جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آلاینده نفتی

فائزه ربانی، وهب جعقریان، احمد آسوده،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف خالص­سازی و شناسایی بیوشیمیایی آنزیم تجزیه­کننده فنول از باکتری­های موجود در خاک­های حاوی آلاینده­های نفتی انجام پذیرفت. پروتئین کاتکول ۱و ۲ دی اکسیژناز از باکتریAneurinibacillus migulanus Isolate ZNU۰۵  استخراج و با استفاده از ستون کروماتوگرافی تبادل یونی  Q-Sepharoseتخلیص شد. فعالیت آنزیم در pHهای مختلف بین ۴ تا ۹، محدوده دمایی۲۰ تا ۷۰ درجه سلسیوس، و در حضور نمک کلرید یون­های فلزی مختلفی مانند ۲+  Ca، K+، Mn۲+،Co۲+ ،Zn ۲+،Mg۲+ ،­Cu۲+، + Na و حلال­های گوناگون شامل اتانول، اتیل­استات، پترولیوم­اتر، استونیتریل، ان-آمیل­الکل، ان-هگزان و تولوئن ارزیابی شد. همچنین فعالیت این آنزیم با استفاده از سوبستراهای گوناگون مانند فنول، کتکول، بنزوئیک اسید، پیروگالول و آلفا ـ نفتول بررسی گردید. آنالیز پروتئین به روش SDS-PAGE بیانگر وجود تک باند پروتئینی با وزن مولکولی حدود ۴۰ کیلودالتون بود. نتایج تعیین ویژگی آنزیم کتکول ۱و۲ دی اکسیژناز نشان داد که pH و دمای مطلوب به ترتیب ۵/۸ و ۳۰ درجه سلسیوس بود. فعالیت کاتالیتیکی آنزیم در حضور یون­های کلرید کبالت و روی (۵ میلی­مولار) و همچنین حلال آلی آمیل الکل، افزایش یافت، ولی دیگر یون­های فلزی و حلال­های آلی بکار رفته باعث کاهش و یا مهار فعالیت آنزیم شدند. از میان سوبستراهای مختلف بر روی فعالیت آنزیم، کتکول سوبسترای بسیار مطلوب­تری برای آنزیم بود، به طوری کهVmax  و Km آنزیم برای این سوبسترا به ترتیب ۹۵۹/۸ واحد بر میلی­گرم و ۹۹۲/۴ میکرومول بر میلی­لیتر می­باشد.

 

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف از انجام تحقیق بررسی قابلیت سیستم SBAR در تولید سریع گرانول‌ها و دستیابی به راندمان بالا در حذف آلاینده نفتی و MTBE در زمان کوتاه بود. به این منظور از دو سیستم SBAR یکسان با سطح مقطع دایره‌ای به قطر خارجی cm ۸ و ارتفاع cm ۱۱۰ به همراه بالا‌برنده به قطر داخلی cm۴ و ارتفاع cm۹۰ استفاده شد. در سیستم اول (R۱) چهار سیکل ۶ ساعته برای تصفیه هیدروکربن‌‌های نفتی و در سیستم دوم (R۲) شش سیکل ۴ ساعته برای حذف MTBE در نظر گرفته شد. راندمان حذف COD در دو سیستم‌ به ترتیب در بار آلی ۶۰۰ میلی‌گرم بر لیتر برابر ۱/۸۱ و ۲/۸۴ درصد و در ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر معادل ۸/۸۲ و ۹۰ درصد بدست آمد. با توجه به تغییرات بیوگرانول‌ها، COD بهینه معادل ۶۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر به ترتیب برای دو سیستم‌ انتخاب شد. با کاهش زمان ماند R۱ و R۲ به ترتیب به ۵ و ۳ ساعت، راندمان حذف آلاینده‌ها در COD بهینه هر سیستم به ترتیب به ۸/۷۷ و ۴/۸۳ درصد رسید. اولین گرانول‌ها در روز هفتم با اندازه mm ۴/۰ مشاهده شدند و در طول دوره راهبری به ترتیب به cm ۳/۱ و ۶/۰ رسیدند. دانسیته و سرعت ته‌نشینی گرانول‌ها در محدوده
g/mL ۱۹۹۸/۱-۰۲۵۲/۰ و cm/s ۳۲/۳-۰۲/۳ در R۱ و gr/mL ۰۶۵۰۲/۰-۰۵/۰ و cm/s ۹/۰-۴/۰ در R۲ قرار داشت. در دوره راهبری سیستم، سازگاری لجن به آلاینده ورودی سبب کاهش SVI۳۰ از مقدار اولیه mL/g ۲۷۷ به mL/g ۶۵-۴۲ شد.

دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

در این تحقیق تأثیر آلاینده­های نفتی بر مقاومت برشی خاک ماسه­ای بررسی شده و قابلیت افزودنی­های معدنی شامل زئولیت و پرلیت و همچنین کربنات منیزیم تولید شده از جذب دی اکسید کربن، جهت استفاده به عنوان جاذب­ آلاینده­های نفتی مورد مطالعه قرار گرفته است. خاک مورد مطالعه ماسه بددانه­بندی شده اخذ شده از دشت قزوین بوده و آلاینده­های مورد بررسی گازوئیل و نفت سفید می­باشند. به منظور ارزیابی تأثیر این آلاینده­ها بر مقاومت برشی ماسه، آزمایش­های برش مستقیم بر روی نمونه­های اشباع شده با آلاینده نفتی و در تنش­های عمودی ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ کیلوپاسکال صورت پذیرفت. نتایج حاصل نشان داد که زاویه اصطکاک داخلی خاک آلوده نسبت به خاک تمیز بیش از ۱۰ درجه کاهش می­یابد. با توجه به نتایج آزمایش­های برش مستقیم انجام شده بر روی نمونه­های آلوده عمل­آوری شده با جاذب­ها، افزودن جاذب­ها تأثیر چندانی بر مقاومت برشی ماسه آلوده نداشته و تغییرات زاویه اصطکاک داخلی نمونه­های عمل­آوری شده با جاذب نسبت به ماسه آلوده کمتر از ۱۰ درصد می­باشد. نمونه­های عمل­آوری شده با پرلیت و زئولیت به ترتیب بیشترین و کمترین مقاومت برشی را نشان دادند. در این تحقیق پتانسیل جذب آلاینده­های نفتی توسط جاذب­ها نیز مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج ارزیابی­ها، درصد جذب کربنات منیزیم بیش از ۹۰ درصد بوده که بیشتر از سایر جاذب­های مورد مطالعه در این پژوهش می­باشد. نتایج این تحقیق نشان می­دهد که کربنات منیزیم مورد مطالعه در این پژوهش از یک سو در فرآیند تولید باعث جذب گاز آلاینده دی اکسید کربن شده و از سوی دیگر قابلیت جذب درصد قابل توجهی از آلاینده­های نفتی در خاک را دارد.

صفحه ۱ از ۱