جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای تشخیص سریع
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( ۵-۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: سالمونلا تیفیموریوم یکی از بیماریزاهای مهم غذایی است که باعث ایجاد گاستروانتریت میشود. در این تحقیق روش PCR-ELISA برای شناسایی سالمونلا تیفیموریوم به کار گرفته شده است.
مواد و روشها: ژن rfb، که مسئول بیوسنتز آنتیژن O از لیپوپلیساکارید باکتری است، به عنوان توالی هدف انتخاب گردید. آغازگرهای تعیین شده منجر به تکثیر قطعه ۸۸۲ جفت بازی برای گونه سالمونلا تیفیموریوم شد. نمونههای غذایی آلوده به باکتری سالمونلا تیفیموریوم و همچنین نمونههای بالینی و گونههای استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. محصول PCR به طور تصادفی با دیگوکسیژنین نشاندار و به کف ظرفهای دارای استرپتواویدین منتقل و به روش الایزا و با استفاده از آنتیبادی ضد دیگوکسیژنین مورد بررسی قرار گرفت. از کاوشگر داخلی نشاندار با بیوتین نیز برای تأیید محصول PCR استفاده گردید.
نتایج: اختصاصی بودن روش با بررسی ۲۰ نمونه سالمونلا و ۶ نمونه غیر سالمونلا ارزیابی شد که فقط نتایج گونه تیفی موریوم مثبت و بقیه گونهها منفی بود. الایزا دقت و حساسیت روش PCR را تا حدود ۱۰۰۰ برابر افزایش داد.
نتیجهگیری: روش ارائه شده در این تحقیق با توجه به طولانی بودن روشهای مرسوم کشت، برای تأیید وجود باکتری در نمونههای بالینی و غذایی میتواند یک شیوه تشخیصی حساس و کارآمدی برای شناسایی و غربالگری سالمونلا تیفیموریوم باشد. روش حاضر در غربالگریهای وسیع با توجه به حساسیت بالا میتواند ضمن تشخیص اختصاصی تر، جایگزین خوبی برای PCR باشد.
زینب باقری، ابوالفضل میرزاپورارمکی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
روشهای تشخیص سریع ابزارهای آزمایشگاهی هستند که در نزدیکی محل مراقبت و مورد مشکوک می توان از آنها استفاده نمود. در یک روش تشخیص سریع ایدهآل، مراحل آمادهسازی نمونه تا گرفتن نتیجه قابل درک باید کمترین زمان ممکن باشد و اپراتورهای غیرماهر بتوانند آن را اجرا و نتیجه بدست آمده را درک کنند. برای اجرا شدن چنین روندی بهتر است کلیه مراحل آمادهسازی نمونه، تشخیص و دستیابی به سیگنال قابل درک در یک دستگاه واحد انجام شود. این سیستمهای تجزیه و تحلیل میتوانند شامل تراشههای میکروسیال، حسگرهای مبتنی بر کاغذ و یا حتی واکنشهای تک لوله باشند. با شروع پاندمی کرونا فناوریهای مختلف در تولید ابزارهای تشخیصی سریع مورد ارزیابی قرار گرفت و محصولات متنوعی به صورت تجاری عرضه شد. در پاندمی کرونا فناوری های متنوعی برای تشخیص سریع ویروس SARS-CoV-۲ معرفی شد که بر اساس آنها محصولات مختلفی به صورت تجاری تولید شدند. با توجه به حساسیت تشخیص در مراحل مختلف بیماری تنها تعداد کمی از فناوری های مطرح توانستند به صورت عملی به کار گرفته شوند. در این مقاله مروری این محصولات از نظر نوع فناوری دسته بندی و بررسی شده اند. همچنین این فناوری ها از نظر مولفه های مهم نظیر حساسیت، دقت، قیمت و سرعت انجام فرایند در مدیریت تشخیص وکنترل بیماری کرونا با یکدیگر مقایسه شده اند و کاربرد هر فناوری توضیح داده شده است. در نهایت برترین فناوری که میتواند نقش تعیین کننده داشته باشد معرفی شده است.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف: ایران یکی از کانونهای بومی وبا بوده و تشخیص سریع بهویژه در مواقع طغیان بیماری، اهمیت حیاتی دارد. استفاده از آنتیبادی علیه اجزای لیپو پلیساکارید یکی از روشهای مهم تشخیص باکتری است. هدف این مطالعه، استخراج و تخلیص لیپو پلیساکارید ویبریو کلرا و ارزیابی آنتیبادی پلیکلونال تولید شده علیه آن به منظور تشخیص وبا است.
مواد و روشها: ویبریو کلرا تهیه و در محیط عصاره تریپتون کشت داده شد. لیپو پلیساکارید به روش فنل داغ-آب، استخراج، تخلیص و دیالیز شد و میزان پروتئین، قند، خلوص، و فعالیت زیستی آن اندازهگیری شد. برای تولید آنتیبادی، ابتدا باکتری کشته شده همراه با ادجوانت کامل به خرگوش تزریق شد و سپس طی سه نوبت، لیپو پلیساکارید همراه با ادجوانت ناقص فروند تزریق شد. پس از تزریق آخرین یادآور، خونگیری به عمل آمد و میزان آنتیبادی علیه پیکر سروتیپهای اینابا، اگاوا باکتری، علیه لیپو پلیساکارید سروتیپهای اینابا و اگاوا و علیه چندین باکتری مشابه دیگر با روش الایزا تعیین شد.
نتایج: میزان پروتئین در لیپو پلیساکارید تخلیص شده در حد صفر، قند آن ۵/۰ میلیگرم/ میلیلیتر، تیتر فعالیت آن ۱۰۲۴ و دارای سه باند ۲/۵، ۴ و ۱۴/۵ کیلودالتونی بود. آنتیبادیهای تهیه شده در خرگوش، قادر به شناسایی باکتری سروتیپ اگاوا و اینابا و همچنین لیپو پلیساکارید خالص بود. آنتیسرم علیه سروتیپ اگاوا و اینابا قادر به واکنش متقاطع علیه یکدیگر بودند اما با سایر گونههای ویبریو و نیز سایر باکتریها واکنش نشان ندادند. تیتر آنتیبادی علیه لیپو پلیساکارید برای سروتیپ اگاوا ۱:۳۲۰۰۰ و برای سروتیپ اینابا ۱:۱۶۰۰۰ بود.
نتیجهگیری: با توجه به هزینه کم تولید و حساسیت بالا و نظر به اهمیت و لزوم تشخیص بیماری وبا در کشور، میتوان از آنتیسرم تولید شده در این مطالعه بهعنوان ابزار تشخیص اولیه در تشخیص وبا و افتراق سویههای ۰۱ از غیر ۰۱ در غالب آزمونهای ایمنولوژی استفاده نمود.