۱۱ نتیجه برای اشریشیا کلی
دوره ۲، شماره ۷ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
در این بررسی تعداد ۲۰۰ نمونه بستنی سنتی از بستنی فروشی ها و قنادی های سطح شهرستان شهرکرد جمع آوری گردید و از نظر آلودگی میکروبی مطابق استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت. تعداد ۱۰۰ نمونه دارای آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ ۱۰۵×۵<) از نظر شمارش کلی باکتری های مزوفیل هوازی بودند. تعداد ۱۱۴ نمونه آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ ۱۰۲<) به استافیلوکوکوس ارئوس نشان دادند. از نظر شمارش انتروباکتریاسه تعداد ۹۹ نمونه دارای آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ ۱۰۲<) بودند و در ۲ نمونه آلودگی به اشریشیا کلی مشاهده گردید. تعداد ۲۴ نمونه آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ ۱۰۳<) به باکتری باسیلوس سرئوس نشان دادند. همچنین در مورد لیستریا مونوسایتوژنز هیچ گونه مورد آلوده ای مشاهده نگردید.
سپیده عباسزاده، ناهید بختیاری، زهرا امینیبیات،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: روشهای تخریب سلولی مختلفی برای استخراج پروتئینهای داخل سیتوپلاسمی وجود دارد. هدف مطالعه حاضر انتخاب بهترین روش استخراج پروتئین امتزاجی نوترکیب تریپاراتید از میزبان باکتریایی اشریشیا کلی و دستیابی به بهترین شرایط تخلیص آن بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، سلولهای باکتری با روشهای سونیکاسیون با دورهای متفاوت، لهکردن در نیتروژن مایع، هموژناسیون تحت دو فشار مختلف و روش شیمیایی شکسته شدند. نمونههای مربوط به رسوب و محلول رویی حاصل از هر روش، در ژل سدیمدودسیلسولفات الکتروفورز شدند. سلولهای شکستهشده در محیط کشت لوریا برتانی جامد کشت و بهروش گرم رنگآمیزی شدند. کروماتوگرافی تمایلی نیکل برای خالصسازی پروتئین در شرایط واسرشته و غیرواسرشته بهترتیب با شیب pH و غلظت ایمیدازول به کار رفت. تمامی نمونهها روی ژل سدیمدودسیلسولفات- پلیاکریلآمید برده شدند و محاسبه میزان پروتئین تخلیصشده با آزمون میکروبرادفورد صورت گرفت.
یافتهها: در دورهای ۲۰ و ۲۵دور در دقیقه بخش زیادی از پروتئین امتزاجی وارد بخش محلول شد. در روش لهکردن در نیتروژن مایع، پروتئینها بیشتر وارد بخش رسوب شدند. تخریب سلولها در روش شیمیایی کامل بود. شکستن سلولها با هموژناسیون تحت فشار ۵۰بار، بیشتر از ۱۵بار بود. در تخریب شیمیایی همراه با سونیکاسیون مقدار بسیار زیادی از پروتئین امتزاجی وارد بخش محلول شد. در شرایط غیرواسرشته هیچ پروتئین امتزاجی نوترکیبی با بافر جداسازی از ستون خارج نشد، اما در شرایط واسرشته مقدار زیادی از پروتئین تخلیص شد.
نتیجهگیری: در تخریب شیمیایی همراه با سونیکاسیون، ۷/۹۷% پروتئین کل به بخش محلول وارد میشود و تخلیص در شرایط واسرشته برخلاف شرایط غیرواسرشته بهطور مناسب و مطلوب صورت میگیرد.
