جستجو در مقالات منتشر شده


۸۲ نتیجه برای تشخیص


دوره ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۲ )
چکیده

عنصر خیال در شعر بسیار مهم است؛ اگرچه برخی از ناقدان، قید خیال را در شعر زاید می‌دانند و می‌گویند هر شعر علاوه بر دارا بودن وزن و آرایه، خیال‌‌‌انگیز نیز هست.
سبک هندی بیانگر واقعی اشعار خیال‌انگیز است و شاعران هندی، بویژه بیدل، در این خصوص نیک درخشیده‌اند.
باریک‌اندیشی، خیال‌انگیزی، به کارگیری ترکیبات نو، تشخیص بخشیدن به چیزهای بی‌جان، بهره‌گیری از نمادها و تلمیحات، استفاده از شیوه‌های شاعران گذشته، سادگی بیان و تازگی زبان شعری، توصیف طبیعت، بازی با کلمات و تکرار قافیه، بسامدها، حس‌آمیزی، تناقض، (پارادوکس) و عرفان از ویژگیهای شعر بیدل است.
 


دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۸ )
چکیده

هویت جامعه‌ای ابزاری است برای تفکیک ملتی از ملت دیگر، با تکیه بر آگاهی مشترک حول مفهوم یا مفاهیم تعریف‌‌شدۀ جمعی. احساس قوی هویت می‌تواند به‌عنوان جنبه‌ای از سرمایۀ اجتماعی درک شود. به‌علاوه، سرمایۀ اجتماعی به‌طور عام و هویت جامعه‌ای به‌طور خاص، محصول روابط اجتماعی محسوسی هستند که افراد جامعه آن را درک می‌کنند و تأثیرات متقابل زیادی بر یکدیگر می‌توانند داشته باشند. با توجه به این تأثیرات متقابل، هدف تحقیق حاضر، بررسی و شناسایی نوع رابطۀ هویت و سرمایۀ اجتماعی و همچنین تعیین مکانیسم‌های بینابینی است. برای این منظور، با استفاده از داده‌های پیمایش ارزش‌های جهانی و با توجه به تعریف علمی متغیرها براساس داده‌ها و معرف‌های در اختیار، به بررسی رابطۀ مورد نظر در میان هفتاد کشور پرداخته شده است. برای تحلیل داده‌ها از رگرسیون لوجستیک استفاده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهد بین هویت جامعه‌ای و سرمایۀ اجتماعی ارتباطی مثبت، متقابل و معنادار وجود دارد.

دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده

در نظریۀ ساخت اطلاع، موضوعات و مفاهیم متنوعی مطرح هستند که یکی از این موضوعات، مفهوم شناختیِ «تشخیص‌پذیری » است. مفهوم ذهنی تشخیص‌پذیری در زبان دارای نمود است. در این مقاله، تأثیر پارامتر تشخیص پذیری بر روی نمود زبانی در حوزه های صرف، نحو و نوا به صورت مقابله ا ی در انگلیسی و فارسی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد میزان تشخیص‌پذیری مصادیق بر روی نمود صرفی آن‌ها در دو زبان انگلیسی و فارسی تأثیرگذار بوده است؛ مشخصاً اینکه مصادیق تشخیص پذیر به صورت ضعیف (ضمایر) و مصادیق تشخیص ناپذیر به صورت قوی (گروه‌های اسمی کامل) نمود پیدا می کنند. یافتۀ دیگر اینکه صورت های صرفی ارجح در انگلیسی و فارسی با هم متفاوت هستند. همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهد که پارامتر تشخیص‌پذیری در حوزه های نحو و نوا بر چگونگی نمود زبانی تأثیرگذار بوده است؛ مثلاً عباراتی که دارای مصداق تشخیص پذیر بوده اند، بیشتر با جایگاه نحوی نهاد منطبق شده اند یا به صورت فاقد تکیه نمود یافته‌اند. یافته دیگرِ پژوهش این است که برخلاف نحوۀ نمود صرفی، تأثیر پارامتر فوق الذکر در حوزه های نحو و نوا در دو زبان انگلیسی و فارسی به صورت‌بندی های زبانی تقریباً مشابهی منجر شده است. در این پژوهش از آزمون های مجذور خی و Z برای تشخیص معنی دار بودن رابطه ها استفاده شده است.

دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده

به منظور اطمینان از صحت اجرای برنامه، رفتار برنامه مورد بررسی قرار می گیرد. با در اختیار داشتن کد اصلی برنامه می توان منطق برنامه را استخراج کرد و رفتار برنامه را شناخت. در این مقاله، دیدگاه ما نسبت به برنامه ها به صورت جعبه سیاه است، بنابراین از منطق اجرایی برنامه، اطلاعی در دست نیست. با این حال سعی شده است منطق اجرایی برنامه از روی اجراهای متعدد و موفق برنامه و ثبت فراخوانی های سیستمی تولید شده توسط برنامه، با به کارگیری رویکرد استقرایی یادگیری شود. بدین منظور سازوکارهایی برای کشف حلقه ها و نقاط انشعاب برنامه به کار برده و منطق اجرایی برنامه را به صورت انتزاعی در سطح فراخوانی های سیستمی بازسازی کرده ایم. آنگاه با در اختیار داشتن منطق اجرایی برنامه، همانند روش های با نگرش جعبه سفید، انحراف رفتار برنامه در زمان اجرا را از منطق اجرایی آن تشخیص داده ایم. برای روش پیشنهادی دو کاربرد پیشنهاد شده است: (۱) ساخت سیستم تشخیص نفوذ به برنامه، (۲) حفاظت از برنامه در برابر خطا. نتایج کارایی روش پیشنهادی، با انجام آزمایش هایی ارایه شده است.

دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده

ثبت فعالیت های رحمی در خانه به منظور پیش بینی و جلوگیری از زایمان زودرس در بانوان باردار با ریسک بالا، ارزش اطلاعاتی بالایی دارد. در این مقاله دستگاهی با قابلیت بسیار بالا به منظور نمایش و ضبط طولانی مدت و غیر تهاجمی تغییرات و فعالیت های رحمی در بانوان باردار معرفی می شود. این دستگاه جدید به منظور حس و ضبط کردن قابل انعطاف فعالیت های رحمی بر پایه یک اسیلاتور کولپیتز سلفی و نوسانات یک هسته فریتی درون یک سلف پایه ریزی شده است. فرکانس خروجی اسیلاتور متناسب با فشار منتقل شده به سطح شکم تغییر می کند و برای پردازش های بعدی و همچنین ضبط و نمایش انقباضات رحمی، به مانیتور قابل حمل وارد می شود. مانیتور قابل حمل پس از اندازه گیری فرکانس و انجام پردازش های بعدی، یک پایگاه داده با حجم بسیار بالا را برای بیمار پشتیبانی می کند. این دستگاه وزن بسیار کم، پایداری بالا و قیمت پایین داشته و به راحتی قابل به کارگیری برای مانیتورینگ طولانی مدت فعالیت رحمی است. این دستگاه همچنین از قابلیت اتصال به رایانه برخوردار است. از دیگر خصوصیات این دستگاه، امکان کالیبره شدن سنسور توسط نرم افزار است. پارامترهای سنسور این دستگاه عبارتند از: دقت برابر ۰,۱۳ میلیمتر جیوه، تکرار پذیری ۹۶% و محدوده ورودی ۰ تا ۹۵.۳۲ میلیمتر جیوه.

دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده

- بار پردازشی زیاد، نیاز متناوب به به‌روزرسانی، پیچیدگی و خطای زیاد در تشخیص، برخی از مشکلات و ضعفهای موجود در طراحی سیستمهای تشخیص ناهنجاری و تشخیص سوءاستفاده است. هدف این تحقیق، طراحی نوعی سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر شبکه‌ است که این ضعفها را تا حد امکان کم کند. برای رسیدن به این هدف، سیستمهای تشخیص سوءاستفاده و تشخیص ناهنجاری را ادغام کرده‌ایم. این رویکرد تاکنون در طراحی سیستمهای تشخیص نفوذ به‌کار برده نشده است. برای ادغام سیستمهای تشخیص ناهنجاری و تشخیص سوءاستفاده در سیستم ترکیبی تشخیص نفوذ، از ساختار ترکیبی جدیدی از شبکه‌های پس انتشار خطا و کوهونن که برای کاربردهای بازشناسی الگو و دسته‌بندی پیشنهاد شده - استفاده کرده‌ایم. نتایج به‌دست آمده نشانگر اثر بسیار مثبت این ادغام سیستمهای تشخیص ناهنجاری و سوءاستفاده و همچنین توانایی ساختار شبکه عصبی پیشنهادی در بهبود عملکرد سیستم ترکیبی تشخیص نفوذ است. .

دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده

در این مقاله مدلی تعاملی برای بررسی رفتار عادی انفرادی رانندگان ارائه می‌شود که تأثیر متقابل وسایل نقلیه در آن به‌کار رفته است. از ویژگیهای زمانی حاصل از ردگیری هر یک از وسایل نقلیه و تاریخچه حرکت آن وسایل، در ایجاد مدلی از رفتار عادی استفاده می‌شود. به‌دلیل غیرایستان بودن رفتار، از مدل مخفی مارکف برای ساخت مدل تعاملی استفاده شده است. مدل مورد استفاده دارای سه بخش اصلی است. بخش اول تاریخچه مسیر حرکت پیشینیان، که به این‌منظور یک ماتریس گذر مراکز (CTM) پیشنهاد شده که نوعی پایگاهِ داده اطلاعات مکانی- زمانی از حرکات دیده شده در فریمهای پیشین است. بخش دوم ویژگیهای زبانی یا شناسایی نوع حرکت وسایل نقلیه است، این حرکات عبارت است از مستقیم، گردش به‌راست و به چپ، انحراف به‌راست و به چپ، تغییر باند به‌راست و به چپ. بخش سوم ویژگیهای سطح پایین شامل سرعت و فاصله تا شیء مجاور است. همچنین CTM در جستجوی تکه‌های مشابه، کارامد است و می‌تواند شعاع و موقعیت جستجو را تعیین ‌کند. این فیدبک بالا به پایین، باعث افزایش کارایی ردیاب RLS و جستجوی شیء شد. در سیستم ارائه شده، مقدار متوسط تعلق درست به مدل مخفی مارکف ۲/۸۱% برای رفتار عادی به‌دست آمد. همچنین نوع حرکت با مدل مخفی مارکف با نرخ ۷/۸۲% روی داده‌های آزمون شناسایی شد و با استفاده از فیدبک CTM خطای پیش‌‌بینی روی تعداد زیادی از وسایل نقلیه حداقل۸۰% کاهش یافت.

دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده

- روشهای مختلفی برای تشخیص شکستگی میلههای رتور در موتور القایی به‌کمک تحلیل سیگنالهای مختلف ماشین در مقالات منتشر شده است. در بسیاری از این روشها، تغییرات دامنه مؤلفههای فرکانسی معین در یک سیگنال خاص، مبنای قضاوت درباره وضعیت موتور قرار می‌گیرد .در بین سیگنالهای مورد استفاده می‌توان به جریان، توان و شار اشاره کرد. مؤلفه‌های فرکانسی مربوط به عیب، تابع لغزش یا سرعت موتور هستند و در محیطهای صنعتی، به‌علت عوامل متعددی مانند نوسان بار یا سایر اختلالات، مؤلفه‌های فرکانسی زائدی در کنار مؤلفه‌های اصلی ایجاد می‌شود و لذا تشخیص صحیحی از وضعیت موتور– اگر لغزش موتور به‌درستی تعیین نشود - امکان‌پذیر نیست. بنابراین در روشهای معرفی شده، به‌دلیل نیاز به تعیین سرعت، به بیش از یک سنسور نیاز است. در این مقاله پیشنهاد شده که برای تشخیص عدم تعادل رتور، به طیف ارتعاش موتور رجوع شود. فرکانس چرخش موتور و هماهنگهای آن و همچنین دو برابر فرکانس شبکه را میتوان به‌سهولت و با دقت در طیف ارتعاش پیدا کرد و به‌کمک آن لغزش را محاسبه کرد. عدم تعادل رتور نیز مؤلفه‌هایی را با اختلاف فرکانس دو برابر فرکانس لغزش (sf۲) در دو سوی فرکانس متناظر با سرعت چرخش در طیف ارتعاش ایجاد می‌کند که ارزیابی دامنه آن می‌تواند مبنایی برای تشخیص عیب باشد.

