جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای گشتاسبی

شهریار حسن نیا، مینا بحری، فاطمه گشتاسبی، بهاره دبیرمنش،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

فیبرینوژن یکی از اجزای اصلی آبشار انعقادی است و به دنبال آسیب بافت، به سرعت، داربست نامحلول فیبرینی را تشکیل می دهد. فیبرین یک زیست پلیمر رشته‌ای است که به طور طبیعی در هنگام لخته شدن خون از پلیمریزاسیون فیبرینوژن تشکیل می شود. پس از آسیب‌های بافتی و شروع آبشار انعقادی، پلیمریزاسیون فیبرینوژن محلول توسط آنزیم ترومبین در یک شبکه فیبرین نامحلول آغاز و با همراهی پلاکت ها، لخته خون را تشکیل می دهند. این شبکه فیبرین برای ایجاد هموستاز پس از آسیب بافتی بسیار حایز اهمیت است. این زیست‌ پلیمر بدن همچنین به عنوان یک داربست موقت در ترمیم زخم نقش اصلی را ایفا می کندوبه دلیل ویژگی ساختاری و عملکرد فیزیولوژیک منحصربفرد خود، در پزشکی بازساختی مورد استفاده قرار میگیرد. فیبرین قادر به انتقال پروتئین های ماتریس خارج سلولی (ECM)مانند فیبرونکتین و فاکتورهای رشد است. از انواع داربست های اصلی فیبرینی مانند فیبرین غنی از پلاکت (PRF)و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)به عنوان زیست مواد اتولوگ در پزشکی بازساختی، ترمیم زخم، ارتوپدی و درمان‌های بازسازی و زیبایی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند. مشتقات و محصولات تخریب فیبرین نیز با تحریک نفوذ سلول ها و بازسازی بافت، نقش مهمی در روند ترمیم زخم ایفا می کنند و آنها به طور گسترده به عنوان ماده بیولوژیکی در توسعه محصولات جدید برای بیش از یک قرن مورد استفاده قرار گرفته اند.
 

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ویژه‌نامه ۱۳۹۲ )
چکیده

شکست هیدرولیکی به عنوان روشی برای تحریک مخازن نفتی به عوامل مختلفی از جمله خصوصیات محیطی که شکستگی در آن رشد می کند بستگی دارد. ناپیوستگی های موجود در مسیر ترک و خصوصیات مکانیکی آنها به عنوان یکی از مهمترین پارامترهای تأثیر گذار بر روند پیشروی شکست هیدرولیکی و هندسه آن شناخته می شوند. در این تحقیق با بررسی فرآیند برخورد و اندرکنش شکست هیدرولیکی با فصل مشترک لایه ها، نحوه گسترش و چگونگی توقف شکست هیدرولیکی در محیطهای چند لایه، مورد ارزیابی قرار گرفت. با انجام آزمایش شکست هیدرولیکی بر روی نمونه های مکعبی چند لایه، نحوه گسترش آن در سلول سه محوره واقعی و در حضور ناپیوستگی ها مورد بررسی قرارگرفت. همچنین با تغییر پارامترهای مقاومتی محیط دربرگیرنده شکست هیدرولیکی روند رشد ترک از محیط نرم به سخت و از محیط سخت به نرم و تأثیر پارامترهای الاستیک مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع ناپیوستگی؛ درزه باز، بسته و دارای پرشدگی تأثیر قابل توجهی بر روند رشد شکست هیدرولیکی دارد و همچنین تغییر خصوصیات الاستیک لایه ها می-تواند نحوه رشد ترک و هندسه آن را تحت تأثیر قرار دهد.

دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده-شکست هیدرولیکی، به عنوان روشی برای تحریک مخازن نفتی، به عوامل گوناگونی مانند ویژگی های محیطی که شکستگی در آن رشد می کند، بستگی دارد. ناپیوستگی­های قرار گرفته در مسیر ترک و ویژگی های مکانیکی آن ها از مهم ترین پارامترهای مؤثر بر روند پیشروی شکست هیدرولیکی و هندسه آن شناخته می­شوند. در این پژوهش نحوه گسترش و چگونگی توقف شکست هیدرولیکی در محیط های چند لایه، با بررسی فرایند برخورد و اندرکنش شکست هیدرولیکی با فصل مشترک لایه ها، ارزیابی شده است. با انجام آزمایش شکست هیدرولیکی روی نمونه­های مکعبی چند لایه، چگونگی گسترش آن در سلول سه محوره ی واقعی و در حضور ناپیوستگی­ها، بررسی شد. همچنین روند رشد ترک از محیط نرم به سخت و از محیط سخت به نرم با تغییر پارامترهای مقاومتی محیط دربرگیرنده شکست هیدرولیکی، مطالعه شد. نتایج نشان داد که نوع ناپیوستگی، درزه باز، بسته و دارای پرشدگی، اثر چشم گیری بر روند رشد شکست هیدرولیکی دارد؛ و تغییر ویژگی های الاستیک لایه­ها نیز می­تواند بر چگونگی رشد ترک و هندسه آن اثر گذارد.

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

تعیین دقیق پارامترهای دینامیکی سنگها در نرخهای بارگذاری بالا از جمله موضوعات بسیار مهم در زمینه‌های مختلف دینامیک سنگ می باشد. طیف وسیعی از مسائل مرتبط با مهندسی سنگ شامل انفجار، زلزله و نفوذ پرتابه‌ها در ارتباط مستقیم با علم دینامیک سنگ و رفتار دینامیکی سنگها می‌باشد. به منظور طراحی و تحلیل بسیاری از سازه‌های نظامی و دفاعی احداث شده در یا بر روی سنگ شامل نیروگاههای زیرزمینی، پناهگاههای زیرزمینی و مغارها، تشخیص دقیق رفتار دینامیکی سنگها تحت مقادیر مختلف نرخ بارگذاری لازم و ضروری می‌باشد. مرسومترین و پرکاریردترین تکنیک مورد استفاده به منظور تعیین رفتار دینامیکی مواد در نرخهای کرنش بالا آزمایش میله فشاری هاپکینسون است. در این تکنیک یک موج فشارشی با دامنه زیاد به نام موج ورودی، به سمت نمونه روانه شده و سپس امواج برگشتی و عبوری از نمونه همراه با موج ورودی توسط کرنش‌سنجهای نصب شده برروی میله‌های دستگاه ثبت می‌شوند. سپس با به کار بردن معادلاتی مشخص که حاکم بر آزمایش هاپکینسون هستند، منحنی تنش-کرنش دینامیکی نمونه به دست می‌آید. در این تحقیق، ابتدا پارامترهای مقاومتی ماسه سنگ در شرایط شبه‌استاتیکی به دست آمده و سپس آزمایش هاپکینسون در نرخهای بارگذاری مختلف انجام شده است و منحنی تنش-کرنش دینامیکی ماسه سنگ به دست آمده است. نتایج نشان می‌دهد که در نرخهای بارگذاری بالا مقاومت ماسه سنگ به مقدار زیادی افزایش پیدا می کند به‌گونه‌ای که با افزایش نرخ کرنش نمونه تا s^(-۱) ۱۵۰، مقاومت ماسه سنگ از مقدار حدود MPa ۱۶۰ در شرایط شبه‌استاتیکی به مقدار MPa ۲۶۰ در شرایط دینامیکی رسیده است.

صفحه ۱ از ۱