۹ نتیجه برای اشریشیاکلی
روح الله قاسمی، هادی هاشم زاده، حمیده رضوی، باقر یخچالی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: هورمون رشد، یک رشته پلیپپتید غیرگلیکوزیله ترشحی از سلولهای غدد هیپوفیز همه مهرهداران است که تنوع وسیعی از فعالیتهای زیستی را دارا بوده و با توجه به اهمیت این هورمون و کاربردهای درمانی مهم و متنوع آن در پزشکی، تولید نوترکیب آن میتواند از درجه اهمیت بالایی برخوردار باشد. در دهههای اخیر، مهندسی پروتئین و مهندسی ژنتیک سبب شده است که میزان بالایی از سطح بیان و تولید این پروتئین در میزبانهای مختلفی از جمله باکتری اشریشیاکلی حاصل شود و با تکنیکهای جدید، خالصسازی و سنجش هورمون تولیدی بهآسانی انجام گیرد. بنابراین هدف پژوهش مروری حاضر، بررسی تولید هورمون رشد انسانی نوترکیب (rhGH) و چالشهای پیش رو انجام گرفت.
نتیجهگیری: از جمله مشکلاتی که در مسیر بیان و تخلیص هورمون رشد انسانی میتوان به تولید اجسام تودهای در بیان پروتئینهای نوترکیب در سیتوپلاسم سلولها، آلودگیهای ناشی از پروتئینهای میزبان، ریکاوری پایین پروتئین از این تودهها، ترشح کم پروتئینها به فضای پریپلاسمی، هزینه بالای تولید مخصوصاً در مرحله تخلیص و غیره اشاره کرد. بهعلت عدم نیاز به گلیکوزیلهشدن این هورمون و نیز راندمان بالا و سادگی کار، سیستمهای باکتریایی مخصوصاً اشریشیاکلی اقتصادیترین و موثرترین سیستمها در بیان پروتیئنهای هترولوگ هستند و میتوان عنوان کرد که باکتری اشریشیاکلی کارآمدترین میزبان برای تولید هورمون رشد انسانی نوترکیب است. مرحله خالصسازی هورمون معمولاً پرهزینهترین مراحل تولید محسوب میشود. از این رو یک طراحی مطلوب بهمنظور داشتن بالاترین میزان ریکاوری پروتئین هدف همراه با حذف همه آلودگیها از محصول نهایی و کاهش مراحل تخلیص مورد نیاز است.
دوره ۱۰، شماره ۴۱ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده اثر ضد میکروبی فیلم حاوی اسانس آویشن شیرازی بر روی سه میکروارگانیسم مهم بیماریزای مواد غذایی سالمونلا تیفی موریوم (۱۴۰۲۸ATCC)، اشرشیاکلیO۱۵۷:H۷ (ATCC ۳۵۲۱۸ ) و استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC ۱۴۳۱) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این کار ابتدا کمترین غلظت بازدارنده(MIC) و کمترین غلظت کشنده(MBC) اسانس آویشن شیرازی در ۶ سطح غلظتیppm ۱۲۵،۲۵۰،۵۰۰،۱۰۰۰،۲۰۰۰،۴۰۰۰ با استفاده از روش آزمایش رقت در محیط مایع برای هر یک از میکروارگانیسم های ذکر شده تعین گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس آویشن شیرازی اگر چه بر هر سه باکتری موثر است، ولی بیشترین تاثیر آن براستافیلوکوکوس اورئوس با MIC و MBC برابر با ppm ۲۵۰ بود. میزان MIC و MBC برای دو میکروارگانیسم دیگر ppm ۵۰۰ به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی فیلم با کمک روش دیسک های انتشاری انجام گرفت. در این آزمون نیز نشترین قطر هاله بازدارندگی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس با متوسط قطر هاله برابر با ۱۷/ ۲۵ میلی متربود. متوسط قطر هاله برای سالمونلا تیفی موریوم و اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ برابر با ۰۲/۱۵ و ۶۲/۱۷میلی متراندازه گیری شد.