دوره ۹، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده

هدف: سرطان کولورکتال یکی از شایعترین سرطانها در جهان است. بدیهی است که درک رفتار تومور و در سطح مولکولی به درمانی اثربخش‌تر و پیش آگهی دقیق‌تری در مورد بیماری می‌انجامد. از بین تمامی ژنهایی که در سرطان کولورکتال دچار تغییر می‌شوند، k-ras از اهمیت تشخیصی و پیش آگهی قابل توجهی برخوردار است. جهشهای k-ras از جمله وقایع کلیدی در سرطانزایی کولورکتال به‌حساب می‌آیند. بررسیهای گذشته نشان داده‌اند که به‌طور متوسط ۴۰ درصد (۲۰ تا ۵۰ درصد) سرطانهای کولورکتال واجد جهش در انکوژن k-ras هستند. غالب جهشهای k-ras در کدون ۱۲ این ژن و به میزان کمتری در کدون ۱۳ و ۶۱ اتفاق می‌افتند. متمرکز بودن جهشهای این ژن در نقاطی خاص، امکان تشخیص آنها را با روشهای ساده و حساس بر پایه PCR فراهم کرده است و این موضوع در برابر ژنهایی مانند APC یا ۵۳P مزیتی به‌حساب می‌آید که در آنها جهشها در طول توالی DNA توزیع شده‌اند. مواد و روشها: در این مطالعه، ما شیوع جهش در کدون ۱۲ ژن k-ras را در بیماران ایرانی مبتلا به سرطان کولورکتال، به‌منظور مقایسه آن با سایر کشورها مورد بررسی قرار دادیم. بدین منظور، DNA توموری ۵۵ فرد بیمار استخراج شده و جهشهای کدون ۱۲ با استفاده از روش RFLP تشخیص داده شدند. نتایج: نتایج شیوع ۶۵ درصدی جهش نقطه‌ای را نشان دادند که این میزان در مقایسه با سایر کشورها بالاتر است. این امر ممکن است به علت اختلاف در نوع روش تشخیص جهش و تفاوت در جمعیت مورد بررسی از جمله تفاوتهای ژنتیکی، اختلاف در عوامل محیطی، رژیم غذایی، شیوه زندگی اجتماعی مردم و سایر پارامترهای مختص جمعیت ایرانی باشد. ارتباط بین جهش در کدون ۱۲ و عوامل کلینیکوپاتولوژیکی مختلف نیز تحت مطالعه قرار گرفت. بررسیها حاکی از وجود رابطه معناداری میان جهش و درجه تمایز ضعیف تومورهاست. این امر تأکیدی بر نقش مهم Ras در پیشبرد تمایز سلولی است.

دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده

در این مقاله، ابتدا پیشنهاد می‌شود که برای تعیین تعداد آنتن‌های فرستنده در سیستم MIMO با کد فضا - زمان بلوکی متعامد، از روش‌های شناخته شده MDL وAIC - که در اصل برای تعیین تعداد منابع سیگنال‌ گوسی طراحی شده‌اند - استفاده شود. در ادامه روشی برای تشخیص نوع مدولاسیون در این نوع سیستم MIMO پیشنهاد می‌شود که بر آزمون فرضیه مبتنی بوده و در آن برای حل مشکل پیچیدگی روشهای متداول، از تابع شباهت ساده‌تری برای تعیین فرضیه مناسب استفاده می‌شود. از سوی دیگر از آنجا که در تمامی روشهای تعیین نوع مدولاسیون، تخمینی از بهره کانال (در سیستم MIMO تخمینی از ماتریس کانال) مورد نیاز است؛ در این مقاله روشی جدید و کارا بر پایه الگوریتم تکراری SAGE برای تخمین ماتریس کانال پیشنهاد شده و در نهایت عملکرد و کارایی هر یک از بخش‌های پیشنهادی، به‌طور جداگانه و توأم، با شبیه‌سازی تجزیه و تحلیل می‌شود.

