جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تجزیه زیستی

نرجس رمضانی پور، ارسطو بدوئی، عبدالحمید نمکی شوشتری، زهرا کرمی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

آمید‌ها، ترکیباتی سمی، جهش‌زا و سرطان‌زا هستند. باکتری‌های مولد آمیداز با تجزیه زیستی این ترکیبات، موجب حذف یا تبدیل آن‌ها از محیط زیست می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پتانسیل هیدرولیز بنزآمید توسط سویه‌های بومی آکروموباکتر جدا شده از فاضلاب شهر کرمان انجام گردید. جداسازی باکتری‌های هیدرولیز کننده بنزآمید با نمونه‌گیری از فاضلاب شهر کرمان و استفاده از روش غنی‌سازی در محیط MM۱ با یک درصد بنزآمید و در حضور شناساگر برموتیمول بلو انتخاب شدند. در مجموع ۷ سویه باکتریایی هیدرولیز کننده بنزآمید جداسازی گردید. از این بین، ۲ سویه به نام‌های AB۳۷ و FA۱ با پتانسیل هیدرولیز بنزآمید، به عنوان سویه‌های برتر شناخته شدند. در فرآیند بهینه‌سازی محیط تولید آنزیم، مشخص گردید که گلوکز، پپتون، کلسیم و ۰/۷ pH تولید آنزیم را در دو سویه افزایش می‌دهند. گلوکز ۳ برابر و کلسیم ۶/۲ برابر میزان تولید آنزیم در سویه FA۱ را افزایش داده‌اند. پتانسیل هیدرولیز بنزآمید نشان داد که سویه AB۳۷ در زمان ۱۵ ساعت بیشترین هیدرولیز بنزآمید و آمونیاک تولیدی را به میزان ۷۹/۱ و ۲۶/۱ میلی‌مولار در غلظت‌های ۲ و ۵ میلی‌مولار بنزآمید دارد. با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی و تعیین توالی ژن ۱۶S rRNA باکتری‌های جداسازی شده به عنوان آکروموباکتر زایلوکسیدان و آکروموباکتر اسپانیوس شناسایی گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که سویه‌های جداسازی شده فعالیت قابل توجهی را در هیدرولیز بنزآمید دارند. بنابراین ارزیابی پتانسیل آنزیمی و کاربردی این سویه‌ها به منظور هیدرولیز بنزآمید از فاضلاب شهری، صنایع و پساب کشاورزی پیشنهاد می‌گردد.
زینب بیات، مهدی حسن شاهیان، مجید عسکری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

نفت خام از چهار گروه ترکیبات اشباع، آروماتیک ها، رزین ها و آسفالتین ها تشکیل شده است. آلودگی نفتی اثرات جبران ناپذیری بر اکوسیستم دریا می گذارد. با توجه به آثار سوء آلاینده‌های نفتی بر محیط زیست دریایی، کنترل آنها در بنادر بسیار حائز اهمیت است. تجزیه زیستی مشتقات نفتی در محیط‌های آلوده موثرتر، قوی‌تر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر از روش‌های فیزیکوشیمیایی است. در این پژوهش از آب دریا و دوکفه ای های خلیج فارس جهت جداسازی باکتری های تجزیه کننده نفت خام، نمونه برداری شد. شمارش باکتری های تجزیه کننده و هتروتروف در نمونه های جمع آوری شده انجام گردید. باکتری های جداسازی شده با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. حذف نفت خام با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی گازی برای سویه های برتر مشخص گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که که تراکم و تنوع باکتری‌های هتروتروف و تجزیه کننده نفت خام در دوکفه ای‌ Crassostrea gigas نسبت به محیط اطراف (آب دریا) بیشتر است. در این پژوهش در مجموع ۱۱ باکتری تجزیه کننده جداسازی شد. تعداد ۷ سویه شناسایی بیوشیمیایی شدند و دو سویه برتر تجزیه کننده بطور مولکولی شناسایی گردیدند که این سویه ها به جنس های Shewanella و Alcanivorax تعلق داشتند. این سویه ها در طی ۱۵ روز بیش از نیمی از نفت خام را تجزیه نمودند. از این باکتری ها می توان جهت پاکسازی مناطق دریایی آلوده به نفت البته با بررسی های میدانی بیشتر استفاده نمود.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

با کمبود زمین‌های زراعی و از بین رفتن محصولات بوسیله آفات استفاده از آفت‌کش‌هایی مانند آترازین افزایش یافته است. این علف‌کش به دلیل فشار بخار کم، نیمه عمر بالا و تحرک زیاد منجر به آلودگی اکوسیستم‌های گوناگون شده است. روش‌های فیزیکی و شیمیایی بسیاری برای حذف این علف‌کش از محیط‌های آبی و خاکی پیشنهاد گردیده، اما این روش‌ها دارای هزینه‌های بسیار و همراه با تولید محصولات جانبی سمی دیگری هستند. روش‌های بیولوژیکی به دلیل داشتن سیستم آنزیمی قادر به معدنی سازی کامل و استفاده از این علف‌کش به عنوان منبع کربن، نیتروژن و انرژی می‌باشند و از طرفی فیلترهای مستغرق باهواده به سبب ماهیت روش تصفیه‌شان کمک شایان توجهی در پایین آوردن هزینه‌ها نموده‌اند. به همین دلیل در مطالعۀ حاضر توانایی فیلتر بیولوژیکی مستغرق باهواده برای تجزیۀ آترازین از محیط‌های آبی در ۴ سطح غلظت و ۳ سطح زمان ماند هیدرولیکی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان دادند که حداکثر راندمان حذف آترازین و میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی محلول به ترتیب برابر۹۷/۹ و ۹۸/۳ درصد بود. همچنین نتایج حاکی از این مطلب بودند که مدل استور-کینکنن بر بارگذاری این بیوفیلتر با آترازین برازش بسیار خوبی دارد (۹۹/۰< R۲). می‌توان دریافت که فیلتر مستغرق باهواده کارآیی بسیار خوبی در حذف مواد آلی و مواد سمی پایدار از خود نشان می‌دهد و تجزیه آترازین در فرآیند کومتابولیسم بسیار موفقیت آمیز بوده و اینگونه استنباط گردید که جمعیت میکروبی هوازی در تصفیۀ محیط‌های آبی آلوده به آترازین مؤثر می‌باشد.

صفحه ۱ از ۱