دوره ۱۱، شماره ۴۴ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
میوه انار منبع سرشار ترکیبات فراسودمند با اثرات سلامت بخش هست. فرآوری حرارتی تأثیر قابل توجهی بر این ترکیبات دارد. بنابراین، در تحقیق حاضر تأثیر امواج فراصوت به عنوان فنآوری غیرحرارتی بر غیرفعالسازی ریززندههای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در آب انار مورد بررسی قرار گرفت. آب انارهای حاصل از رقمهای انار ملس و آلک ساوه با ریززندههای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه تلقیح شدند. سپس با استفاده از سامانه فراصوت مجهز به پروب ۱۹ میلیمتری در فرکانس ثابت ۲۰ کیلوهرتز در شدتهای ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد به مدت ۰، ۳، ۶ و ۹ دقیقه در یک محفظه شیشهای دو جداره تحتتاثیر امواج فراصوت قرار گرفتند. شمارش تعداد سلولهای زنده نمونهها بر روی محیط کشت اختصاصی انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله تیمار فراصوت در شدتها و زمانهای مختلف اثر معنیداری بر جمعیت میکروبی داشت (p<۰,۰۱)، درحالی که، نوع آب انار تاثیر قابلتوجهی بر جمعیت میکروبی نداشت. غیرفعالسازی اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در شدتهای ۵۰ و ۷۵ درصد کمتر از یک سیکل لگاریتمی بود. درحالی که در شدت ۱۰۰ درصد به مدت ۹ دقیقه متوسط کاهش تعداد سلولهای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در دو نوع آب انار به ترتیب به میزان ۲ و ۱/۱ سیکل لگاریتمی بود. طراحی مناسب ظرف دوجداره شیشهای، بررسی اثر امواج فراصوت به تنهایی و در دمای ثابت (۱±۲۵ درجه سانتیگراد) را امکانپذیر ساخت. بنابراین، به نظر میرسد که کنترل دما در این روش امکان غیرفعالسازی موثر ریززندههای مورد مطالعه را غیرممکن میسازد،
مگر اینکه مدت زمان به کارگیری فراصوت افزایش یابد که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
دوره ۱۱، شماره ۴۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده رشد پاتوژن های غذایی از شایع ترین مشکلات صنایع غذایی است. برای آنکه ماندگاری محصولات غذایی مختلف با نانو ذرات افزایش یابد روشی نو برای پوشش با نانو ذرات نقره ارائه شد. در ابتدا نانو ذرات نقره تولید و خواص نوری آنها توسط دستگاه طیف سنجی مرئی- فرابنفش بررسی شد. سپس با استفاده از روش نفوذ-تبخیر این ذرات در منافذ ظروف سفالی نشانده شدند. از قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره آزمونهای میکروسکوپ الکترونی روبشی۱، دتکتور اشعه ایکس۲، طیف پراش پرتو ایکس۳ و میکروسکوپ نیروی اتمی۴ به عمل آمد. توزیع اندازه ذرات نانو نقره تولید شده در محدوده ۳۰-۱۰ نانومتر تعیین شد. در مرحله بعد خاصیت آنتیمیکروبی قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره بر روی دو پاتوژن غذایی اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. اثر مثبت آنتی باکتریال نانو ذرات نقره در هر مورد تایید شد و مشخص شد که اثر ظروف تولید شده محتوی نانو ذرات نقره بر روی باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بیشتر از باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس است. تصور می شود این بدلیل ضخامت بیشتر دیواره پپتیدوگلیکان در باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی است. همچنین با افزایش میزان نقره قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره خاصیت ضدمیکروبی این ظروف افزایش می یابد. کلید واژه گان: نانوذرات نقره، نفوذ-تبخیر، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
۱ SEM (Scanning Electron Microscope) ۲. EXD (Energy dispersive spectrometer) ۳. XRD (XRay Diffractometer) ۴ AFM (Atomic Force Microscopy)
حمیدرضا فرزین، محدثه امیری، سمیرا کدوغنی ثانی، مجید جمشیدیان مجاور،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه
عفونت مجاری ادراری یکی از معمول ترین و رایج ترین عفونت های باکتریایی می باشد به طوری که نسبت قابل توجهی از مراجعه کنندگان به بیمارستان ها (حدود ۳۰-۴۰ درصد) را به خود اختصاص می دهد. نانوذرات نقره با آزاد سازی یون های نقره علیه باکتری های گوناگون اثر دارند . این مسئله که باکتری ها نسبت به نانوذرات مقاومت پیدا نمی کنند بسیار مهم و ضروری می باشد و به همین علت بر طیف وسیعی از باکتری ها اثرگذار خواهند بود.
