جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اولئیک اسید


دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده گردو بدلیل داشتن اسیدهای‏چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک‏میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح می­باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (Juglans regia L.) شامل: چندلر، هارتلی، پدرو، Z۶۰، Z۳۰ و Z۶۳ جهت بررسی پروتئین، روغن و اسیدهای‏چرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه­گیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین ۷۵-۶۰ درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن، ترکیب کمی و کیفی اسیدهای‏چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای‏چرب غیراشباع در روغن گردو غالب می‏باشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (۴۴/۶۸-۸۴/۴۴ درصد) و سایر اسیدهای‏چرب موجود لینولنیک (۹۲/۲۳-۳۱/۱۵ درصد)، اولئیک اسید (۶۲/۳۱-۰۲/۸ درصد)، پالمیتیک اسید (۴۴/۶-۴۲/۲ درصد) و استئاریک اسید (۴۸/۲-۶۵/۱ درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف ۷۵-۶۰ درصد و پروتئین مغز در این ارقام ۳۸/۲۰-۶۷/۱۴ درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهای‏چرب غیراشباع و رقم Z۶۳ کمترین میزان اسیدچرب غیر­اشباع را دارد. همچنین رقم Z۶۰ بیشترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع و رقم Z۶۳ کمترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z۶۳ بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان ۰۸/۲ درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد.
هلیا رمضانی، محدثه لاری پور، مینو صدری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

در میان منابع روغن­ها (گیاهی، حیوانی، میکروارگانیسمی)، روغن میکروبی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. میکروارگانیسم­های روغنی قادر به تجمع ۲۰ تا ۸۰درصد لیپید در هر زیست ­توده خشک هستند. در میان میکروارگانیسم­های مختلف (باکتری­ها، میکروجلبک­ها، گونه­ های قارچی از جمله مخمرها) برخی از مخمرها بعنوان منبع برتر تولید روغن در نظر گرفته شده ­اند. Yarrowia lipolytica نمونه­ ای عالی از میکروارگانیسم­های روغنی با بازده بالای تولید چربی است. با استفاده از تفاله­ های روغن­ کشی ارزان، بومی و در دسترس، بعنوان بستر تولید، می­توان هزینه روغن تولید­شده توسط مخمرها را کاهش داد. روغن میکروبی تولید­ی برای مصارف دارویی، غذایی و آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد. در این مطالعه، پلئومورفیسم Yarrowia lipolytica (ATCC ۱۸۹۴۲) در محیط­ های کشت مختلف به صورت میکروسکوپی بررسی شد. پس از کشت مخمر در محیط­ های حاوی تفاله­ های روغن­ کشی زیتون، کنجد و آفتابگردان، در شرایط کشت نیمه­ باز اسیدهای چرب تولید­شده، با استفاده از تکنیک GC-MS و FTIR بررسی شدند. محیط حاوی تفاله زیتون پس از بررسی نتایج انتخاب شد و لیپید میکروبی تولیدی در این محیط استخراج شد. سپس وزن خشک زیست­توده و چربی میکروبی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که اسیدهای چرب استخراج­ شده از محیط حاوی تفاله زیتون، شامل اولئیک اسید، پالمیتیک­ اسید، لینولئیک­ اسید و استئاریک اسید بود که این محیط بهترین میزان تولید اسیدهای چرب را در بین تفاله­ ها داشت. مقدار چربی میکروبی و وزن خشک به ترتیب ۴/۰۷ و  ۷/۸۳ گرم/لیتر و بازده تولید چربی میکروبی ۵۱/۹۷درصد به دست آمد.


دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

با افزایش روند رشد جمعیت جهانی و نگرانی از وجود منابع محدود و آلودگی های محیط زیست به دلیل پایداری و عدم تجزیه پلیمرهای سنتزی، استفاده از منابع تجدید پذیر برای تولید بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر و دوستدار محیط زیست در دستور کار محققین قرار گرفته است. در این تحقیق فیلم خوراکی امولسیونی با استفاده از پروتئین استحصالی از کنجاله پسته وحشی (۶گرم در ۱۰۰ میلی لیتر)، اسید چرب اولئیک(C۱۸:۱) (۲، ۴ و ۶ % w/w پروتئین) و گلیسرول، به عنوان پلاستی سایزر، به نسبت ۱:۰,۳ پروتئین و با افزودن امولسیفایر و هموژنیزاسیون به منظور کاهش نفوذپذیری به بخار آب (WVP) و بهبود ویژگی های فیزیکی تهیه شد.تاثیر غلظت های متفاوت اولئیک اسید با بررسی ویژگی های فیزیکی صورت گرفت. میزان نفوذپذیری به بخار آب (WVP) فیلم های امولسیونی در نتیجه ی افزودن اسید چرب ازg.mm/m۲dKpa ۲۵.۹۹ به ۱۲.۹۰ کاهش یافت. میزان رطوبت و جذب رطوبت فیلم های امولسیونی با افزایش غلظت اولئیک اسید (OA) کاهش قابل ملاحظه و معناداری (۰۰۱/۰ P<) یافت. مقاومت به کشش (TS) فیلم پروتئینی بنه از ۲۰/۱۰ به ۵۰/۲ مگاپاسکال در فیلم های امولسیونی کاهش معناداری را نشان داد. افزایش طول فیلم (E) نسبت به فیلم پروتئینی (شاهد) افزایش معناداری از ۸۲/۲۰ % به ۷۱/۴۸% نشان داد و پس از آن با افزایش غلظت اسید اوائیک روند نزولی مشاهده شد. کدورت به عنوان ویژگی حسی نامطلوب با افزایش غلظت اسید چرب نسبت به فیلم پروتئینی افزایش یافت

دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
آلودگی ناشی از استفاده از مواد پلاستیکی سنتزی و مشکلات ناشی از روش­های کاهش آلودگی موجب نگرانی برای محیط زیست و بطور کلی بشر شده است. مقاومت ضعیف از بسپار­های طبیعی در برابر بخار آب مهمترین نقص آن­ها می­باشد. هدف از این مطالعه تأثیر افزایش اولئیک اسید بر روی نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب واکسیژن و خواص مکانیکی می­باشد. فیلم­های مختلفی از پروتئین زئین ذرت، گلیسرول، اولئیک اسید به روش مرطوب تهیه شدند. آزمون­های آماری، تأثیر غلظت­های اولئیک اسید روی مقاومت کششی TS))، ازدیاد طول تا نقطه پارگی (ETB %)، مدول الاستیک فیلم­ها (YM)، نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) و بخار آب (WVP) معنی­دار (۰۵/۰P<) ارزیابی شدند. مقاومت کششی و مدول الاستیک فیلم­ها با افزایش غلظت اولئیک اسید تا ۹۰ % کاهش یافت ولی ازدیاد طول تا نقطه پارگی فیلم­ها تا غلظت ۶۰-۷۰ % اولئیک اسید افزایش و از غلظت ۷۰ تا ۹۰% اولئیک اسید کاهش یافت. نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) با افزایش غلظت اولئیک اسید فیلم­ها افزایش یافت. مقادیر WVP برای فیلم­ها حاوی اولئیک اسید ۷۰ -۶۰ % به ترتیب برابر ۳۴/۶ و ۶۲/۵ % نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید ۴۰% کاهش یافت. در صورتیکه افزایش غلظت اولئیک اسید بیش از ۷۰%، مقدار WVP افزایش یافت. مقدار WVP فیلم زئین حاوی ۹۰ % اولئیک اسید نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید ۴۰%، ۲۴% افزایش یافت.

صفحه ۱ از ۱