۹ نتیجه برای انعطافپذیری
مژگان مظفریلقا، سیدشهریار عرب، جواد ظهیری،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: اطلاعات موجود در ساختمان پروتئینها برای درک چگونگی فعالیت آنها بسیار مفید است. انعطافپذیری یکی از مهمترین فاکتورهای ساختمانی مرتبط با عملکرد پروتئینها است. دانش درباره انعطافپذیری ساختارهای پروتئینی، کمک بزرگی به کیفیت پیشگویی ساختمان پروتئینها و درک عملکرد پروتئینها میکند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیشگویی انعطافپذیری ساختارهای پروتئینی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر از یک مجموعه داده متعادل ۹۵ پروتئینی استفاده شد. ویژگیهای استفادهشده در مطالعه حاضر برای مدلکردن اسیدآمینهها، یک بردار ۳۳ بعدی را تشکیل داد. برخی از آنها از لغزاندن پنجرهای به طول ۱۷ با مرکزیت اسیدآمینه هدف روی زنجیره پروتئین بهدست آمدهاند و برخی تنها مربوط به اسیدآمینه هدف بودند. برای تعریف فاکتور انعطافپذیری، ویژگیهای مبتنی بر اطلاعات حاصل از تغییرات زوایای دووجهی، استفاده شد. این اطلاعات برای هر اسیدآمینه با درنظرگرفتن موقعیت هر اسیدآمینه بهتنهایی و برای جفت اسیدآمینههای مجاور در یک پنجره هفدهتایی محاسبه و برای پیشگویی از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شد.
یافتهها: میزان صحت ۷۳/۱%، معیار F ۷۱% دقت ۷۳% و حساسیت ۷۳/۲% به دست آمد. برتری قابل قبول روش پیشنهادی در مقایسه با روشهای موجود تایید شد. نمایش زاویهای هر پروتئین توانست بهخوبی خصوصیات و ویژگیهای ساختار سهبعدی پروتئین را نشان دهد.
نتیجهگیری: میزان صحت ۷۳/۱%، معیار F ۷۱% دقت ۷۳% و حساسیت ۷۳/۲% است و بهترین نگاه به بحث انعطافپذیری، نگاه زاویهای است. نمایش زاویهای هر پروتئین میتواند بهخوبی خصوصیات و ویژگیهای ساختار سهبعدی پروتئین را نشان دهد.
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق تنوع ریختی جویبارماهی سفیدرود (Oxynoemacheilus bergianus) در رودخانههای مختلف حوضههای دریاچه نمک و دریای خزر با استفاده از روش ریختسنجی سنتی انجام گردید. بدین منظور تعداد ۷۶ قطعه سگماهی جویباری از ۸ رودخانه مختلف حوضه دریای خزر و دریاچه نمک صید و پس از تثبیت در محلول بافری ۴ درصد و انتقال به آزمایشگاه، تعداد ۳۱ ویژگی ریختی اندازهگیری شد. دادههای ریختسنجی پس از استاندارد سازی با استفاده ازآنالیزهای چند متغیره از جمله تجزیه به مولفههای اصلی (PCA) و تجزیه همبستگی کانونی براساس ارزش P حاصل از آزمون مانوا (MANOVA/CVA) و تحلیل خوشهای (CA) مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تفاوت معنیداری در ۲۴ صفت بین جمعیتهای مورد مطالعه نشان داد (P < ۰,۰۵). مهمترین صفات جداکننده در تفکیک جمعیتها مربوط به صفات ارتفاع باله مخرجی و فاصله بین باله شکمی-مخرجی بود. تجزیه همبستگی کانونی توانست جمعیتهای مورد مطالعه را به خوبی از یکدیگر تفکیک کند، همچنین نتایج تحلیل خوشهای دو جمعیت قرهسو و سفیدرود را دریک خوشه و جدا از سایر جمعیتها قرار داد. که احتمالاً تفاوتهای مشاهده شده مربوط به انعطافپذیری ریختی در پاسخ به تغییرات شرایط محیطی میباشد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: در سالهای گذشته افزایش فشارهای اقتصادی وکوچک شدن خانوادهها و انگیزه ساده زیستی،سبب افزایش تقاضا برای خانههای کوچکمقیاس شده است. کیفیت مسکن با ابعاد فضاها ارتباط مستقیمی دارد،ازطرف دیگر مسکن انعطافپذیر مسکنی است که میتواند هم به استفاده بهینه ازفضا های با مقیاس کوچک کمک کند و هم با توجه به بعد خانوار و میزان معیشت خانواده، میتواند به نیاز کاربران در طول چرخه زندگی پاسخ دهد. هدف این پژوهش شناسایی چهارچوب و رتبه بندی مؤلفههای انعطافپذیری است که میتواند در مسکن کوچکمقیاس مؤثر باشند.