مواد و روش کار:
در این مطالعه ۵۰ نمونه از کشت های مثبت دارای عفونت ادراری ارجاع شده به آزمایشگاه بیمارستان امام رضا شهرستان بجنورد، مورد بررسی قرار گرفت. بررسی مقاومت و حساسیت جدایه ها با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره ی آبی قارچ گانودرما لوسیدوم به روش میکرودایلوشن انجام گردید. جهت اندازه گیری ابعاد و شکل نانو ذرات نقره از میکروسکوپ الکترونی رویشی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانو ذرات امکان دخالت را داشتند آنالیز طیف سنجی مادون قرمز انجام شد.
یافته ها: بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (۸۴ درصد) بود. نانو ذرات حاصله دارای ابعاد ۲۰ تا ۴۵ نانومتر بود.
نتیجه گیری:
نانو ذرات تولید شده دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و می توانند در مقادیر معین جایگزین خوبی در درمان بیماری های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک ها باشند
دوره ۱۷، شماره ۱۰۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ یکی از پاتوژنهای مهم در ایجاد مسمومیتهای غذایی در محصولات گوشتی است. در این پژوهش اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر رشد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس اسطوخودوس در مورد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ با استفاده از روش ماکرو دایلوشن براث به ترتیب ۶۲۵/۰ % و ۲۵/۱ % تعیین گردید. اسانس اسطوخودوس در سه غلظت (صفر، ۵/۰ و ۱ درصد) و نمک در سه غلظت (صفر، ۲ و ۴ درصد) به گوشت چرخ شده اضافه گردید. در مرحله بعد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ به میزان CFU/gr۱۰۵ به تمیارهای مختلف گوشت چرخ شده تلقیح شد. گوشت های چرخ شده و تلقیح شده با باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ در روزهای (صفر، ۳، ۶ و ۹) نگه داری شده در دمای یخچال (۴ درجه سانتی گراد) مورد شمارش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تمام تیمارها بر جلوگیری از رشد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ معنی دار (P< ۰,۰۵) بود و میانگین لگاریتم تعداد باکتری در دوره ۹ روزه، در همه گروهها کمتر از گروه کنترل بود. به طور مقایسه ای اثر نمک به تنهایی نسبت به اثر اسانس به تنهایی بیشتر بود. بیشترین اثر مهارکنندگی مربوط به استفاده همزمان اسانس و نمک بود.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
کلیفرمها، به ویژه اشریشیاکلی یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده گاستروانتریت و شاخص میکروبی آلودگی آب و مواد غذایی محسوب میگردند. سویههای اشریشیاکلی انتروهموراژیک به دلیل ایجاد اسهال خونی و سندرم همولیتیک اورمیا از مهمترین پاتوژنهای رودهای محسوب میگردند، که اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ مهمترین و شایعترین این گونه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ در بستنیهای سنتی و دستساز و مقایسه کارآمدی محیط کروموژن با محیط استاندارد جهت تشخیص آن بود. در این مطالعه، تعداد ۹۰ نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده از سه منطقه شهری شهر بندرعباس، در دو فصل گرم و سرد جمعآوری و به منظور شمارش کلیفرمها، جستجوی اشریشیاکلی و جستجوی اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ از دو روش استاندارد و کروموژن استفاده شد. نتایج نشان دادند که تعدادکلیفرم در ۱/۸۱ % از نمونهها بیش از حد مجاز استاندارد بود، و ۹/۲۸ % از نمونهها آلوده به اشریشیاکلی بودند. اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷، ۲/۲ % به روش استاندارد و ۴/۴ % به روش استفاده از محیط کشتهای کروموژن از نمونهها جداسازی گردید. تحلیلهای انجام شده نشان داد که با استفاده از محیطهای حاوی مواد کروموژن، میتوان با حداقل خطای احتمالی، اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ را تشخیص داد. طی این تحقیق مشخص شد که روش کروموژن برای شناسایی اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ بهتر از روش استاندارد میباشد. همچنین نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که میباید نظارت دقیقتری بر کیفیت و وضعیت بهداشتی بستنیهای سنتی و دستساز صورت گیرد.