سمیه تکریم، محمدجواد معتمدی، محیات جعفری، جعفر امانی، علیهاتف سلمانیان،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
ویروس بیماری نیوکاسل (NDV) عامل عفونی طیف وسیعی از پرندگان بهویژه جوجهها است که همواره یک خطر جدی برای صنعت مرغداری است. این ویروس جزء خانواده پارامیکسوویریده بوده و بر سطح غشای ویروس گلیکوپروتئینهای فیوژن (F) و هماگلوتینین نورآمینیداز (HN) ساختارهای زائدهمانندی را تشکیل میدهد. از آنجا که در حالتهای حاد بیماری، زمان مرگ پس از ابتلا تنها حدود ۶-۲ روز است بنابراین ایجاد حفاظت و حضور آنتیبادیهای محافطتکننده در بدن پرنده بهمنظور پیشگیری از بیماری بسیار حائز اهمیت است. مشخص شده است که آنتیبادیهای تولیدشده علیه گلیکوپروتئینهای سطحی هماگلوتینین و پروتئین فیوژن، قادر به خنثیسازی NDV و جلوگیری از گسترش و فعالیت آن میشوند. در این پژوهش تجربی، اپیتوپهای ایمونوژن پروتئین F ویروس نیوکاسل بهطور مصنوعی ساخته شده و در میزبان پروکاریوتی اشریشیا کلی با استفاده از ناقل مناسب (pET۳۲a) بیان و بهمنظور بررسی ایمنیزایی در حیوان مدل (موش) از طریق تزریق، استفاده شدند. ایجاد ایمنی و افزایش تیتر آنتیبادیهای ویژه پروتئین F در سرم موشهای ایمنشده اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که ایمنیزایی موشها با این پروتئین نوترکیب منجر به افزایش تیتر آنتیبادی از کلاس IgG شده و آنتیبادیهای سرمی تا رقت ۲۰۴۸۰۰/۱ نیز قادر به شناسایی پروتئین نوترکیب بودند. علاوه بر این تشخیص پروتئین نوترکیب F توسط سرم موش ایمنشده با واکسن تجاری و همچنین شناسایی ویروس سویه واکسن توسط سرم حیوان ایمنشده با پروتئین F نوترکیب توسط روش الایزا نشان داد که این پروتئین نوترکیب ضمن توانایی تحریک سیستم ایمنی حیوان مدل علیه ویروسهای عفونی محیطی، قادر است اپیتوپهای مشابه با سویه واکسن را نیز ارایه دهد.
معصومهسادات ایازی، نادره گلشن ابراهیمی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
چبررسی رفتار جریانهای حاوی ذرات فعالی همچون باکتری، موضوع جدیدی است که توانایی تعریف در کاربردهای گسترده را دارد. تحرک محلول باکتری، بهدلیل نیروی هیدرودینامیک، نیروی برشی در اطراف سلول ایجاد میکند که بر رفتار سیال تاثیر میگذارد. در این تحقیق برای بررسی رفتار باکتری اشریشیا کلی در محیط آب/پلیمر با استفاده از رئومتر برشی، تغییرات گرانروی محلول بررسی شد. در مطالعه حاضر، با انتخاب غلظت (۰/۰۱گرم بر میلیلیتر) و وزن مولکولی مناسب از پلیوینیلپیرولیدن (۳۶۰کیلودالتون)، فعالیت باکتری اشریشیا کلی در آزمون رئومتری و باسرعتهای برشی مختلف بررسی شد. همچنین، تاثیر حضور سه گونه باکتریایی اشریشیا کلی، استوباکتر گزیلینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در میزان تنش بین سطحی سیال، به کمک آزمون ویلهلمی بررسی شد. فعالیت باکتری سبب کاهش گرانروی محلول نسبت به محلول عاری از باکتری میشود. همچنین دادههای گرانروی نسبی محلول در محدوده وسیعی از سرعتهای برشی و در رقتهای مختلف باکتری، تحلیل شد؛ آن گونه که گرانروی نسبی در حالت رقیق و سرعتهای برشی کم (یکبرثانیه)، کمتر از یک و در سرعتهای برشی بیشتر، افزایش یافته است. در این پژوهش، بهمنظور تحلیل و ارتباط حرکت جمعی، کسر حجمی باکتری ۰/۸ شد. همچنین، اگر چه میزان کاهش کشش سطحی در سه محلول باکتریایی مقادیر متفاوتی نشان دادند، اما روند کاهش تنش سطحی در آنها، میتواند شاهدی بر تاثیر فعالیت باکتری بر رفتار جریانپذیری سیال باشد. فعالیت باکتری اشریشیا کلی سبب سهولت جریانپذیری سیال در محدوده سرعتهای برشی کم میشود. مشاهده گرانروی کاهش یافته در این ذره فعال میتواند کاربردهای جدیدی را با توجه به کاهش انرژی مورد نیاز برای جریانپذیری آن تعریف نماید.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی شایعترین عامل اتیولوژیک عفونت مجاری ادراری بوده که ۸۰ درصد از این موارد را به خود اختصاص داده است. غیرفعالسازی آنزیماتیک آنتیبیوتیکهای خانواده آمینوگلیکوزید توسط آنزیمهای تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها اصلیترین مکانیسم مقاومت به این داروها در اشرشیاکلی است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع ژن مقاومت aac(۳)- IIa در میان جدایههای بالینی اشریشیا کلی جدا شده از ادرار با استفاده از روش PCR است.