روش ها: در این پژوهش ،با استفاده از روش توصیفی_ تحلیلی ، مؤلفههای مؤثر در طراحی خانههای کوچکمقیاس انعطافپذیر شناسایی و بااستفاده از روش دلفی چهارچوب مفهومی پژوهش تائید شد. سپس با استفاده از روش پیمایشی این مؤلفهها در منطقه ۱۰ اصفهان از طریق آزمون آنتروپی شانون رتبهبندی شد. جامعه آماری شامل سه گروه متخصصین،کارشناسان معماری و مردم میباشند که با استفاده از قیاس تطبیقی ،نظرات آنها مقایسه و تحلیلشده است.
یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهد مؤلفههایی که ازنظر هر سه گروه مورد اهمیت واقعشدهاند شامل: فضاهای چند عملکردی، فضاهای نیمطبقه، نمای تطبیقپذیر با کاربریهای تغییرپذیر، استفاده از پلانهای کمعمق با هندسه مستطیلی، مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی وپارتیشن های متحرک مطابق با ارگونومی می باشد.
نتیجه گیری:در نهایت می توان نتیجه گرفت در میان مولفه های شناسایی شده چندین مولفه از قبیل پارتیشن و مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی انسان و نمای تطبیق پذیر هستند که فناوری نوین ابزاری مهم برای رسیدن به آن ها است.
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده
در طی یک مانور توسط سیستم رباتیک، اجزاء انعطاف پذیر نظیر صفحات خورشیدی ممکن است تحریک گشته و شروع به ارتعاش نمایند. بنابراین، این ارتعاشات منجر به یک سری نیروهای اغتشاشی نوسانی می گردند که به پایه متحرک و جسم جابه جا شده اعمال و در نتیجه خطا در رده موقعیت و سرعت در مجری های نهایی و جسم را موجب می شود که لازم است از آن جلوگیری بعمل آید. در این مقاله، یک روش جدید کنترل جابه جایی جسم توسط یک سیستم رباتیک چرخ دار ارائه می شود. بدین منظور، با درنظر گرفتن یک سیستم رباتیکی چند بازویی با صفحات خورشیدی انعطاف پذیر، یک روش مدلسازی دینامیک برای پیاده سازی های کنترلی در سیستم های چندجسمی صلب و انعطاف پذیر معرفی می شود. سپس، بر پایه مسیر طراحی شده برای سیستم ربات چرخ دار، یک کنترل تطبیقی ترکیبی خنثی کننده ارتعاشات برای انجام جابه جایی جسم توسط چنین سیستم پیچیده ای توسعه داده می شود. در پایان، یک سیستم ربات چرخ دار که شامل دو بازو و دوربین و آنتن به عنوان بازوی سوم و چهارم که با دو صفحه خورشیدی که برای انجام مأموریت های اکتشافی در سایر کرات مطرح می باشد، شبیه سازی می شود. نتایج به دست آمده مزیت روش کنترلی پیشنهاد شده برای انجام یک عملیات جابه جایی جسم موفق، ضمن کاهش اثرات ارتعاشات عناصر انعطاف پذیر را نشان می دهد.
شهربانو جعفری، رحمان امام زاده، محبوبه نظری، محمدرضا گنجعلی خانی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف: پروتئین شبه فولیستاتین ۱ (FSTL۱) نقش مهمی در تنظیم بقای سلول، تکثیر، تمایز، مهاجرت و تعدیل سیستم ایمنی بدن برعهده دارد. دمین FK این پروتئین دارای ۱۰ باقیمانده سیستئین محافظت شده میباشد که ۵ پیوند دی سولفیدی تشکیل میدهند. با وجود مطالعات گسترده در مورد عملکرد FSTL۱، اطلاعات ساختاری محدودی از این مولکول مهم زیستی در دسترس میباشد. به نظر میرسد افزایش دانش ما در این زمینه باعث بهبود کاربردهای زیست فناوری این پروتئین مهم با ارزش بالینی شود.
