جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تئوری اطلاعات

مژگان مظفری‌لقا، سیدشهریار عرب، جواد ظهیری،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: اطلاعات موجود در ساختمان پروتئینها برای درک چگونگی فعالیت آنها بسیار مفید است. انعطاف‌پذیری یکی از مهم‌ترین فاکتورهای ساختمانی مرتبط با عملکرد پروتئین‌ها است. دانش درباره انعطاف‌پذیری ساختارهای پروتئینی، کمک بزرگی به کیفیت پیشگویی ساختمان پروتئین‌ها و درک عملکرد پروتئین‌ها می‌کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیش‌گویی انعطاف‌پذیری ساختارهای پروتئینی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان انجام شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر از یک مجموعه داده متعادل ۹۵ پروتئینی استفاده شد. ویژگی‌های استفاده‌شده در مطالعه حاضر برای مدل‌کردن اسیدآمینه‌ها، یک بردار ۳۳ بعدی را تشکیل داد. برخی از آنها از لغزاندن پنجره‌ای به طول ۱۷ با مرکزیت اسیدآمینه هدف روی زنجیره پروتئین به‌دست آمده‌اند و برخی تنها مربوط به اسیدآمینه هدف بودند. برای تعریف فاکتور انعطاف‌پذیری، ویژگی‌های مبتنی بر اطلاعات حاصل از تغییرات زوایای دووجهی، استفاده شد. این اطلاعات برای هر اسیدآمینه با درنظرگرفتن موقعیت هر اسیدآمینه به‌تنهایی و برای جفت اسیدآمینه‌های مجاور در یک پنجره هفده‌تایی محاسبه و برای پیشگویی از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شد.
یافته‌ها: میزان صحت ۷۳/۱%، معیار F ۷۱% دقت ۷۳% و حساسیت ۷۳/۲% به دست آمد. برتری قابل قبول روش پیشنهادی در مقایسه با روشهای موجود تایید شد. نمایش زاویهای هر پروتئین توانست به‌خوبی خصوصیات و ویژگیهای ساختار سهبعدی پروتئین را نشان دهد.
نتیجه‌گیری: میزان صحت ۷۳/۱%، معیار F ۷۱% دقت ۷۳% و حساسیت ۷۳/۲% است و بهترین نگاه به بحث انعطاف‌پذیری، نگاه زاویه‌ای است. نمایش زاویهای هر پروتئین می‌تواند به‌خوبی خصوصیات و ویژگیهای ساختار سهبعدی پروتئین را نشان دهد.


دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

دریافت: ۲/۳/۸۹ پذیرش: ۱۸/۱۲/۸۹ چکیده این پژوهش تلاشی برای معرفی روشی نوین در تحلیل صورت‌های مالی است که در آن از مفاهیم تئوری اطلاعات برای اندازه‌گیری ارزش اطلاعات ترازنامه استفاده شده است. به‌کارگیری مفاهیم تئوری اطلاعات در حسابداری به‌وسیله هنری ثیل ، منجر به ایجاد تفکری نو در تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی شد؛ این روش در تحلیل ترازنامه، کل ارقام آن را با هم در نظر گرفته و با استفاده از مفاهیم تئوری اطلاعات، آنتروپی و اندازه‌گیری احتمالات، ارزش اطلاعات انتقال یافته به‌وسیله ترازنامه را محاسبه می‌کند. برای انجام این تحقیق نخست ارزش اطلاعاتی ترازنامه شرکت‌های صنایع غذایی بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ با استفاده از آنتروپی محاسبه شد، سپس الگوی پیشنهادی طبقه‌بندی اطلاعات مربوط به دارایی‌های ثابت در ترازنامه آن شرکت‌ها پیاده و دوباره ارزش اطلاعاتی آن‌ها اندازه‌گیری و مقایسه شد. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد در صورتی که اطلاعات ترازنامه این شرکت‌ها در طبقه دارایی‌های ثابت مشهود به گونه‌ای جزئی‌تر در شش طبقه زمین، ساختمان و تأسیسات، ماشین‌آلات و تجهیزات، وسایط نقلیه، اثاثه و ابزار و سایر دارایی‌های ثابت مشهود ارائه شود؛ ارزش اطلاعات انتقال یافته به‌مراتب بیش‌تر از حالتی خواهد بود که دارایی‌های ثابت مشهود به صورت یک رقم کلی در ترازنامه نشان داده شود، هر چند این اطلاعات در پیوست صورت‌های مالی موجود است، اما در این پژوهش به‌طور صرف ارزش اطلاعاتی ترازنامه مدنظر است.

صفحه ۱ از ۱