مواد و روشها: پس از جمعآوری ۲۵۰ جدایه اشریشیا کلی جدا شده از ادرار، الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آنها در مقابل آنتیبیوتیکهای جنتامیسین، توبرامایسین، کانامایسین، آمیکاسین و نتیلمیسین (MAST Co, UK) به روش انتشار از دیسک با رعایت اصول CLSI تعیین شد. سپس DNA پلاسمیدی جدایهها توسط کیت، استخراج و برای تشخیص ژن مقاومتی aac(۳)- IIa روی پلاسمید از روش PCR استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که ۹۶ درصد از جدایههای اشریشیا کلی به توبرامایسین، ۹۰ درصد به کانامایسین،
۸۲ درصد به جنتامیسین، ۳۰ درصد به نتیلمیسین و ۸ درصد به آمیکاسین مقاوم بودند. ژن aac(۳)- IIa در ۸۳/۵۴ درصد از جدایههای اشریشیا کلی شناسایی شد.
نتیجهگیری: از آنجایی که شیوع مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای آمینوگلیکوزیدی به دلیل انتقال مقاومت در میان باکتریها توسط عناصر قابل انتقال نظیر ترانسپوزونها و پلاسمیدها بالاست، بنابراین ردیابی مسیرهای انتقال در بین باکتریهای مختلف بسیار مهم است.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: BMP-۷ عامل رشد چند منظورهای است که اغلب به دلیل خواص استخوانزایی خود شناخته شده است. به دلیل قیمت بالا، دسترسی به این پروتئین برای مصارف درمانی محدود است. تاکنون تولید هترولوگ پروتئین نوترکیب BMP-۷ در تعدادی از سیستمهای بیانی انجام یافته است. در مطالعه حاضر شکل جدیدی از پروتئین در میزبانهای پروکاریوتی و یوکاریوتی بیان شده است. مواد و روشها: برای بیان در سیستم بیانی پروکاریوتی، پروتئین جدید به فضای پریپلاسمی باکتری اشریشیا کلی ترشح شد و تخلیص توسط ستون تمایلی انجام گرفت. برای بیان در سیستم بیانی یوکاریوتی، قطعه cDNA با طول کامل به سلول یوکاریوتی CHO منتقل شد و کلونهای پایدار انتخاب شد. بیان پروتئین نوترکیب در هر دو سیستم بیانی توسط آزمون وسترن بلات تأیید شد. نتایج: پروتئین نوترکیب جدید به صورت دایمر با وزن مولکولی ۳۶-۳۸ کیلودالتون در سلول یوکاریوتی و به صورت مونومر با وزن مولکولی ۱۶ کیلودالتون در سیستم بیانی اشریشیا کلی تولید شد. تجزیه و تحلیل کمّی با استفاده از الایزا نشان داد که سطح بیان جهش یافته در سیستم بیانی یوکاریوتی و پروکاریوتی به ترتیب ۴۰ و ۱۳۵ نانوگرم در هر میلیلیتر از محیط کشت است. نتیجهگیری: در این مطالعه سطح بیان پروتئین در اشریشیا کلی حداقل ۳ برابر میزان بیان در سلول یوکاریوتی بود. با این وجود بهینهسازیهای بیشتر برای بهدست آوردن مولکول دایمر در اشریشیا کلی مورد نیاز است. نتایج مطالعه مذکور نشان داد که بیان پریپلاسمی ممکن است برای تولید پروتئینهای پیچیده مانند BMPs مناسب باشد.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی سویه O۱۵۷:H۷ یکی از مهمترین بیماریزاهای تولید کننده بیماری کولیت خونریزی دهنده در انسان است. دامهای اهلی اصلیترین مخزن این باکتری هستند. پروتئینهای اینتیمین، Tir و EspA از مهمترین عوامل بیماریزایی این باکتری محسوب میشوند. پروتئین EspA در ساخت کانال ارتباطی نقش داشته و مانند یک رابط سبب انتقال پروتئین Tir به سلول میزبان میشود و پروتئین اینتیمین که در غشای باکتری جای گرفته است با متصل شدن به پروتئین Tir به غشای میزبان منتقل و منشأ اصلی آن نیز باکتری مهاجم است، سبب اتصال محکم و اختصاصی باکتری به سلول میزبان میشود. این اتصال باعث ایجاد ضایعه تخریب دیواره سلول میزبان میشود. انجام تحقیق بر این اصل است که تولید دو عامل اصلی بیماریزایی که باعث اتصال باکتری به میزبان میشود به صورت دوگانه و تجویز آن به عنوان یک ایمنیزای خوراکی میتواند با تحریک مناسب سیستم ایمنی هومورال و بهویژه مخاطی میزبان مانع کلونیزاسیون باکتری اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ در مدل حیوانی شود. مواد و روشها: ابتدا به صورت تئوری یک سازه ژنی حاوی قسمتهایی از اینتیمین (I) و Tir (t) با استفاده از یک رابط جدا کننده پپتیدی به یکدیگر متصل و ژن آن به طور مصنوعی ساخته شد. این ژن مصنوعی براساس کدونهای گیاه توتون بهینهسازی و سپس تحت کنترل پروموتر CaMV۳۵S در ناقل بیانی گیاه کلون و پس از آن تراریختی و باززایی گیاه توتون با آن انجام گرفت. سپس حیوان مدل با برگهای گیاه تراریخت تغذیه شد. نتایج: ایمنسازی حیوان با استفاده از بافت گیاه تراریخت حاوی این ایمنیزای دوگانه موجب تحریک و تولید IgG سرمی بر علیه باکتری فوق شد. نتیجهگیری: روش تغذیه و ایمنسازی با ایمنیزاهای خوراکی میتواند به عنوان یک ابزار مناسب برای ایجاد ایمنی و احتمالاً محافظت حیوانات در برابر حضور و بیماریزایی باکتری اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ عمل نماید.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه بررسی حضور ژنهای toxB، paa، lpf و iha و بررسی ارتباط آنها با اسهال، در جدایههایی از اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک جدا شده از موارد اسهالی و افراد سالم است که فاقد دو فاکتور مهم eaeA و bfpA هستند.