دوره ۱۰، شماره ۰ - ( ۵-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف: مالاریا یکی از مهمترین بیماریهای مناطق گرمسیری در جهان بشمار می‌آید که علاوه بر شیوع فراوان باعث مرگ و میر انسانها می‌گردد. تشخیص گونه‌های عامل این بیماری، مبتنی بر روشهای بالینی، پارازیتولوژیکی، بیوشیمیایی، سرولوژیکی و مولکولی است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه روش های تهیه گسترش خونی و مولکولی برای تشخیص گونه‌های پلاسمودیوم است. مواد و روش‌ها: از ۴۶ نمونه خون مثبت مالاریایی، که با گسترش‌های نازک و ضخیم مشخص شده، DNA انگل، استخراج و قطعه‌ای از ژن S۱۸ از RNA ریبوزومی با استفاده از آغازگرهای طراحی شده تکثیر گردید و با کمک از آنزیم‌هایHinf I،Hae III و Tsp۴۵ I قطعه برش داده شد. نتایج: طبق نتایج بدست آمده، از ۴۶ نمونه خون مثبت، با بررسی گسترش‌های نازک، ۳۵ مورد پلاسمودیوم ویواکس و ۱۱ مورد پلاسمودیوم فالسی پاروم تشخیص داده شد؛ در حالی که با روش مولکولی، ۲ مورد از ۱۱ مورد پلاسمودیوم فالسی پاروم، به‌عنوان پلاسمودیوم ویواکس و ۳ مورد از ۳۵ مورد پلاسمودیوم ویواکس به‌عنوان پلاسمودیوم فالسی پاروم، مشخص شد. نتیجه‌گیری: روش PCR-RFLP در مقایسه با گسترش خونی، روشی بسیار مناسب‌تر و حساس‌تر برای تفکیک گونه‌های پلاسمودیوم است.

دوره ۱۰، شماره ۰ - ( ۵-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف: سالمونلا تیفی‌موریوم یکی از بیماری‌زاهای مهم غذایی است که باعث ایجاد گاستروانتریت می‌شود. در این تحقیق روش PCR-ELISA برای شناسایی سالمونلا تیفی‌موریوم به ‌کار گرفته شده است. مواد و روش‌ها: ژن rfb، که مسئول بیوسنتز آنتی‌ژن O از لیپوپلی‌ساکارید باکتری است، به عنوان توالی هدف انتخاب گردید. آغازگرهای تعیین شده منجر به تکثیر قطعه ۸۸۲ جفت بازی برای گونه سالمونلا تیفی‌موریوم شد. نمونه‌های غذایی آلوده به باکتری سالمونلا تیفی‌موریوم و همچنین نمونه‌های بالینی و گونه‌های استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. محصول PCR به طور تصادفی با دیگوکسی‌ژنین نشان‌دار و به کف ظرف‌‌های دارای استرپتواویدین منتقل و به روش الایزا و با استفاده از آنتی‌بادی ضد دیگوکسی‌ژنین مورد بررسی قرار گرفت. از کاوشگر داخلی نشان‌دار با بیوتین نیز برای تأیید محصول PCR استفاده گردید. نتایج: اختصاصی بودن روش با بررسی ۲۰ نمونه سالمونلا و ۶ نمونه غیر سالمونلا ارزیابی شد که فقط نتایج گونه تیفی موریوم مثبت و بقیه گونه‌ها منفی بود. الایزا دقت و حساسیت روش PCR را تا حدود ۱۰۰۰ برابر افزایش داد. نتیجه‌گیری: روش ارائه شده در این تحقیق با توجه به طولانی بودن روش‌های مرسوم کشت، برای تأیید وجود باکتری در نمونه‌های بالینی و غذایی می‌تواند یک شیوه تشخیصی حساس و کارآمدی برای شناسایی و غربالگری سالمونلا تیفی‌موریوم باشد. روش حاضر در غربالگری‌های وسیع با توجه به حساسیت بالا می‌تواند ضمن تشخیص اختصاصی تر، جایگزین خوبی برای PCR باشد.

دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

یکی از حفاظت‌های ضروری در شبکه‌‌‌هایی که مجهز به منابع تولید پراکنده است، حفاظت ضدجزیره‌ای می‌باشد. در این مقاله، یک روش نوین برای تشخیص پدیده جزیره‌ای شدن در شرایط مختلف بارگیری و بر اساس به کارگیری و ترکیب شاخص‌های مختلف سیستم ارائه شده است. بمنظور تشخیص پدیده جزیره‌ای شدن، هشت دسته اغتشاش اختیاری که دو دسته از آن‌ها نمایانگر پدیده جزیره‌ای شدن می‌باشد به سیستم تحت بررسی اعمال شده است. تکنیک پیشنهادی در این مقاله فیلترهای شکافدار تطبیقی را بمنظور استخراج فرکانس نوسان شکل موج خروجی واحدهای تولید پراکنده، بعنوان یکی از شاخص‌های سیستم، به کارگرفته است. یکی از مزیت‌های تکنیک پیشنهادی در این مقاله این است که نیازی به تغییر حدود تشخیص پدیده جزیره‌ای شدن در شرایط مختلف بارگیری ندارد.
نصرالله صالح گوهری، زهرا کرمی، فربد محسنی، علی کریم زاده، کتایون صدیقی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