مواد و روشها: با استفاده از سرور SWISS-MODEL و با استفاده از ساختار کریستالی دمین FK پروتئین FSTL۱ موش با کد (PDB: ۶jzw) به عنوان الگو، مدل های ساختاری دمین FK پروتئین FSTL۱ انسانی تهیه شد. در مرحله بعد ساختارهای حاصل با استفاده از نرم افزار Swiss-PDB Viewer ۴,۱۰، Chimera۱,۱۲، نمودار راماچاندارن و سرور PDBSUM، از نظر فاصله دو باقیمانده سیستئین، محدوده خطای مدلسازی و تشکیل باندهای دیسولفیدی بررسی شدند. سپس شبیه سازی دینامیک مولکولی با استفاده از بسته نرم افزاری AMBER و با میدان نیروی ff۱۴SB انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد که دمین FK فاقد پیوند دی سولفیدی دارای ریشه میانگین مجذور انحرافها (RMSD) و ریشه میانگین مجذور نوسانات (RMSF) ، بالاتری از دمین FK طبیعی است. علاوه براین، شعاع ژیراسیون در دمین فاقد پیوند دی سولفیدی، بطور قابل توجهی کمتر از دمین FK طبیعی است. نتایج حاصل بیان میکند که پیوندهای دیسولفیدی دمین FK در پایداری تاخوردگی ساختاری پروتئین نقش دارد و حذف این پیوندها باعث افزایش انعطافپذیری ساختاری این دمین میشود.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
زمانبندی سهم بهسزایی در پیشبرد و موفقیت پروژه دارد. این موضوع همواره یکی از مسائل مورد توجه محققان علوم مدیریت و تحقیق در عملیات بوده است. همچنین ماهیت بسیار دشوار این مسئله، علت دیگری برای توجه زیاد محققان به آن میباشد. بنابراین تکنیکها و روشهای خاصی برای حل این مسائل مطرح شدهاند. از سوی دیگر تشدید تحریمها از سوی بیگانگان به منظور به تأخیر انداختن زمان انجام پروژهها اهمیت اتمام بهموقع پروژهها دوچندان شده است. از این رو توجه بیشتر به استواری پروژه برای مدیران پروژه موضوعیت دارد.
در این مقاله برای یک مسئله واقعی زمانبندی پروژه پالایشگاهی نخست مدل زمانبندی مقاوم ارائهشده و به دلیل اینکه زمانبندی پروژه با محدودیت منابع از جمله مسائل NP-Hard است، الگوریتم فرا ابتکاری شبیهسازی تبرید برای حل این مسئله پیشنهاد شد. به منظور اعتبارسنجی مدل نیز چهار مسئله با ابعاد کوچک انتخاب و جوابهای به دست آمده از الگوریتمهای پیشنهادی با جواب دقیق به دست آمده حاصل از نرمافزار Lingo مقایسه شد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که الگوریتم پیشنهادی کارا و همگرا به جواب بهینه میباشند.