مواد و روشها: در این مطالعه، ۷۰ جدایۀ اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) جمعآوری شده که از نظر سرولوژیک تأیید شده بود، بررسی شد. DNA جدایهها به روش فنل- کلروفرم استخراج شد و با استفاده از روش PCR حضور ژنهای toxB، paa، lpf و iha، بررسی شد. سپس با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون مربع کای با در نظر گرفتن سطح معنیداری کمتر از ۰۵/۰، ارتباط ژنها با اسهال بررسی شد.
نتایج: ژنهای toxB، paa، lpf و iha به ترتیب در ۸۵/۲، ۲۸/۴، ۷۱/۴۵ و ۴۲/۲۱ درصد از جدایهها مشاهده شد. نتایج حاصل از آزمونهای آماری نشان داد که هیچ ارتباطی بین toxB، paa و lpf با اسهال وجود ندارد و ارتباط iha با اسهال از لحاظ آماری به طور ضعیف معنیدار است (۱۱/۰=P).
نتیجهگیری: از آنجایی که مکانیسم اصلی بیماریزایی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک، اتصال و تخریب است؛ بنابراین جدایههای اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) باید از نظر سایر عوامل چسبندگی بررسی شود. نتیجه حاصل از این مطالعه نشان داد که بیشترین ژن حاضر در جدایههای اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-)،عامل lpf است. تحقیقات بیشتر روی خصوصیات بیماریزایی این جدایهها برای روشن شدن نقش این عوامل بیماریزا در اسهال کودکان ایرانی لازم است.
دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
بررسی اثرات ضد میکروبی عصارهها و اسانسهای گیاهی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی کاردین (Biarum bovei) در محیط کشت آزمایشگاهی و محیط غذایی همبرگر بر باکتریهای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. در ابتدا، غلظتهای مختلف عصاره هیدروالکلی کاردین تهیه و اثر ضد باکتریایی عصاره با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، انتشار در آگار (دیسک و چاهک) و منحنی زمان-کشندگی ارزیابی شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره در برابر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروارگانیسمها در طی دوره نگهداری همبرگر در دمای ۱۲- درجه سانتیگراد در طی انبارداری (۰، ۱۵، ۳۰ و ۴۵ روز) مورد مطالعه قرار گرفت. MIC عصاره برای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب معادل ۲۵ و ۵/۱۲ میلی گرم بر میلی لیتر و MBC به ترتیب معادل ۵۰ و ۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر بود. در روش انتشار در آگار، با افزایش غلظت عصاره، قطر هالههای عدم رشد افزایش یافت. در منحنی زمان- کشندگی، با افزایش غلظت عصاره، تعداد باکتریها روند نزولی به خود گرفت. پس از تیمار نمونههای همبرگر با غلظتهای مختلف عصاره، مشخص شد که با افزایش غلظت عصاره و زمان انبارداری اثر ضد میکروبی آن افزایش مییابد. لذا میتوان نتیجه گرفت که به منظور بهبود ماندگاری، عصاره هیدروالکلی کاردین به عنوان یک ماده ضد میکروبی طبیعی میتواند جایگزین مواد مصنوعی گردد.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی انتروهموراژیک با قدرت تولید سم شبه شیگا نوع ۲ عامل اصلی اسهال خونی باکتریایی است. این عامل بیمازیزا در برخی موارد میتواند منجر به نشانگان اورمی همولیتیک و نارسایی کلیوی با درجه مرگ و میر بالا شود. تولید سم شبه شیگا نوع ۲ اصلیترین عامل بیماریزایی سویههای اشریشیا کلی انتروهموراژیک است و از این رو خنثیسازی سم با آنتیبادیهای سرمی اختصاصی بهعنوان راهکار اصلی در روشهای پیشگیری و درمان ضد نشانگان اورمی همولیتیک مطرح است. در این تحقیق، همسانهسازی، بیان پروتئین نوترکیب، خالصسازی و ایمنیزایی زیرواحد B سم شبه شیگا نوع ۲ (Stx۲B) که عامل اتصال سم به سلولهای هدف است، شرح داده شده است.
