جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای بیوسنتز
طاهر محصلی، شهرام پورسیدی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
فناوری نانو شامل تحقیق و توسعه فناوری در محدوده فضاهای ۱ تا ۱۰۰ نانومتر بوده و در این فناوری ذراتی با اندازه های بسیار کوچک و در مقیاسهای اتمی ساخته و دست ورزی میشوند. عصاره های گیاهی میتوانند به عنوان یک مسیر سبز برای سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار بگیرند. در این تحقیق بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بذر گیاه کنجد انجام شد. به عصاره بذری، نیترات نقره اضافه شده و در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد انکوبه شد. اثرات سه غلظت نیترات نقره (۱mM ، ۲mM و ۳mM) بر روی سنتز نانوذرات نقره بررسی شد. آنالیزهای اسپکتروسکوپی جذب UV-Visible، میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) ، پراش اشعه ایکس (XRD) و اسپکتروسکوپی نشر اتمی(ICP) به منطور بررسی تولید نانوذرات انجام شدند. آنالیز طیف سنجی UV-Visible و وجود پیک در ۴۲۰ نانومتر حاکی از سنتز زیستی این نانوذرات در عصاره بوده و عکس TEM شکل نانوذرات را کروی و میانگین اندازه آنها را در حدود ۱۴ نانومتر تعیین کرد. آنالیز XRD نانو کریستالهای سنتز شده به وسیله عصاره را نشان داد، همچنین (Coupled Plasma(ICP Inductively درصد تبدیل یون نقره به نانوذره نقره را حدود ۶۱/۹۹ درصد تعیین کرد.
الهام کیخا، عباسعلی امام جمعه، محرم ولی زاده، براتعلی فاخری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
امروزه، نانوذرات نقره یکی از مهمترین نانومواد تجاری محسوب میشوند. تقاضا برای سنتز نانوذرات از طریق روشهای زیست سازگار به دلیل کاربرد گسترده در زمینه زیست پزشکی در حال افزایش است. استفاده از گیاهان و محصولات گیاهی به عنوان منابع پایدار و تجدیدپذیر در سنتز نانوذرات از سایر روشهای سنتز بیولوژیکی سودمندتر است. در این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه پنیرباد بعنوان عامل کاهنده گزارش می شود. پارامترهای موثر بر بیوسنتز نانوذرات شامل حجم عصاره، غلظت نمک نیترات نقره، اثر pH و زمان واکنش توسط تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش_ مرئی بررسی و بهینهسازی شدند. تغییر رنگ محلول از زرد روشن به قهوه ای تیره در دمای اتاق به دلیل کاهیدگی یونهای نقره مشاهده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات به وسیله میکروسکوپ الکترون عبوری تعیین گردید که ذراتی با ساختار کروی و اندازه متوسط در حدود ۳۵-۲۴ نانومتر را نشان می دهد.
مجتبی خیام نکویی، مریم معظم جزی، محسن مردی، سعید کدخدایی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف عمده برنامههای بهنژادی استویا (Stevia rebaudiana) ایجاد گیاهانی با میزان ریبودیوزید-آ (RA) بالا میباشد. در این راستا، به منظور غربالگری گیاهان استویا و انتخاب واریتههایی با بیشترین میزان شیرینکنندههای موردنظر با استفاده از نشانگرهای مولکولی، تحقیق حاضر بر روی دادههای RNA-seq واریتههای دارای مقادیر مختلف RA انجام گردید. به منظور بازآرایی ترنسکریپتوم از نو برای هر واریته، از نرم افزار CLC با درنظرگرفتن طول k-mer برابر با ۲۰ و حداقل طول کانتیگ برابر با ۲۰۰ جفت باز استفاده شد. به منظور انجام تفسیر، آخرین نسخه از پروتئوم گیاه مدل ارابیدوپسیس بکار برده شد. برای شناسایی SSRهای چندشکل کاندید در میان واریتههای استویا، با استفاده از CandiSSR آنالیز توالیهای بازآرایی شده و بدنیال آن طراحی جفت آغازگرهای مربوطه صورت گرفت. حدود ۳۶۸ نشانگر SSR بالقوه شناسایی گردید که در این میان ۳۶۰ نشانگر شرایط لازم برای طراحی آغازگر را دارا بودند. تقریبا ۸۹% از کانتیگهای واجد SSRهای چندشکل دارای بهترین توالی مشابه در برابر پروتئوم ارابیدوپسیس بودند. در این مطالعه، کانتیگهای مشابه با خانواده پروتئینی UDP-Glycosyltransferase و Deoxyxylulose-۵-phosphate synthase که در مسیر بیوسنتز استویول گلیکوزیدها دخیل میباشند شناسایی گردید. همچنین آنالیز gene set enrichment با استفاده از PlantGSE از طریق آزمون Hypergeometric درسطح معنیداری (FDR < ۰,۰۵) چندین مسیر متابولیکی مرتبط با توالیهای حاوی SSRهای چندشکل را مورد شناسایی قرار داد. بنابراین، میتوان این فرضیه را مطرح نمود که نشانگرهای SSR چندشکل توسعه یافته در این تحقیق با اطمینان در برنامههای بهنژادی مولکولی استویا به منظور انتخاب واریتههای با میزان بالای SG به ویژه RA قابل استفاده میباشند.
دوره ۲۱، شماره ۱۵۰ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
پروتئازهای آسپارتیک نقش حیاتی در فرآیندهای بیولوژیکی متنوع ایفا میکنند و انواع میکروبی توجه زیادی را به دلیل پتانسیل تجاری خود در صنایع مختلف به خود جلب میکنند. این بررسی جامع به جنبههای پیچیده پروتئازهای آسپارتیک میکروبی میپردازد که شامل بیوسنتز، تنظیم ژنتیکی، مکانیسمهای ترشح، تغییرات پس از ترجمه، ویژگیها و کاربردهای در حال ظهور میشود. بیوسنتز این پروتئازها شامل ترجمه ژنهای مربوطه به پروتئینهای پیشساز است که تحت یک سری مراحل پردازش قرار میگیرند که منجر به تشکیل آنزیمهای بالغ میشود. کارایی تولید و تجاری سازی پروتئاز آسپارتیک به شدت به درک مکانیسم های حاکم بر ترشح آن ها بستگی دارد. قابل توجه است که تغییرات پس از ترجمه، مانند گلیکوزیلاسیون و فسفوریلاسیون، نقش مهمی در تأثیرگذاری بر فعالیت و پایداری این آنزیمها دارند. این بررسی بیشتر به بررسی ویژگی سوبسترا و خواص کاتالیزوری پروتئازهای آسپارتیک میکروبی، همراه با کاربردهای بالقوه آنها در صنایع غذایی، داروسازی و بخشهای بیوتکنولوژی میپردازد. در صنایع غذایی، این پروتئازها در افزایش طعم، بافت و ارزش غذایی مفید هستند. در حوزه داروسازی، آنها به کشف و توسعه دارو کمک می کنند. علاوه بر این، در بیوتکنولوژی، پروتئازهای آسپارتیک میکروبی تطبیق پذیری در کاربردهایی مانند مهندسی پروتئین، سنتز پپتید و زیست پالایی از خود نشان می دهند. این بررسی جامع، بینشهای ارزشمندی را در مورد ماهیت چند وجهی این آنزیمها ارائه میکند، بیوسنتز، تنظیم ژنتیکی، مکانیسمهای ترشح، تغییرات پس از ترجمه، ویژگیها و کاربردهای تجاری امیدوارکننده را روشن میکند.