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
مکانیزمهای دوپایا دارای دو موقعیت پایدار مجزا هستند که میتوانند با یک تحریک جزئی از یکی از این موقعیتها به دیگری حرکت کنند. این نقاط پایدار و همچنین حرکت بین آنها موجب شده است که استفاده از این مکانیزمها در وسایلی همچون شیرها، کلیدها، سوئیچها و دریچهها روزبهروز در حال افزایش باشد. رفتار دوپایا در این مکانیزمها نتیجه ذخیره و آزادشدن انرژی است. در نتیجه، بدیهی است که این مکانیزمها باید دارای یک یا چند عضو یا مفصل انعطافپذیر باشند. در این مقاله، عضوهای انعطافپذیر با استفاده از فنرهای پیچشی و براساس مدل شبهجسم صلب مدل میشوند. وجود یک عضو انعطافپذیر در مکانیزم چهارمیلهای برای ایجاد حالت دوپایاشدن در آن کافی است، اما با تغییر مکان این عضو بهعنوان عضو ورودی، عضو خروجی یا عضو رابط (یا تغییر محل فنر پیچشی معادل)، حالتهای مختلفی برای طراحی مکانیزم چهارمیلهای دوپایا ایجاد میشود که در این پژوهش مورد بحث قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد برای دوپایاشدن مکانیزم چهارمیلهای در هر یک از حالات لنگ- لنگ، لنگ- آونگ، آونگ- لنگ و آونگ- آونگ، فنر پیچشی معادل باید به عضو کوتاهتر متصل نباشد.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
پژوهش حاضر به شناسایی اصول منابع انسانی شبکهساز مدیران مؤثر در توسعه عملکرد شرکت با تحلیل نقش انعطافپذیری راهبردی و شرایط محیطی و تحت مطالعهای اکتشافی- تبینی پرداخته است. ابزار گردآوری دادهها برای شناسایی اصول منابع انسانی شبکهساز در مرحله کیفی، مصاحبه نیمهساختاریافته با تعداد ۱۲ نفر از مدیران منابع انسانی صنایع دیجیتال و چرمسازی بوده است و برای سنجش روابط بین متغیرها در مرحله کمی، پرسشنامه ۲۹ سوالی است. جامعه آماری مرحله کمی پژوهش شامل مدیران و سرپرستان شرکتهای فعال در صنایع یادشده به تعداد ۸۱۰ نفر که نمونههای آماری برای هر طبقه به روش در دسترس اتفاقی انتخاب گردید. براساس نتایج تحلیل تِم، اصول منابع انسانی شبکهساز شامل آموزش و یادگیری، مدیریت استعداد، ارزیابی عملکرد، مشوقهای مالی و غیرمالی بودهاند که در ادامه نتایج مدلسازی تأثیر آنان بر انعطافپذیری راهبردی و عملکرد شرکت را تأیید کرد. سایر یافتهها مشخص کرد که بهکارگیری این اصول در شرکتهای با تلاطم محیطی به شکل غیرمستقیم و از طریق افزایش انعطافپذیری در راهبردها عملکرد را تحت تأثیر قرار میدهد، در حالی که تمرکز بر این اصول در شرکتهای با ثبات محیطی عملکرد را مستقیم و با تعهد به راهبردهای موجود بهبود میبخشد. قیاس نتایج بین شرکتها ذهنیت نقش تعدیلگری شرایط محیطی در مدل پژوهش را تأیید میکند.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، به منظور ارزیابی انعطافپذیری و در نتیجه منطقه مناسب کارپذیری آلیاژ نوین تیتانیوم Ti-۳Al-۸Mo-۷V-۳Cr(Ti-۳۸۷۳)، آزمایش کشش گرم در مناطق دوفاز آلفا بتا و تکفاز بتا با نرخ کرنش ۱/۰ بر ثانیه در محدوده دمای oC ۶۵۰ تا۸۵۰ انجام شد. به منظور برقراری ارتباط میان تحولات ریزساختاری و انعطافپذیری، ریزساختار نمونهها قبل و پس از تغییرشکل گرم توسط میکروسکوپهای نوری و الکترونی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان انعطافپذیری حاصل از آزمایش کشش گرم آلیاژTi-۳۸۷۳، در محدوده دمایی oC ۶۵۰ تا ۷۵۰ به دلیل وقوع استحاله فازی آلفا به بتا و حذف تدریجی فاز آلفا، از ۳۳% به ۵۴% افزایش یافت و حداکثر میزان انعطافپذیری آلیاژ در دمای oC ۸۵۰ به میزان ۷۱% بدست آمد. بررسیهای ریزساختاری، مرزدانههای کشیده شده و مضرس شده را نشان داد که حاکی از وقوع بازیابی دینامیک است. همچنین دانههای تبلور مجدد یافته در ریزساختار نمونه تغییر شکل یافته در دمای oC ۸۵۰ مشاهده شد. لذا میتوان بیان نمود مکانیزم ترمیم آلیاژ Ti-۳۸۷۳ هنگام آزمایش کشش گرم، بازیابی دینامیک و در ادامه اندکی تبلور مجدد دینامیک است. در نهایت بررسی نتایج انعطافپذیری پژوهش حاضر نشان داد که محدوده دمایی مناسب تغییر شکل آلیاژ Ti-۳۸۷۳ ، oC ۸۰۰ تا۸۵۰ است.