جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای اسپور

فرشید جابری‌انصاری، حسن جلیلی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: امروزه یکی از راه حل‌های کاهش کلسترول خون استفاده از داروهایی به نام استاتین است که از سنتز کلسترول جلوگیری می‌کنند. این مواد به‌دلیل شباهت به موالونات موجب مهار رقابتی آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می‌شوند. لواستاتین یکی از اولین داروهای استاتینی کشف‌شده است که توسط میکروارگانیزم‌های زیادی تولید می‌شود. تولید صنعتی این متابولیت توسط قارچ آسپرژیلوس ترئوس در کشت مایع انجام می‌شود. هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر سن اسپور در هنگام تلقیح بر تولید لواستاتین بود. همچنین تاثیر افزودن روغن زیتون و تتراسایکلین به‌عنوان القاگرهای تولید لواستاتین بررسی شدند.
مواد و روش‌ها: در تحقیق تجربی حاضر سوسپانسیون‌های متفاوتی از سن‌های مختلف اسپور تهیه و به محیط کشت قارچ آسپرژیلوس ترئوس ATCC ۲۰۵۴۲ اضافه شدند، غلظت لواستاتین نیز با کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: بیشترین میزان لواستاتین با تلقیح اسپورهایی با سن ۸۵ روز و برابر با ۶۰میلی‌گرم بر لیتر مشاهده شد که حدود دوبرابر بیشتر از تلقیح با اسپورهایی با سن ۱۰ روز بود. بهترین میزان تلقیح اسپور ۱۰۷×۰/۵ اسپور بر میلی‌لیتر به دست آمد. تولید لواستاتین هنگامی که از تتراسایکلین و روغن زیتون به‌عنوان القاگرها استفاده شد به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.
نتیجه‌گیری: با افزایش سن اسپور تلقیحی تولید لواستاتین و زیست‌توده بیشتر می‌شود. تولید لواستاتین هنگام افزودن تتراسایکلین و روغن زیتون بیش از ۱/۵برابر نسبت به شیره خرمای تنها افزایش می‌یابد.


دوره ۱۳، شماره ۵۷ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

دوغ یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که از طریق تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه تولید می شود.  به منظور شناسایی و جداسازی ریزسازواره های موجود در نمونه های دوغ های صنعتی ایران از روشواکنش PCR و توالی یابیاستفاده شد. نمونه های دوغ مورد آزمون متشکلاز ۱۷ نام تجاری بود. پس از انجام شناسایی مقدماتی با استفاده از روش های مشاهده میکروسکوپی و بیوشیمیایی، برای تایید نتایج حاصل از نمونه ها محیط های کشت خالص تهیه و شناسایی با استفاده از روش PCR و توالی یابی ادامه یافت. براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن ۱۶S rRNA باکتری های لاکتوباسیلوس (ل. برویس، ل. فرمنتوم، ل. پاراکازئی، ل. گالیناروم) از خانواده باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، باسیلوس های اسپوردار گرم مثبت (ب. لیچینه فرمیس، ب. آنتراسیس  و ب. سوبتیلیس) و باکتری های تولیدکننده اسیداستیک (استوباکتر تروپیکالیس  و استوباکتر ایندونزینسیس) شناسایی شدند. علاوه بر آن براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن D۱/D۲ ۲۶S rDNA مخمرهای پیشیا فرمنتنس، کریپتوکوکوس مگنوس  و ساکارومایسس یونیسپوروس در نمونه های دوغ صنعتی یافت شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که علاوه بر باکتری های لاکتیکی غیراستارتری، سایر انواع باکتری ها و مخمرها در نمونه های دوغ صنعتی ایران حضور داشته باشند.

دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: ترکیبات ارگانوفسفره به وفور در آفت‌کش‌ها و عوامل عصبی شیمیایی استفاده شده‌است. آنزیم ارگانوفسفر هیدرولاز یک پروتئین همودایمر است که اولین بار از باکتری سودوموناس دیمینوتا و فلاوباکتریوم جدا شده است. این آنزیم قادر به تجزیه گستره وسیعی از ترکیبات ارگانوفسفره سمی است. استفاده از فرم تثبیت شده این آنزیم در مقابل فرم آزاد آن باعث افزایش پایداری آنزیم می­شود و قیمت آن را به‌واسطه امکان بازیافت و استفاده مجدد از آن کاهش می‌دهد. همچنین با تثبیت آنزیم امکان جداسازی آسان و سریع آن از محیط واکنش نیز فراهم می‌شود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه ژن کد کننده آنزیم نوترکیب ارگانوفسفر هیدرولاز در ناقل بیانی (+)۲۶b -pET کلون شد و در میزبان اشرشیاکلی(E. coli)BL۲۱ (DE۳) pLysS  بیان و به داخل محیط کشت باکتری ترشح شد. سپس آنزیم خالص‌سازی و برای اولین بار روی سطح اسپور باکتری باسیلوس سوبتیلیس به روش جذب سطحی تثبیت شد. نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که تقریباً حدود ۴۲ تا ۴۵ درصد فعالیت آنزیم ارگانوفسفر هیدرولاز در ارتباط با اسپور‌ها مشاهده شد و در pH و دمای بهینه فعالیت آنزیم با جذب روی اسپور تغییری حاصل نشد اما پایداری آنزیم متصل به اسپور در دما و pH‌های بالا بیشتر از فرم آزاد آنزیم بود. نتیجه‌گیری: با توجه به امنیت اسپور باکتری باسیلوس سوبتیلیس برای انسان و محیط زیست از این سیستم می‌توان به‌عنوان یک تجزیه‌گر زیستی دوستدار محیط زیست برای تجزیه ترکیبات ارگانوفسفره با کارآیی بالا استفاده نمود.

دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف اصلی از انجام این مطالعه، جداسازی و تعیین خصوصیات آن دسته از باکتری های اسپورزای خاک می باشد که طی فاز سکون می توانند پروتئین های کریستالی پارا-اسپورال علیه لارو فلس بالان تولید کنند. دو روش مختلف برای جداسازی سویه های اسپورزا مورد استفاده قرار گرفت. از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای شناسایی محتوای ژن های cry در سویه های جداسازی شده و از روش تعیین ترادف ۱۶S rRNA برای شناسایی سویه های باکتریایی استفاده شد. کارایی سویه ها بعنوان حشره کش در یک آزمون زیست سنجی با استفاده از لارو حشرات انجام شد. با توجه به وجود کریستال های ذخیره ای و الگوهای الکتروفورزی (SDS-PAGE) ، ده سویه باکتریایی از ۲۰۰ نمونه خاک جداسازی شد. آنالیز مخلوط های کریستال-اسپور با کمک SDS-PAGE طیف وسیعی از پروتئین ها با وزن مولکولی بین ۱۱ تا ۲۳۰ کیلودالتون را نشان داد. داده های آنالیز PCR نشان داد که فقط دو سویه RIPI۶ و RIPI۱۸ واجد ژن cry۳ می باشند. همچنین، فقط سویه های RIPI۲۱ و شاهد (باسیلوس تورنجیینسیس کورستاکی) واجد ژن cry۱ بودند. ترادف یابی ژن های ۱۶S rRNA تمام سویه های جداسازی شده وجود یک انطباق حداقل ۹۶ درصدی با سویه های باسیلوس تورنجیینسیس ثبت شده در بانک ژنی را نشان داد. نتایج آزمون های زیست سنجی نشان دهنده کارایی سویه های RIPI۷, ۱۰ , ۲۲ در کشتن لاروهای Anagasta kuehniella و Plutella xylostella بود. به طور خلاصه می توان گفت که برای کنترل بیولوژیک آفات گیاهی در شمال ایران می توان برخی از گزینه های باکتریایی را نیز مورد توجه قرار داد.
 

دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

اهداف: کوکسیدیوزیز از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در طیور است که هر ساله خسارت زیادی وارد می‌کند. گیاه شیرین‌بیان در طب سنتی برای موارد متعددی استفاده می‌شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، ارزیابی عصاره‌های آبی و الکلی این گیاه بر اووسیست‌های آیمریا تنلا در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش‌ها: ابتدا پس از خوراندن تعداد ۷۵۰۰۰ اووسیست به جوجه‌های ۱۴ روزه اووسیست‌های غیر اسپوروله به دست آمد. برای به‌دست‌آوردن اووسیست اسپوروله مقدار ۹گرم از مدفوع جوجه‌ها در بی‌کرومات‌پتاسیم ۲% خیسانده و به مدت ۷۲ ساعت در دمای °C۲۷ انکوبه شد. غلظت‌های ۱، ۲ و ۵% عصاره‌های آبی و الکلی شیرین‌بیان تهیه و اووسیست‌ها به مدت ۴۸ ساعت در تماس با این عصاره‌ها قرار گرفتند و تعداد اووسیست‌های اسپوروله و غیر اسپوروله در ساعت‌های ۱، ۱۲، ۲۴ و ۴۸ شمارش شدند. به‌منظور جلوگیری از هر خطا، آزمایشات سه بار تکرار شدند.
یافته‌ها: عصاره‌های شیرین‌بیان در مقایسه با گروه کنترل در همه غلظت‌های مورد استفاده اثر بهتری در کاهش تعداد اووسیست‌های اسپوروله و غیر اسپوروله آیمریا تنلا داشتند (۰/۰۵p<). این اثر مهارکنندگی با زمان ارتباط مستقیم داشت و به‌طور مداوم با گذشت زمان افزایش می‌یافت.
نتیجه‌گیری: عصاره الکلی شیرین‌بیان در مقایسه با عصاره آبی اثر بهتری داشت، به‌طوری که بهترین تاثیر مربوط به عصاره ۵% الکلی بود. با این حال شناخت بهترین دوز برای بیشترین اثرات ضدکوکسیدیایی عصاره شیرین‌بیان همچنین اثرات آن بر سایر گونه‌های آیمریا و مدل‌های حیوانی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.


صفحه ۱ از ۱