مواد و روشها: ژن stx۲B با استفاده از PCR تکثیر و در ناقل بیانی pET۲۸a همسانهسازی و ناقل بیانی به اشریشیا کلی BL۲۱-DE۳ منتقل شد. پروتئین نوترکیب rSTX۲B پس از ارزیابی بیان با استفاده از ستون نیکل خالصسازی شد. پروتئین rSTX۲B تخلیص شده بهعنوان کاندید ایمنیزایی به روش زیرپوستی در سه مرحله به موشهای نژاد Balb/c تزریق شد. تولید آنتیبادی سرمی ضد rSTX۲B در خون موشهای ایمن شده با استفاده از آزمون الایزا ارزیابی شد. خنثیسازی سم در شرایط آزمایشگاهی روی سلولهای Hela و در شرایط درون بدنی با آزمون چالش موشهای ایمن با سم شبه شیگا نوع ۲ بررسی شد.
نتایج: با بررسی میزان IgG القا پاسخ ایمنی عمومی در موشهای ایمن شده تأیید شد. نتایج آزمون سلولهای Hela نشان داد که سرم موشهای ایمن قادر به خنثیسازی سم است. در آزمون چالش حدود ۷۰ درصد از موشهای ایمن زنده ماندند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که پروتئین نوترکیب rSTX۲B میتواند منجر به القای پاسخ ایمنی خنثیکننده در موش شود و میتواند بهعنوان یکی از اجزای اصلی واکسن علیه اشریشیا کلی انتروهموراژیک به کار برده شود.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: اشریشیا کلی انتروتوکسیژنیک (ETEC)، مهمترین عامل باکتریایی مولد اسهال مسافرتی است. این باکتری دارای عوامل متعدد بیماریزا از جمله عوامل کلونیزاسیون (CFs)، توکسین حساس به حرارت (LT) و توکسین پایدار به حرارت (ST) است. طراحی و تولید واکسن علیه این بیماری بهدلیل افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی و کاهش منابع آب سالم، از اهداف سازمان بهداشت جهانی است. یک واکسن زیرواحدی موثر علیه ETEC، میتواند شامل توکسوئیدی از هر دو سم و نیز عوامل کلونیزهکننده شایع باشد. هدف مطالعه حاضر بیان، تخلیص و کپسولهکردن پروتئین نوترکیب در نانوذرات کیتوسان بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر از باکتری E. coli BL۲۱DE۳ دارای ناقل pET-۲۸a استفاده شد. این ناقل دارای ژن نوترکیب کایمر cscl شامل cfab بههمراه سم st، cfae و ltb است. پس از القای بیان ژن و تخلیص پروتئین نوترکیب با ستون Ni-NTA، وسترنبلاتینگ بهمنظور تایید انجام شد. سپس پروتئین CSCl در نانوذرات کیتوسان کپسوله و اندازه آن توسط دستگاه پارتیکل سایز آنالایزر اندازهگیری شد.
یافتهها: پروتئین نوترکیب CSCL توسط ستون Ni-NTA به روش دناتوره (اوره) تخلیص شد. سپس این پروتئین تخلیصشده (~۵۷کیلودالتون) توسط وسترنبلاتینگ تایید و اندازه نانوذرات حاوی این پروتئین ۰/۱۱۲نانومتر با بازده بارگذاری ۹۸/۸% تخمین زده شد.
نتیجهگیری: پروتئین نوترکیب کایمر با مزایایی از جمله داشتن آنتیژنهای سطحی و مهم ETEC و کپسولهشدن در نانوذرات کیتوسان، میتواند بهعنوان کاندیدی مناسب برای ساخت یک نانوواکسن خوراکی بهمنظور ایجاد هر دو پاسخ ایمنی مخاطی و سیستمیک، مورد توجه قرار گیرد.