام شده و اینکلینیشن صحیح استابولارکاپ برای این بیمار استخراج شده است. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که کاشت استبولارکاپ در زاویه اینکلینیشن ۴۵درجه در بدن این بیمار، سبب عملکرد بهتر پروتز و طول عمر بیشتر آن خواهد بود.
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
ربات کروی به رباتهای سیار کرویشکل مجهز به مکانیزم محرک داخلی که روی زمین بر اثر غلتیدن پوسته خارجیشان حرکت میکنند، اطلاق میشود. در این تحقیق، ابتدا یک نمونه ربات کروی آونگی، مدلسازی شد و سپس به تحلیل دینامیکی و استخراج معادلات حرکت صفحهای ربات بر مسیرهای غیرتخت صفحهای به روش لاگرانژ پرداخته شده است. همچنین با درنظرداشتن کمبود تعداد عملگر نسبت به تعداد درجات آزادی ربات کروی، طراحی یک کنترلکننده غیرخطی، مبتنی بر روشهای خطیسازی به کمک فیدبک انجام گرفته است. پس از آن با درنظرگرفتن شرایط اولیه غیرمنطبق بر مسیر، نامعینی پارامتری و نیز گشتاور اغتشاشی بر سیستم به بررسی عملکرد کنترلکننده پرداخته شده است. با انتخاب مسیر مناسب برای حرکت ربات، به شبیهسازی و حل عددی معادلات حرکت ربات در نرمافزار متلب پرداخته و زوایای چرخشی آونگ و گشتاور تولی شده توسط عملگر بهدست آمده است. نتایج حاصل، گویای عملکرد مطلوب و مقاوم کنترلکننده در دنبالکردن مسیر تعیینشده برای چرخش پوسته کروی ربات حین عبور بر سطح غیرتخت انتخابشده، است.