جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای تحلیل داده
زهرا تابان فر، سیدمحمد فیروزآبادی، زینب خداکرمی، زینب شنکائی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: آزمایش الکتروانسفالوگرام (EEG) بهعنوان یک آزمایش بالینی مهم برای تشخیص بسیاری از بیماریهای مغزی مطرح است. هدف مطالعه حاضر، تحلیل دادههای الکتروانسفالوگرام حین استراحت در بیماران مبتلا به تومور مغزی بود.
مواد و روشها: در مطالعه تحلیلی مشاهدهای حاضر، از دادههای EEG حین استراحت ۴۴ فرد مبتلا به تومور مغزی (گروه تومورال) و ۳۱ فرد سالم (گروه سالم) استفاده شد. پس از پیشپردازش و حذف آرتیفکتهای موجود در سیگنالها، ویژگیهای خطی زمانی و طیفی توان نسبی باندهای متفاوت فرکانسی، ویژگیهای غیرخطی بعد فرکتال و آنتروپی استخراج شد. سپس تمایزپذیری میان دو گروه سالم و تومورال بر مبنای ویژگیهای استخراجشده، با استفاده از روش آماری شاخص دیویس-بولدین، طبقهبندی خطی (LDA) و طبقهبندی غیرخطی k نزدیکترین همسایه (KNN) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میان ویژگیهای بعد فرکتال کتز و طول شکل موج دو گروه سالم و تومورال، تفاوت معنیداری وجود نداشت. در میان سایر ویژگیها، آنتروپی نمونه با کاهش معنیدار در گروه تومورال، بیشترین تمایز را میان دو گروه ایجاد کرد (مقدار ۰.۶۹ برای گروه سالم در مقابل ۰.۵۳ برای گروه بیمار). بالاترین صحت طبقهبندی دو گروه، با استفاده از آنتروپی نمونه و طبقهبند KNN برابر با ۸۴% بود.
نتیجهگیری: سیگنالهای EEG، پتانسیل جداسازی بیماران تومورال مغزی و افراد سالم را دارند. ویژگی غیرخطی آنتروپی با تطبیق بیشتر بر ماهیت غیرخطی مغز، صحت بالاتری در بازنمایی گروه تومورال نشان میدهد. آنتروپی کمتر گروه تومورال نشاندهنده پیچیدگی کمتر در پردازشهای مغزی این گروه نسبت به افراد سالم است.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
رشد سبز، بر تولید و عرضه محصولات سازگار با محیطزیست تأکید دارد و به عنوان یک راهبرد مناسب برای رشد اقتصادی همراه با نگهداری و حفظ منابع طبیعی و کاهش انتشار آلودگی در کشورها مطرح است. با توجه به آنکه ایران به عنوان یک کشور درحال توسعه، در زمینه شاخص رشد سبز، عملکرد مطلوبی ندارد، لازم است تا در این زمینه، انرژیبری و آلایندگی فعالیت های مختلف اقتصادی و شناسایی فرصت های اقتصادی رشد سبز از نظر شاخص های تولید و اشتغال، مورد ارزیابی قرار گیرد. این تحقیق با استفاده از روش داده - ستانده انرژی چند عاملی و اطلاعات جدول داده - ستانده سال ۱۳۹۵، در پی بررسی و تحلیل تأثیر تقاضای نهایی بر مصرف انرژی اولیه، انتشار CO۲، رشد اقتصادی و مشاغل انرژی است که درنتیجۀ آن، با در نظر گرفتن همزمان دو شاخص رشد و اشتغال، پتانسیل های رشد سبز در بخشهای اقتصادی ایران مورد شناسایی قرار می گیرند. نتایج تجربی این تحقیق، نشان میدهد که بخشهای مربوط به تولید محصولات کشاورزی، دامی، خدماتی و محصولات غذایی، دارای کمترین میزان انتشار دیاکسیدکربن به ازای هر واحد رشد تولید و رشد مشاغل انرژی هستند. در مقابل، به دلیل پتانسیل پایین رشد سبز خدمات حمل و نقل، فلزات اساسی، محصولات از لاستیک و پلاستیک، تشویق افزایش تقاضای نهایی برای محصولات این بخشها، جذاب نخواهد بود؛ بهطوریکه برای برنامهریزی رشد سبز، به تغییرات ساختاری در این بخشها، نیاز است.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
رقابت پذیری محصولات در تجارت خارجی، سبب استفاده بهتر از عوامل تولید و از آن جمله نیروی کار می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر تجارت خارجی بر تغییرات بهره وری نیروی کار بخش های مختلف تولیدی ایران است. برای این منظور، با استفاده از رویکرد تحلیل تجزیه ساختاری، اثر تغییرات در تراز تجاری، نسبت صادرات و واردات به تراز تجاری، ساختار صادرات و واردات، میزان تحرک آفرینی تولید کالاهای نهایی، فناوری تولید و اشتغال بر تغییرات بهره وری نیروی کار بررسی می شود. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق، از جداول داده-ستانده سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۵، حساب های ملی و نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۵ تأمین می شوند. یافته های تحقیق نشان می دهند، تجارت خارجی سبب ارتقاء بهره وری نیروی کار در کشور شده است. علاوه براین، صادرات بخش ها با بهره وری نیروی کار آنها، رابطه نسبتاً همسو، و در مقابل، واردات کالاها و خدمات با بهره وری نیروی کار بخش های تولیدکننده آنها در سالهای مورد مطالعه، رابطه عکس داشته است. به عبارت دیگر، بخش هایی که از بهره وری نیروی کار بالاتری برخوردار بودند، صادرات بیشتری داشتند. در مقابل، بخش هایی که بهره وری پایین تری داشتند، محصولات تولید شده در آنها بیشتر با واردات بیشتری روبرو بوده اند. با این حال، این مسأله در سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال ۱۳۹۰، کمتر مورد توجه قرار گرفته، که این امر سبب شده است تا تغییرات در ساختار صادرات و واردات، سبب کاهش بهره وری نیروی کار گردد.