سرطان سینه یک عامل پرخطر برای سلامت زنان محسوب می‌شود که حدود ۲۳ درصد میزان سرطان‌ها و دومین عامل مرگ در بین تمامی سرطان‌ها به شمار می‌رود. به خاطر پرهزینه و زمان بربودن روش های سنجش فعلی سرطان سینه ، نیاز به توسعه روش های حساس تر و اختصاصی ترمی باشد. بیوسنسورها به خاطر پاسخ سریع ناشی از محاسبه مستقیم در مایعات فیزیولوژیکی (بزاق، خون، سرم، شیر و ادرار) حائز اهمیت هستند. بیوسنسورهای برپایه آپتامر نسبت به روش های سنتی برای شناسایی سلول های سرطانی مزیت هایی از جمله سرعت، سادگی و ارزان بودن را دارا می باشند. در این مطالعه، با اتصال دزوکسی ریبوزیم و آپتامر یک روش رنگ سنجی برای شناسایی سلول های سرطان سینه ارائه شد. آپتامرهای MUC۱ و PTK۷ نیز بعنوان آپتامرهای اختصاصی برای اتصال به سلول های سرطانی سینه استفاده شدند. این روش ممکن است نیازی به تغییر DNA و استفاده از برچسب را نداشته باشد که می تواند تشخیص سلول های سرطانی را ساده تر و ارزان تر انجام دهد. نتایج به دست آمده خاطر نشان ساخت که این آپتامرها فعالیت قابل توجهی برای تشخیص سلول های سرطانی را نشان دادند درحالی که در نمونه های کنترل فعالیتی مشاهده نشد. علاوه براین، نتایج نشان دادند که یک رابطه خطی بین مقدار سلول های سرطانی و سیگنال رنگ سنجی وجود دارد. در نهایت، نتایج به دست آمده یک روش ارزان و سهل انجام را برای تشخیص سلول های سرطانی در آینده را خاطر نشان می سازد.

دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

یکی از نوآورانه­ترین ابزارهای محققان برای بهبود آموزش و ارزشیابی به­خصوص درمورد آموزش­های سرنوشت­ساز که حاصل  اتحاد روان­شناسی شناختی و سنجش آموزشی است استفاده از رویکردهای تشخیصی شناختی است، اما متأسفانه این رویکردها مورد توجه و استفادۀ اندک پژوهشگران حیطۀ آموزش و ارزشیابی زبان، به­خصوص دستور زبان، در ایران قرار گرفته­ است. از مسائل اساسی در جریان سنجش تشخیصی شناختی، تعیین مهارت‌ها و ریزمهارت‌های شناختی لازم برای پاسخ به پرسش­ها و همچنین، انتخاب مدلی بهینه است. اهداف اصلی پژوهش کیفی و کمی حاضر تعیین این مهارت‌های شناختی از طریق تدوین ماتریس کیو، تعیین مدل بهینۀ تشخیصی شناختی (CDM) برای آزمون دستور زبان کنکور کارشناسی ارشد مجموعۀ زبان انگلیسی و درنهایت، شناسایی نقاط قوت و ضعف آزمودنی­هاست که ۵۰۰۰ نفر از شرکت­کنندگان سال ۱۳۹۶ بودند. یافته­های حاصل از بررسی ادبیات موجود، ارزیابی متخصصان و پروتکل­های تفکر با صدای بلند در فاز تدوین ماتریس کیو نشان می­دهد، هر کدام از پرسش­های آزمون دستور زبان به بررسی دو تا چهار مهارت از شش خرده­مهارت تصریف زمان فعل، کاربرد فعل صحیح، کاربرد عبارات اصطلاحی، کاربرد تعدیل­کننده­ها، توافق و کاربرد حروف اضافه می­پردازند. بررسی مدل­های   DINA, DINO , G-DINA از میان مدل­های تشخیصی شناختی موجود نشان داد که مدل G-DINA با داده­ها برازش مطلوب­تری دارد و درنتیجه، تحلیل­های تکمیلی بر روی عملکردهای این مدل انجام شد. درنهایت، با توجه به تحلیل عملکرد آزمون­دهندگان مسلط و غیرمسلط، کاربردها و پیشنهاداتی برای آموزش و سنجش زبان برای آزمون‌های سرنوشت­ساز همچون کنکور کارشناسی ارشد و همچنین، پژوهش‌های مشابه ارائه شده است.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: این مطالعه به‏منظور بررسی امکان تشخیص نشانگان داون پیش از تولد با روش Real-Time PCR انجام شد. در این راستا، تعیین روش مناسب برای تخلیص DNA از نمونه‏های آمنیوسیت برای دستیابی به DNA با کیفیت بالا نیز مورد توجه قرار گرفت. مواد و روش‏ها: ابتدا زنان بارداری که در غربالگری از طریق سنجش نشانگرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی خطر بالای ابتلای جنین به نشانگان داون را داشتند، به مرکز ﺁمنیوسنتز معرفی شده و از مایع آمنیوتیک آن‏ها نمونه‏گیری شد. تخلیص DNA از ۵۹ نمونه مایع آمنیوتیک با روش‏های مختلف انجام شد که این روش‏ها شامل روش جوشاندن، روش رسوب‏دهی با نمک، دستورالعمل استخراج DNA از خون و بافت با کیت DNPTM (سیناژن)، دستورالعمل استخراج DNA از سلول با کیت DNA Isolation Kit for cells and tissues (Roche)، دستورالعمل استخراج DNA از بافت با کیت MagNa Pure DNA Isolation (Roche) و کیت QIAamp DNA Micro (Qiagen) بودند. سپس کیفیت و کمیت نمونه‏های تخلیص شده به‏وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر نانودراپ NanoDrop® ND-۱۰۰۰ ارزیابی شد. واکنش Real-Time PCR با استفاده از رنگ سایبرگرین I (Applied Biosystems, UK) به‏منظور تکثیر اختصاصی ژن‏های DYRK۱A۲ و DSCAM و ژن مرجع PMP۲۲ روی نمونه‏های تخلیص شده انجام شد. آنالیز داده‏ها با استفاده از روش مقایسه‏ای چرخه آستانه برای تعیین میزان ژنی و تعیین تعداد نسخه‏های کروموزوم ۲۱ صورت گرفت. نتایج: این بررسی نشان داد که DNA استخراج شده از نمونه‏های مایع آمنیوتیک با استفاده از کیت QIAamp DNA Micro دارای کمیت و کیفیت مطلوب است. تکثیر اختصاصی ژن‏های هدف و مرجع انجام و تفاوت گروه طبیعی و گروه مبتلا براساس اختلاف در چرخه آستانه مشخص شد. نتیجه‌گیری: تشخیص پیش از تولد با روش Real-Time PCR روی نمونه‏های DNA تخلیص شده از سلول‏های مایع آمنیوتیک با استفاده از کیت Qiagen امکان‏پذیر است. نتایج حاصل با نتایج مشابه حاصل از روش‏های متداول سیتوژنتیک قابل مقایسه است.

دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

ثبت سیگنال های الکتروانسفالوگرام با تعداد بالای کانال، نیاز به زمان آماده سازی زیادی برای تنظیم الکترودها دارد. به علاوه، استفاده از تعداد زیاد کانال ممکن است منجر به تولید سیگنال های نویزی شود که کارایی سیستم را کاهش می دهد. بنابراین کاهش تعداد کانال  یک قدم ضروری برای صرفه جویی در زمان، افزایش رفاه کاربر و نگه داشتن کارایی بالا برای یک سیستم مبتنی بر سیگنال های مغزی است. در این مطالعه، ما یک سیستم ساده و عملی تشخیص احساسات به کمک بهینه سازی تعداد کانال ها مبتنی بر دو روش کاهش کانال الگوهای مکانی مشترک ارائه می دهیم. استخراج ویژگی مبتنی بر الگوریتم تبدیل فوریه ی سریع و طبقه بندی به کمک ماشین بردار پشتیبانی و K نزدیک ترین همسایه انجام شد که استفاده از چنین ابزارهای پردازش سیگنال ساده ای باعث شد الگوریتم پیشنهادی ما کارآمد و از نظر تنظیمات ساده باشد. بر مبنای نتایج تجربی، سیستم پیشنهادی به کمک تعداد کمی کانال نه تنها باعث افزایش خطای سیستم نشده بلکه باعث بهبود عملکرد سیستم در مقایسه با استفاده از تمام تعداد کانال ها شده است.    
زینب باقری، ابوالفضل میرزاپورارمکی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