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
اینترلوکین۱۵ (IL-۱۵)، سایتوکاینی است که به واسطه فعالیتهای فیزیولوژیکی آن میتواند در درمانهای ضدسرطان نقش ایفا کند. IL-۱۵ باعث تمایز، تکثیر، فعالشدن و بقای سلولهای کشنده طبیعی میشود و بقای لنفوسیتهای T خاطرهای را بهبود میبخشد. از آنجایی که راندمان تولید و تخلیص این سایتوکاین عمدتاً پایین است، علیرغم پیشرفتهای اخیر، همچنان بهینهکردن شرایط تولید، ارزشمند است. بنابراین در مطالعه حاضر، اقدام به کلون و بیان ژن IL-۱۵ انسانی در باکتری متفاوت با سویههای قبلی شد و به جای بیان در باکتری E. coli سویه رایج BL۲۱، از سویه Rosetta (DE۳) استفاده شد که قادر است با استفاده از کدونهای نادری که در باکتری کمتر مورد استفاده قرار میگیرند، بیان ژنهای یوکاریوتی را بهتر از سویههای دیگر انجام دهد، بهطوری که پروتئین بیانشده شباهت بیشتری به پروتئین انسانی داشته باشد. پس از سنتز ژن IL-۱۵، توالی مورد نظر در وکتور بیانی باکتریال pET۲۸a کلون شد و پس از تایید با کلنیPCR، هضم آنزیمی با آنزیمهای BamHI و XhoI و مشاهده باند ۳۹۱ بازی روی ژل آگارز و تعیین توالی، در باکتری E. coli سویه Rosetta (DE) ترانسفورم شد. القای بیان در جذب نوری ۶/۰ در OD۶۰۰ و در حضور ۱میلیمولار ایزوپروپیل- بتا- دی- تیوگالاکتوپیرانوزید (IPTG) انجام شد. مشاهده باند ۱۵کیلودالتونی روی ژل SDS-PAGE و سپس انجام وسترنبلات به کمک آنتیبادی اختصاصی تجاری علیه IL-۱۵، نشان از درستی فرآیند بیان داشت. راندمان بیان به کمک دانسیتومتری با نرمافزار Fiji حدود ۳۷% تخمین زده شد. با توجه به اینکه بیان ژن انسانی IL-۱۵ در سویه باکتریایی E. coli Rosetta (DE۳) انجام شده است، انتظار میرود که در مطالعات بعدی، عملکرد مناسبی از خود نشان دهد.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه : اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک عامل اسهالهای باکتریایی که منجر به مرگ و میر سالانه صدها هزار کودک میشود. اشیرشیا کلی O۱۵۷:H۷ ، شایعترین سوش اشریشیاکلی انتروهموراژیک است. تولید یک واکسن ترکیبی موثر برای اشریشیاکلی انتروهموراژیک و اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک بسیار حائز اهمیت است.
مواد و روش ها:در این مطالعه تکثیر و همسانه سازی ژن sicl ، بعنوان یک DNA واکسن صورت گرفت. ترادف ژنهای کد کننده آنتی ژن از بانک ژنی ارزیابی و اپی توپهای آنها به منظور طراحی پرایمر برای ژن کایمری سنتتیک ( تهیه شده از گروه امانی) بررسی شد و تکثیر آن از طریق PCR صورت گرفت ،زیر همسانه سازی ژن کایمریک چند قسمتی در وکتور بیانی یوکاریوتیک به منظور ساخت DNA واکسن انجام شد و در آخر پروتئین با روش کروماتوگرافی نیکل تخلیص و با وسترن بلات ارزیابی شد.
نتایج: نتایج ایمونوبلات بیان پروتئین کایمریک SICL به شکل ذرات نامحلول ۱۲ ساعت پس از القا نمایانگر وجود یک باند ۷۶ کیلو دالتونی است. تخلیص پروتئین نوترکیب با استفاده از ترادف هیستیدینی داخل ژن وتایید پروتئین تخلیص شده با آنتی بادی اختصاصی پروتئین نوترکیب ، صحت بیان پروتئین را نشان داد .
بحث و نتیجه گیری:مطالعات بیان و تخلیص پروتئین و ارزیابی آن با وسترن بلات ، نشان دهنده بیان پروتئین در میزبان است.