روش­های تشخیص سریع ابزارهای آزمایشگاهی هستند که در نزدیکی محل مراقبت و مورد مشکوک می توان از آنها استفاده نمود. در یک روش تشخیص سریع ایده­آل، مراحل آماده­سازی نمونه تا گرفتن نتیجه قابل درک باید کمترین زمان ممکن باشد و اپراتورهای غیرماهر بتوانند آن را اجرا و نتیجه بدست آمده را درک کنند. برای اجرا شدن چنین روندی بهتر است کلیه مراحل آماده­سازی نمونه، تشخیص و دستیابی به سیگنال قابل درک در یک دستگاه واحد انجام شود. این سیستم­های تجزیه و تحلیل می­توانند شامل تراشه­های میکروسیال، حسگرهای مبتنی بر کاغذ و یا حتی واکنش­های تک لوله باشند. با شروع پاندمی کرونا فناوریهای مختلف در تولید ابزارهای تشخیصی سریع مورد ارزیابی قرار گرفت و محصولات متنوعی به صورت تجاری عرضه شد. در پاندمی کرونا فناوری های متنوعی برای تشخیص سریع ویروس SARS-CoV-۲  معرفی شد که بر اساس آنها محصولات مختلفی به صورت تجاری تولید شدند. با توجه به حساسیت تشخیص در مراحل مختلف بیماری تنها تعداد کمی از فناوری های مطرح توانستند به صورت عملی به کار گرفته شوند.  در این مقاله مروری این محصولات از نظر نوع فناوری دسته بندی و بررسی شده اند. همچنین این فناوری ها از نظر مولفه های مهم نظیر حساسیت، دقت، قیمت و سرعت انجام فرایند در مدیریت تشخیص وکنترل بیماری کرونا با یکدیگر مقایسه شده اند و کاربرد هر فناوری توضیح داده شده است. در نهایت برترین فناوری که میتواند نقش تعیین کننده داشته باشد معرفی شده است.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در این مقاله با در نظر گرفتن مشکلات معمول در سنکرونسازی، عملکرد یک آشکار ساز ایستان چرخشی برای یک سیستم SC-FDMA بررسی می شود. روش مورد نظر از خصوصیت شبه تناوبی سیگنالهای SC-FDMA  استفاده می کند. البته باید در نظر داشت استفاده از پیلوت سنکرونسازی ممکن است این خصوصیت را مخدوش کند. با این وجود ما نشان می دهیم که روش ارائه شده نسبت به روش آشکارساز انرژی و روش آشکارسازی مبتنی بر پیشوند چرخشی عملکرد بهتری دارد. همچنین عملکرد سیستم در حالتیکه با انحراف فرکانسی مواجه می شویم نیز بررسی می شود. بدین منظور توزیع متریک آشکارسازی در حضور انحراف فرکانسی محاسبه می شود. برای مقادیر به اندازه کافی کوچک انحراف فرکانش نشان می دهیم که  توزیع متریک تغییر محسوسی ندارد. همچنین نشان داده می شود که برای چنین مقادیری، میزان افت عملکرد ناچیز خواهد بود.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

مسئله تخصیص توان برای اشکار سازی ناهم مکان در شبکه حسگرها با محدودیت توان مطالعه می شود. فرض می شود که حسگرها مشاهدات مستقل دارند وتصمیم گیری محلی خود را از طریق کانال دستیابی چندگانه به مرکز تصمیم گیرمی فرستند.معیار عملکرد را دیورژانس جنسن-شانون بین توزیعهای احتمال اشکارسازی در ازمونهای مختلف می گیریم و نشان می دهیم که این معیار برای تخصیص توان بهتر ازمعیار دیورژانس جفری است.

صفحه ۱ از ۵    
اولین
قبلی
۱